По всичко личи,че е много вероятно Наско Сираков да се завърне на Герена.
Наско е една много противоречива личност и аз лично не мога да дам еднозначна оценка за работата му в Левски като ръководител(като играч качествата му и приноса му са безспорни). От една страна по негово време Левски постигна най-големите си успехи в последните години, от друга страна с неговото име са свързани и някои меко казани странни трансфери на странни футболисти със странни качества.
Но както и да е ,ако искаме да постигнем някакви успехи трябва повече да мислим за бъдещето ,отколкото за миналото.
От една страна Н.Сираков е един от хората ,които най-добре познават тънкостите и спецификата на българския футбол. Определено е по-хитър и по-гъвкав от Гонзо(много пъти съм писал че най-големия проблем при него е, че е прекалено праволинеен и ,че прекалено много обича Левски(реално повече от семейството си) и ако не види същото в другата страна става меко казано нервен. Определено не му е силната страна умението да работи с хора, а според мен за един мениджър това е може би най-важното качество). От друга страна доколкото разбирам ,дори и Н.Сираков да се завърне в Левски правомощията му ще бъдат много орязани-реално ще бъде държан далеч от буркана с меда. Или казано по друг начин няма да участва в селекцията или неговото участие ще бъде лимитирано до даване мнение за определен футболист,но без участие в евентуални преговори за въпросния футболист.
Не е кой знае каква тайна ,че портфейла на Н.Сираков доста е изтънял и в момента реално няма някакви особени доходи. Също така не е кой знае каква тайна,че реално погледнато Н.Сираков е на хранилка при Гриша Ганчев и ако Сираков иска да работи в Левски ,то ще трябва да стане от тази хранилка и да изчисти финансовите си взаимоотношения с Гриша Ганчев.
Друго голямо "НО" са сложните взаимоотношенията на Сираков с много хора от българския футбол. Реално на пръстите на едната ръка се броят треньорите у нас ,които биха се съгласили да рабтят с него. Когато става дума за Сираков винаги първото име ,което се споменава е това на Мъри ,аз лично много бих се радвал Мъри отново да дойде в Левски, но на този етап това звучи несериозно. Заплатата на Мъри в момента е такава ,че няма български отбор ,който може да си я позволи.
Друго е изключително сложните отношения между Сираков и шефа на ДЮШ - Д.Боримиров.
Аз лично бих се радвал в името на Левски Сираков, Боримиров ,Гонзо,Йовов,Пелето,Мъри да забравят личните обиди и да заровят томахавките и да работят заедно . За мен място има за всички- примерно Боримиров шеф на ДЮШ , Гонзо - селекционер занимаващ изключително със селекцията, Сираков -СТД, Йовов негов помощник,Пелето шеф на Раковски,Мъри треньор. А защо не и Груев, Бардон и Томашич - и те са винаги добре дошли. Но на този етап това едва ли ще стане.
Наско Сираков отново на Герена!?
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Наско Сираков отново на Герена!?
Как ще махате Гонзо и Стоев бе? Гонзо си даде живота за Левски като ръководител ! Вкара ни във втората шестица и завършихме на престижното 7-мо място . Стоев с 11 човека , срещу 10 на противника, падна нелепо чак в продължението с Черно Море на финала за купата на България ! Няма да ги махате тия ! Те са легенди!
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]
Когато нещата се нареждат в Левски и аз мога да бъда спортен директор. Аз съм против Наско, защото ми падна в очите с предаелството срещу Петев. Как можеш да се изнижеш като мишка и да оставиш избора си за треньор в ръцете на другирани лумпени, освен, ако не е бил съучастни и организатор на този цирк с подмолни цели. С идването на Сираков предполагам, че ще се върне и Мъри, за който не съм сигурен, че е по - добър вариант от Стоев. На няколко пъти стоев му е изнасял лекции на терена. А освен с Левски, Мъри се е провалял с другите български отбори, които е водел. Примери бол. Аз съм за запазване на сегашното спортно - техническо ръководство, а Сираков да го направят ако искат почитен президент на отбора, да мотивира с присъствието си, но да не взема важни решения. Веднъж, че е успял не е гаранция за бъдещи успехи.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"
Чета тука някакви глупости за Нешко Милованович,Гарба Лавал,Карла Рахал и т.н. Наско Сираков като ръководител има 2 провала в ЕКТ - срещу Беверен и срещу Иртиш.В първият случай вината е безспорна, но всички си спомняме романтичната "приказка" в следващите няколко сезона.Когато дойде 2013 лятото той наследи като ръководител един психически срутен до основи отбор загубил купа и титла по безумен начин.Тогава Иво Тонев не можа да прости на Батков че върна БОГ Наско и му спретна скандала със събличането на Петев (който не е лош треньор,но е чорбар по съзнание, това също беше грешка). Качествата на Наско са безспорни, за съжаление не виждам как ще се върне след като Тонев и Гонзо са дупе и гащи в момента.
Казвате Наско профукал маса пари преди 15 години, а колко пари и шансове профука Гонзо от 2009-та година есента? Влизане в групова фаза на ШЛ, излизане от групите на Лига Европа 2010-11, загубена титла на Герена срещу чорбата същата година, европровали срещу Търнава, Сараево, загубен спечелен финал срещу Черно море и още и още и още...провалени селекции, избор на безхарактерни треньори и оправдания и оправдания безкрай...Стига!
Георги ми стана симпатичен, но за отбор като Левски играта и евротурнирите са важни, при него те липсват.Легенда и бог като играч, но като ръководител ще бъде успешен в Морето,Локо Пловдив или Калиакра.
Само Левски!
Казвате Наско профукал маса пари преди 15 години, а колко пари и шансове профука Гонзо от 2009-та година есента? Влизане в групова фаза на ШЛ, излизане от групите на Лига Европа 2010-11, загубена титла на Герена срещу чорбата същата година, европровали срещу Търнава, Сараево, загубен спечелен финал срещу Черно море и още и още и още...провалени селекции, избор на безхарактерни треньори и оправдания и оправдания безкрай...Стига!
Георги ми стана симпатичен, но за отбор като Левски играта и евротурнирите са важни, при него те липсват.Легенда и бог като играч, но като ръководител ще бъде успешен в Морето,Локо Пловдив или Калиакра.
Само Левски!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
- ralka_levskarka
- Контакти:
Понякога имам чувството, че Наско като си тръгне от този свят, дай Боже още дълги години да живее, и Левски ще спре да съществува..
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
има доста неточности в по-горните мнения
1. Трансферните провали на Сираков се броят на пръстите на едната ръка, докато трансферните провали на Гонзо всеки полусезон са поне по 5-6 провала на всеки 6 месеца,
не разбирам как може някой да иска Гонзо да продължи да се занимава със селекцията на Левски - това е равно на кретенизъм !
Докато Гонзо е ръководител в Левски, няма да видим отбора ни шампион,
за Сираков вече е доказано в миналото колко титли ни е донесъл и като футболист, и като ръководител.
2. Не съм сигурен, че Гонзо и Тонев са дупе и гащи, даже напротив, Тонев намекна за серизони промени през м.Май, а последните два мача Сираков и Тонев гледат Левски заедно от ложите на сектор А, защо Гонзо не е там ?!
3. Иво Тонев спретна онзи цирк с Петев и събличането му, Наско се усети и напусна Левски, още ли се чудите кой направи сценария тогава?!
1. Трансферните провали на Сираков се броят на пръстите на едната ръка, докато трансферните провали на Гонзо всеки полусезон са поне по 5-6 провала на всеки 6 месеца,
не разбирам как може някой да иска Гонзо да продължи да се занимава със селекцията на Левски - това е равно на кретенизъм !
за Сираков вече е доказано в миналото колко титли ни е донесъл и като футболист, и като ръководител.
2. Не съм сигурен, че Гонзо и Тонев са дупе и гащи, даже напротив, Тонев намекна за серизони промени през м.Май, а последните два мача Сираков и Тонев гледат Левски заедно от ложите на сектор А, защо Гонзо не е там ?!
3. Иво Тонев спретна онзи цирк с Петев и събличането му, Наско се усети и напусна Левски, още ли се чудите кой направи сценария тогава?!
honda написа:По всичко личи,че е много вероятно Наско Сираков да се завърне на Герена.
Друго е изключително сложните отношения между Сираков и шефа на ДЮШ - Д.Боримиров.
Аз лично бих се радвал в името на Левски Сираков, Боримиров ,Гонзо,Йовов,Пелето,Мъри да забравят личните обиди и да заровят томахавките и да работят заедно . За мен място има за всички- примерно Боримиров шеф на ДЮШ , Гонзо - селекционер занимаващ изключително със селекцията, Сираков -СТД, Йовов негов помощник,Пелето шеф на Раковски,Мъри треньор. А защо не и Груев, Бардон и Томашич - и те са винаги добре дошли. Но на този етап това едва ли ще стане.
Много точно казано.
Като чуя първите две имена, се сещам за онова 7-1 и задната ножица на И.Илиев.
Апропо - Велев също е Левскар.
Правилно бе казано тук, че само Гонзо и Стоев можеха и МОЖАХА да спасят Левски последните година-две. Явно за титла и ЕКТ трябват други неща и хора. И Стоев знае, че ще си ходи тази година, но ще си тръгне с гордо вдигната глава. Въпросът е преди евротурнирите или след това.
Не съм простил все още на Наско простотия с Петев, но добре че го съблякохме, но ни го нататрузиха на националния. Пълна неадекватност.
eelche написа:Чета тука някакви глупости за Нешко Милованович,Гарба Лавал,Карла Рахал и т.н. Наско Сираков като ръководител има 2 провала в ЕКТ - срещу Беверен и срещу Иртиш.В първият случай вината е безспорна, но всички си спомняме романтичната "приказка" в следващите няколко сезона.Когато дойде 2013 лятото той наследи като ръководител един психически срутен до основи отбор загубил купа и титла по безумен начин.Тогава Иво Тонев не можа да прости на Батков че върна БОГ Наско и му спретна скандала със събличането на Петев (който не е лош треньор,но е чорбар по съзнание, това също беше грешка). Качествата на Наско са безспорни, за съжаление не виждам как ще се върне след като Тонев и Гонзо са дупе и гащи в момента.
Само Левски!
Най-много се кефех на играта на Карла Раха-ха-хааааал

"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

yasen написа:има доста неточности в по-горните мнения
Не съм адвокат на никого, но си забравил да споменеш с какви пари разполагаше Сираков при Чорни и с какви Гонзо последните сезони което никак не е маловажно.

AN71 написа:yasen написа:има доста неточности в по-горните мнения
Не съм адвокат на никого, но си забравил да споменеш с какви пари разполагаше Сираков при Чорни и с какви Гонзо последните сезони което никак не е маловажно.
а когато Чорни прехвърли клуба на Батков, и Сираков и Мъри почнаха от 0, като обявиха план 2007, колко присмех имаше срещу тях.
Бяха привлечени Бардон и Томашич като свободни агенти, и останалото български футболисти без пари, даже Йовов сам се откупи за да играе в Левски.
Тогава какви пари имаше в отбора - лятото на 2004 ?
и къде бяхме 2006 ? цялата 2006 година изиграхме толкова евромачове, колкото не сме играли общо за последните 7-8- години ако изключим Ясен Петров през 2010.