Наско Сираков отново на Герена!?

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Наско Сираков отново на Герена!?

Мнениеот honda » 30 апр 2016 12:54

По всичко личи,че е много вероятно Наско Сираков да се завърне на Герена.
Наско е една много противоречива личност и аз лично не мога да дам еднозначна оценка за работата му в Левски като ръководител(като играч качествата му и приноса му са безспорни). От една страна по негово време Левски постигна най-големите си успехи в последните години, от друга страна с неговото име са свързани и някои меко казани странни трансфери на странни футболисти със странни качества.
Но както и да е ,ако искаме да постигнем някакви успехи трябва повече да мислим за бъдещето ,отколкото за миналото.
От една страна Н.Сираков е един от хората ,които най-добре познават тънкостите и спецификата на българския футбол. Определено е по-хитър и по-гъвкав от Гонзо(много пъти съм писал че най-големия проблем при него е, че е прекалено праволинеен и ,че прекалено много обича Левски(реално повече от семейството си) и ако не види същото в другата страна става меко казано нервен. Определено не му е силната страна умението да работи с хора, а според мен за един мениджър това е може би най-важното качество). От друга страна доколкото разбирам ,дори и Н.Сираков да се завърне в Левски правомощията му ще бъдат много орязани-реално ще бъде държан далеч от буркана с меда. Или казано по друг начин няма да участва в селекцията или неговото участие ще бъде лимитирано до даване мнение за определен футболист,но без участие в евентуални преговори за въпросния футболист.
Не е кой знае каква тайна ,че портфейла на Н.Сираков доста е изтънял и в момента реално няма някакви особени доходи. Също така не е кой знае каква тайна,че реално погледнато Н.Сираков е на хранилка при Гриша Ганчев и ако Сираков иска да работи в Левски ,то ще трябва да стане от тази хранилка и да изчисти финансовите си взаимоотношения с Гриша Ганчев.
Друго голямо "НО" са сложните взаимоотношенията на Сираков с много хора от българския футбол. Реално на пръстите на едната ръка се броят треньорите у нас ,които биха се съгласили да рабтят с него. Когато става дума за Сираков винаги първото име ,което се споменава е това на Мъри ,аз лично много бих се радвал Мъри отново да дойде в Левски, но на този етап това звучи несериозно. Заплатата на Мъри в момента е такава ,че няма български отбор ,който може да си я позволи.
Друго е изключително сложните отношения между Сираков и шефа на ДЮШ - Д.Боримиров.
Аз лично бих се радвал в името на Левски Сираков, Боримиров ,Гонзо,Йовов,Пелето,Мъри да забравят личните обиди и да заровят томахавките и да работят заедно . За мен място има за всички- примерно Боримиров шеф на ДЮШ , Гонзо - селекционер занимаващ изключително със селекцията, Сираков -СТД, Йовов негов помощник,Пелето шеф на Раковски,Мъри треньор. А защо не и Груев, Бардон и Томашич - и те са винаги добре дошли. Но на този етап това едва ли ще стане.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 30 апр 2016 13:07

Как ще махате Гонзо и Стоев бе? Гонзо си даде живота за Левски като ръководител ! Вкара ни във втората шестица и завършихме на престижното 7-мо място . Стоев с 11 човека , срещу 10 на противника, падна нелепо чак в продължението с Черно Море на финала за купата на България ! Няма да ги махате тия ! Те са легенди!
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 30 апр 2016 13:41

Когато нещата се нареждат в Левски и аз мога да бъда спортен директор. Аз съм против Наско, защото ми падна в очите с предаелството срещу Петев. Как можеш да се изнижеш като мишка и да оставиш избора си за треньор в ръцете на другирани лумпени, освен, ако не е бил съучастни и организатор на този цирк с подмолни цели. С идването на Сираков предполагам, че ще се върне и Мъри, за който не съм сигурен, че е по - добър вариант от Стоев. На няколко пъти стоев му е изнасял лекции на терена. А освен с Левски, Мъри се е провалял с другите български отбори, които е водел. Примери бол. Аз съм за запазване на сегашното спортно - техническо ръководство, а Сираков да го направят ако искат почитен президент на отбора, да мотивира с присъствието си, но да не взема важни решения. Веднъж, че е успял не е гаранция за бъдещи успехи.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 30 апр 2016 14:26

Чета тука някакви глупости за Нешко Милованович,Гарба Лавал,Карла Рахал и т.н. Наско Сираков като ръководител има 2 провала в ЕКТ - срещу Беверен и срещу Иртиш.В първият случай вината е безспорна, но всички си спомняме романтичната "приказка" в следващите няколко сезона.Когато дойде 2013 лятото той наследи като ръководител един психически срутен до основи отбор загубил купа и титла по безумен начин.Тогава Иво Тонев не можа да прости на Батков че върна БОГ Наско и му спретна скандала със събличането на Петев (който не е лош треньор,но е чорбар по съзнание, това също беше грешка). Качествата на Наско са безспорни, за съжаление не виждам как ще се върне след като Тонев и Гонзо са дупе и гащи в момента.

Казвате Наско профукал маса пари преди 15 години, а колко пари и шансове профука Гонзо от 2009-та година есента? Влизане в групова фаза на ШЛ, излизане от групите на Лига Европа 2010-11, загубена титла на Герена срещу чорбата същата година, европровали срещу Търнава, Сараево, загубен спечелен финал срещу Черно море и още и още и още...провалени селекции, избор на безхарактерни треньори и оправдания и оправдания безкрай...Стига!

Георги ми стана симпатичен, но за отбор като Левски играта и евротурнирите са важни, при него те липсват.Легенда и бог като играч, но като ръководител ще бъде успешен в Морето,Локо Пловдив или Калиакра.

Само Левски!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 30 апр 2016 14:54

Понякога имам чувството, че Наско като си тръгне от този свят, дай Боже още дълги години да живее, и Левски ще спре да съществува..
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 30 апр 2016 15:02

има доста неточности в по-горните мнения
1. Трансферните провали на Сираков се броят на пръстите на едната ръка, докато трансферните провали на Гонзо всеки полусезон са поне по 5-6 провала на всеки 6 месеца,
не разбирам как може някой да иска Гонзо да продължи да се занимава със селекцията на Левски - това е равно на кретенизъм !
Докато Гонзо е ръководител в Левски, няма да видим отбора ни шампион,
за Сираков вече е доказано в миналото колко титли ни е донесъл и като футболист, и като ръководител.

2. Не съм сигурен, че Гонзо и Тонев са дупе и гащи, даже напротив, Тонев намекна за серизони промени през м.Май, а последните два мача Сираков и Тонев гледат Левски заедно от ложите на сектор А, защо Гонзо не е там ?!

3. Иво Тонев спретна онзи цирк с Петев и събличането му, Наско се усети и напусна Левски, още ли се чудите кой направи сценария тогава?!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 апр 2016 15:03

honda написа:По всичко личи,че е много вероятно Наско Сираков да се завърне на Герена.
Друго е изключително сложните отношения между Сираков и шефа на ДЮШ - Д.Боримиров.
Аз лично бих се радвал в името на Левски Сираков, Боримиров ,Гонзо,Йовов,Пелето,Мъри да забравят личните обиди и да заровят томахавките и да работят заедно . За мен място има за всички- примерно Боримиров шеф на ДЮШ , Гонзо - селекционер занимаващ изключително със селекцията, Сираков -СТД, Йовов негов помощник,Пелето шеф на Раковски,Мъри треньор. А защо не и Груев, Бардон и Томашич - и те са винаги добре дошли. Но на този етап това едва ли ще стане.

Много точно казано.
Като чуя първите две имена, се сещам за онова 7-1 и задната ножица на И.Илиев.
Апропо - Велев също е Левскар.
Правилно бе казано тук, че само Гонзо и Стоев можеха и МОЖАХА да спасят Левски последните година-две. Явно за титла и ЕКТ трябват други неща и хора. И Стоев знае, че ще си ходи тази година, но ще си тръгне с гордо вдигната глава. Въпросът е преди евротурнирите или след това.
Не съм простил все още на Наско простотия с Петев, но добре че го съблякохме, но ни го нататрузиха на националния. Пълна неадекватност.

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 30 апр 2016 15:17

eelche написа:Чета тука някакви глупости за Нешко Милованович,Гарба Лавал,Карла Рахал и т.н. Наско Сираков като ръководител има 2 провала в ЕКТ - срещу Беверен и срещу Иртиш.В първият случай вината е безспорна, но всички си спомняме романтичната "приказка" в следващите няколко сезона.Когато дойде 2013 лятото той наследи като ръководител един психически срутен до основи отбор загубил купа и титла по безумен начин.Тогава Иво Тонев не можа да прости на Батков че върна БОГ Наско и му спретна скандала със събличането на Петев (който не е лош треньор,но е чорбар по съзнание, това също беше грешка). Качествата на Наско са безспорни, за съжаление не виждам как ще се върне след като Тонев и Гонзо са дупе и гащи в момента.

Казвате Наско профукал маса пари преди 15 години, а колко пари и шансове профука Гонзо от 2009-та година есента? Влизане в групова фаза на ШЛ, излизане от групите на Лига Европа 2010-11, загубена титла на Герена срещу чорбата същата година, европровали срещу Търнава, Сараево, загубен спечелен финал срещу Черно море и още и още и още...провалени селекции, избор на безхарактерни треньори и оправдания и оправдания безкрай...Стига!

Георги ми стана симпатичен, но за отбор като Левски играта и евротурнирите са важни, при него те липсват.Легенда и бог като играч, но като ръководител ще бъде успешен в Морето,Локо Пловдив или Калиакра.

Само Левски!

Най-много се кефех на играта на Карла Раха-ха-хааааал :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 30 апр 2016 15:19

yasen написа:има доста неточности в по-горните мнения
1. Трансферните провали на Сираков се броят на пръстите на едната ръка, докато трансферните провали на Гонзо всеки полусезон са поне по 5-6 провала на всеки 6 месеца,
не разбирам как може някой да иска Гонзо да продължи да се занимава със селекцията на Левски - това е равно на кретенизъм !
за Сираков вече е доказано в миналото колко титли ни е донесъл и като футболист, и като ръководител.

2. Не съм сигурен, че Гонзо и Тонев са дупе и гащи, даже напротив, Тонев намекна за серизони промени през м.Май, а последните два мача Сираков и Тонев гледат Левски заедно от ложите на сектор А, защо Гонзо не е там ?!

3. Иво Тонев спретна онзи цирк с Петев и събличането му, Наско се усети и напусна Левски, още ли се чудите кой направи сценария тогава?!

Не съм адвокат на никого, но си забравил да споменеш с какви пари разполагаше Сираков при Чорни и с какви Гонзо последните сезони което никак не е маловажно. ;)

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 30 апр 2016 15:32

AN71 написа:
yasen написа:има доста неточности в по-горните мнения

Не съм адвокат на никого, но си забравил да споменеш с какви пари разполагаше Сираков при Чорни и с какви Гонзо последните сезони което никак не е маловажно. ;)

а когато Чорни прехвърли клуба на Батков, и Сираков и Мъри почнаха от 0, като обявиха план 2007, колко присмех имаше срещу тях.
Бяха привлечени Бардон и Томашич като свободни агенти, и останалото български футболисти без пари, даже Йовов сам се откупи за да играе в Левски.
Тогава какви пари имаше в отбора - лятото на 2004 ?
и къде бяхме 2006 ? цялата 2006 година изиграхме толкова евромачове, колкото не сме играли общо за последните 7-8- години ако изключим Ясен Петров през 2010.

Върни се в “Левски”