Левски-Литекс за Купата през 1997

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Re: Левски-Литекс за Купата през 1997

Мнениеот Hrabar » 15 мар 2012 12:38

Blagoy написа:
komandini написа:
Брат точно за тоя мач им говорим
http://www.blitz.bg/sport/article/89526

Какво говориш? Тази статия още на пръв поглед е пълна боза. Само ето този абзац като видях и ми стана ясно, че някой ваш фен е писал въпросната статия:

На 8 декември 1999 година Литекс посреща “сините” в 1/8-финал-реванш за Купата на България. В първия мач “Левски” печели в София с 2:0. Преди реванша положението е повече от напечено. Литекс е актуален шампион и върви уверено към втора поредна титла. Собственикът Гриша Ганчев дава всичко, за да може отборът му да е лидер и да се наложи като фактор в българския футбол. Организацията е на ниво, Литекс печели мач след мач, къде с добра игра, къде с помощ на съдиите. По онова време реферите подхождат с повечко респект към мачовете на ловешкия тим. Особено, когато трябва да ръководят в града край покрития мост. Гришата гледа от високо, дебеловрати момчета седят край тъчлинията и са готови във всеки един момент да действат. По това време бизнесменът от село Микре прохожда във футбола, но набързо успява да спечели страха на родните съдии. “Ако не играеш по свирката на Литекс, “гориш”. Не е като сега, преди ги биеха, излизат и пак свирят, няма мърдане”, разказва бивш наш рефер.

Да не говворим, че има и неточности. Литекс през есента на 1999г. не върви към втора поредна титла, вече я е спечелил. "Организацията е на ниво, Литекс печели мач след мач, къде с добра игра, къде с помощ на съдиите." Това пък е най-голямата глупост. В този полусезон дори бяхме някъде около 5-6 място, а при вас Чорни вече беше започнал да налива милионите мръсни пари и давахте мило и драго за титлата, понеже не я бяхте печелили от 4 години. Такива "журналисти" трябва да ги забранят със закон.

Абсолютна простотия е това написаното в Блиц. Тогава беше станала издънката с Видзев, и Гриша Ганчев привидно се беше оттеглил от клуба, Литекс бяха назад в класирането. Клуба носеше името Ловеч, а не Литекс. Шампионатния мач на отбора на властта в Ловеч завърши наравно, което беше прието като невероятна победа. Евгени Бакърджиев притискаше Ганчев, защото Гришата беше единствения останал, който не е в синята схема. А на мача за купата, Коце Костадинов първото полувреме провеждаше някаква показна саморазправа с ловчанлии.

Този същия Коце Костадинов беше назначен от отбора на властта за шеф на съдийската комисия, след мача с Черно море.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 15 мар 2012 12:44

Специално тази победа на Левски е сред най-срамните победи на Левски в цялата му история, такава съдийска помощ не бях виждал никога!

Потребителски аватар
maymun 1914
Контакти:

Мнениеот maymun 1914 » 15 мар 2012 12:57

http://www.sportlemon.tv/v-2/18/8/v-380899.html
приятно гледане и успех на лавината
- Паднахме се срещу едни....ТНС ли бяха, ТКЗС ли бяха?

Потребителски аватар
Уейн Рууни
Контакти:

Мнениеот Уейн Рууни » 15 мар 2012 13:49

Заклет Левскар написа:
bez-nick написа:Баси, тия още от Б групата ли са ви пердашили :shock:

Да, а година по-късно и вас удавиха в река Осем

Това за река Осем ме уби! :lol:
[center]Левски, Милан

[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]

violator
Контакти:

Мнениеот violator » 15 мар 2012 15:44

Заклет Левскар написа:Два часа до мача ни с Локо Пд предлагам да се върнем към един не по-малко вълнуващ мач. Литекс бяха още в Б група и ни бяха били в Ловеч с 2:0. На реванша на Герена даже водеха на почивката, ама послеее....4:1 с гол на Анатоли Тонов в добавеното време. Бях на мача и той си остава един от незабравимите за мен. Май нещо Крум Савов имаше претенции, че са го ударили по главата след победния гол. Ми то такова меле стана след гола, че аз се озовах на пистата(силно казано писта) и една кука ме върна обратно с шутове, ама не ми пукаше. Ако някой е бил на мача да напише своите спомени за тогава.

Странно как от спомените ти са се изстрили делата на дебелата свиня Емил Наков, който с някакви мутри беше прекосил най-демонстративно терена на полувремето и беше влезнал в съдийската стая, мисля че имаше и бити наши играчи! Как мача се игра до гол (ПОБЕДЕН ГОЛ)! Гришата е бил в Англия и са му звънели да го питат дали да отвръщат на удара! ;) Хубаво е да се знаят тези неща особенно от по-младото поколение, за да се види от къде почва мутризацията във футбола ни!

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 15 мар 2012 16:19

violator написа:
Заклет Левскар написа:Два часа до мача ни с Локо Пд предлагам да се върнем към един не по-малко вълнуващ мач. Литекс бяха още в Б група и ни бяха били в Ловеч с 2:0. На реванша на Герена даже водеха на почивката, ама послеее....4:1 с гол на Анатоли Тонов в добавеното време. Бях на мача и той си остава един от незабравимите за мен. Май нещо Крум Савов имаше претенции, че са го ударили по главата след победния гол. Ми то такова меле стана след гола, че аз се озовах на пистата(силно казано писта) и една кука ме върна обратно с шутове, ама не ми пукаше. Ако някой е бил на мача да напише своите спомени за тогава.

Странно как от спомените ти са се изстрили делата на дебелата свиня Емил Наков, който с някакви мутри беше прекосил най-демонстративно терена на полувремето и беше влезнал в съдийската стая, мисля че имаше и бити наши играчи! Как мача се игра до гол (ПОБЕДЕН ГОЛ)! Гришата е бил в Англия и са му звънели да го питат дали да отвръщат на удара! ;) Хубаво е да се знаят тези неща особенно от по-младото поколение, за да се види от къде почва мутризацията във футбола ни!

Не ме интересува кой е прекосил терена, като фен на Левски не ми е направило впечатление да ни е подпирал чак толкова много съдията, важно е моментното изживяване. А предишния и настоящ сезон(1995-1996 и 1996-1997), помниш ли какъв съдийско- мутрински чеп ядохме, а ? Така, че хайде малко по-малко заблуждавай младото поколение.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

violator
Контакти:

Мнениеот violator » 15 мар 2012 17:17

Дай конкретни примери, ето аз се сещам за един, сезон 1997/1998 мача на Герена резултата е 1:0 за нас и Йовов успя да изравни след двуметрова засада...ама явно и това не ти е направило голямо впечатление! :)

Върни се в “Левски”