Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
BadBoy

Re: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Мнениеот BadBoy » 21 ное 2014 02:04

Rivaldo10 написа:Зора е да започне да печели пари сектора, за да може да се завърши, както и да бъде направена козирката...

Защо реши, че сектора ще печели в недовършен вариант при положение, че посещаемостта ще е същата като сега?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 21 ное 2014 02:07

Кашчей написа:
Rivaldo10 написа:Зора е да започне да печели пари сектора, за да може да се завърши, както и да бъде направена козирката...

Кой ще е толкова луд да ви разреши използването на незавършен обект :roll:

Има го в закона, така че недей да правиш контра на всеки един коментар.
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=4704

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 21 ное 2014 02:09

Avanti_Ragazzi написа:
Кашчей написа:

Кой ще е толкова луд да ви разреши използването на незавършен обект :roll:

Ми то по-тая логика в България не трябва да има работещ стадион, защото над 90% от тях са насипи и нямат вътрешни помещения?

Тук въпроса е не дали е готова цялата сграда като такава (защото не е), а дали само трибуната като част от сградата ще е готова. Това значи местата за фенове, журналисти, входовете, тоалетните и евентуално скайбоксовете да са готови за провеждане на мачове. А не цялата сграда като такава, защото нищо не пречи трибуната да посреща публика въпреки, че отвътре се работи в нея (замазки, окабелявания, изграждане на самите вътрешни помещения - съблекални, стая за пресконференция, музей, ресторант, магазин и т.н.). Според мен едното не пречи на другото.

Сектора ще бъде пуснат САМО за зрители докато не бъде завършен на 100%, а до тогава, всичко си остава както е в момента.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 24 ное 2014 15:03

Честито народе....сектора е готов на 90 процента.
[offtopic]Изображение :lol: :lol: :lol:[/offtopic]
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 25 ное 2014 11:29

Прочетох темата ви за самия стадион на http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 7&page=245
Евала на момчето, което всеки ден ходи. Напредвате, дано стане работата.
Тъй като не искам да се регистрирам, ако някой има достъп до темата ви там мога да ви обясня много неща за бетоните. Работил съм в Хидробетен търговец 4 години и докато работеше ГБС на обекта, освен техния възел на обекта караха и от Хидробетон.
1. Класа на Марката на бетона е C30/37, това е междиния клас между Б35 и Б40. Налива се с такъв бетон по няколко причини. Първо сектора е висок и самоносещата се конструкция се нуждае от по-голям опън на натиск за да може да се носи. Обикновените жилищни сгради се строят с Б20 или Б25, тъй като там бетонът не е изложен на външни атмосферни влияния и на практика е вечен. Бетонът се разрушава ако му влияе нещо - най-често това са циклите замръзване-отмръзване. На Герена бетонът по трибуните c30/37 е мразоустойчив. Това е бетон с допълнително въвлечен въздух в него. Най-просто се обяснява така - в самия бетон чрез допълнителна химическа добавка след полагане и вибриране остава около 5-6% въздух (при 1-2% при обикновения бетон) Този въздух дава възможност ако има проникнала влага в бетона, при замръзване на тази влага тя да има разстояние къде да се разшири (в тези 5-6% свободни) и да не разрушава самия бетон. Това вдига възможността на бетона да замръзва и отмръзва над 1000 цикъла. Т.е.това са над 100 години гаранция за целостта на бетона (годишно има неповече от 10 такива цикъла)
2. Шлайфането на бетона може да стане от няколко часа след полагането му до 10-12 часа. Т.е. това е интервал от няколко часа, които няма как да се изшлайфа толкова огромна площ. Шлайфабето става в интервала, когато бетонът е набрал максимим 5% от проектната си якост. Затова почти навсякъде има нужда от изравнителна замазка над плочите. Друго предимство на замазката е възможността й да минават комуникации през нея (кабеляци, тръби, ИЗОЛАЦИИ и т.н.)
3. Цената на Ц30/37 е около 85-87 лв без ДДС с доставка (при цена 72-73 лв на Б25) и по спомен на Герена проекта за А сектор беше около 7000 м3
Надявам да съм бил полезен!
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 25 ное 2014 12:17

bastuna2003 написа:................от по-голям опън на натиск..............

Тука ако можеш да обясниш тая безмислица какво означава, ще съм благодарен.Иначе разбрахме колко не разбираш от съпромат.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 ное 2014 12:25

HekakaB написа:

Тука ако можеш да обясниш тая безмислица какво означава, ще съм благодарен.Иначе разбрахме колко не разбираш от съпромат.

Мдааа.... и полага замазка върху шлайфан бетон, защото можела да се използва за комуникациите. Сигурно я прави поне 5 см. дебела по този случай :roll: А и определено електро и тръбопроводите е най-добре да се правят по пода, вместо по стените :roll:

Може да е имал предвид, че арматурата трябва да е предварително напрегната, за да поеме натоварването на натиск, което е основното в тази конструкция, ама знаеш ли го.....
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 25 ное 2014 12:29

HekakaB написа:

Сгрешил съм думата - ЯКОСТ на натиск - изчислява се в мегапаскали на см2 - Б20 означава, че на възраст на бетона 28 дни (узрял бетон) минималната му якост на натиск трябва да е 20МРа на см2
Какво означава "съпромат" не съм инженер и кажи от какво не разбирам. Просто исках да ви помогна с някое обяснение. Здраве да е...
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 25 ное 2014 12:40

Изображение
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 25 ное 2014 12:43

bastuna2003 написа:
HekakaB написа:

Сгрешил съм думата - ЯКОСТ на натиск - изчислява се в мегапаскали на см2 - Б20 означава, че на възраст на бетона 28 дни (узрял бетон) минималната му якост на натиск трябва да е 20МРа на см2
Какво означава "съпромат" не съм инженер и кажи от какво не разбирам. Просто исках да ви помогна с някое обяснение. Здраве да е...

Означава Съпротивление на материалите,част от Механиката разглеждаща напреженията и деформациите причинени от външни сили.Опъновото и натисково напрежение по природа са едни и същи.Затова е безмислено това което беше написал.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Върни се в “Левски”