Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Re: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Мнениеот glarus_ds » 12 ное 2014 16:46

petko.h.markov написа:
glarus_ds написа:Кашчей е прав, това е част от архитектурен разрез. В архитектурата обаче по принцип липсват понятията надлъжен, или напречен, за разлика от инженерните съоръжения.

Това от къде го измисли? И при това го твърдиш доста авторитетно.Това е напречен вертикален разрез,както има и надлъжен. Режеш сектор А
по цялата дължина,успоредно на терена.Те служат като подложка за конструктора и другите специалности-ВиК,ЕЛ,ОВ и тн.Първо прочети и после
пиши.

Твърдя го като архитект. Тези неща ги обяснявай на някой друг, професоре....
Давай да нападаме веднага, много ниско е паднал форумът....
CHELSEA

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 ное 2014 16:54

glarus_ds написа:
petko.h.markov написа:
glarus_ds написа:Кашчей е прав, това е част от архитектурен разрез. В архитектурата обаче по принцип липсват понятията надлъжен, или напречен, за разлика от инженерните съоръжения.

Това от къде го измисли? И при това го твърдиш доста авторитетно.Това е напречен вертикален разрез,както има и надлъжен. Режеш сектор А
по цялата дължина,успоредно на терена.Те служат като подложка за конструктора и другите специалности-ВиК,ЕЛ,ОВ и тн.Първо прочети и после
пиши.

Сериозно.Аз съм завършил ВИАС,а ти? Ако ти поръчам да ми проектираш еднофамилна къща,няма ли да ми дадеш вертикален разрез.Да видя
колко етажа е,каква е общата и етажната височина,какъв е покрива.Относно форума си прав.

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 12 ное 2014 17:00

petko.h.markov написа:
glarus_ds написа:
petko.h.markov написа:

пиши.

Сериозно.Аз съм завършил ВИАС,а ти? Ако ти поръчам да ми проектираш еднофамилна къща,няма ли да ми дадеш вертикален разрез.Да видя
колко етажа е,каква е общата и етажната височина,какъв е покрива.Относно форума си прав.

И аз там съм завършил... Ще ти дам всякакви разрези, колега. Не си прочел какво съм написал точно. Директно нападаш. Първо се чете, премисля, а после се изразява мнение... Писал съм, че "попринцип липсва понятие надлъжен, или напречен"! Кое не разбра? Архитектурните разрези се означават като Разрез А-А мащаб еди-колко си, Разрез Б-Б и т.н. Не съм казал, че липсват разрези :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Освен това и понятието вертикален също се пропуска, защото не носи никаква допълнителна информация. Разреза се подразбира, че е вертикален. А хоризонталните разрези се именуват като Разпределение на кота еди-коя си... Не разбрах кое те накара така да ми отговаряш???

А ти каква специалност си завършил :lol:
CHELSEA

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 ное 2014 17:06

glarus_ds написа:
petko.h.markov написа:
glarus_ds написа:
petko.h.markov написа:

пиши.

И аз там съм завършил... Ще ти дам всякакви разрези, колега. Не си прочел какво съм написал точно. Директно нападаш. Първо се чете, премисля, а после се изразява мнение... Писал съм, че "попринцип липсва понятие надлъжен, или напречен"! Кое не разбра? Архитектурните разрези се означават като Разрез А-А мащаб еди-колко си, Разрез Б-Б и т.н. Не съм казал, че липсват разрези :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Освен това и понятието вертикален също се пропуска, защото не носи никаква допълнителна информация. Разреза се подразбира, че е вертикален. А хоризонталните разрези се именуват като Разпределение на кота еди-коя си... Не разбрах кое те накара така да ми отговаряш???

А ти каква специалност си завършил :lol:

ПГС.Какво разбираш под "по принцип"? Това което се коментираше какво е и кой го е направил?

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 12 ное 2014 17:08

Разбирам каквото и ти. Примерно, че в повечето случаи даденото понятие се пропуска, защото не носи допълнителна информация. И баща ми е ПГС :mrgreen:
CHELSEA

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 12 ное 2014 17:10

Иначе това е Разрез 3-3 примерно, разреза на трибуна и козирка, в случая действително се явява напречен. Но аз твърдях, че просто "напречен" не се пише в името на чертежа :mrgreen: Иначе си е архитектурен чертеж, Иво Пантелеев и неговите колеги са го чертали :mrgreen:
CHELSEA

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 ное 2014 17:16

glarus_ds написа:Иначе това е Разрез 3-3 примерно, разреза на трибуна и козирка, в случая действително се явява напречен. Но аз твърдях, че просто "напречен" не се пише в името на чертежа :mrgreen: Иначе си е архитектурен чертеж, Иво Пантелеев и неговите колеги са го чертали :mrgreen:

След като сме почти колеги няма нужда от повече подробности.Извинявай ако съм те обидил-неволно е.

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 ное 2014 17:23

Влизате в темата за стадиона в строителния форум, там са публикувани всички планове и чертежи до последния детайл и всеки може да се информира за абсолютно всичко.
Има дори списък (ако така се казва) на кота еди колко си метра има WC, ресторант с еди какви си стени, с еди какъв си под, с еди какъв си таван, бе абсолютно всичко по което работят изпълнителите.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 ное 2014 17:42

glarus_ds написа:Иначе това е Разрез 3-3 примерно, разреза на трибуна и козирка, в случая действително се явява напречен. Но аз твърдях, че просто "напречен" не се пише в името на чертежа :mrgreen: Иначе си е архитектурен чертеж, Иво Пантелеев и неговите колеги са го чертали :mrgreen:

Напречен не се пише и в машиностроителните чертежи. Въобще в никой чертеж не се пише. Самото наименование разрез означава, че нещо е срязано между две основни повърхнини и се явява напречно на тях, а откъде ще е гледано е без значение 8-)

Добра картинка, честно казано. Понеже не съм строителен специалист искам да попитам нещо:
Видях, че между фермата и панелите, които ще се явяват същинските покривни елементи има нещо, като задвижващи ролки-панелите подвижни ли ще бъдат, или това са някакви други елементи, просто за свързване?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 ное 2014 18:27

Това е пътека по която ще се минава за да се ходи до прожекторите.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Върни се в “Левски”