petko.h.markov написа:glarus_ds написа:petko.h.markov написа:glarus_ds написа:Кашчей е прав, това е част от архитектурен разрез. В архитектурата обаче по принцип липсват понятията надлъжен, или напречен, за разлика от инженерните съоръжения.
Това от къде го измисли? И при това го твърдиш доста авторитетно.Това е напречен вертикален разрез,както има и надлъжен. Режеш сектор А
по цялата дължина,успоредно на терена.Те служат като подложка за конструктора и другите специалности-ВиК,ЕЛ,ОВ и тн.Първо прочети и после
пиши.
Твърдя го като архитект. Тези неща ги обяснявай на някой друг, професоре....
Давай да нападаме веднага, много ниско е паднал форумът....
Сериозно.Аз съм завършил ВИАС,а ти? Ако ти поръчам да ми проектираш еднофамилна къща,няма ли да ми дадеш вертикален разрез.Да видя
колко етажа е,каква е общата и етажната височина,какъв е покрива.Относно форума си прав.
И аз там съм завършил... Ще ти дам всякакви разрези, колега. Не си прочел какво съм написал точно. Директно нападаш. Първо се чете, премисля, а после се изразява мнение... Писал съм, че "попринцип липсва понятие надлъжен, или напречен"! Кое не разбра? Архитектурните разрези се означават като Разрез А-А мащаб еди-колко си, Разрез Б-Б и т.н. Не съм казал, че липсват разрези

Освен това и понятието вертикален също се пропуска, защото не носи никаква допълнителна информация. Разреза се подразбира, че е вертикален. А хоризонталните разрези се именуват като Разпределение на кота еди-коя си... Не разбрах кое те накара така да ми отговаряш???
А ти каква специалност си завършил