Warped написа:Old_death написа:Warped написа:Как знаеш, какво е споразумението?
Ако там пише, че може да се превежда и сума като минимум на месец?
И не е 100 лева, а над 10 хиляди.
В закона понятието "ако" не съществува. Там има договорени месечни вноски и се посочва размера им. При неспазване на споразумението от страна на длъжника цялата сума става изискуема заедно с лихвите. Да не говорим че вече не знам за кой път сключвате споразумение с НАП, поне според вашите приказки. Миналата година ви дадоха лиценз под условие. Тази година пак. До кога?
Ти чел ли си в договора какво пише?
МОже да има клауза за минимална вноска .....?
Казвам АКО там пише, защото нито ти нито аз знам какво пише.
Като научиш какво пише, като го прочетеш ЦЕЛИЯ, тогава преценяваш дали се спазва ИЛИ НЕ.
Няма нужда да чета договора. Ваши ръководители казаха, че са се споразумели с НАП за погасителни вноски в размер на 147000 лева месечно. Пак от тях става ясно, че от началото на годината са внасяни по 10000 лв.
чл. 183, ал. 4 от ДОПК: (4) При неизпълнение на падежа, съответно на две вноски съгласно погасителния план, дължимите суми стават незабавно изискуеми заедно със законната лихва от датата на даденото разрешение. В този случай чл. 169, ал. 2 не се прилага.
Това гласи закона, но явно той не се отнася за всички. В България само вие и циганите живеете от социални помощи на гърба на народа. А ти си го тълкувай както си искаш!