Ozzimozzi написа:honda написа:Напълно естествено е огромната част от инвестициите да са за МОЛ- оттам ще идват парите. За отбора каза нещо в стил "конкурентен бюджет" -каквото и да значи това....
Би ли обяснил какво значи "финансова инжекция" и вкачеството на какъв да я прави?- На вас някога ГГ така ли ви удари "инжекция" или заяви,че няма да плаща дългове...
Би ли посочил къде съм посочил , това което твърдиш. Нищо подобно - основната задача на една банка да реализира печалба. Като печалбата може да бъде реализирана от даване на кредити или чрез инвестиране. Примерно преди 10- на години най-големите корабособственици в света не бяха "Меерск", MOL, MSC , а "Royal Bank of Scotland" и "Дойче Банк" - двете банки към онзи момент притежаваха близо 50% от световния флот.
От това ,което разбрах от пресконфренцията стадиона има периферна функция в целия проект. От това което подучувам освен МОЛ е планиран и 4-звезден хотел (такъв до момента по международната ранглиста у нас няма).
Не само в България, почти навсякъде по света( с изключение на държавите с много висок стандарт, за съжаление България не е между тях). Стадиона се "избива" от съпътстващи дейности(концерти) и търговски площи.
За ББ - той си го каз в прав текст на кого е помагал най-много.- все пак няма за какво да лъже
![]()
Да ти напомням ли,че през 2012г ви спаси от изхвърляне от А група поради умишлена употреба на допинг(признато от лекара на отбора ви).
През 2015г съвсем случайно в ММС изчезна протокола от допинг теста на мача Левски-Литекс ,който вашите напуснаха. От Левски проби дадоха Прохазка и М.Орачев ,а срещу всеки един от вписаните в тимовия лист на Литекс е било записано "отказал да се яви на тест"- трябва ли да ти казвам какво значи това? - 24 месеца дисквалификация на всички вписани в тимовия лист и доживотна забрана на Г.Г ,СС и ДГ да се занимават с професионален спорт.
2016 - ви вкара в ППЛ в разрез с всички правила на БФС., позволи да извършите това ,което вие нарекохте "лайнарщина"- нещо за което трябва да носи дори съдебна отговорност( нарушени са поне 4 закона на РБ)
2019- Лично ви спаси от изхвърляне от професионалния футбол след хващане на играчи на Черно Море. Сигурен съм,че ти ясно,че в тази държава в онзи момент единствено ББ или ДП можеха да ви спасят от ТИМ. ГГ няма как да се противопостави на ТИМ(просто щеше да бъде прегазен)...
Ясно е ,че в момента има забавяне в плащанията на задълженията. Но ние сме ги декларирали и не ги оспорваме и ще ги изплатим със съответната лихва. Докато вашите задължения към НАП са по-големи от нашите,но вие нито сте ги декларирали, нито ги плащате.
Между другото вашите задължения са повече от 2 пъти повече от нашите.
Винаги съм бил на принципа ,че правилата трябва да се спазват-това е нещото,което разделя хората от животните.
Но когато се започне с компромисите пасианса не излиза и един компромис със спазването на правилата никога не е последен. Няма друг клуб заради ,който са нарушавани толкова правилата ,както любимия ти.
Аз съм категорично за това правилата трябва да се спазват и ако любимия клуб не ги спазва трябва да си понесе последствията . Но когато от вас не се търсят задължения към НАП от над 15 млн лв ,а на нас ни вадят душата за 5 пъти по-малко, а на фирма на ГГ да се отписват 66 млн лв...-май не е много ОК.
Между другото ,този Д.Диксън много меко казано не изглеждаше добре на пресконференцията, но някой да е гледал пресконференция на някой от собствениците на ФК у нас. Примерно Домусчиеви, ГГ, ТИМ-аджиите( колко въобще имат идея как изглеждат?) . Не говоря за интервю пред платени журналисти, а пресконференция на която се задават въпроси,които не са предварително коментирани.
Обичаш много да пишеш и малко да четеш. Нали точно за това ми бе поста към Дамянов, който твърдеше че Диксън щял да вкара многото милиони в клуба. Дики каза буквално, че след четвъртата година клуба ще бъде на самоиздръжка. Как точно не каза. Говореше за МОЛ а вместо стадион споменаваше инфраструктура.
Дики уж иска да строши едни 250 млн. долара използвайки марката Левски, а му се свидят няколко милиона, за да е сигурен, че клуба ще вземе лиценз и ще продължи да играе в ППЛ. Шест месеца преговори и си би камшика преди началото на подготовката, оставяйки всичко на благословията на БФС и на оня отгоре. Това аз не мога да го разбера.
Финансовата инжекция на Ганчев бе, когато ЦСКА риташе във В група и той практически издържаше приличен отбор, който дори успя да вземе купата, въпреки че много добре знаеше, че това дружество ще фалира. Успя да обедини червената общност и това се видя много добре на трите финала за КБ.
Относно плащанията ви към НАП то е пределно ясно - имате споразумение, което не изпълнявате (при това не за първи път). По всички правила цялата сума трябва да стане незабавно изискуема с лихвите. Вие се биехте в гърдите, че сте олицетворение на честността, но явно само на думи. При вас нещата винаги стават по другия начин.
Относно Тиквата не е хубаво да сте толкова неблагодарни, защото десетина години ви дундурка и ви вкарваше пари под всякакви схеми. От няколко месеца е аут и при вас нещата станаха съвсем катастрофални. Нито "кампаниите" ви вървят, нито "абонаментните карти". Факт е, че любовта ви бе взаимна, защото по време на избори при вас открито се агитираше да се гласува за ГЕРБ. Между другото скоро имаше интервю с Батков, в което той признава, че Тиквун ви е помагал много пъти. Хубаво е да си го намериш и да го изгледаш. Сегашният ви собственик Насо, както и Тити също признаха, че Баце ви е помагал многократно! Не се опитвай по милиционерски да ни прехвърляш вашият бащица и да ни преписваш вашите грехове!
Глупостите за допинга (не разбрах защо намесваш Литекс в случая), полиграфите и т.н. които си писал се доказват в съда. Би ли ми казал защо клуба трябва да бъде изхвърлен през 2012г.? Играчите нали си изтърпяха наказанието?
За нашите задължения не зная, но не съм чул някой да е избягал заради неплатени заплати, или да ни съди за пари, не съм чул и с НАП да имаме неуредени сметки. Когато влезете в процедура по несъстоятелност, ще ви бъдат описани точно задълженията, защото в момента при вас е мътна и кървава.
Не разбрах как взехте лиценз и тази година, след като сте неизрядни отвсякъде. Имаш ли логично обяснение?
Вие искате да се спазват правилата, но само когато това не ви касае вас!
Ще поживеем и ще разберем какво ще се случи . От това ,което съм чувал въпросния господин ДД( меко казано не ми направи добро впечатление) е обещавал по 15 млн лв на сезон от него(инвеститорите) до завършване на МОЛ-а( търговските обекти) плюс още една година (разработване на МОЛ-а) оттам нататък клуба минава на самоиздръжка( като по предварителни разчети приходите от съпътстващи дейности плюс дялово участие(което много миноритарно) са в порядъка 250-300 000 евро на месец). Това разбира на този етап са празни обещания. Аз съм на такава възраст ,че много добре знам ,че има огромна разлика между обещание и изпълнение.
"Финансовата инжекция на Ганчев бе, когато ЦСКА риташе във В група и той практически издържаше приличен отбор, който дори успя да вземе купата, въпреки че много добре знаеше, че това дружество ще фалира"
О "Свещена Простота"
Никога не съм твърдял ,че ББ не е помагал на Левски,напротив - помагал е. Но много повече е помагал на любимия ти клуб.
Самия ББ си го каза. Да ти напомням привържениците на кой клуб ходиха при него да искат да не си плащат задълженията ,а да играят в А група.
Малко е нагло привърженик на клуб,който не плати на НАП над 15 млн лв ,да коментира защо НАП не активирал наказателни мерки срещу клуб за ЗАБАВЕНИ плащания от порякъда на 200-300 хил лв.
Защо не попиташ НАП примерно защо не предприе наказателни мерки срещу ГГ ,а му отписа задължения за 66 млн лв
Гледах внимателно въпросното интервю на Т.Батков- а ,ти гледал ли си го? Или си приказваш наизуст. Защото тук беше ебахти и истерията. Само дето в описвания момент този на които вие на няколко пъти официално благодарихте, беше кмет ( а не МП) и най-нормалното нещо ТБ да му се оплаче от работата на "Топлофикация" (която в онзи момент е общинска фирма и ББ и е принципал) и да поиска една общинска фирма да си свърши работа. С ВТБ нещата не са точно така ,както ги казва ТБ(той много добре знае как са,но това е друга тема,само ще ти дам един джокер - ген.директор на ВТБ не знаеше ,че са спонсори на Левски,защо?). Но ще примем ,че нещата са така както казва ТБ. Няма нищо лошо един МП да помоли една чужда(повтарям ЧУЖДА) компания да спонсорира българско дружество( в случая ФК). (Казвам ти като представител на голяма международна компания- това се прави постоянно и навсякъде и се нарича обвързване с общественозначима кауза, компанията която представлявах обикновено спонсорира образование или подарява медицинско оборудване). Тези пари ,ако не бъдат дадени като спонсорство ,въобще няма да влезнат в съответна държава ,а ще се върнат в страната в която е компанията-майка.
Тук не говорим за даване на държавни средства или опрощаване на държавни вземания, а за средства на чужда компания . Надявам се правиш разликата.
Докато при вас има опрощаване на държавни вземания в особено големи размери- нещо ,което няма как да стане законно. Има процедура за опрощаване на държавни вземания ,но е много тежка и сложна и вие не сте минали през нея.
Между другото двама от вашите собственици са били в депутатските листи на партиите на Хунтата(ГЕРБ и ДПС) ,единия беше цял ми ти областен управител
А сега да се върнем към помоща на ББ. през 2012- заради допинг скандала според правилата WADA,които са задължителни и за БФС и за ММС , при уличаване в употреба на допинг на повече от 2-ма сътезатели от един и същ отбор ,то отбора се изважда от участие в състезанието в ,което са хванати. Това ,че БФС не си актуализирал правилника на сайта си не е извинение. Отделно процедурата на WADA са при уличаване на повече от един състезател с допинг всички спортисти от съответния клуб да бъдат тествани . Интересно защо НАЦ ,който е правителствена организация, не последва процедурата особенно след като официално лице от клуба ,официално декларира че на всички състезатели е даван въпросния медикамент( съдержащ забраненото вещество МХА) с цел подобряване на спортните резултати и незнайки ,че е в списъка на забранените вещества. Тук не коментирам смешно малките накзания- 3 месежца(реално 1 месец), По същото време със същия препарат бяха хванати и други български спотисти - те си получиха стандартното наказание от 24 месеца дисквалификация.
Относно "лайнарщината" - там нарушенията са толкова много ,че ще ми трябва половин ден само да ги изброя.
Относно мача Левски-Литекс и какво общо има с любимия ти клуб, почти всички играчи ,които бяха вписани тимовия лист на Литекс ,след няколко месеца играеха за любимия ти клуб, заедно с цялото ръководство. Интересно че протокола от теста е бил "изгубен" в ММС. Това че един малоумник с инициали СС не знае правилниците не освобождава никого от отговорност.
Относно 2019 и скандала с полиграфа. Аз не съм останал с впечатление ТИМ да решават споровете в съда. Решават ги по друг начин и ГГ е много добре запознат с този начин (справка- какво се случи със зърнения му бизнес) и му пределно ясно,че без "закрила" от ББ и ДП(ще ти дам още един джокер -27.юни.2014) ,ще бъде прегазен от ТИМ.