Градев - Левски чака решение на съда

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Градев - Левски чака решение на съда

Мнениеот blue avalanche » 10 юни 2014 09:47

vaskonti написа:Ти си написал какви са рисковете по принцип. Примерно, не ми е ясно как прецени, че при дадено развитие на нещата Левски би дължал 1/8 от сумата, за която Спортинг е взел Божинов. Общо взето така представяш нещата, че все едно проблемът е почти никакъв. Може и да е така, аз не знам.
Друго нещо - Спортинг е купил 80% от правата на Божинов за 2.6 милиона. Сигурни ли сме, че зад някой ъгъл не дебне Парма, които са могли да получат до 3.5 милиона от Спортинг при определени условия? Ами ако и те кажат, че имат пропуснати ползи?
Въпросът е, че изобщо не си наясно, както и никой тук, какви са действителните рискове, които Батков е поел. Самият факт, че той говори за риск е достатъчно показателен, че тук не става въпрос за някакви принципни процедури за това какво се прави при подобни спорове, за каквито ти говориш, а за нещо конкретно.

Щом любимото ти занимание е да цитираш Батков,коментирай изказването му,ЦИТИРАМ:"Шансовете на Спортинг са илюзорни"...Ха сега,де???
Въпросът е защо шансовете на Спортинг са илюзорни.Според толкова цитирания от теб Батков.Или си избираме цитатчета,които ни отърват?

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 10 юни 2014 11:08

Не знам, какво искат Спортинг, но е факт, че Божинов не тренира с Левски и не е на лагер с отбора. Явно все пак някакъв проблем има. Едва ли е за 30 милиона евро, но със сигурност е за пари. Португалците имат добри адвокати, но докато не видя делото черно на бяло не вярвам в журналистически измислици. Във България няма нищо интерестно на трансферния фронт, запачва Световно първенство, в което не участваме и затова вестниците ни сами си правят новини. Ще видите, че всичко ще излезе малко шум за нищо. Най-много това дело да цели Божинов да се откаже от претенцийте си спрямо Спортинг. Играча води съдебна битка, защото смята, че е уволнен неправомерно. С няколко думи, демек иска си парите , които му дължът по-договор. Всичко ще се изясни до няколко дни и тогава ще разберем, кой крив, кой прав!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2014 11:09

Е ти нещо друго ли си очаквал да каже? Дали са илюзорни шансовете на Спортинг, това ще каже ФИФА, а не Батков. Батков може да каже само дали е поел риск или не.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юни 2014 12:25

vaskonti написа: Самият факт, че той говори за риск е достатъчно показателен, че тук не става въпрос за някакви принципни процедури за това какво се прави при подобни спорове, за каквито ти говориш, а за нещо конкретно.

Ще ти го кажа така: Човек не поема риск при всяко свое решение само когато е в гроба, просто тогава не взема решения. Не е много хубаво, когато този риск не е премерен. В случая беше ясно, че между Божинов и Спортинг се има спорове и може да се стигне до съдебни дела, в които косвено да бъде замесен и Левски. Ако Батков е преценил, че Спортинг не могат да имат основателни претенции и че всичко е на страната на Божинов, ето ти премерен риск.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2014 13:19

Абе така е, ама...какъв юридически риск е поел Батков при трансферите на Макриев, Блажевич или който и да е друг? Рискът при тях е единствено спортен. Само при Божинов е имало и юридически риск, при това Батков го е видял още в началото. Сега трябва да се надявате, че неговата преценка е по-адекватна от тази на юристите на Спортинг.
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юни 2014 13:37

Никога не е изключено да възникнат някакви претенции от страна на бившия клуб. И на никого не е забранено да завежда дела. А дали исковете са основателни - това е друг въпрос.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 10 юни 2014 13:58

Специалистът по международно спортно право Георги Градев опроверга информациите в столичен вестник, че Божинов съди Спортинг за 5,4 млн. евро. Също така мениджърът обяви, че Спортинг никога не е имал претенции към трансфера на Божинов в Левски.

Третото нещо, което Градев опровергава, е, че Божинов е предложил споразумение на португалците."Едва 10% от тази публикация във в. Труд е истина. Не е вярна сумата, за която Валери съди Спортинг. Спортинг предлага споразумение на Божинов, а не обратното. А по отношение на трансфера на Валери в Левски, Спортинг няма никакви претенции, дори освободи международния трансферен сертификат на Валери за един ден и без спънки! Искът им за €25 млн. срещу Левски се основава на клауза в договора между Валери и Спортинг, по който Левски не е страна и не го касае. Кому е нужно да се пишат неистини и да се създава излишно напрежение?", пише Градев във "Фейсбук".

:!:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 юни 2014 14:10

Искът им за €25 млн. срещу Левски се основава на клауза в договора между Валери и Спортинг, по който Левски не е страна и не го касае

Тодоре, даваш цитата и го удебеляваш, ама е тоя пасаж нещо не ми е ясен :? Как така ще те съдят за 25 милиона, пък няма да си страна :?: После ако се плащат - от кого ще ги вземат :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2014 14:17

Tommi написа:Никога не е изключено да възникнат някакви претенции от страна на бившия клуб. И на никого не е забранено да завежда дела. А дали исковете са основателни - това е друг въпрос.

Едно е предварително да знаеш, че има проблем, друго е да ти дойде изневиделица.
[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 10 юни 2014 15:18

boabbb написа:
Искът им за €25 млн. срещу Левски се основава на клауза в договора между Валери и Спортинг, по който Левски не е страна и не го касае

Тодоре, даваш цитата и го удебеляваш, ама е тоя пасаж нещо не ми е ясен :? Как така ще те съдят за 25 милиона, пък няма да си страна :?: После ако се плащат - от кого ще ги вземат :?:

На мен също не ми е ясно. Не съм юрист и не знам за какво става въпрос. Сигурно ще си ги искат от играча :? Откъде да знам какви са им схемите.... ще видим скоро какво ще стане.

Върни се в “Левски”