Der Schmarotzer написа:Аз пък ще дам за пример един от най-големите български защитници, които съм гледал - Пламен Николов. При него не минаваше нито човек, нито топка, без значение срещу кого играе.
Що се отнася до интелигентен централен защитник освен Ники Илиев, бих отличил и Николай Арабов, макар той да играеше в повечето случаи като либеро.
[offtopic]Малко офтопик, но за жалост въпросният причини една от най-кървавите катастрофи в България, докато беше треньор на помашко-тетевенския Олимпик. Имам много добър приятел на положение в града по онзи край и често си гостуваме, та поназнайвам това-онова. Няма да намериш много информация в интернет, мрежата се появи години след това.
В общи линии, с управлявания от него бус и с висока скорост помита накуп много хора на автобусна спирка пред завод Елпром, докато работниците са чакали автобусите точно след края на смяната си. Представи си нещо като спирките на Орлов мост в софийския час пик. Виждал съм снимки, които не бих искал никоя жена или дете да видят в живота си - кървава баня - смес от прясна кръв и засъхваща такава, коси, телесни крайници и части от тях пръснати по и покрай спирката, човешки меса залепени на пейката, абе ... неприятна гледка. След това въпросният защитник даде едно-две интервюта за пред обществото, в опит да си измие съвестта, а и явно така го бяха посъветвали мутренските адвокати, и повече нито се чу, нито се видя. Само тоя си знае какво му е.
Разбира се, тогава по оста Страхил Димчев - Камилата - ГГ, а и в тежките за България мутренски години за инцидента е била "виновна" спукана гума и срещналата я на пътя дупка. Кои сме ние да оборваме експертизата на вещите лица...
Не си спомням точно броя на загиналите, но не бяха един и двама. Тежко ранените са били над 10. Говорим за годините, в които Латвия-та беше най-модерната линейка в България.[/offtopic]