efbet Лига: Локомотив (Пловдив) - Левски (София), Петък от 21:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Re: efbet Лига: Локомотив (Пловдив) - Левски (София), Петък от 21:15 ч.

Мнениеот wilge » 03 авг 2024 09:19

rane написа:Сангаре е егати и влекача. Гоооооооооол

Сещам се как един треньор искаше на наложи на обществото криворазбраното си мнение, че на Левски не е необходим тежък, висок и мощен централен нападател, въпреки вековната традиция. С изборът си Генчев успешно го оповергава.
Хубаво е, че взехме първият си истински мач. Хем игра за стиковка, хем победа за самочвствие.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 03 авг 2024 09:42

wilge написа:

Сещам се как един треньор искаше на наложи на обществото криворазбраното си мнение, че на Левски не е необходим тежък, висок и мощен централен нападател, въпреки вековната традиция. С изборът си Генчев успешно го оповергава.
Хубаво е, че взехме първият си истински мач. Хем игра за стиковка, хем победа за самочвствие.

Да, и разкара Арс точно поради тази причина.

Иначе стилът ни при Генчев е истинският стил на Левски. Цял мач мачкане, цял мач атаки, цял мач директен футбол с бързи извеждащи подавания, които да хващат противниковата защита по "бели гащи".
Липсваше ми този футбол, доста време ми липсваше. Беше ми дошло до гуша от това дробене на топката по 2-3 минути преди да се реши ще се бие ли към вратата или ще се връща на вратаря.
Вчера на 3-4 пъти имаше класическото отнемане от защитник, пас напред, след него най-много още един пас и голово положение. 2-3 секунди и от защита сме пред вратата на противника. Последно с Дарко, Жо, Гарата, а също така с Гари Родригес имахме такъв красив футбол.

МАЧКАЙ ЛАВИНА!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 03 авг 2024 10:02

rane написа:
wilge написа:

Иначе стилът ни при Генчев е истинският стил на Левски. Цял мач мачкане, цял мач атаки, цял мач директен футбол с бързи извеждащи подавания, които да хващат противниковата защита по "бели гащи".
Липсваше ми този футбол, доста време ми липсваше. Беше ми дошло до гуша от това дробене на топката по 2-3 минути преди да се реши ще се бие ли към вратата или ще се връща на вратаря.
Вчера на 3-4 пъти имаше класическото отнемане от защитник, пас напред, след него най-много още един пас и голово положение. 2-3 секунди и от защита сме пред вратата на противника. Последно с Дарко, Жо, Гарата, а също така с Гари Родригес имахме такъв красив футбол.

МАЧКАЙ ЛАВИНА!

Че той и Мъри не играе с такъв нападател, само за справка.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 03 авг 2024 10:22

rane написа:

МАЧКАЙ ЛАВИНА!

С този стил срещу някой футболно грамотен отбор играещ в стил Ман Сити може доста добър бой да отнесеш. Радващото е, че такива в България няма. Ще е интересно срещу Лудогорец дали ще излезем така, или ще е една-две идеи по-дефанзивно.
Да не забравяме и фактът, че отборите все още не са ни привикнали към играта. Един да ни намери цаката и всички ще почнат да играят така срещу нас.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 03 авг 2024 10:31

W84me написа:
rane написа:
wilge написа:

МАЧКАЙ ЛАВИНА!

Че той и Мъри не играе с такъв нападател, само за справка.

След портокателецът Силва и най-вече вКарвальо, Левски не е имал силен ц.н. Имаше малки изключения през годините, но като цяло си играехме с някакви псевдо-тарани, които само на ръст го докарваха.

При Мъри, Домофона успешно изпълняваше ролята на ц.н., макар далеч да не е с такива габарити.
Но и при него при вторият му период имаше доста дробене и излишно задържане на топката. Изобщо в последните над 10 години, Левски прекалено много цъкаше топката. Изключенията, като Гомес, Тиам, Прохазка, Краев(на моменти) с дълги подавания бяха рядкост.

Друго си е, когато е пуснат дълъг пас, защитниците тепърва трябва да се обръщат, а твоят нападател тича с лице към противниковата врата. Вчера например виж през ПП, когато Джемили мигновено я пусна към Бала, а той излезе очи в очи с Луков. Защитникът на Локо ПД само видя номера на Бала. За другото нямаше време, заради бързото подаване.
Същото правеха навремето Е. Спасов, Ламята, Кайзера, И. Илиев, Дарко. Абе беше му кеф на човек да ги гледа. Наслада.
Аз си мислех, че ще тръгнем доста по-тргаво сезона. Че ще е с измъчени победи в началото, а чак към есента ще се сработим.
А ние тръгнахте да мачкаме от 1-я мач.
Представям си есента, като вече всеки един е във форма и играчите са се сработили... очаквам да има и двуцифрени резултати в наша полза с тази красива и нападателна игра.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 03 авг 2024 11:00

rane написа:
Друго си е, когато е пуснат дълъг пас, защитниците тепърва трябва да се обръщат, а твоят нападател тича с лице към противниковата врата. Вчера например виж през ПП, когато Джемили мигновено я пусна към Бала, а той излезе очи в очи с Луков. Защитникът на Локо ПД само видя номера на Бала. За другото нямаше време, заради бързото подаване.

Точно това много ми липсваше през годините. Но то бе плод на позиционен футбол, дълго владеене на топката, липса на скоростни ЦН и тн. Като скорост и мощ (баланс го наричат това, да умееш да запазиш топката под физически натиска), последния нападател, който се справяше в такива ситуации бе Робърта.
Имайте предвид, че ще дойде време, в което Сангаре ще го разучат и няма да има такива пространства за него. Плюс е, че се движи много между линиите и не седи забит в центъра, като Колев, но всеки кадърен треньор ще инструктира защитниците си да не го пресират, а да оставят дистанция между него, за да не използва скоростта си. Това му е красивото на футбола, виждаш неща в момента, които с идните мачове ще се променят и с интерес следиш как треньорите и отборите се развиват и отговарят на предизвикателствата.

И нещо малко встрани, което не бе коментирано много - Марин започна от пейката. Фадига не само вкара гола, но и изглежда по-разнообразен от него в момента. Може би ако не бяхме спечелили щяхме да критикуваме Генчев за решението му, но Марин не повлия на мача по никакъв начин, "задуши" няколко топки и единствено имаше едно добро включване и центриране към Майкон, който учудващо поне за мен, предвид техниката си, пропусна поне да уцели вратата.

Мислович със супер тъпо решение да поеме онази топка, след като до него бе Преслав, който не бе в засада. Може и Бачев да не му е викнал, липса на комуникация, но това е футболния интелект, или го имаш, или не. А Мислович по една или друга причина взе грешното решение. Генчев 100% го е видял това и може би само ще затвърди мнението си за него.

И както Блатера отбеляза, до тук мачовете се получават и не се е налагало да виждаме друго лице на отбора, но трябва Левски да може да затваря такива срещи, да променя интензитета и нагласата си в срещите, защото ще дойде момент, когато ще водим и трябва да запазим резултата или ще излезем срещу отбор, който ще парира агресията ни, или ще отговори на нея и ще изглежда така, сякаш няма план Б.

sokoleto46
Контакти:

Мнениеот sokoleto46 » 03 авг 2024 11:03

По-горе текат някакви спорове за Пацо Андреев.Момчето е във форма,нека е титуляр.Видя че има сериозна конкуренция и започна да играе както трябва.Точно това трябваше да стане ! Но може да се контузи,тогава е хубаво да имаш друг равностоен вратар в лицето на хърватина,а не някое невръстно момче,особено във важните мачове.
Иначе в момента Левски ми пълни душата ! Отдавна мечтаех така да мачкаме всичко живо по пътя си ! Сангаре е по-добър от Дембеле,страхотен е ! Отдавна не бях виждал толкова висок футболист с такава бързина и техника!И това е още началото,без новия централен защитник от Венецуела,почти нищо още не сме видяли от новото момче опорен халф.Вече има по двама на всеки пост и конкуренцията рязко повдигна нивото.А най-голямото бижу е Джамили.Очаквайте още много шоу програми и бой наред !!! Само Левски !

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 03 авг 2024 11:04

Честита победа, заслужено ни бихте, добрите ни играчи нямаха ден, а от пейката не влезе нищо за разлика от вашата.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 03 авг 2024 11:15

Този Генчев още в Лудогорец ми харесваше, не знам защо го шитнаха на няколко пъти, а после митарстваше в невзрачни отбори. При него беше 3-0 срещу Ференцварош в Унгария и 5-1 срещу ЦСКА Москва в Разград. Определено перспективен млад треньор, когото дано не залеят с маса фекалии при първите неудачи както обикновено става в българската футболна действителност.
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

sokoleto46
Контакти:

Мнениеот sokoleto46 » 03 авг 2024 11:18

Още нещо.От 70 години гледам футбол активно и непрекъснато.И след снощния мач започнах да се съмнявам дали няма някакви нови правила,нов съдийски правилник,да не би да се доближава футболът (сокър) до американския футбол??? Иначе как да си обясня ,че един играч блъска със всичка сила друг играч с двете си ръце в гърба,без да има никакъв досег с топката,да го изхвърля на пистата и да няма наказателен удар ???? Какво е това ? Съдията пусна по-свободен футбол,много фланелки и гащета бяха разтягани (нямаше скъсани поради качествените материи !) и сваляни,имаше двубои рамо в рамо,всичко това го разбирам,но да изблъскаш в гърба друг играч и да не получиш дори забележка и жълт картон-това не го разбирам.Или да скачаш в глезена на противника без игра за топката(с потърпевш Джамили) и да няма картон ??? Буферите бяха озверели,че не могат да направят нищо в нападение (1-2 удара за цял мач в очертанията на вратата) и извадих големите балтии.Гонзо да не ми се разхожда по разни олимпиади ами да насмете малко съдиите,защото скоро лазарета ще се напълни от действията на разни "хирурзи"...

Върни се в “Левски”