Мнениеот south_division » 28 мар 2013 22:03
Мъри: Хората, съсипали Левски, още имат дума в клуба!
ЗА ЛЕВСКИ
Левски освен добър отбор - със собствено лице и школа, беше Левски печеливш клуб. Кой го разруши? Разрушиха го хора, "доброжелатели" на Тодор Батков, които продължават да се въртят около него. Те и още търсят пътища да се върнат и чести контакти с него. Така се получава, когато имаш повече уши, отколкото очи. Мястото на Сираков е в Левски, защото като екип свършихме перфектна работа, а той беше шеф на този екип. Продължавам да смятам, че присъствието му е най-доброто за Левски. Сираков не иска да работи никъде другаде освен Левски, затова не сме и коментирали негово идване в Ботев. Мястото му е в Левски, за да го преобрази и държи в руслото, което трябва да бъде. Освен това със Сашо Александров сме добър тандем. В последната година, откакто Илиан пое Левски съм прекалено благосклонен към него. Единственото, което казах е, че Левски трябва да търси игрово развитие и качество, а след това резултати. Явно обаче се... Вижте, когато сме отвън и става въпрос за моето име и това на Сираков, каквото и да се случи, винаги е лошо! И нищо да не кажем, после има "те пък еди какво си". И без това все си измислят, че някой им пречи и им се виждат демони. Левски не използва Сираков, а причина няма. От дълги години някой се опитва да го игнорира, без да назове ясна причина. Аз и на последния разговор попитах хората от ръководството да ми посочат конкретна причина, поради която не искат той да се върне. Сигурно има задкулисни подхвърляния и подмятания, но когато поставих въпроса, никой не успя да ми даде конкретен отговор. Мисля, че ние можем да свършим работа, оттам нататък всеки решава как и защо. Същевременно обаче всеки казва колко много обича Левски и как Левски е над всичко. И излиза, че за други хора може да се направи компромис, но не и за този тандем. Ако бяхме оставени да работим, щяхме да задминем БАТЕ Борисов. Те се възползваха от шанса, след като влязоха в Шампионска лига, но Левски вече беше отбор с изграден стил на игра, визия за бъдещето и т.н. Освен това, не искам да обиждам БАТЕ, но те имат 1500-2000 фенове, а Левски е с над 2 милиона привърженици! За разлика от при нас обаче, там след първото отпадане не изгониха треньора Гончаренко и се видя, че това е било правилно решение. Не забравяйте още, че когато си тръгнахме от Левски, коефициентът на отбора в Европа беше 39, а сега е 11!
ЗА БЯГСТВОТО НА ИВАН БАНДАЛОВСКИ И ИВЕЛИН ПОПОВ
Истината е, че още по времето на лятната почивка Бандаловски си тръгна от клуба, тоест, когато ние бяхме назначени в Левски. С него не успяхме да работим и един ден, но тук повлия това, че той и Ивелин предпочетоха Фейенорд. При Ивелин е наша грешка, че не успяхме да го вземем от школата в първия отбор. Но аз и други пъти съм казвал, че няма смисъл да караш някой да стои при теб, при положение, че той не иска.