tmanolov написа:helic написа:tmanolov написа:helic написа:tmanolov написа:1914.1902 написа:
Останах с впечатление, че определи следната цел на ПФК Левски - титла и влизане в групи на ЛК. Никой не го е карал да го прави, след като знае, че не може да започне да тича толкова бързо. Но вече сме го коментирали, няма смисъл да го правим пак.
Нека сега постигне възможно най-големи успехи с Гьозтепе, а ние да се съсредоточим върху нашата селекция - дали Карл Фабиен ще подпише с ПФК Левски, как феновете биха приели Вуцов в тима, ако той дойде и дали ще има още нови до края на трансферния прозорец.
Пред ПФК Левски има една цел - славизация. И тя се изпълнява повече от успешно :( Всичко друго е дребни флуктуации, които не оказват съществено значение на главната цел
лична молба
дефинирай "славизация" колкото се може по-подробно.
Чак пък подробно - отбор, който съществува само на хартия, защото няма фенове. Другото е ясно - играе тото мачове, чат-пат печели нещо, от дъжд на вятър в ЕКТ, поставя си измислени цели като "ама ние играем само с юнУшки", "не спираме развитието на никого" и т.н., а президентът е доказано одиозна фигура, крещяща лафчета тип "ай сиктир" или "Хасан Чинчири". Така достатъчно ясно ли е?
успокои ме
за повечето от точките сме на светлинни години
Хич не сме на светлинни години, доста сме си близо даже. Само още малко отлив на фенове и сме завършили процеса.
Може ли да ми отговориш къде видя този отлив на фенове? Поне статистиката показва доста по-различна картина. Аз лично виждам доста сериозно увеличение на публиката , вече се доближаваме до посещаемостта от периода преди тв излъчванията( когато се излъчват всички мачове ) . Примерно в мач срещу Крумовград имаме малко по-малко публика отколкото за целия сезон 2014/15( без мача с несъществуващите) . Ако продължаваме с тази посещаемост настоящия сезон може да имаме по-голяма средна посещаемост отколкото дори на сезоните по време на синята приказка.
Много често споменаващ термина "славизация" - да ти напомням какво се случи с много по-големи от нас клубове , когато бяха в подобна на нас ситуация .
Примерно Милан - бяха в криза от около 20 години , опитаха се да надцакват с по-богатите от тях и до къде стигнаха - до серия "Б" и ако не беше Берлускони ,никой не знае до къде щяха да стигнат .
Бенфика - също бяха в криза от около повече от 20 години,
Панайтинайкос - също
Трябва ли да ти напомням за ,че имаше периоди в които Хамбургер, Борусия(Д) , Кьолн ( първите двама станаха и европейски шампиони) си го "мереха" с Байерн(М) и докъде стигнаха ? - до втора Бундеслига
Мога да ти посоча доста подобни случаи - Ипсуич, Нотингам та даже и Ливърпул .
Не че нямаме примери ,които са ни и по-добре познати - ЦСКА ( да ги спомним с добро) , а и ние не бяхме никак далеч от това да идем при тях.
Ако тръгнеш да се "надцакваш" с по-богати от теб обикновено резултата е катастрофален .
Ако за теб "славизация" е другото име на спазване на финансова дисциплина ,аз съм "за" "славизацията" . Предпочитам да бъдем 4-5 в класирането , отколкото да предприемаме рискове ходове ..
Бих посочил друг пример ,но в обратна посока -един друг велик клуб -Аякс. В средата на 80-те години за един трансферен прозорец две от звездите им - Р.Куман и Ж. Ваненебург преминаха в един от "враговете" ПСВ , от Аякс не опитаха да се "надцакват" с по-мощния от тях финансово ПСВ , в следващия трансферен прозорец продадоха и другите си две звезди - ван Бастен и Рийкард , после разпродадоха и останалите си звезди. Дали феновете на Аякс са танцували на масата от кеф? - съмнявам се. Но спазиха финансовата дисциплина и по-късно се върнаха там където им е мястото.