Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
housestyle
Контакти:

Достанич: Левски ще спечели титлата

Мнениеот housestyle » 22 фев 2013 20:09

[center]Изображение[/center]

- Когато бяхте начело на Левски, отборът играеше красив и атакуващ футбол. Защо се получиха слабите резултати?
- Поех отбора в движение. Десет дни преди европейските мачове (б.р. - дебютира в Шампионска лига срещу ФК Баку - 0:0 и 2:0, след това отпадна от Дебрецен - 1:2 и 0:2). В такъв момент е много трудно, не можеш да сглобиш състава, който искаш. Играхме за Суперкупата и я спечелихме (б.р. - Левски - Литекс 1:0). После влязохме в групите на Лига Европа (б.р - "сините" играха с Лацио (0:4, 1:0), Виляреал (0:1, 0:2) и Ред Бул (0:1, 0:1) ) и така.

- Много се говореше, че на отбора му липсва класен нападател, който да вкарва положенията...
- Никога не искам да говоря такива неща зад гърба на хората, защото тогава имахме нападатели (Георги Христов и Ортега). Нали разбирате? Правихме по 10 положения на мач, но не успявахме да ги вкараме. Това беше основният проблем на Левски, но за това вина имаме всички. За да направиш отбора както искаш, трябва да има време и спокойствие. Аз нямах време, защото поех тима в движение. С Гонзо имахме много идеи, но нямаше как да ги реализираме. Отделно имаше голям натиск от вестниците. Но не съжалявам за нищо.

- Как се работи с Гонзо? Всички знаем, че има по сприхав характер.
- С Гонзо се работи много добре, той е работохолик. Много лесно се работи с него. И каквото мисли ти го казва в очите, няма да говори никога зад гърба ти. С него работихме много добре, но нямахме време за селекция, за нищо нямахме време. И не говоря само за купуване на селекция. Отбори като Левски и Цървена звезда трябва да имат отлична школа, откъдето да идвам млади футболисти, на които може да се разчита във важните мачове. Да бъдат подготвени. Сега няма значение дали е Ратко, Гонзо, Мъри, просто трябва време да се направи нещо качествено.

- Следите ли сегашният отбор на Левски?
- Винаги, винаги. Всеки ден влизам в интернет, за да чета новините за отбора. Знам, че "Газпром" ще става спонсор на клуба. Те финансират и Цървена звезда. Това за мен е най-голямата компания на света и със сигурност няма да инвестира в някой отбор, който няма качества, фенове и всичко възможно, за да стане европейски отбор.

- Новият стадион ще помогне ли за развитието на клуба? Вашият сънародник Предраг Пажин каза, че няма смисъл от него, защото няма фенове, които да го напълнят.
- Разбира се, че ще помогне. Инфраструктурата в България и Сърбия трябва да се подобри. Това е много хубаво за Левски. Отборът ми е на сърцето, обичам го и искам всичко най-хубаво за него.

- Как ви се струва сегашният състав на Левски? Имахте ли възможност да гледате контролите в Кипър?
- Не, за жалост нямаше как да ги гледам. Но следя резултатите и ги знам всички. Знам нещата, които се случват, за новите играчи знам. Искам да гледам отбора и на живо, когато имам възможност.

- Какво ви е мнението за Илиан Илиев?
- Той е отличен специалист и преди всичко е левскар. В Берое работеше много добре (б.р. - Берое на Илиан Илиев победи Левски с 1:0 на "Герена", след което Ратко Достанич напусна). Записа много добри резултати, с изключение на отпадането от ФК Сараево в Лига Европа. Заслужава да получи шанс и тази загуба не трябва да му попречи да си върши работата в Левски.

- От фаворитите у нас единствено Лудогорец все сръбски футболист - Милесавлевич. Познавате ли го?
- Да, познавам го. Бях му треньор във Вардар. Смятам, че може да помогне на отбора. Сериозен играч е. Притежава бързина и качества. Лудогорец играе много добър футбол и Милесавлевич ще успее да им помогне.

- Миодраг Йешич се завърна начело на ЦСКА. Ще успее ли да се справи с напрежението на "Българска армия"?
- Йешич има голям опит и знае какво да направи. Знае как да говори с хората. Смятам, че ЦСКА взеха правилното решение да го назначат отново. ЦСКА е голям отбор и без тях няма да има Левски. А сега има още Лудогорец, Славия, Черноморец, Литекс, Ботев. През пролетта първенството ще бъде много интересно.

- Кой е вашият фаворит за титлата?
- (Смее се). Винаги, нали знаете, винаги Левски. Аз съм левскар. Обичам Левски и това е. Работих там, беше много хубаво, имам много приятели. Исках и аз да направя шампион, но аз съм си виновен, че не успях.

- В момента поддържате ли връзка с някого от клуба?
- Смених няколко отбора след това. Бях начело на Цървена звезда, после работих в Гърция и малко се позагубих. Но имам няколко приятели, с които си честитихме новата година със sms-си. Но не се чувам с никого всеки ден. Ако се върна в България веднага ще се породят спекулации, че ще поемам някой отбор. А аз не искам да създавам напрежение с моята поява. Уважавам всички хора, с които съм работил и ако Левски имат нужда от помощ, винаги съм насреща.

- Вие в момента с какво се занимавате?
- Сега си почивам. Бях в Гърция, но отборът фалира и се разпадна. Не искам на всяка цена сега да си намирам работа. През месец май може. Искам аз да съм правил селекцията, да съм провел подготовката. Но винаги следя всичко, което се случва в българския футбол. Обичам и България и това е вярно.
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Re: Достанич: Левски ще спечели титлата

Мнениеот Santiago Munezz » 22 фев 2013 20:18

Един от най-некадърните треньори в историята на Левски !
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 22 фев 2013 20:20

Santiago Munezz написа:Един от най-некадърните треньори в историята на Левски !

:!:
Направо не искам да си спомням за него...
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 22 фев 2013 20:22

Цяла тема заради този ?

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 22 фев 2013 20:29

[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 фев 2013 20:34

Не съм съгласен. Не искам да ставам адвокат на Достанич, но според мен (почти съм сигурен в това, което твърдя) тогава го провалиха футболистите, които откровено бойкотираха мачовете на "Левски". Причината: Ратко ги караше да се потят повечко на тренировките и се опитваше да наложи желязна дисциплина в отбора, което определено не се харесваше на повечето футболисти. В едно свое интервю един от тарторите - Йовов почти призна за това, хвалейки качествата и умението на новия треньор Гонзо "да балансира и да прави компромиси" (цитирам по памет, но смисълът беше този). Видяхме, докъде стигнахме с Гонзо... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
White Fang
Контакти:

Мнениеот White Fang » 22 фев 2013 21:21

Да е некадърен, да не е некадърен, колко да е некадърен? Със сигурност е по-кадърен от Илиян Илиев.
ВЪН МУТРИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ! НА БЕСИЛОТО БАТКОФ,ТОНЬО,ПЕРУКОВ,СЪБЕФ И ДРАЖЕВ!

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 22 фев 2013 21:22

А Ратко да си гледа живота и да забрави Левски,както ние го забравяме.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

sandi74

Мнениеот sandi74 » 22 фев 2013 21:49

Кратко,точно и ясно.

Върни се в “Левски”