/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Делио Роси да си подаде оставката

Да
15
19%
Веднага
10
13%
Още вчера
21
27%
Да пита ръководството
31
40%

Общо гласове: 77

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: /анкета/ Делио Роси

Мнениеот metodito » 16 апр 2018 20:09

vvessel написа:....Проблема е ,че имаш твърде нереалистични очаквания от отбора за момента, а пък специално срещу Лудогорец наистина не знам какво повече очакваше. Когато си намерим истински нападател, може и да постигнем нещо повече, но засега това е положението.

Баси глупостите. Да не би казваш: не очаквайте печеливш футбол, защото с тея спрели футболисти, само спрял футбол? Ами, ок. Херо - според мен - не искаше да излага "Левски" на Герена. Иначе щеше да започне със Шверчок и Вандерсон и... Какви бяха футболистите при 3-2 на Герена? Меси и Роналдо? Стига глупости, човек. Аз виждам как иска да играе Роси, но той НЕ МОЖЕ да ги накара да играят така. И аз знам как се прави задно салто, ма не мога да го направя. Капиш?

И между другото, оня мач, да, можеше да завърши 2-4, но можеше да завърши и 5-2. Недейте сега мъкните от девет кладенеца вода.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 апр 2018 20:53

koisa написа:Гледаме и статистика, игра, резултати... Победа за първенство в топ 6 кога? :roll: Чакаме мача с Верея ли? :lol:
Хубаво сме се хванали като удавници за сламка с тази купа, ама вчера много добре видяхте, че една грешка може да е фатална. Една такава на финала или рано-рано в 1/2 финала и всичките приказки за купа отиват в канала. Който има нещо в главата и може да мисли би трябвало да не е толкова наивен и заблуден. :geek:

Истината е, че и треньор и футболисти разчитат отстраняването на Тирето да замъгли погледа на феновете, а спечелването на Купата да бъде обявено за доказателство, че отбора е направил огромна крачка напред. И много фенове ще се вържат, особено при спечелването на трофея.

Нямам нищо против да спечелим Купата, но за мен е по-важно отбора да има постоянна, прилична и подобряваща се игра. Да се изиграят 5-10 поредни добри мача, а не да сме отбор за 270 минути.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 апр 2018 20:57

blue avalanche написа:
limon написа:И аз нямам против Роси, но играта е нищо и половина. Мач и половина ако ни се събира футбол за сезона до тук пак добре, а останалото е загуба на време да ги гледаш и пари ако си на стадиона. Аз пари за такъв футбол не бих дал ако ще билета да е 50 стотинки :)
Как ще дойдат китайците ако няма публика? :mrgreen:

Току що Моуриньо(втори в класирането) падна от ПОСЛЕДНИЯ, на СОБСТВЕН терен. Ако това нещо се беше случило тука, направо не ми се мисли какво щеше да стане! :twisted:
Събличане на фанелки, сваляне от автобуси, самосвали с помия, и т.н., и т.н.

Коя поредна загуба е тази за Моу и в колко мача отбора му игра по същия начин да речем през последните 6 месеца? Ако си отговориш сам ще разбереш, че това прави сравнението ти смешно.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 16 апр 2018 21:05

Да се правят анализи на този мач с Лц е глупаво и смешно!
Както казах преди началото му, ние просто трябваше да го изиграем и загубим, няма значение как. А го изиграхме нелошо, смея да твърдя.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 16 апр 2018 21:28

Betchualeng Arnaikem написа:
blue avalanche написа:
limon написа:И аз нямам против Роси, но играта е нищо и половина. Мач и половина ако ни се събира футбол за сезона до тук пак добре, а останалото е загуба на време да ги гледаш и пари ако си на стадиона. Аз пари за такъв футбол не бих дал ако ще билета да е 50 стотинки :)
Как ще дойдат китайците ако няма публика? :mrgreen:

Току що Моуриньо(втори в класирането) падна от ПОСЛЕДНИЯ, на СОБСТВЕН терен. Ако това нещо се беше случило тука, направо не ми се мисли какво щеше да стане! :twisted:
Събличане на фанелки, сваляне от автобуси, самосвали с помия, и т.н., и т.н.

Коя поредна загуба е тази за Моу и в колко мача отбора му игра по същия начин да речем през последните 6 месеца? Ако си отговориш сам ще разбереш, че това прави сравнението ти смешно.

Щом като искаш поредни - ето:
Арсенал загуби за 5-ти пореден път на чужд терен. И кво?
Иначе за Моу - отпадна позорно от Севиля, на 16т. от първия, с мижавите 63 гола за 33 мача и т.н. Но никой не "съблича фанелки".
Още?
Последна промяна от blue avalanche на 16 апр 2018 21:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 апр 2018 21:29

Ето ги моите пет стинки за синьор Роси (май "синьор" е по-правилно от "сеньор"). И защо няма да се получат нещата.

Роси иска:

- пакетно придвижване и близко стоене на отделните линии, с което да не се откриват пространства за връзка между противниковите футболисти.
- освен това, тези линии да се движат в синхрон - нападаме, ок, но когато защитаваме, всички да се дърпат назад и да се покриват зоните. Ако има синхрон обаче, това значи, че движението ни няма да е бързо - все пак десет души да се движат в синхрон не е толкова лесно. Оттам и някои споменават бавния футбол. Ами... просто планът не се изпълнява. Погледнете Италия и Англия и кажете къде се играе по-бърз футбол? Идеята в италианското Калчо обаче е всеки да се труди в дефанзивен план.

Защо не става и защо няма да стане?

- първо, споменатият синхрон се изгражда трудно, но най-вече с едни и същи хора. Те трябва заедно да свикнат да правят нещата на терена, не на тренировки. Оттук идва и чуденето ми: защо титулярният състав беше разбит и през пролетта бяха интегрирани петима нови футболиста: Тиам, Нашименто, Фигейредо, Костов и Паулиньо. Така все едно всичко започва отначало. Те трябва да се приспособят към колектива, към движението и поведението на колегите си. Защо и какво се случи пролетта? Дали Роси има участие в това, защото, ако има план за споменатите от мен, си противоречи.
- ако съм прав за пакетното придвижване и стоящите близо една до друга линии, разбирам защо един Мапуку бе махнат. В Берое играта му се заключаваше основно да чака на ръба на засадата, някой отзад да му хвърли топкка напред, той търчи и понеже е негро (а знаем, че белите... ) надбягва всички и вкарва. Това му беше. Ние обаче, не би трябвало да играем така, нали? Само че... какво, по дяволите прави един Цветкович, който напуска постоянно позицията си и не може да се върне? И така не се ли разбиват линиите. Тиам. Тиам стои на една линия. Как се вписва той в стратегията за преливането на линиите?
Крилата.
Есента играхме с обърнати крила и на мен ми се нравеше. Това не бяха "крила", а полузащитници на крилата. Функциите има бяха полузащитни, а не "полуатакуващи". Така пакетното състояние се запазва, защото със силен десен крак отляво, той не може да се "откъсва" - стои в пакета. ЗАЩО, аджеба на пролет тръгнахме с класически крила. Ей, богу, това не разбирам!!!! Изведнъж "пакетът" се разкъса.

- Второ. Ако си в Италия, играеш като италианците. Ако си в България...
Ние играем този... традиционния, немски модел на футбола. Стандартния. Италианският футбол е много специфичен. Това, което иска Роси мисля, че го виждам. Но според мен, за тази игра, трябва и другите да играят така. Това, което например играеше Лудогорец при чичо Гошо беше... холандски футбол (този от Ередивизи) - силен акцент над бековете и играта на крилата с колче между тях - простичък модел наложен още от Петев, когато играеше и онзи словенец. С този футбол обаче срещу едни италианци нямат шанс. Тези бразилци забравят защитата. Малко като айкидо сме - онзи отстреща трябва да посегне, че ние да предприемем действие. И ако отсреща също чакат? Не знам, сложно ми е. Просто виждам това, което иска Роси, но според мен той не може да го предаде. А дали има странични обстоятелства? Дали някой не му докара насила едни футболисти? Не знаем... Или не може да го предаде или някой му се меси. Гледам Калчото и знам какво имам предвид.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 16 апр 2018 21:31

metodito написа:
vvessel написа:....Проблема е ,че имаш твърде нереалистични очаквания от отбора за момента, а пък специално срещу Лудогорец наистина не знам какво повече очакваше. Когато си намерим истински нападател, може и да постигнем нещо повече, но засега това е положението.

Баси глупостите. Да не би казваш: не очаквайте печеливш футбол, защото с тея спрели футболисти, само спрял футбол? Ами, ок. Херо - според мен - не искаше да излага "Левски" на Герена. Иначе щеше да започне със Шверчок и Вандерсон и... Какви бяха футболистите при 3-2 на Герена? Меси и Роналдо? Стига глупости, човек. Аз виждам как иска да играе Роси, но той НЕ МОЖЕ да ги накара да играят така. И аз знам как се прави задно салто, ма не мога да го направя. Капиш?

И между другото, оня мач, да, можеше да завърши 2-4, но можеше да завърши и 5-2. Недейте сега мъкните от девет кладенеца вода.

Глупости?? Първо провери, после пиши тъпотии. Херо не искал да излага Левски?! Херо не спира да го прави при удобен случай. И двамата цитирани от теб са контузени и затова не са играли. А оня мач , който бием с 3:2 , Лудогорец играят цяло полувреме с човек по-малко и накрая ни изпуснаха, ако си спомняш мача изобщо или си дрънкаш наизуст. А дали Роси може или не може да ги научи както той иска, е въпрос на време и изпълнители. Според мен на 90% ни се получава, но напред няма нападател, който да реализира и освен това нямаме изпълнител на статични положения. Всеки един от водещите отбори има дори по двама. Ние - нито един.
Преди да се изхвърляш с някои изказвания провери и после пиши. А не да удариш две ракии на вечеря и да ръсиш акъл в стил - мани я тая , аз съм я таковал един път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 апр 2018 21:36

С тези резултати "ни се получава"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 16 апр 2018 21:39

vvessel написа:
koisa написа:
vvessel написа:Сега ако гледаме кой какъв състав пуснал, излиза че Роси е подценил Лудогорец, щото не пусна Обертан и Буш, а не обратното. Относно Свирчо, май беше контузен или невъзстановен.
И никой от коментиращите не взима под внимание факта, че 3 дена преди това имахме много тежък мач, а Лудогорец почиваха. И вземете си спомнете, когато сме били Лудогорец, как сме ги били, преди да говорите за положения и надиграване.

Спомням си една победа с 3:2 при Гонзо, която се явява една от най-хубавите ни срещу тях. Естествено, че имаме ресурс да се надиграваме с всеки един отбор в България. Друг е въпроса дали ще излезем победители...
Това, че сме имали мач 3 дни по-рано не минава за оправдание при положение, че сме професионален отбор.
Нали именно заради това е подготовката преди началото на полусезона...

Чух, че сме имали тренировка сутринта преди мача дълга час и половина... Ако е вярно, кой нормален треньор прави такава тренировка преди важен мач? :roll:

Точно тоя мач, те имаха два пъти повече положения от нас и накрая гола висеше на косъм. Късметлийски се измъкнахме. Явно на теб ти харесва стила - юрош напред, пък квото ще да става. Така Топузаков изгоря срещу Морето за купата и се кротна. От Роси това няма да го видиш никога и сигурно затова не пропускаш ден без да го критикуваш. Но този стил става с футболисти, които ние нямаме. Разбирам ти носталгията, но времената на Чорни и Г. Василев отдавна отминаха и за съжаление няма да се върнат скоро. Проблема е ,че имаш твърде нереалистични очаквания от отбора за момента, а пък специално срещу Лудогорец наистина не знам какво повече очакваше. Когато си намерим истински нападател, може и да постигнем нещо повече, но засега това е положението.

Точно тоя мач нямаше нищо общо с юруш напред, а си беше много добре изигран и заслужено спечелен. То и в събота късмета ни спаси от загуба 3-4:0 с дефанзивния стил, ако гледаме така на нещата...
Аз не критикувам Роси, а играта на отбора при Роси.
Роси не ми е проблем.
Очакванията ми изобщо не са нереални. Този отбор и тези играчи могат много повече. И това ще се види с треньор, който не смята равенството за победа.
Не нападателите са проблема, а треньора!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 16 апр 2018 21:41

Betchualeng Arnaikem написа:
koisa написа:Гледаме и статистика, игра, резултати... Победа за първенство в топ 6 кога? :roll: Чакаме мача с Верея ли? :lol:
Хубаво сме се хванали като удавници за сламка с тази купа, ама вчера много добре видяхте, че една грешка може да е фатална. Една такава на финала или рано-рано в 1/2 финала и всичките приказки за купа отиват в канала. Който има нещо в главата и може да мисли би трябвало да не е толкова наивен и заблуден. :geek:

Истината е, че и треньор и футболисти разчитат отстраняването на Тирето да замъгли погледа на феновете, а спечелването на Купата да бъде обявено за доказателство, че отбора е направил огромна крачка напред. И много фенове ще се вържат, особено при спечелването на трофея.

Нямам нищо против да спечелим Купата, но за мен е по-важно отбора да има постоянна, прилична и подобряваща се игра. Да се изиграят 5-10 поредни добри мача, а не да сме отбор за 270 минути.

Точно! И аз съм на същото мнение!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Върни се в “Левски”