КБ: Левски - Локомотив Пловдив |23/06| 20:30 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Кой ще продължи

Левски
77
43%
Локомотив Пловдив
103
57%

Общо гласове: 180

bsz1916
Контакти:

Re: КБ: Левски - Локомотив Пловдив |23/06| 20:30 часа

Мнениеот bsz1916 » 24 юни 2020 12:52

Jordan1914 написа:
Michael_Buble написа:
Jordan1914 написа:
Michael_Buble написа:Имам въпрос?
Купа за ЦСКА-София или Локо праща ли 4-ия на бараж?
Някой би ли обяснил квантовата механика на правилата на нашия сложен шампионат?

Това го обеснявах и преди! По правило 3-тия в крайното класиране играе бараж! Само ако този 3-ти е спечелил купата, бараж играе 4-тия в класирането! А ако Ботев спечели купата, пек 3-тия играе бараж!

Това означава ли, че ако втория спечели купата, ще играем с един отбор по-малко в Европа?
По принцип България излъчва 4 представилтеля за Европа - шампион, втори в класирането, 3/7, носител на купа.
По тази логика, ако изключението е само за 3-ия, то в случая, в който купата се спечели от втория, в Европаще имаме 3 представителя - шампион, носител на купа и 3/7

1-вия играе в ШЛ, 2-рия ЛЕ, 3-тия бараж, Купата - ЛЕ! Ако 2-рия вземе купата, 3-тия играе бараж, а 4-тия директно в Европа(както преди години играхме Бараж с Верея, а Дунав влезна директно за Европа)! Ако 3-тия спечели купата, бараж играе 4-тия!

Нещо бъркаш сметките . В случая 3 - тия влиза директно , а 4 - тия играе бараж . Тогава Дунав влезе директно , защото замени 2 -рия - ЦСКА - СОФИЯ ( София) , който като НОВ ОТБОР не бе допуснат до участие и отпадна при тегленето на жребия .

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 24 юни 2020 12:57

ikar написа:Понякога емоцията трудно се контролира когато сърцето не слуша разума? Трудно е да говорим след този мач, а още по-трудно след мъжките сълзи на нашият достоен капитан. В същото време не разбирам как някои фенове не осъзнават че къщата гори, а те мислят за костюма в нея. Да говорим за купи и излаз в Европа е толкова наивно, да не кажа глупаво.Сега в този момент все още клубът не е избегнал фалита , а ние говорим за Европа....Очакваният "златен"дъжд от финансови средства и верига от мощни спонсори все още липсва , а в следващите 30-дни са нужни 4,5мил. за да го бъде клубът.
Крайно време е да разберем - оптимизъм базиран на паническо бягство от реалността е равен на инфантилност.
За съжаление тази реалност е нелицеприятна

Много си прав! И все пак, не на всяка цена и без излишно мрънкане, Левски трябва да направи всичко по силите за едно класиране в Европа, ако не за друго, поне като аргумент при преговорите с чужди компании. За тях това е важно от принципна гледна точка като имидж, конвертируемост и потенциална добавена стойност.

Потребителски аватар
goteborg
Контакти:

Мнениеот goteborg » 24 юни 2020 13:55

Вижте какво...Нас ни е имало, сега сме тук и занапред пак ще ни има! С лиценз, без лиценз, спонсор, без спонсор, ние сме и си оставаме ЛЕВСКИ (София), но без тире! И в окръжните групи, зад този отбор са над милион привърженици в България и зад граница. Това е, което ни прави отбор с традиции и история, това е, което на много други липсва. Горе главата, без драми и излишна паника, каквото дойде го посрещаме и го преодоляваме! Оооо, ЛЕВСКИ вековен!!!
Save Ukraine!

Jordan1914
Контакти:

Мнениеот Jordan1914 » 24 юни 2020 15:24

bsz1916 написа:
Jordan1914 написа:
Michael_Buble написа:
Jordan1914 написа:

Това го обеснявах и преди! По правило 3-тия в крайното класиране играе бараж! Само ако този 3-ти е спечелил купата, бараж играе 4-тия в класирането! А ако Ботев спечели купата, пек 3-тия играе бараж!

Това означава ли, че ако втория спечели купата, ще играем с един отбор по-малко в Европа?
По принцип България излъчва 4 представилтеля за Европа - шампион, втори в класирането, 3/7, носител на купа.
По тази логика, ако изключението е само за 3-ия, то в случая, в който купата се спечели от втория, в Европаще имаме 3 представителя - шампион, носител на купа и 3/7

1-вия играе в ШЛ, 2-рия ЛЕ, 3-тия бараж, Купата - ЛЕ! Ако 2-рия вземе купата, 3-тия играе бараж, а 4-тия директно в Европа(както преди години играхме Бараж с Верея, а Дунав влезна директно за Европа)! Ако 3-тия спечели купата, бараж играе 4-тия!

Нещо бъркаш сметките . В случая 3 - тия влиза директно , а 4 - тия играе бараж . Тогава Дунав влезе директно , защото замени 2 -рия - ЦСКА - СОФИЯ ( София) , който като НОВ ОТБОР не бе допуснат до участие и отпадна при тегленето на жребия .

Ами ако бъркам извинявам се! Те от БфС тотално объркаха всичко!

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 24 юни 2020 15:30

metodito написа:[offtopic]
alexdb написа:
metodito написа:Аз харесвам пък този отбор, колектив, който би могъл да стане. От два мача гледам различно поведение. Както с ЦСКА-, така и сега. И двата мача всъщност можеше да ги спечелим като с Локото... много добър Луков. Как може да извади Слави и Алар от групата. Ако е контузен Костов, може. Ама...
Между другото в този мач ми хареса Каргас, който принципно не харесвам.
Та така. Ако оцелее физически/финансово този клуб и се запази поне едно ядро от 7-8 футбалера от тоя отбор и се вземе качествен тренер, мисля ще имаме много хубави моменти. Но първо да оцелее "Левски" финансово.

7-8 :roll: :roll: :roll:
Аз от този отбор бих оставил само Холмар и с много условности Спирингс и Славчев.
Жалко, че не продадоха Костов още миналата година поне някой лев да се изкара,че вече е повече от трагичен. А останалото е просто непродаваемо. Да видим как ще се отървем от Мазурката и Насируту. Фалшиментото май си отиваше така или иначе.

Ей, брат, гоУемо тролене по Слави. Нема ти верваме. :lol: Как да е. Между другото вчера опитни голери като Алар и Костов може би щяха да помогнат. И все пак...
Имахме пет страхотни удари във вратата и пет страхотни спасявания на един юноша на "Левски". Един отгоре нещо май ни подсказва, а? ;)
Кои са тея 7-8 ли?
Искаше ми се да кажа Миятович, но не би.
Георгиев. Не го знам момчето добро ли е, не е ли. Знам само че има две позиции, дето не се бутат за щяло и нещяло в един отбор: вратар и централен защитник. Не буташ. "Левски" за три сезона така и не си намери титулярен вратар. Холмар пък с кого ли не игра. Направиха много добър тандем с Давид. Не, трябваше далаверки да си правим. Рейш не беше нещо особено, Холмс тичаше да му оправя грешките постоянно, но поне свикнаха един с друг. И доведоха Каргас. Който според мен ще стане важен играч. И той не е перфектен. Далеч е от това, но осъществи ли синхрон с Холмс или който дойде на мястото на исландеца, няма значение индивидуалните слабости - #ekipnarabota. Изнася добре топката и се включва успешно на корнери.
Тиам. Не знам дали Славчев може да го замести пълноценно или може би Филип. Последният трябва да остане. Гори в играта и това много ми харесва. Емоционален, пука му и е португалец - научил е А-то и Б-то на футбола по друг начин. Ако му се даде свобода, кой знае?! Славчев пък също е научен и опитен футболист. В национала ми прави впечатление на работяга. Райнов. За мен е чудесен избор за резерва. Особено ако водим и ни трябва разбивач да задържаме резултата. Спиро... Млад холандец. И доста кадърен изглежда. Стаси. Иска ли питане? Но му трябва тренер, който да се занимава с него. Горанов. Каквото искаш говори, един от най-добрите бекове в нашето първенство. Вчера върза противник на панделка и даде страхотен пас. Роби. Като за Спиро. Павката. В пореден мач без нарушение не могат да му вземат топката. За пореден мач обаче беше постоянно мачкан от двама. Станислав. Имаш си там някаква муха в главата, имай си я. Хубчев е супер, нали?
Това, което няма как да не ти е направило впечатление обаче е как втори мач този отбор се вдига и действа като едно. Когато имаш такъв колектив, не го разбиваш. Гледахме в последните години именно това упражнение на няколко пъти. Хубаво ли е? Хайде пък за разнообразие вместо да го правим, да опитаме нещо друго. Във футбола колективът, а не единиците и техните кривици са от значение. Но без свестен треньор, няма как да стане.
П.С. Ако Жиката почваше сега кариерата си в това време, "публиката" щеше да го смачка и изгони.[/offtopic]

[offtopic]Ле-ле ама ние направо сме си имали дрийм-тим. Тиам не го коментирам защото той си отива. Аргументите за Райнов да си го държим като резерва са смешни. Ние нямаме основни футболисти, Методи за резервите се размислил. Георгиев е вратар, който ми допада, но предвид, че ние сме на кота под нулата и неговите 31 години не знам колко е удачно да се разчита на него в по-дългосрочен план. За Каргас лично аз съм раздвоен. Изнася много по-добре топката от Холмар, но прави и някои фатални грешки. Да напомням ли как буферите поведоха в Пловдив? Горанов? Пич и двата гола на Тире плюс дузпата бяха от неговата зона, отделно изравнителния им трети гол си беше чисто негова грешка. И не е за пръв път. По-качествени бекове и крила като тези на Лудогорец и Тире си го връзват на фльонга и му чупят кръста. Жиката на другото крило въпреки годините си беше поне три класи над Горанката. За Ст. Иванов нищо не съм си пъхнал в главата. Самият факт, че на 21+ има физиката на 16 годишен говори достатъчно. Отделно той може да играе само с единия крак, а погледа над играта му е ужасен. Като цяло играта му един на един рядко завършва в негова полза. Ама то му трябвало специален треньор да се занимава с него. Това е смешно. Имаш ли поглед над ръководствата на сериозните отбори? Там главният тренер не ти виси на главата нон-стоп. Той гледа цялостно и ти дава съвети - подобри това, направи онова. Оттам насетне проблемът е твой. Има цял щаб ти ги търсиш и ти работиш и то извън главните тренировки да изпълниш препоръките. Като не ги изпълниш айде чао. Ама тук трябва да дондуркаме някой до 30 да се развива. Не случайно много рядко български футболист се приспособява и задържа в чужд отбор от по-силно от нашето първенство. Робърта - да има качества, но е стереотипен. Паолиньо. Колко време е в Левски? И колко силни мача срещу класен противник можеш да изброиш? За мен този пич с непрекъснатото заораване и безцелно търчане докато не го побутнат, че да се пльосне е по-скоро вредно, защото нарушава цялостния ритъм отколкото полезно. Ама не му давали фалове. Е кат му ги дават кво? Абе мани за всичко е виновен Хубчев. Е сега като дойде новия треньор почваме да мачкаме. Ама два мача те се вдигнали и играли като колектив. Е кво направиха в тия два мача? Да не би да биха? Изпуснаха победа в единия, а в другия като цяло нищо. Ако буферите не играеха цял мач да пазят резултата щяха да си ни треснат. Ма то Луков бил някакъв феномен и извадил сто положения. Сто друг път Слаб удар на Паулиньо и волето на Робърта, което беше право в него. Да се дръпне ли, че да влезе ли? Левски от година на година е все по-ужасяващ. Извън двамата посочени от мен всичко останало е посредственост на ниво Берое, Славия, Черно море, ако не и по-зле, че тия дори и да не ни бият ни надиграват. Но нищо де - то нашите много добри. Видя ли новия централен на Берое? Ами тоя бая ще си ни пори. Мислиш ли, че струва повече от Робърта или Алар? Не. Ама ние подобен таран нямаме. Но сме много добри с много голЕм колектив и гоуеми възможности. Ма имаме само една победа от десет мача. Но то пак Хубси е виновен де.[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 юни 2020 15:40

alexdb написа: [offtopic]Ле-ле ама ние направо сме си имали дрийм-тим. Тиам не го коментирам защото той си отива. Аргументите за Райнов да си го държим като резерва са смешни. Ние нямаме основни футболисти, Методи за резервите се размислил. Георгиев е вратар, който ми допада, но предвид, че ние сме на кота под нулата и неговите 31 години не знам колко е удачно да се разчита на него в по-дългосрочен план. За Каргас лично аз съм раздвоен. Изнася много по-добре топката от Холмар, но прави и някои фатални грешки. Да напомням ли как буферите поведоха в Пловдив? Горанов? Пич и двата гола на Тире плюс дузпата бяха от неговата зона, отделно изравнителния им трети гол си беше чисто негова грешка. И не е за пръв път. По-качествени бекове и крила като тези на Лудогорец и Тире си го връзват на фльонга и му чупят кръста. Жиката на другото крило въпреки годините си беше поне три класи над Горанката. За Ст. Иванов нищо не съм си пъхнал в главата. Самият факт, че на 21+ има физиката на 16 годишен говори достатъчно. Отделно той може да играе само с единия крак, а погледа над играта му е ужасен. Като цяло играта му един на един рядко завършва в негова полза. Ама то му трябвало специален треньор да се занимава с него. Това е смешно. Имаш ли поглед над ръководствата на сериозните отбори? Там главният тренер не ти виси на главата нон-стоп. Той гледа цялостно и ти дава съвети - подобри това, направи онова. Оттам насетне проблемът е твой. Има цял щаб ти ги търсиш и ти работиш и то извън главните тренировки да изпълниш препоръките. Като не ги изпълниш айде чао. Ама тук трябва да дондуркаме някой до 30 да се развива. Не случайно много рядко български футболист се приспособява и задържа в чужд отбор от по-силно от нашето първенство. Робърта - да има качества, но е стереотипен. Паолиньо. Колко време е в Левски? И колко силни мача срещу класен противник можеш да изброиш? За мен този пич с непрекъснатото заораване и безцелно търчане докато не го побутнат, че да се пльосне е по-скоро вредно, защото нарушава цялостния ритъм отколкото полезно. Ама не му давали фалове. Е кат му ги дават кво? Абе мани за всичко е виновен Хубчев. Е сега като дойде новия треньор почваме да мачкаме. Ама два мача те се вдигнали и играли като колектив. Е кво направиха в тия два мача? Да не би да биха? Изпуснаха победа в единия, а в другия като цяло нищо. Ако буферите не играеха цял мач да пазят резултата щяха да си ни треснат. Ма то Луков бил някакъв феномен и извадил сто положения. Сто друг път Слаб удар на Паулиньо и волето на Робърта, което беше право в него. Да се дръпне ли, че да влезе ли? Левски от година на година е все по-ужасяващ. Извън двамата посочени от мен всичко останало е посредственост на ниво Берое, Славия, Черно море, ако не и по-зле, че тия дори и да не ни бият ни надиграват. Но нищо де - то нашите много добри. Видя ли новия централен на Берое? Ами тоя бая ще си ни пори. Мислиш ли, че струва повече от Робърта или Алар? Не. Ама ние подобен таран нямаме. Но сме много добри с много голЕм колектив и гоуеми възможности. Ма имаме само една победа от десет мача. Но то пак Хубси е виновен де.[/offtopic]

[offtopic]С повечето неща съм съгласен. Не съм съгласен за положенията ни. Не казах 100, казах пет. "Бил в него". Много ми е смешно някой, като го каже това, за да омаловажи работата на вратаря. Ако си заставал на врата със сигурност, знаеш, че това "ам той би в него, к'в толко" е глупост. И за Стаси не си справедлив. Пак казвам: ако Жиката днес започваше кариерата си, той щеше да е нахранен от някои по-гръмогласни елементи от публиката и пратен да се "обиграва". Нормалните отбори не правят така. И да, Хубчев (и помощниците си, които си доведе) точно има голяма вина за много неща.[/offtopic]
Последна промяна от metodito на 24 юни 2020 15:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 24 юни 2020 15:41

bsz1916 написа:
Jordan1914 написа:
Michael_Buble написа:
Jordan1914 написа:

Ето ви точният регламент за този сезон от сайта на БФС. Мисля, че е пределно ясно кой се класира. Примерът с Дунав е от друг сезон когато правилата бяха неясни.

"Класиране за турнирите на УЕФА и Бараж за Лига Европа:
1 място: класира се за Първи квалификационен кръг на Шампионска лига 2020/21
2 място: класира се за Първи квалификационен кръг на Лига Европа 2020/21
3 място: класира се за Бараж за Лига Европа или за Първи квалификационен кръг на Лига Европа 2020/21 *
4 място: възможно е да се класира за Бараж за Лига Европа при определени условия
* * - ако носителят на Купата на България 2019/20 завърши на 1-во, 2-ро място или 3-то място в Първа лига, то 3-тият в крайното класиране се класира директно за Лига Европа, а 4-тият - за Бараж за Лига Европа. При всяко друго развитие 3-тият в класирането играе в Бараж за Лига Европа, а 4-тият губи шансове за класиране в евротурнирите.
източник: bulgarian-football.com"

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 24 юни 2020 15:49

metodito написа:
alexdb написа: [offtopic]Ле-ле ама ние направо сме си имали дрийм-тим. Тиам не го коментирам защото той си отива. Аргументите за Райнов да си го държим като резерва са смешни. Ние нямаме основни футболисти, Методи за резервите се размислил. Георгиев е вратар, който ми допада, но предвид, че ние сме на кота под нулата и неговите 31 години не знам колко е удачно да се разчита на него в по-дългосрочен план. За Каргас лично аз съм раздвоен. Изнася много по-добре топката от Холмар, но прави и някои фатални грешки. Да напомням ли как буферите поведоха в Пловдив? Горанов? Пич и двата гола на Тире плюс дузпата бяха от неговата зона, отделно изравнителния им трети гол си беше чисто негова грешка. И не е за пръв път. По-качествени бекове и крила като тези на Лудогорец и Тире си го връзват на фльонга и му чупят кръста. Жиката на другото крило въпреки годините си беше поне три класи над Горанката. За Ст. Иванов нищо не съм си пъхнал в главата. Самият факт, че на 21+ има физиката на 16 годишен говори достатъчно. Отделно той може да играе само с единия крак, а погледа над играта му е ужасен. Като цяло играта му един на един рядко завършва в негова полза. Ама то му трябвало специален треньор да се занимава с него. Това е смешно. Имаш ли поглед над ръководствата на сериозните отбори? Там главният тренер не ти виси на главата нон-стоп. Той гледа цялостно и ти дава съвети - подобри това, направи онова. Оттам насетне проблемът е твой. Има цял щаб ти ги търсиш и ти работиш и то извън главните тренировки да изпълниш препоръките. Като не ги изпълниш айде чао. Ама тук трябва да дондуркаме някой до 30 да се развива. Не случайно много рядко български футболист се приспособява и задържа в чужд отбор от по-силно от нашето първенство. Робърта - да има качества, но е стереотипен. Паолиньо. Колко време е в Левски? И колко силни мача срещу класен противник можеш да изброиш? За мен този пич с непрекъснатото заораване и безцелно търчане докато не го побутнат, че да се пльосне е по-скоро вредно, защото нарушава цялостния ритъм отколкото полезно. Ама не му давали фалове. Е кат му ги дават кво? Абе мани за всичко е виновен Хубчев. Е сега като дойде новия треньор почваме да мачкаме. Ама два мача те се вдигнали и играли като колектив. Е кво направиха в тия два мача? Да не би да биха? Изпуснаха победа в единия, а в другия като цяло нищо. Ако буферите не играеха цял мач да пазят резултата щяха да си ни треснат. Ма то Луков бил някакъв феномен и извадил сто положения. Сто друг път Слаб удар на Паулиньо и волето на Робърта, което беше право в него. Да се дръпне ли, че да влезе ли? Левски от година на година е все по-ужасяващ. Извън двамата посочени от мен всичко останало е посредственост на ниво Берое, Славия, Черно море, ако не и по-зле, че тия дори и да не ни бият ни надиграват. Но нищо де - то нашите много добри. Видя ли новия централен на Берое? Ами тоя бая ще си ни пори. Мислиш ли, че струва повече от Робърта или Алар? Не. Ама ние подобен таран нямаме. Но сме много добри с много голЕм колектив и гоуеми възможности. Ма имаме само една победа от десет мача. Но то пак Хубси е виновен де.[/offtopic]

[offtopic]С повечето неща съм съгласен. Не съм съгласен за положенията ни. Не казах 100, казах пет. "Бил в него". Много ми е смешно някой, като го каже това, за да омаловажи работата на вратаря. Ако си заставал на врата със сигурност, знаеш, че това "ам той би в него, к'в толко" е глупост. И за Стаси не си справедлив. Пак казвам: ако Жиката днес започваше кариерата си, той щеше да е нахранен от някои по-гръмогласни елементи от публиката и пратен да се "обиграва". Нормалните отбори не правят така. И да, Хубчев (и помощниците си, които си доведе) точно има голяма вина за много неща.[/offtopic]

[offtopic]Не омаловажавам работата на вратаря. При вратарите има А и Б и ако се спазват тези правила за пласиране се получава това което видяхме вчера. Но това не прави тези вратари феноменални, просто ги отличава от Божката Митрев. Явно за Жиката май си забравил кога започна да се налага в Левски и колко по-силен отбор бяхме отсега. И пича на третата си година беше неизменен титуляр (на настоящата възраст на Ст. Иванов), а ние вършеехме всички. А колко е добър Ст. Иванов най-добре се вижда при съпоставката му с по-малкия от него Мартин Минчев. И не само. От младежката ни школа за момента единствено Детелинов ми хваща окото. Има всички данни да стане голям футболист. Дано не съм прав, но мисля, че ще се убедиш в потенциала на тези в оставащите 4 мача до края. Лично аз залагам на загуба от Берое, два хикса със Славия и Лудогорец и последен мач зависещ от залога за Локо Пд. И то в оптимистичен вариант, че от Славия може и да си паднем.[/offtopic]

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 24 юни 2020 16:27

goro_man написа:
wilge написа:Не разбирам от футбол и за това имам питане: Как без централен нападател се наваксват два гола пасив?

Пусни си мача им с Цска и ще разбереш как с нападател срещу тоя стил НЕ става

Заинтригува ме и си пуснах репотраж от мача им на стадиона в Борисовата градина. Все си мисля, че ако в нашият мач за купата Стаси, Паулиньо и Робърта имаха класата да отправят удари към вратата както Тиаго във въпросния мач или най- малкото като третия изравнителен гол на Соу в нашия мач, то Луков нямаше да е герой. Има една приказка – "Козата си иска пръч." А футбола – ГОЛАДЖИЯ! Ако, межд,увременно, не фалираме и тези тримцата останат нека някой ги научи как се бие силно във вратата. Тези търкулнати от тях топки към противниковата врата приличат на връщания към вратаря. После медиите пишат за вратари-герои.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 24 юни 2020 19:46

Локо бяха по умният отбор.Не е леко да се признае ,че подходиха доста прагматично и обезсилиха изцяло синята атака.При положение,че Бразилеца бе поредна дупка.....Стаси бе също така повечето време фигурант..а Холандеца се чувстваше сякаш за първи път вижда съотборниците си.Тренера направи някаква изумителна конфигурация на отбор като си мислеше,че ще стане чудо.
Скромното ми мнение бе за Робърта напред с Костов зад него и Мазурек да ги подхранва с пасове.А тои това го умее стига да му се даде свобода.Колкото и да то плюят всички за мен Гърка си е силен играч.Винаги е бил такъв, но трябва някои да го подсигурява на моменти защото е малко импулсивен.Които напуска напуска....да идва по скоро новият треньор и да си каже какво му е нужно като постове и да се захваща за работа.Няма смисъл сегашният да бърка играчите и тои със негови си виждания и то за месец.Следващите няколко мача ще се разбере какво искам да кажа.

Върни се в “Левски”