Само,че силните отбори имат големи бюджети,с което могат да си позволят голяма група от равностойни играчи.Какъв е смисъла да правиш ротации,ако това ще понижи качеството на титулярния състав?

И въпреки това,почти съм убеден,без да съм гледал статистика,че от началото на сезона ние сме с най-много ротации в титулярния състав,сравнение с другите два отбора в топ 3.Ми в Лудогорец,например,абсолютно твърди титуляри са - Ренан,Сисиньо,Моци,Недялков,Натаниел,Кампаняро,Лукоки,Вандерсон,Марселиньо и Кешеру.

Единствено Дяков вече не е твърд титуляр,защото вече е на 34 и няма тази форма отпреди 2-3 години.Сега,естествено,че преди мач от ЛЕ се е случваше Лудогорец да прави повече ротации,но все пак ние нямаме ангажименти през седмицата.Какви ротации като ние играем 1 мач на седмица...

Аз даже смятам,че през зимата трябва да увеличим конкуренцията.Защото конкуренцията поддържа добрата форма на играчите и ги кара да се раздават на макс.Справка - Горанов от миналата есен,когато нямаше конкуренция и Горанов от зимата насам,след привличането на Фигейредо.
Вратари - Тук имаме безумно голяма бройка играчи - Митрев,Полачек,Михайлов,Кръстев,Иванов.Любенов е под наем до лятото,а Шейтанов не го броя,защото е с договор до края на месеца.Прогнозата ми тук е,че през зимата ще освободим един измежду Митрев и Полачек."Оцелелия" от измежду двамата ще бъде резерва на Михайлов през пролетта.Последния каза в интервю,че оценява дадения му шанс да се докаже в Левски.А вратар получава шанс единствено в официалните срещи.Затова и договора му е до 30 юни.Ще му бъде даден шанс през пролетта и ако докаже,че е добър за титулярен вратар на Левски ще бъде активирана опцията за удължаване на договора му с още две години.Това са мои сметки.Просто се опитвам да разсъждавам логично на база фактите.
Защитници - Контузията на Холмар е катастрофа.Най-добрия централен защитник в България ще ни липсва много през пролетта.Тук имаме Яблонски и Рейш.Алтернативи са Белаид и Деян Иванов.Според мен е абсолютно задължително да вземем минимум 1 ЦЗ през зимата.Ако в край на сметка с Яблонски не се разберем за нов договор,би следвало да привлечем двама нови.На десния бек имаме Цветкович и Найденов.Вторият е ОК за резерва.С Милош,като с Давид - не преподпише > нов.На левия бек сме супер.
Дефанзивни халфове - Тук абсолютно твърд титуляр е Тиам НО,той е много добре подкован и подготвен за пролетта.Има 7 жълти картона,така че със сигурност ще изпусне минимум 2 мача напролет.Задължително е да се привлече нов дефанзивен халф.Още повече,че нямаме втори ЧИСТ ДХ като него.
Централен Халф - Мариани е твърд титуляр.Нашименто според мен ще си тръгне през зимата.Тук имаме още Белмонт,Вашчук и Юруков.Освен това Славиша обича да използва и Рейш до Доктора.ОК сме на този пост.
Крила - Обертан и Паулиньо + Кабрал.Ако последния не преподпише ще трябва нов човек.Освен това имаме Кабов като добра опция.И тук сме good,като опции.
Нападател - Ужас е тук,лично за мен.Огромен дисбаланс.Много играчи,малко качество.Имаме един Костов,който няма никаква реална конкуренция.Ривалдиньо и Буш са за гонене.Виана е загадка.Очевидно климатизацията в Европа ще отнеме повече време.Харесва ми като физически данни,но към момента не е реална опция.По-скоро е "инвестиция в бъдещето".Илия Димитров е вечно контузен.Трябва ни нов играч.Оптималния вариант за пролетта е - Костов,Нов,Виана и евентуално Илия Димитров...
ИЗВОД: Чака ни натоварен,нервен и труден зимен трансферен прозорец.На първо четене ни трябват 3 нови(централен защитник,дефанзивен халф и нападател),но ако не се разберем с хората с изтичащи договори,бройката може да нарасне до 6,че дори и 7 нови играчи(още един централен защитник,десен бек и крило).