realno написа:doktora25 написа:Мен друго ме притеснява, огромното разминаване между мнения, настроения, посоки на разсъждение.
Факт е, че Топузаков за треньор на Левски не става и при него отборът не може да израсне. Факт е, че има някои футболисти с качества и играещи с хъс и желание - Йоргачевич, Прохазка, Аниете, Костадинов, част от защитниците и т.н. и такива, които по-скоро не стават. Факт е, че с този отбор ако нещо съществено не се промени или няма да се класираме за ЛЕ, или ще отпаднем в 1 от първите 2 кръга, което би довело до допълнителни катаклизми, не че сега са малко, но пък и именно тези потенциални катаклизми са част от същината на проблема. Факт е още, че има задължения, които не се знае точно колко са и какво ще се случва с тяхното погасяване, изобщо цялата мъгла и завеса над финансовата политика на клуба и всичко около акциите.
Въпросът ми е обаче защо при положение, че финансовото състояние и бъдеще на клуба е първостепенният проблем и наличието на повече фенове на стадиона би подпомогнало неговото преодоляване, и за моралната подкрепа, и чисто финансово, защо евентуалната постна продукция, за която има редица обективни обстоятелства трябва да е причина за повече или по-малко фенове на стадиона на следващия мач? Защо се искат и очакват резултати? Защо един силен или един слаб мач веднага провокира голяма промяна в настроенията, при положение че почти нищо на практика не се променя? Не можем до вчера да умуваме можем или не можем сами да издържаме клуба, а днес "У-у-у! Ставаме за смях". Феновете според мен трябва да си изказват позицията - за или против даден треньор, за или против нещо друго, но преди всичко трябва да се мисли за приоритети, за настояване за пълна прозрачност около състоянието на клуба и какво се случва и тези разминавания за които говоря да бъдат сведени до минимум.
Напълно съм съгласен. По важно е от всякога стадиона да е пълен, не заради играта или треньора, а заради оцеляването на отбора. Ако оцелеем ще имаме и нови играчи и нов треньор професионалист, а не аматьор. Сигурен съм, че стадиона ще се напълни, ако играем в шампионска лига, заради тръпката и емоциите, но сега е по - важно от всякога стадиона да бъде пълен. Не трябва да се поддаваме на отрицателните емоциите, а на разума. Някои казват: точка, стига толкова, не ме търсете повече на стадиоана след поредния слаб и т.н. Искам да ви уверя, че с този треньор те първа предстоят слабите мачове и не случайно казах преди, че смяната на треньора е част от спасителния план за Левски. Но ако се отказваме от отбора си в този труден мемент означава, че не го чувстваме част от нас и не го обичаме. Никога не бихме се отказали от човек, който обичаме, дори и в труден за него момент. Ако обичаме Левски сега е момента да го подкрепим, а не когато играе в ЕКТ.
Привържениците трябва да са на стадиона и да подкрепят клуба си. Част от подкрепата е и да протестират срещу тези които го съсипват, като например т. нар. треньор