Професор поиска да преименуват Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Професор поиска да преименуват Левски

Мнениеот delqnski47 » 20 юли 2010 20:35

kolokolo написа:
delqnski47 написа:А?
!Това че АС-23 е предшественик на ЦСКА,НЕ ОЗНАЧАВА,че ЦСКА е създаден 1923,защото има още мноого други военни и невоенни клубове,които се миксират докато накрая се оформи клубът Септември при ЦДВ(или по късно ЦСКА)!

Всъщност точно това означава , ако според теб ЦСКА е създаден в резултат на репресивни извращения на комунистическата партия , аз изобщо не ги признавам .
Тези извращения са неприкосновени само за сините милицинеркомунисти . Става въпрос за спорт не за политика.

ЦСКА е създаден от обединенията на два клуба:ЦДВ и Септември!Не знам кое му е ''извратеното'',но както и да е!
П.П.Екшъли,аз преставам да споря за глупости!Май се бях заклел никога да не споря за неща,които са ми малко през шнорхела 8-)
Айде...със здраве!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 20 юли 2010 20:39

Нещо отидохме на вълна АС-23?ОК...
''Генерал'' Кашчей...АС-23 е предшественик на ЦСКА!Това трябва да ви се набие в главите на всички!Защо,как,къде и какво,това вече е друга тема!
Ето за това спорим,а не че на ЦСКА трябва да му се лепне на емблемата 1923!Това за мен е глупаво!Това че АС-23 е предшественик на ЦСКА,НЕ ОЗНАЧАВА,че ЦСКА е създаден 1923,защото има още мноого други военни и невоенни клубове,които се миксират докато накрая се оформи клубът Септември при ЦДВ(или по късно ЦСКА)!Но че е предшественик си е ясно като кристално небе!

DrAvalance...E?Какво има?

ЦСКА не е, никога не е бил и няма да бъде признат за наследник на А.С.-23. ЦСКА на А.С.-23 се явява убиец и узорпатор, но не и наследник. За да си приемник на друг отбор, респективно той да ти е предшественик, има две условия- юридическо и морално, което не изключва юридическото. Моралното наследяване означава последователност в идеологията и политиката. Такова не може да има, защото старият отбор е създаден от германофилските офицери, които считат за кръвна обида да имат нещо общо със СССР. ЦСКА е създаден по съветски модел и в частност на червената армия, която със сигурност е била от най-омразните неща на основателите на офицерския отбор. Така че ЦСКА не може да бъде морален наследник на А.С.-23. Остава варианта да наследи А.С.-23 по юридически път. Това е възможно единствено ако царските офицери са дали съгласие за сливане. Но те не са го дали и е пределно ясно, че никога е нямало да го дадат на бъдещите си убийци. След физическото ликвидиране на ръководството на А.С.-23 отборът е национализиран и ликвидран. Унищожавайки А.С.-23, ЦСКА се превръща не в негов наследник, а в негов убиец. Това са фактите. Ако А.С.-23 ви беше предшественик годината на създаването ви нямаше да е 1948.

Както каза в предаване на TV2 един стар привърженик на А.С.-23, принуден да емигрира заради основателите на чорбата- "има потомствени слависти и левскари, но потомствени цска-ри няма. Е, вече има някои второ поколение." Видно е какво мисли за 'приемствеността' между някогашния му любим отбор и петолъчките. Също казва и нещо от сорта- "ако вземеш стадиона и имуществото на един отбор това не те прави негов наследник".

Вие не сте наследник на А.С.-23 нито юридически, нито морално и никой няма да ви позволи да станете.

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 20 юли 2010 20:43

kolokolo написа: E ,няма да си забравим историята заради кефа на един или няколко малоумници . ЦСКА Е АС-23 ,като идентичност , традиции , стадион и т.н. Това което е станало с клуба е ставало и с всички останали . Обединявани ,разединявани , преименувани , пращани по заводи, министерства , райони , къде ли не . През 50-те половината отбори са се казвали Димнамо ,другата Торпедо. По тази логика не трябва да има нито един автентичен български клуб ,защото всички са минали през купища комунистически извращения.
Това е друга тема която ще се я решат тези които ги засяга .
Да се върнем на темата : Не позорете името на Апостола!

Едните са отбор на царските офицери, а другите са създадени от шумкарите, изтепали въпросните офицери.
delqnski47 написа:ЦСКА е създаден от обединенията на два клуба:ЦДВ и Септември!Не знам кое му е ''извратеното'',но както и да е!

Точно в този смисъл ЦСКА е много повече Септември, отколкото АС-23. Не само защото отборът от Красна поляна е най-големият в целия този миш-маш от клубове, а и заради играчите на Септември, които са в основата на новосформирания отбор и които странно как остават в новосформирания малко по-късно ЦДНВ, а не отиват в отделилия се отново като самостоятелен клуб Септември.
Та, какво ще кажете за нова тема: Върнете титлата на Септември! :lol:

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 20 юли 2010 20:46

Д.Борисов,в последните си интервюта,с половин уста започна да си признава,че май-май ще има и мол.И,на-накрая,работата ще стане като компютрите,дето сме щяли да ги "изнасяме" за Япония...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Снайпер
Контакти:

Мнениеот Снайпер » 20 юли 2010 20:58

Синият Болярин написа:ЦСКА е създаден по съветски модел и в частност на червената армия, която със сигурност е била от най-омразните неща на основателите на офицерския отбор.

Грешиш по съветски модел още в 1944г. се създава ПСК Левски.

Както каза в предаване на TV2 един стар привърженик на А.С.-23,

За въпросния доказаха че е фалшификатор.
Само един стадион е кръстен на агент комунист, това е стадиона в с.Подуене.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 юли 2010 21:07

ЧерноМореВарна написа:Ами крайно време е половин България да спре да псува Дякона, заради нечия щура идея..
Лошо ли ви беше като Витоша? :lol:

А на вас добре ли ви беше като ДНА - Варна или "Ботев" при ВМС?! :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
kolokolo
Контакти:

Мнениеот kolokolo » 20 юли 2010 21:08

Приемаме че неистовите опити на подуянци да изместят темата към пренаписване на историята на ЦСКА е признание за липсата им на изтелектуални аргументи.
Както има липсваха футболни срещу Трактори , Скиори , Жилеши насекоми , Дебърцини и евентуално Калмари. :)
realno написа:
ЦСКА се шегуват на една наша нормална загуба...

Евроидиот Подуене - Хамрун Спартанс(Малта) 2:6
Нормално .

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 юли 2010 21:14

deepblue1963 написа:Ма вие още ли се "дърлите" на тая тема?Ако "професора" разбере,ще се наака от кеф.Мисля,че и двата отбора имат къде по-важни неща да обсъждат в този момент!

Колега, извинявай, не бих могъл да се съглася с теб. Ирландците ще почакат малко, не са проблем. ;) За чорбата не ме е грижа изобщо. :mrgreen: Както е казал партайгеносе Гьобелс: "Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина" . (цитирам по памет). Нещата трябва да се изяснят до дъно, защото и след години ще чентем и слушаме глупости, че "Левски" бил комунистически отбор, или че хан Аспарух бил първият цесекар! :mrgreen: Току виж чуем и че на 17-ти ноември, 1968 г. те са ни били със 7:2! :o :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 юли 2010 21:22

kolokolo написа:Приемаме че неистовите опити на подуянци да изместят темата към пренаписване на историята на ЦСКА е признание за липсата им на изтелектуални аргументи.
Както има липсваха футболни срещу Трактори , Скиори , Жилеши насекоми , Дебърцини и евентуално Калмари. :)

Душко, ние поне имаме стадион и адрес: "Георги Аспарухов", квартал Подуяне. Ами вие, вие нямате нищо! :mrgreen: Каквото окрадохте през годините - стадион, шампионски титли, играчи - всичко ви се взе и то тъпкано! :lol: Нещо не мога да стопля, какви футболни аргументи представихте вие, че се оказахте на последното 48-мо място в Европа през миналата година?! :mrgreen: И защо винаги през последните години сте с по-малък коефициент от нас?! "Синята" централа на УЕФА ли е причината?! :lol: Хайде сладурче, давай иЗтелектуалните си аргументи! :mrgreen:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 юли 2010 21:28

delqnski47 написа:
kolokolo написа:
!Това че АС-23 е предшественик на ЦСКА,НЕ ОЗНАЧАВА,че ЦСКА е създаден 1923,защото има още мноого други военни и невоенни клубове,които се миксират докато накрая се оформи клубът Септември при ЦДВ(или по късно ЦСКА)!

Всъщност точно това означава , ако според теб ЦСКА е създаден в резултат на репресивни извращения на комунистическата партия , аз изобщо не ги признавам .
Тези извращения са неприкосновени само за сините милицинеркомунисти . Става въпрос за спорт не за политика.

ЦСКА е създаден от обединенията на два клуба:ЦДВ и Септември!Не знам кое му е ''извратеното'',но както и да е!
П.П.Екшъли,аз преставам да споря за глупости!Май се бях заклел никога да не споря за неща,които са ми малко през шнорхела 8-)
Айде...със здраве!

Трудно е, колега Делянски, да наречеш черното бяло и обратно! :lol: През "шнорхела" ти е, защото вече нямаш нормални доводи, за да обориш истината! По-добре си лягай и не се мъчи повече! :) Сънувай, че сте наследили "Сантяго Бернабеу", а Флорентино Перес ви е купил от "титаните"! :mrgreen:

Върни се в “Левски”