Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Re: Бивши играчи и треньори

Мнениеот СВОБОДЕН » 24 сеп 2012 09:32

daniel875 написа:Както съм казвал много пъти, това беше чист късмет. Е, не само късмет естествено, но имаше го в огромно количество. Жалко, че тези успехи не споходиха по - умен треньор, а точно Стоилов. Сираков можеше много преди това да направи това, което се случи, но хасковлията обра незаслужено лаврите. Много голям Наско Сираков и малък Стоилов.
Защо пишеш глупости? Късмет може да е един мач, но не и толкова много. Що се отнася до Сираков, той е много добър ръководител, но за треньор не става и сам се убеди в това.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 24 сеп 2012 13:45

THE G.A.M.E написа:При престоят си при нас през този век, Василев записа редица срамни резултати и представяния, като играта беше повече от трагична.

Сега те чакам да ми ги изредиш тези срамни резултати. Аз се сещам за един - загубата от Родопа, която не е много чиста май (поне така се говореше още тогава).
И като контрапункт, ще ти посоча наистина някои срамни резултати
Първа загуба от Литекс у дома в историята - пролет на 2005
Първа загуба от Локо София на Герена от N на брой години (над 20 със сигурност) - пролет 2007
Загуба от отбор на ЦСКА в решителен за титлата двубой, при който единственият здрав нападател на противника беше Евегни Йорданов.
Първи резултат различен от победа на български срещу финландски отбор в ЕКТ и дори и отпадане
Първо и единствено засега отпадане в цялата над 50 години история на ЕКТ на български отбор след победа като гост в първия мач
Първа загуба в официален мач на националния отбор от Кипър, пак след доста продължителна история преди това.
Унизителна загуба у дома на националния отбор от отбор втора ръка на континента. Смея да твърдя единствена подобна в цялата следвоенна история на националния ни отбор от тим от такава класа в официален мач.

Ето на това казвам срамни резултати. Такива, които се открояват и помнят на фона на 40-50-60 години история. Не е лесно да се постигнат такива

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 24 сеп 2012 15:26

drvasko98 написа:Сега те чакам да ми ги изредиш тези срамни резултати. Аз се сещам за един - загубата от Родопа, която не е много чиста май (поне така се говореше още тогава).
Първа загуба от Локо София на Герена от N на брой години (над 20 със сигурност) - пролет 2007
Загуба от отбор на ЦСКА в решителен за титлата двубой, при който единственият здрав нападател на противника беше Евегни Йорданов.
Първи резултат различен от победа на български срещу финландски отбор в ЕКТ и дори и отпадане
Първо и единствено засега отпадане в цялата над 50 години история на ЕКТ на български отбор след победа като гост в първия мач
Първа загуба в официален мач на националния отбор от Кипър, пак след доста продължителна история преди това.
Унизителна загуба у дома на националния отбор от отбор втора ръка на континента. Смея да твърдя единствена подобна в цялата следвоенна история на националния ни отбор от тим от такава класа в официален мач.

Ето на това казвам срамни резултати. Такива, които се открояват и помнят на фона на 40-50-60 години история. Не е лесно да се постигнат такива
drvasko98, що за левскар си ти? Не те ли е срам да хулиш най-успешния треньор в историята на Левски. При Стоилов отборът изигра най-много мачове в Европа за един сезон. Още по-нелепо е да го противопоставяш на Георги Василев, друг много успешен треньор в нашата история. Такива като тебе направиха възможно треньорски недоразумения като Вили Вуцов, Достанич и Гонзо да се учат на занаята и то неуспешно на гърба на Левски.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 24 сеп 2012 16:11

СВОБОДЕН написа:
drvasko98 написа:Сега те чакам да ми ги изредиш тези срамни резултати. Аз се сещам за един - загубата от Родопа, която не е много чиста май (поне така се говореше още тогава).

drvasko98, що за левскар си ти? Не те ли е срам да хулиш най-успешния треньор в историята на Левски. При Стоилов отборът изигра най-много мачове в Европа за един сезон. Още по-нелепо е да го противопоставяш на Георги Василев, друг много успешен треньор в нашата история. Такива като тебе направиха възможно треньорски недоразумения като Вили Вуцов, Достанич и Гонзо да се учат на занаята и то неуспешно на гърба на Левски.

Възприеми го контрапункт на казанато от колегата. За разлика от мнозина аз треньори и играч на Левски на стадиона ПО ВРЕМЕ на мач не съм нито псувал, нито обиждал, включително и откровени некадърници (на мача със андорците от Хулия бях един от малцината, които не псуваха Кокала и отбора, следователно не поемам вината за последвалите назначения, в която ме виниш ;) ), но след това винаги съм си казвал мнението, което често е по-различно от това на масовите фенове, но това не ме притеснява. Като има мед обаче, да видим и катрана и обратното. Кое от написаното е невярно, ако имаш да ме оборваш по същество. Добре сезон 2005/2006 и есента на 2006 бяха прекрасни за треньора Стоилов, респективно Левски и нас като фенове. През 2004/2005 се е учел, затова са били лошите резултати, ОК, напълно приемливо е. Къде се му резултатите от 2007 насам? Пет години. Кое е по-вероятно да бъде случайното - 5 години или 1,5 година? Противопоставянето на Василев и Стоилов го направи Играта и не виждам нищо лошо в него (макар мнението ми е коренно противоположно на неговото), тъй като по стечение на обстоятелствата от дете съм посещавал тренировки на Василев (убеден съм, че му знам кусурите много по-добре).
И сега като съм виждал в А група 50 по-добри играчи от Гонзо, що трябва да пея колко голям играч е, или 30 по-добри треньори от Стоилов. Който гледа от 5-6 футбол, ОК, нормално е да им се възхищава и в това няма нищо лошо, ама аз си имам друго мнение. Къде е Петрович, къде е Шпайдела, къде е Василев, къде е Мъри? Па дано ме разбере някой

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 24 сеп 2012 17:52

Глупаво е да сравнявате две поколения футболисти. При Гочето мачкахме в БГ, но в евротурнирите бяхме кръгла нула. А той разполагаше с далеч по-качествен материал за разлика от Мъри. Да казваш, че успехите на Стоилов са плод на късмет е меко казано странно. 1-2 мача ОК, но дотолкова. За разлика от много треньори Мъри изгради перфектен отбор със сравнително посредствени играчи. Къде са сега звездите от тогава - Домо, Копи, Ричи, Ангелов и т.н? Не проумявам, как един левскар ще умаловажава най-големия успех на български клубен отбор в последните 20 години?! :o

Потребителски аватар
levskar_95
Контакти:

Мнениеот levskar_95 » 24 сеп 2012 21:02

Мачът е толкова значим за българския футбол не заради това, че е влязъл в репертоара на агитката на Левски, а защото дори Би Би Си отбелязва успеха на сините с думите: "Отборът на народа победи отбора на властта със 7:2."

Офтопик:

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 25 сеп 2012 09:51

drvasko98 написа:
СВОБОДЕН написа:

Възприеми го контрапункт на казанато от колегата. За разлика от мнозина аз треньори и играч на Левски на стадиона ПО ВРЕМЕ на мач не съм нито псувал, нито обиждал, включително и откровени некадърници (на мача със андорците от Хулия бях един от малцината, които не псуваха Кокала и отбора, следователно не поемам вината за последвалите назначения, в която ме виниш ;) ), но след това винаги съм си казвал мнението, което често е по-различно от това на масовите фенове, но това не ме притеснява. Като има мед обаче, да видим и катрана и обратното. Кое от написаното е невярно, ако имаш да ме оборваш по същество. Добре сезон 2005/2006 и есента на 2006 бяха прекрасни за треньора Стоилов, респективно Левски и нас като фенове. През 2004/2005 се е учел, затова са били лошите резултати, ОК, напълно приемливо е. Къде се му резултатите от 2007 насам? Пет години. Кое е по-вероятно да бъде случайното - 5 години или 1,5 година? Противопоставянето на Василев и Стоилов го направи Играта и не виждам нищо лошо в него (макар мнението ми е коренно противоположно на неговото), тъй като по стечение на обстоятелствата от дете съм посещавал тренировки на Василев (убеден съм, че му знам кусурите много по-добре).
И сега като съм виждал в А група 50 по-добри играчи от Гонзо, що трябва да пея колко голям играч е, или 30 по-добри треньори от Стоилов. Който гледа от 5-6 футбол, ОК, нормално е да им се възхищава и в това няма нищо лошо, ама аз си имам друго мнение. Къде е Петрович, къде е Шпайдела, къде е Василев, къде е Мъри? Па дано ме разбере някой
Ти обаче описваш нещата едностранно. Описал си неуспехите на Мъри в първия пост, а за успехите нито дума. Няма треньор който да не е имал трудни моменти. На сър Алекс в началото му се случваше да не влезе в гурпите, а след това вкл. и миналата година да не излезе от тях. Също така загуби глупаво титлата миналата година. Но хората там умеят да ценят и не гонят човека при евентуален провал. Ако съра беше в Левски, сигурно щеше да е изгонен още на първата година. Мъри не стана шампион. Това непременно провал ли е? Той и Моуриньо не става всяка година. Отпаднали сме от турнирите от финландци. Ами ние всяка година ли играем в ШЛ? Да, били сме финландски отбор много отдавна с разгромни резултати, но Финландия имаше отбор в ШЛ няколко години преди нас. На какво основание трябва да сме фаворити? Специално за мача с Тампере тук нямахме късмет защото играхме добре и пропуснахме доста положения. Паднали сме били от Локо. Ами винаги ли трябва да ги бием? Ние сме падали от тях и преди Мъри да е треньор, а след това ни беше станало навик. В Литекс Мъри не стигна далече в турнирите, но изгради добър отбор, който слеващите две години взе титлата. За разлика от наследниците си обаче, Мъри не накара собственика на Литекс да осигури на всяка цена тилата. Те обаче го направиха и видяхме какво се случи на Литекс. В националния отбор Мъри не успя, но при този отбор и Господ няма да успее. След 2007г. в половината от времето Стоилов не работи. Как да постигне нещо тогава? Задаваш въпроса,"Къде е Петрович, къде е Шпайдела, къде е Василев, къде е Мъри?". Ами първите трима са големи треньори, но вече приключиха или приключват кариерата си. Но те също са имали провали.Мъри обаче има доста години като треньор пред себе си и ще докаже, че успехите му не са били случайност. Стига да има къде да работи на спокойствие. Добре, хора мислещи като тебе изгониха Мъри и отново не го искат. Кой е алтернативата обаче? От всички наследници на Мъри, само Илиан Илиев има потенциал да направи нещо. Но ще трябва да спечели титлата и да влезе в групите на ШЛ. на първо време това за да се изравни с Мъри, пък ако го намине ще е чудесно. Но може и да не стане. Мъри направи онзи отбор смного по-малко средства, а сегашният треньор който и да е той е обезпечен от всякъде. Хай да видим.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 сеп 2012 14:39

Код: Избери всички

Стоилов сред вариантите за наставник на Омония

Бившият национален селекционер Станимир Стоилов е пред завръщане в Кипър, съобщават местните медии.
Екстреньорът на Анортозис е сред вариантите за наставник на Омония Никозия.
В момента детелините са на 6-а позиция след 3 изиграни кръга, като в актива си имат 4 точки.
Освен Мъри, кандидати за треньор на зелените са още  Тони Савевски, португалеца Мануел Машадо и гръка Маринос Узунидис.
За последно Стоилов работи в Анортозис, от където си тръгна в края на миналото лято, въпреки че успя да извади синьо-белите от кризата.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 25 сеп 2012 17:08

Мъри Стоилов за Livesport.bg: В Левски имат таван, но трябва да си подредят къщата

Това, че на "Герена" мислят само за точки и титла, а не за игра, не ми харесва, призна бившият треньор на "сините"

Кипърските медии написаха днес, че Станимир Стоилов е сред вариантите за треньор на Омония Никозия. По този повод се свързахме с бившия треньор на Левски, националния отбор, Литекс и Анортозис, който хвърли повече яснота около днешните писания в кипърската преса. Разбира се, Мъри говори още за родния футбол и най-вече за случващото се в клуба от "Герена". Ето какво каза той за Livesport.bg.

Господин Стоилов, ще поемате ли Омония Никозия, както пишат медиите в Кипър?
- С този въпрос се занимават моите мениджъри, нямам информация засега, но не съм на преговори.

Следите ли това, което се случва в родната "А" група? Очаквахте ли след само 6 кръга Левски и Лудогорец да бъдат претендентите за титлата?
- Да, разбира се. В нашето първенство всяка година фаворитите за челните позиции са едни и същи, а с оглед на представянето на отборите до момента, Левски и Лудогорец е нормално да заемат местата, на които се намират в момента.

А ЦСКА къде го слагате?
- С тях не съм запознат, не съм им гледал и един мач, така че ако тръгна да говоря, няма да е професионално, ще е наизуст, нещо което не е характерно за мен. Естествено, не е нормално един от двата гранда в българския футбол да се намира на мястото, което заема в момента и да отпада от борбата за титлата в толкова ранен етап от шампионата.

Как ви се вижда Левски, има ли промяна от това, което беше в последните три-четири години?
- Освен мачовете със Сараево, гледах и този срещу Черно море. Да, определено има напредък, Илиан се опитва да въведе подобрения в играта на отбора, но според мен проблемът е в това, че в момента на "Герена" са се съсредотичили в трупането на точки, отколкото за изграждането на стил на игра. Лично на мен това не ми харесва, аз съм привърженик на създаването на отбор, с който рано или късно целите ще бъдат изпълнени.
затвори

Ще бъдете ли доволен от назначаване на Боримиров в клуба?
- Това са само информации, които не са потвърдени. Нека стане, пък тогава ще коментирам. По-важно обаче е Левски да си подреди къщата. В момента на "Герена" разполагат с хубав таван, но трябва да си подредят къщата отвътре. Говоря за ДЮШ на клуба. Защото на "Герена" разполагат с най-добрите условия за развитие на млади футболисти, има финансови средства, но резултат от това до момента няма.

Как ще коментирате практиката играчите да се подлагат на детектор на лъжата?
- Това е пълна глупост! Ако съм футболист и ми кажат да се подложа на подобно нещо, ще си тръгна на секундата. Като не ми вярват, тогава за какво са ме взели в отбора. Това е обида за играчите.

Chivas
Контакти:

Мнениеот Chivas » 25 сеп 2012 21:56

Днес кандидатурата на Стоилов е отпаднала първа от всички възможни за треньор на Омония. Информация от Кипър : )
ЦСКА - На терена и в живота !!!

Върни се в “Левски”