Левски: Трансферно лято (Спекулации, мрънкане за нови и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Какви очаквания имате към евентуални нови попълнения

Ще мачкат наред
153
18%
Ще ни докарат поредните ментета
162
19%
Спас Русев знае как стават нещатаИзображение
167
20%
Искаме юноши
188
22%
Наздраве
178
21%

Общо гласове: 848

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято (Спекулации, мрънкане за нови и реалност)

Мнениеот Michael_Buble » 13 юни 2018 13:49

sin4ec написа:В Европа приходите от ТВ права и билети формират 60-70% от бюджетите на отборите. Тук-едва 10%...

Мога ли да дам пример с Италия?!
Там правата се държаха от SKY (говорим за 2011г.) Голяма част от мачовете се играеха по едно и също време и ти даваха опция да си разделиш екрана до 8 квадранта и да гледаш 8 мача лайв по едно и също време. Абонментът беше 600 евро на година. Или по около 50 евро на месец. Включваше се първенството и купата. Разбира се в пакета влизаха и няколко филмови канала и няколко специализирани спортни канали.
Да обобщим:
В Италия- 50 евро на месец (при зрителски таргет, да речем, 20 млн. абонати)
В България- 3 евро на месец (при зрителски таргет около 1 млн. абонати)
Мисля, че всеки може да сметне!
Забравих!!! В тези 3 евро влиза и английското първенство. Да се смееш ли, да плачеш ли?!
Абонаментът трябва да стане поне 10 евро на месец + още толкова субсидия от държавата и тогава отборите ще получават едни доста прилични суми. И тогава няма да са зависими от букмейкърските спонсори, които в момента държат на къса каишка поне 10 отбора в България. Получава се конфликт на интереси и пряка възможност за манипулиране на мачове от самите оператори.
Сбъркана работа!

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 13 юни 2018 13:57

Michael_Buble написа: Там правата се държаха от SKY (говорим за 2011г.) Голяма част от мачовете се играеха по едно и също време и ти даваха опция да си разделиш екрана до 8 квадранта и да гледаш 8 мача лайв по едно и също време. Абонментът беше 600 евро на година. Или по около 50 евро на месец. Включваше се първенството и купата. Разбира се в пакета влизаха и няколко филмови канала и няколко специализирани спортни канали.
Да обобщим:
Забравих!!! В тези 3 евро влиза и английското първенство. Да се смееш ли, да плачеш ли?!
Абонаментът трябва да стане поне 10 евро на месец + още толкова субсидия от държавата и тогава отборите ще получават едни доста прилични суми. И тогава няма да са зависими от букмейкърските спонсори, които в момента държат на къса каишка поне 10 отбора в България. Получава се конфликт на интереси и пряка възможност за манипулиране на мачове от самите оператори.
Сбъркана работа!

Този пост е поредна МАНИПУЛАЦИЯ. В пакета на скай може да гледаш МНОГО други спортния събития. Да не говорим за 2 и 3 та лига на Испания, Италия и тн/. Тук за 3.50 евро на месец получаваш ДЪРВАРИ и формула 1, която негледам. А като споменаваш таргета значи ТРЯБВА да споменеш и доходи, БВП и тн 8-) Та да смееш или да плачеш????
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 юни 2018 14:09

Michael_Buble написа:[offtopic]
sin4ec написа:В Европа приходите от ТВ права и билети формират 60-70% от бюджетите на отборите. Тук-едва 10%...

Там правата се държаха от SKY (говорим за 2011г.) Голяма част от мачовете се играеха по едно и също време и ти даваха опция да си разделиш екрана до 8 квадранта и да гледаш 8 мача лайв по едно и също време. Абонментът беше 600 евро на година. Или по около 50 евро на месец. Включваше се първенството и купата. Разбира се в пакета влизаха и няколко филмови канала и няколко специализирани спортни канали.
Да обобщим:
Забравих!!! В тези 3 евро влиза и английското първенство. Да се смееш ли, да плачеш ли?![/offtopic]
Сбъркана работа!

Отборите най-напред да си повишат качеството на игра, или както там му викат президентите-мутри у нас - да си оправят продукта.
И да спрат за мрънкат, че има завери, че всичко е уредено и не знам си какво, ами да се стягат и да работят, че и 3 евро са им много. Не стига, че ни предлагат антифутбол, ами го комбинират и с огромна доза Изображение ... Е, какви 10, какви 50 евро на месец, питам аз? Изображение
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 13 юни 2018 14:19

Buble,
ти би ли си разделил дори и на две екрана, за да гледаш едновременно Витоша Бистрица - Септември и Пирин-Славия :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , че и да платиш 20 лв на месец за това :)

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 13 юни 2018 14:40

Изключвам ВЛ, Ф1 и тн., концентрирам се само върху ППЛ - първо няма логика да искат повече пари, респективно да се вкарат повече и в самите клубове от ТВ права. Да, ще е много хубаво да има повече пари за футбол, НО качеството е много ниско. Гледах немалко мачове между средняци и опашкари тази години - между другото стават интересни мачове, защото и двата отбора знаят, че това са шансовете им за точки и не играят защитно. И не, не си противореча - качеството е ниско, но има доста атаки и опити (подчертавам - ОПИТИ) за голове, най-вече заради грешки (индивидуални най-често). Второ - при условие, че на Пири Локо Пд има около 1500 фена на стадиона, колко според вас ще е интереса да ги гледат по ТВ? Клубовете биха печелили МНОГО повече пари ако има хора по стадионите, а не от ТВ права. При посещаемост от 5 хил на мач и цена от 5лв говорим за близо 500 000 лв приходи (не печалба!) от домакинските срещи през сезона. За съжаление общо-взето никой от клубовете не прави нищо по въпроса да върне хора по стадионите (с много малки изключения). Най-малкото да е безплатно за деца и да си оправят инфраструктурата около и на стадиона. Малко озеленяване, изхвърляне на боклуци и поне една боя по парапетите и оградите.
А Диемите няма да е лошо да инвестират малко повече пари в камери - има случаи, където "специалистите" не могат да преценят засада ли е, корнер ли е, с ръка ли е играл някой, понеже няма достатъчно камери. Повторенията на забавен каданс също понякога ме връщат във времето на "Асене, върни, спри!". Коментарите в студиото са шаблонни, колкото да мине номера. Гостите, с много малки изключени са много неграмотни в сферата и се налага водещите да им задават реторични въпроси с начертан отговор, колкото да не се мъчат много и да върви там дискусията.

Потребителски аватар
specter
Контакти:

Мнениеот specter » 13 юни 2018 14:50

Спряганият за нов спортен директор на Левски Вили Рутенщайнер даде загадъчен отговор на въпрос къде ще продължи работата си.

Той е спряган също така и за спортен директор на Израел, но неговият отговор е повече от интересен. Той преговаря с клуб, който е толкова традиционен, колкото и Рапид Виена.

"Има модерна инфраструктура, модерен стадион, колкото на Рапид", коментира специалистът.

Това засилва информациите, че Вили Рутенщайнер преговаря с Левски.

От Гонг. Това за "модерната инфраструктура" малко ме вкара в размисли и не го асоциирам нещо много с нас. :lol: Да няма в последния момент обрат :oops:
И ЗАВИНАГИ С ТЕБ, И НАВСЯКЪДЕ С ТЕБ!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 13 юни 2018 15:02

Не съм добре с немския, но не съм сигурен, че това е точния превод на думите му. Иначе в Израел го спрягат за Технически Директор на тяхното БФС и се надяват да въведе нови методи на работа, но в същото време се позовават на БГ журналисти, че е в преговори с нас. Иначе е трябвало в най-скоро време (тази седмица) да е на форум в Израел, където да се вземе решението за поста. Друг от кандидатите е италианец с предложена заплата от 30хил. евра на месец (ако правилно съм разбрал).

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 13 юни 2018 15:13

Не, това не е точния превод. Медиите пак си трупат кликания на гърба на нашия клуб. Няма лошо, но нека кажем истината.
Интервюто е от тук https://www.90minuten.at/de/red/presseschau/kurzmeldungen-vereine-verbaende-sportler/2018/juni/heuert-willi-ruttensteiner-in-isreal-an-/ Казва се, че отборът, с който преговаря няма инфраструктурата на Рапид. И аз не знам толкова добре немски, но съм на ти с украинския, така че директно го поставих на езика, който разбирам.
"Dort gilt es erst eine Infrastruktur aufzubauen, ein so modernes Stadion wie bei Rapid gibt es nicht."

"Там спочатку необхідно побудувати інфраструктуру, такий сучасний стадіон, як Rapid не існує".

С клубът, който преговаря "първо е необходимо да се построи инфраструктура, такъв модерен стадион като на Рапид не съществува.

Разликата е огромна, нали? ;)
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Icoxxx
Контакти:

Мнениеот Icoxxx » 13 юни 2018 15:14

Michael_Buble написа:

Да обобщим:
Сбъркана работа!

10 евро ми е интернета и цялата телевизия за месец, т'ва няма как да стане. :lol:

sinfen14
Контакти:

Мнениеот sinfen14 » 13 юни 2018 15:23

По-големи мозъчни инвалиди от БГ журналистите не съществуват.... :shock: :lol: :lol:

Върни се в “Левски”