Живко6461 написа:500 000 левскари х 10 лв. ≤ 100 000 лв. *
...
* Неравенството е валидно и ако в идеята се включат 4 000 000 левскари. Дори и при по-голям размер на вноската. Все пак математиката е точна наука. Тя отчита влиянието на всички фактори.
Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов
Ами Живко, не искам да се заяждам, но аз например наистина не разбрах прословутото неравенство. Дали може да обясниш с прости думи? Гложди ме, понеже резултатът, който получаваш противоречи на това, което са ме учили в (беше мисля) пети-шести клас. А може и да изпускам нещо.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
gzagorov написа:Ами Живко, не искам да се заяждам, но аз например наистина не разбрах прословутото неравенство. Дали може да обясниш с прости думи? Гложди ме, понеже резултатът, който получаваш противоречи на това, което са ме учили в (беше мисля) пети-шести клас. А може и да изпускам нещо.Живко6461 написа:500 000 левскари х 10 лв. ≤ 100 000 лв. *
...
* Неравенството е валидно и ако в идеята се включат 4 000 000 левскари. Дори и при по-голям размер на вноската. Все пак математиката е точна наука. Тя отчита влиянието на всички фактори.
Уважаеми gzagorov, в училище са те учили на чиста математика. И най-вероятно са те учили добре.
Аз посочвам, че математиката отчита влиянието на всички фактори. Оставил съм на въображението на колегите да се досетят кои са те и как влияят. Имам предвид, че броят на реално включилите се с дарение ще бъде доста по-малък от обявените примерно 500 000. Не защото броят на левскарите е много малък. Не защото не обичат "Левски". По ред други причини, характерни за живота в България. Някои от тях съм посочил в отговора на един колега. Тези причини обясняват и другото неравенство.
Благодаря за отговора, общо взето така си и мислех. Не става дума за математика, която наистина е точна наука, а по-скоро за икономика, психология (на тълпите) и ред други не толкова точни, но все пак наистина полезни науки, които боравят и с математиката. И тук вече се съгласявам с теб (нещо което всъщност вече съм написал в темата), че няма как 500 000 българи да отделят от залъка си за несигурна кауза, каквато е "Левски" под ръководството на господата Батков и Тонев.
Лека вечер и весели празници!
Лека вечер и весели празници!
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
honda написа:Кировец написа:honda написа:Кировец написа:Цялата разправия с разпределянето на сумата идва от "реалната бройка" фенове на Левски - 500 000![]()
Малко по-сериозно бе хора.
Ако направят дарение 30-40 хиляди фена по 10лв - Батков трябва после поздравителни картички с автограф от Пацката да ви изпраща.
Преди малко повече от 3 години около 180 хил привърженици на Левски платиха по 5 евро за да гледат мача Калмар-Левски чрез сайта на шведите- нещо признато от самите безпристрастни шведи. Мислиш,че същите тези 180 хил няма да платят по 10 лв за стадиона. Отделно подучувам,че известен привърженик на Левски е подел инициатива известни певци и музиканти да изнесат концерт(и) средствата от който да отидат за построяване на стадиона.
180 хиляди... Ти вярваш ли го това? Както и да е.
И все пак добре е, че от 500 000 смъкнахте драстично до 180 000. Само не си обяснявам как от 180 000 на Герена ходят по 3-4 хиляди, та и по-малко, а ти чакаш да ти отговоря колко ще дадат по 10 лева.
Разбирам дивата ти омраза към Левски,но цитираната от мен информация беше официално обявена от ФК Калмар, така ,че няма причина да не им вярвам. Не мисля ,че Калмар имат някакъв интерес да преувеличават или имат някакви сантименти към Левски. Пределно ясно е че от тези които са дали по 10 лв за един мач , ще дадат поне толкова за стадиона, оставям настрана ,че болшинството фенове на Левски тогава не гледаха мача (аз не съм в групата на тези 180 хил,но без никакъв проблем бих дал доста повече от 10лв за стадиона)
Феновете на един клуб не се броят само на стадиона,а и тези които са пред тв или пред компютъра,като последните реално са по-интересни за едни евентуални спонсори. Би ли ми обяснил колко процента от феновете на отбори,които имат регистрирани фенове от няколко милиона ,гледат отборите си на живо. Напълно нормално е над 90% от привържениците на един отбор да го гледат по-малко от веднъж годишно на живо,но това не ги прави по-малко привърженици.
Не знам от какво разбра за дивата ми омраза към Левски, но ти определено си в някаква своя дива реалност, заобиколен от милиони сини фенове стиснали и протегнали по 10 лева в десницата си към разтворения джоб на Иво Тонев.
ludogorets/viewtopic.php?f=1&t=53329&st=0&sk=t&sd=a&start=400#p1212621
Тук пък можем да си направим извода дали 180 хиляди левскари са си платили по 5 евро, за да гледат.
vaskonti написа:W84me написа:vaskonti написа:Ами аз съм ти казал защо е неуместно, ти май си прочел само първото изречение и половината от второто. Феновете нямат никаква гаранция, че парите им ще отидат директно за стадиона, а не за неустойката на Жоао Силва, примерно. Ти си фен на Левски, кажи ми, според теб Батков и Тонев дали се радват на повече от 10% доверие от страна на феновете?
Ще се направи фонд, като с парите от него ще бъде плащано само за стадиона. Не трябва да бъдем толкова съмнителни във всичко.
Ами направете фонд, колко му е! Тук вече въпросът е кой ще оглави този фонд и до колко може да му се има доверие на този човек. Освен това този фонд ще осребрява фактури, издадени от Левски, а не от ГБС, тоест пак стигаме до въпроса с доверието в Батков и Тонев. Въобще, ентусиазмът в случая е похвален, но само до момента, в който думите трябва да станат действие - гаранция, че тогава нещата ще са съвсем различни.
Човек не трябва да е прекалено мнителен, ама пак питам - има ли тук дори един човек, който вярва безрезервно на тия двамата?
Има си начини да се осигури ,че парите ще отидат за стадиона. Какво значи да вярвааш безрезервно на някого- в бизнеса аз не вярвам на никого, отдавна е минало времето на вярата, затова в днешно време адвокатите са едни от най-добре платните специалисти и затова се подписват договори. За Батков и Тонев Левски си е бизнес,технически няма проблем един евентуален фонд да извършва и директни разплащания към ГБС,но това е техническата страна на въпросих ди ба ,при желание вече написах решение винаги ще се намери. Не е необходимо парите да се дават на Батков или Тонев или ако се дават има начин как да бъдат контролирани. Като личности Батков и Тонев не са нито по-добри ,нито по-лоши примерно от Цв.Василев,ТИМ,К.Домусчиев и т.н. Примерно ако трябва да дам на някой едни пари да ги"върти" бих ги дал на тимаджиите ,а последните на които ги бих дал са Гриша Ганчев и Домусчиеви-тези са практически фалирали особено последните.
Няма смисъл да се коментира повече на този етап.Както написах преди доста време за празника стадиото ще е кабрио.Фактите сочат ,че към момента няма пари за довършването му.Единственият светъл лъч са немците.Стига да се съгласите на доста тежките им условия.Те ще искат да го строят по свой проект ,а не по стария.Доста е завързано и трудно ще стане.Освен това не се знае кой пие и кой плаща при вас.Така,че ще е много рисковано да подпишат договор с Левски.
Относно събирането на средства от феновете забравете ! Тръста ви е в съвсем начална фаза на създаване и трудно ще генерира нужните средства.Да не говорим,че ви трябва някой сериозен и опитен човек ,като Сашо Чакмаков , а не като Васко Колев и някакъв програмист ли беше другия тартор."ЦСКА завинаги" е събрало над 700 000лв според Чакмаков и под 10% са от редовите фенове с смс-и и дребни преводи.Основната пара се събира от баровците.Това е жестоката истина,при вас няма да е по-различно.Не случайно Чакмаков си събира пари независимо от клуба и си прави ремонтите и реконструкциите отделно.Няма фактури и протоколи от Лупи щото се знае що за стока е .
При вас трябва да стане нещо подбно щото както мнозина се усъмниха Тара и Буфера ще прилапат доста от парата.Почнете ли да превеждате пари по някакви сметки и фондове били те и отделни край.Трябва да се плаща директно на строителя.
Относно събирането на средства от феновете забравете ! Тръста ви е в съвсем начална фаза на създаване и трудно ще генерира нужните средства.Да не говорим,че ви трябва някой сериозен и опитен човек ,като Сашо Чакмаков , а не като Васко Колев и някакъв програмист ли беше другия тартор."ЦСКА завинаги" е събрало над 700 000лв според Чакмаков и под 10% са от редовите фенове с смс-и и дребни преводи.Основната пара се събира от баровците.Това е жестоката истина,при вас няма да е по-различно.Не случайно Чакмаков си събира пари независимо от клуба и си прави ремонтите и реконструкциите отделно.Няма фактури и протоколи от Лупи щото се знае що за стока е .
При вас трябва да стане нещо подбно щото както мнозина се усъмниха Тара и Буфера ще прилапат доста от парата.Почнете ли да превеждате пари по някакви сметки и фондове били те и отделни край.Трябва да се плаща директно на строителя.
94 000 души, от които по-голямата част българи са платили по 5 евро, за да наблюдават мача между Калмар и Левски в сайта на шведите. Двубоят бе предаван единствено там и всички желаещи да гледат мача трябваше да заплатят съответната сума за да получат достъп до картината. Сървърът на сайта обаче се е оказал непосилен да поеме всички заявки и около 20-ата минута на срещата предаването пропадна и не успя да бъде възсатновено до края на мача. Поради гафа си, сайтът на Калмар публикува извинение за случилото се и обещание, че всички заплатени пари, който са на стойност около 500 000 евро ще бъдат възстановени в срок от два дни.
От 500 000 смалихме на 180 000, ама се оказа, че и толкова не били. Най-били в пъти по-малко, което повече се докосва до реалността.
И така задачата с 10 лева на калпак ства все по-елементарна.
От 500 000 смалихме на 180 000, ама се оказа, че и толкова не били. Най-били в пъти по-малко, което повече се докосва до реалността.
И така задачата с 10 лева на калпак ства все по-елементарна.
honda написа:...
Има си начини да се осигури ,че парите ще отидат за стадиона...
honda, увереността, която излъчваш е знак, че притежаваш потенциал да бъдеш много силен и успешен мениджър на големи инвестиционни проекти. Не само в България. Където "изтичането в странични канали" на голяма част парите, предвидени за реализиране на идеята е 100%. Проблемът не е от вчера. Справка - който и да е проект.
*Кировец написа:... души, от които по-голямата част българи са платили по 5 евро, за да наблюдават мача между Калмар и Левски в сайта на шведите. Двубоят бе предаван единствено там и всички желаещи да гледат мача трябваше да заплатят съответната сума за да получат достъп до картината...
Заплащането на определена сума по електронен път за да получиш дадена стока (в случая право да гледаш телевизионно предаване) и доброволната вноска във фонд, с не съвсем ясна структура, ръководство и почти 100%-во сигурен провал са две различни идеи. Почти като еквивалентността между крокодила и коня в един виц.
* Умишлено съм пропуснал броя на платилите сумата и развитието. В случая те не са важни.
Живко6461 написа:*Кировец написа:... души, от които по-голямата част българи са платили по 5 евро, за да наблюдават мача между Калмар и Левски в сайта на шведите. Двубоят бе предаван единствено там и всички желаещи да гледат мача трябваше да заплатят съответната сума за да получат достъп до картината...
Заплащането на определена сума по електронен път за да получиш дадена стока (в случая право да гледаш телевизионно предаване) и доброволната вноска във фонд, с не съвсем ясна структура, ръководство и почти 100%-во сигурен провал са две различни идеи. Почти като еквивалентността между крокодила и коня в един виц.
* Умишлено съм пропуснал броя на платилите сумата и развитието. В случая те не са важни.
Проследи историята на дискусия между мен и Хонда и ще разбереш защо съм постнал тези редове, Живко. Аз споделям твоето виждане на нещата.