Сменят емблемата на Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

левскарЪт
Контакти:

Re: Сменят емблемата на Левски

Мнениеот левскарЪт » 21 дек 2010 20:39

SFHC написа:
Viktor4o_Rs написа:Значи Борис Василев- Боркиша е един лъжец според Адвоката :roll:

боркиша нищо не лъже...отборът е учреден официално на 24 май 1914. хората дори са избрали символична дата. създателите на ЛЕВСКИ са искали тази дата да остане като раждането на отбора.
иначе е безспоред факт, че СК Левски на хартия води началото си от 1911 година.

както казах - аз съм твърдо против промяната на историята и ако ръководстворо направи подобно нещо без да се допита до феновете, ще направят голяма грешка.

Само да те питам, през 1970 год. аз /на 16 ненавършени год./ ВЪРЛ левскар станах член на Клуб "Приятели на спорта", според теб значи ли че съм член на спортен клуб по стрелба, или на този по бадминтон. Я се дръж по-сериозно. През ония години така са решили, така са го учредили. Не се вживявай в ролята на съдник на
историята на Левски.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 21 дек 2010 21:02

По схемата на БАЙ ГАНЬО - документи от миналото "ЧЕРНО МОРЕ" е създаден 1909 г, а "Левски" е чак 18-ти! Дунав Рс е №1!

varna-sport.com 21.12.2010 15:05
По схемата на Бай Ганьо - документи от миналато, "Черно море" е създаден през 1909 г, а "Левски" е чак на 18-то място. Първи е създаден "Дунав" (Рс) още през 1901 г. Това на база документи. Ганьо Батков си мисли, че само той има документи. Вижте какво пише в „Енциклопедия на световния футбол“ от Ричард Хеншоу, 1979, NEW PUBLIC BOOKS, Washington DC, USA за създаването на "Черно море":
“Български студенти в университета в Константинопол през 1909 г. формират футболен клуб “13”, наименуван така на името на тринадесетте му члена. Същата година е “Спортист” – Варна.
Според документи като този на Батков класацията е следната:
1. Торпедо (Русе) 1901 -> Дунав
2. Стрела (Силистра) 1902 -> Доростол
3. Найден Геров (Лом) 1903 -> Левски (Лом)
4. Стрела (Бургас) 1905 -> Черноморец
5. Свети Августин (Пловдив) 1906 -> Ботев
5. Напредък (Русе) 15.09.1906 -> Дунав
6. Атлас (Варна) 1907 -> Черно море
7. Геолог (Русе) 1908 -> Дунав
7. Матинката (София) 1908, нерегистриран -> Клуб Футбол -> АС`23 -> ЦСКА
10. Ботев (София) 1909 -> Славия
10. Спортист (Варна) 1909 -> Черно море
10. Футбол Клуб "Савата" (София) 1909 -> ФК`13 -> Спартак
--------------------------------------------------------------------------------
Раковски (София) 1910 -> Спартак
Развитие (София) 1910 -> Славия
СД "Стрела" (Бургас) 1910 -> Черноморец
Клуб Футбол (Матинката) 1910 -> АС`23 -> ЦСКА
УТД "Дунав" (Русе) 1911 -> Дунав
Васил Левски /"Шести клуб"/ (София) 10 май 1911 -> Левски
Васил Левски (Пловдив) 1911 -> Левски -> Тракийска слава (след обединение с Рекорд) -> Левски -> ЖСК-Левски -> Локомотив и СК Левски (който след две обединения става Спартак)
СК "Ботев" (Пловдив) 1911 /махленски отбор, образуван е от ученици, между които е имало и възпитаници на колежа/ -> Ботев
Галата (Варна) 3 март 1912 -> Черно море
Любен Каравелов (София) 3 октомври 1912 -> Спортклуб -> Септември
Еклер (Пловдив) 1913 -> Светкавица -> Караджа -> Спортклуб -> Локомотив
Гауп (Пловдив) 1914 /махленски отбор/
Спартак (Пловдив) 1914 /махленски отбор/

Снимка http://www.varna-sport.com
Оказа се, че "Черно море" също трябва да променя емблемата си - на 1909 или 1907 г и тази на "Левски" пак ще е в краката на варненци.

Потребителски аватар
Borussia
Контакти:

Мнениеот Borussia » 21 дек 2010 22:22

абе защо ПФК Левски не фигурира като член на СК Левски???

http://sclevski.bg/clubs

и друго от страницата на ЦК Левски:

Спортен клуб "Левски" е едно от най-старите спортни дружества в България.
На 24 май 1914 година група младежи – ученици в бившата софийска Втора мъжка гимназия се събират и учредяват Спортен клуб /СК/ "Левски".

През есента на 1944 година СК "Левски" става клуб на пощенските служители, текстилните работници, от хранително - вкусовата промишленост и печатарите и се преименува в Пощенски спортен клуб /ПСК/ "Левски".

В периода 1949 – 1957 година носи името "Динамо".
От 1957 година се преименува на Физкултурно дружество /ФД/ "Левски".

А след обединението на "Левски" и "Спартак" през 1969 година, в ДФС "Левски-Спартак", включва спортистите от софийските райони "Благоевски" и "Васил Левски", Министерство на вътрешните работи и Министерство на съобщенията.

SFHC
Контакти:

Мнениеот SFHC » 21 дек 2010 22:43

левскарЪт написа:
SFHC написа:
Viktor4o_Rs написа:Значи Борис Василев- Боркиша е един лъжец според Адвоката :roll:

боркиша нищо не лъже...отборът е учреден официално на 24 май 1914. хората дори са избрали символична дата. създателите на ЛЕВСКИ са искали тази дата да остане като раждането на отбора.
иначе е безспоред факт, че СК Левски на хартия води началото си от 1911 година.

както казах - аз съм твърдо против промяната на историята и ако ръководстворо направи подобно нещо без да се допита до феновете, ще направят голяма грешка.

Само да те питам, през 1970 год. аз /на 16 ненавършени год./ ВЪРЛ левскар станах член на Клуб "Приятели на спорта", според теб значи ли че съм член на спортен клуб по стрелба, или на този по бадминтон. Я се дръж по-сериозно. През ония години така са решили, така са го учредили. Не се вживявай в ролята на съдник на
историята на Левски.

май пак трябва да обясня за "крадецът вика дръжте крадецът". кой се вживява като съдник на историята на Левски? Ти, опитвайки се от пета страница насам да наложиш мнението си над всички в темата, или аз, като човекът, боравещ с установени исторически факти и излязъл с предложението за анкета и генерално допитване до феновете???

я като си такъв тарикат ми обясни ти по-наясно ли си от Боркиша коя е рождената дата на ФК Левски? Кой си ти изобщо в историята на Левски, че да ми подлагаш на съмнение думите на човек като Боркиша?

какво стана със събирането при могилката до 22ро СОУ?

p.s.препрочетох ти мнението шест пъти подред и вече съм дори по-опулен и очуден какво изобщо се опитваш да кажеш. какъв е тоя пример с твоето членуване в приятели на спорта и как това се равнява на спора по темата? каква изобщо е тази теза и как тя подкрепя думите ти? твоето членуване в приятели на спорта + някакъв нелеп въпрос към мен = на какво по отношение на проблема с промяната на рождената дата ла ЛЕВСКИ?
от SFHC на 22 Май 2013 21:46: "Славия ще изорът тревата последния кръг, нищо не е сигурно, титла за Лудогорец е много вероятна."

левскарЪт
Контакти:

Мнениеот левскарЪт » 21 дек 2010 23:06

Май, ти е любим май с манифестациите.
Ти да не си говорител на Боркиша, или пък.. негов набор.
П.П. КрадецЪТ вика дръжте крадеЦА!!! :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 дек 2010 23:16

Sole написа:По схемата на БАЙ ГАНЬО - документи от миналото "ЧЕРНО МОРЕ" е създаден 1909 г, а "Левски" е чак 18-ти! Дунав Рс е №1!

varna-sport.com 21.12.2010 15:05
По схемата на Бай Ганьо - документи от миналато, "Черно море" е създаден през 1909 г, а "Левски" е чак на 18-то място. Първи е създаден "Дунав" (Рс) още през 1901 г. Това на база документи. Ганьо Батков си мисли, че само той има документи. Вижте какво пише в „Енциклопедия на световния футбол“ от Ричард Хеншоу, 1979, NEW PUBLIC BOOKS, Washington DC, USA за създаването на "Черно море":
“Български студенти в университета в Константинопол през 1909 г. формират футболен клуб “13”, наименуван така на името на тринадесетте му члена. Същата година е “Спортист” – Варна.
Според документи като този на Батков класацията е следната:
Оказа се, че "Черно море" също трябва да променя емблемата си - на 1909 или 1907 г и тази на "Левски" пак ще е в краката на варненци.

Цял ден тоя текст обикаля различни теми и аз си питам се едно и също... Кое е документа който е споменат в заглавието? В целия текст се споменава за нещо на "база на документи" ... абе само аз ли не виждам да се споменава такъв "документ" ?
И си питам цял ден хората който постват тази "статия" Кой е документа? Ама отговор така и не получавам... Защо ли?

---
иначе Левски за винаги и на всякъде 1914
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

SFHC
Контакти:

Мнениеот SFHC » 22 дек 2010 00:02

левскарЪт написа:Май, ти е любим май с манифестациите.
Ти да не си говорител на Боркиша, или пък.. негов набор.
П.П. КрадецЪТ вика дръжте крадеЦА!!! :lol:

пак нищо не каза, пак се правиш на остроумен с някакви детински "питанки" към никого и бягаш по тъча. освен, че ми намери една печатна грешка понеже ползвам фонетика друго смислено не виждам в поста ти. не отговори на нито един въпрос, който изисква обосновка.

1911 също кореспондира с месец МАЙ, но десети, а не святият 24-ти такъв.

нулева обосновка, дребнаво безпочвено заяждане, излишен реторичен въпрос, който не променя факта, че Боркиша, на който не съм говорител, знае много по-добре от теб кога е създаден Левски.

Ако искаш да спреш да се излагаш - спри да цапаш темата.
от SFHC на 22 Май 2013 21:46: "Славия ще изорът тревата последния кръг, нищо не е сигурно, титла за Лудогорец е много вероятна."

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 дек 2010 10:40

Помислете и върху това:
Всеки празнува рожденния си ден , а не деня на своето кръщение в правата вяра.
Настъпва Коледа и нека да си спомним , че преди 21 години тази дата беше табу - забранена тема от създателите на армейския клуб.
Именно заради настъпващите светли християнски празници да бъде по-весели във форума , т.е. един празник догодина в повече не е излишен. 8-)

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 22 дек 2010 11:29

Sole написа:Клуб Футбол (Матинката) 1910 -> АС`23 -> ЦСКА
То нищо чудно изцепките на Батков да доведат до това, ЦСКА да твърдят, че са най-стария клуб. Те обичат да изменят историята, а с действията си Борат много им помага.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 22 дек 2010 11:33

NOMER14 написа:Помислете и върху това:
Всеки празнува рожденния си ден , а не деня на своето кръщение в правата вяра.
Настъпва Коледа и нека да си спомним , че преди 21 години тази дата беше табу - забранена тема от създателите на армейския клуб.
Именно заради настъпващите светли християнски празници да бъде по-весели във форума , т.е. един празник догодина в повече не е излишен. 8-)
Нищо чудно тази история с рожденната дата на ФК. Левски да стане като с християнските празници в България. Григорианския календар въведен защото е бил по-съвременен и модернизиран от Юлианския. Но резултата от това е, че сега ние в България празнуваме празниците по два пъти. Веднъж по нов и веднъж по стар стил. Така ще стане и с годишнината на Левски. :)
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Върни се в “Левски”