Трансферна зима- слухове, реалности, факти

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Трансферна зима- слухове, реалности, факти

Мнениеот metodito » 26 дек 2015 14:50

THE G.A.M.E написа:Първият сигурен напускащ явно е ясен - Китамбала.

Жалко, че не го видяхме в поне 2-3 цели мача на фланга, защото имам чувството , че можеше да ни е много полезен.

Абсолютно! И мен ме е яд за това. Не, че в клипчетата в "Ютуб" изглеждаше голямата работа, но се вижда, че е крило! То и външно е такъв - дребно бързо бичме - хвърля напред топката и тича напред.

Eдин играч, ако е добър, особено нападател/крило, ще играе добре навсякъде където бъде поставен. Китамбала не показа абсолютно нищо, ама нищо в Левски. Да си ходи по най-бързия начин. Поредният мангал, който няма да бъде запомнен с нищо.
Не съм съгласен с теб. Просто трябва да има различни физически данни и характеристики. Представи си Жо централен нападател? Ми те нали ще го смачкат централните защитници. Колко живот носи. И в същото време представи си някой като Жиру за крило? Мче той като самосвал. Девятката трябва да играе добре с глава. Девятката трябва да може да удържи на пресата на защитниците. Трябва да е физически устойчив, така че при центриране да не го измести с тяло защитник. В същото време това предполага и някой килограм отгоре. Как ще поставиш на крилото такъв? Сещам се само за двама-трима играчи, които могат да играят успешно на крилото и на позицията на девятката - Стоичков или Кавани, да речем, но и той в Наполи беше много по-ефективен като острие, а на мястото на Ибра няма как да го сложат. Хълк е един такъв играч - той може да играе навсякъде, ама говорим за друга класа. Аз не се сещам да ти кажа в "Левски" в последните години да съм виждал такъв универсален нападател. Гонзо определено, примерно, не беше такъв. Той беше точно за острие в центъра на атаката. Но сякаш нарочно не търсеха на Гонзо партньор. "Хвърляй на Гонзо, той ще вкара", беше "тактиката" години наред.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 26 дек 2015 15:22

metodito, първо за много години!
И второ, така ,като почнеш да философстваш, понякога ме дразниш.
Тоя бил крило, оня бил център...
Я ми кажи Гибона като какъв играеше в Левски?
А Насо ?
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 26 дек 2015 15:33

metodito написа:Не съм съгласен с теб. Просто трябва да има различни физически данни и характеристики. Представи си Жо централен нападател? Ми те нали ще го смачкат централните защитници. Колко живот носи. И в същото време представи си някой като Жиру за крило? Мче той като самосвал. Девятката трябва да играе добре с глава. Девятката трябва да може да удържи на пресата на защитниците. Трябва да е физически устойчив, така че при центриране да не го измести с тяло защитник. В същото време това предполага и някой килограм отгоре. Как ще поставиш на крилото такъв? Сещам се само за двама-трима играчи, които могат да играят успешно на крилото и на позицията на девятката - Стоичков или Кавани, да речем, но и той в Наполи беше много по-ефективен като острие, а на мястото на Ибра няма как да го сложат. Хълк е един такъв играч - той може да играе навсякъде, ама говорим за друга класа. Аз не се сещам да ти кажа в "Левски" в последните години да съм виждал такъв универсален нападател. Гонзо определено, примерно, не беше такъв. Той беше точно за острие в центъра на атаката. Но сякаш нарочно не търсеха на Гонзо партньор. "Хвърляй на Гонзо, той ще вкара", беше "тактиката" години наред.

Moже би не съм се изразил правилно. По-скоро съм имал предвид универсален играч, който за мен играе на всички позиции в атака. Последният такъв в Левски беше Гари Родригез, но той беше друга бира. За мен Китамбала не показа никакви качества. Да си спомняте за някой негов силен удар? Или за пробив? Да навърже 2-3ма футболисти на противника или пък да направи нещо запомнящо се? А не е като да не получаваше шансове и то в домакински мачове, в които водим и играем на контра-атака през второто полувреме. Аз си спомням как пропусна 4 чисти положения в Ловеч и ни закопа. Просто човека си го каза, че не носи на напрежение. Е, такива играчи в Левски не ни трябват. А какво е правил в миналите си отбори и какво ще прави в следващите си не ме интересува особено.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 26 дек 2015 15:51

Левски няма да вземе пари при евентуално преминаване на Аймен Белаид в английския Родъръм и ще го пусне със свободен трансфер, въпреки че договорът на защитника е до лятото, призна спортният директор на „сините” Георги Иванов. Наскоро излезе информация, че тунизиецът е постигнал договорка с клуба от Чемпиъншип за 2,5 години и ще премине на Острова през януари.

„Не сме продали Белаид. Трябва да уточним – той има договор до лятото. Имаше уговорка лятото с нас да остане и ние да го пуснем свободен зимата. Ние удържахме на думата си, въпреки че имаме оферта за Белаид за сериозни пари, но в крайна сметка ние като ръководство държим на това, което сме обещали на футболистите и специално на Белаид”, подчерта Гонзо.

Сега са празници, хората са запразнили, така че очаквайте новини след Нова година, отвърна той с усмивка на въпрос, свързан със селекцията на „Герена”.

„Засега няма оферта за никого. Единствено има някакъв интерес към Краев, но все още нищо официално. Така че нямаме такива изгледи да продадем някого. А от тези, които искаме да останат и около които искаме да градим отбора, ние няма да продадем, дори и да има оферта”, зарече се Иванов.

Той очаква, че Живко Миланов ще напусне, докато Владимир Гаджев трябва да изчисти въпроса с невалидния предварителен договор с Кубан (Краснодар) и да си подпише с Левски.

„Преди последния мач разговаряхме с Живко Миланов. Неговото желание беше да напусне. Сега чета по медиите, че нещата не се получават за него в АПОЕЛ. Живко Миланов знае, че Левски винаги е вариант за него, така че ние ще изчакаме да видим как ще се получат с него нещата. Шансовете на Живко да остане в Левски обаче са малки”, смята Гонзо.

„Влади Гаджев искаме да остане, той има подписан договор с Кубан Краснодар и първо трябва да си оправи взаимоотношенията с тях и след това имаме уговорка да подпише с нас. Така че на изчакваме сме все още”, завърши той.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 дек 2015 15:51

bilyaletdinov написа:Moже би не съм се изразил правилно. По-скоро съм имал предвид универсален играч, който за мен играе на всички позиции в атака. Последният такъв в Левски беше Гари Родригез, но той беше друга бира. За мен Китамбала не показа никакви качества. Да си спомняте за някой негов силен удар? Или за пробив? Да навърже 2-3ма футболисти на противника или пък да направи нещо запомнящо се? А не е като да не получаваше шансове и то в домакински мачове, в които водим и играем на контра-атака през второто полувреме. Аз си спомням как пропусна 4 чисти положения в Ловеч и ни закопа. Просто човека си го каза, че не носи на напрежение. Е, такива играчи в Левски не ни трябват. А какво е правил в миналите си отбори и какво ще прави в следващите си не ме интересува особено.

Съгласен съм. И аз не видях нищо от този.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 дек 2015 15:56

Мистри написа:metodito, първо за много години!
А Насо ?

Весели и светли праазници и на теб (и на всички тук). Ам, да, предполагам, че е досадно... пооливам се малко с локумите, знам... Иначе футболът е по-различен днес. Мен тва с крилата пък ме дразни - английски футбол. Бягай по тъча и хвърляй в мелето... Ама ей, Стоев пак крило казва, че иска.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 26 дек 2015 17:06

metodito написа:
Мистри написа:metodito, първо за много години!
А Насо ?

Весели и светли праазници и на теб (и на всички тук). Ам, да, предполагам, че е досадно... пооливам се малко с локумите, знам... Иначе футболът е по-различен днес. Мен тва с крилата пък ме дразни - английски футбол. Бягай по тъча и хвърляй в мелето... Ама ей, Стоев пак крило казва, че иска.

С какво е по-различен?
Топката преди беше квадратна ли?
:lol:
Май не ме разбра нещо.
Нарочно ти дадох за пример точно тези двамата, но явно не си схванал защо.
И двамата напълно се вписват в "съвременния" футбол.
Както и да ги наречеш-крило, полузащитник, краен нападател, играещ зад нападателя, ...Да не се впускам в термини.
Гиби например, не е дребен/над 1.80 е , не помня точно, но като го видя ще го питам;)), но това не му пречеше да е бърз.И не " меташе" само топката в меллето-средно на 5 мача в Левски имаше по 1 гол.
Така ,че тезата ти с Кита не издържа.
Както и тезата на някои ,че младите не били готови за голям футбол и трябвало да се пазят , та да съзреят.
И двамата споменати заиграха в първия отбор на Левски на 17-18 години.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
blue atack
Контакти:

Мнениеот blue atack » 26 дек 2015 17:49

Левски проявява сериозен интерес към бившия младежки национал на Холандия Томас Брунс, твърди Voetbalzone.nl.

23-годишният футболист прави силно впечатление с изявите си за Хераклес Алмело през първия полусезон в Ередивизие.

Брунс е взел участие в 16 мача от началото на сезона и има три отбелязани гола.

Хераклес се представя сензационно силно и заема четвърто място във временното класиране.

Според изданието холандският клуб е готов да се раздели с Брунс, към когото има интерес от няколко тима от Източна Европа, но най-сериозен е този от страна на Левски.

Томас Брунс играе зад нападателя и е висок 177 см. Той има мачове за националните отбори на Холандия до 16, 17, 20 и 21 години.

Левски ще трябва да брои поне 300 хиляди евро, за да вземе Брунс.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 дек 2015 17:52

bilyaletdinov написа:
THE G.A.M.E написа:Първият сигурен напускащ явно е ясен - Китамбала.

Жалко, че не го видяхме в поне 2-3 цели мача на фланга, защото имам чувството , че можеше да ни е много полезен.
Но в крайна сметка излиза, че тук не му харесва, а народът ни го е казал - "Насила хубост не става".

Eдин играч, ако е добър, особено нападател/крило, ще играе добре навсякъде където бъде поставен.

Аз се сещам само за Меси и КР. които нямат проблем да играят на фланга, зад нападател, или дори и като Ц.Н.

Ц.Н. особено при стилът ни, трябва да си е точно такъв.
Тоест, човек с ръст, физически силен и с добро пласиране.
Нещо, което франсето не притежава.
Принципно за начинът, по-който атакуваме, наистина ни трябва играч с горе-посочените характеристики.

Но Китамбала вероятно беше най-бързият ни и повратлив играч, което би му дало шанс за добро представяне на фланга.
Особено като имаме на предвид, че ние истински крила, нямахме.
Как да е, да си ходи.
Личи си, че родната действителност не му е понесла, така че, спорът е излишен.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 дек 2015 18:00

Китамбала не успя да се впише в отбора-да си ходи!!!
Слори №2...
Че той Матондо беше по-добър от него!
Само не знам защо Ч.Море си намират Курьор,Бакари(жалко,че се контузи);Берое си намират Мапуку,Каядо;Славия си намират Манзоро,а ние-разни Махмудовци,Китамбали,Диабита,Курдовци...

Върни се в “Левски”