THE G.A.M.E написа:Първият сигурен напускащ явно е ясен - Китамбала.
Жалко, че не го видяхме в поне 2-3 цели мача на фланга, защото имам чувството , че можеше да ни е много полезен.
Абсолютно! И мен ме е яд за това. Не, че в клипчетата в "Ютуб" изглеждаше голямата работа, но се вижда, че е крило! То и външно е такъв - дребно бързо бичме - хвърля напред топката и тича напред.
Не съм съгласен с теб. Просто трябва да има различни физически данни и характеристики. Представи си Жо централен нападател? Ми те нали ще го смачкат централните защитници. Колко живот носи. И в същото време представи си някой като Жиру за крило? Мче той като самосвал. Девятката трябва да играе добре с глава. Девятката трябва да може да удържи на пресата на защитниците. Трябва да е физически устойчив, така че при центриране да не го измести с тяло защитник. В същото време това предполага и някой килограм отгоре. Как ще поставиш на крилото такъв? Сещам се само за двама-трима играчи, които могат да играят успешно на крилото и на позицията на девятката - Стоичков или Кавани, да речем, но и той в Наполи беше много по-ефективен като острие, а на мястото на Ибра няма как да го сложат. Хълк е един такъв играч - той може да играе навсякъде, ама говорим за друга класа. Аз не се сещам да ти кажа в "Левски" в последните години да съм виждал такъв универсален нападател. Гонзо определено, примерно, не беше такъв. Той беше точно за острие в центъра на атаката. Но сякаш нарочно не търсеха на Гонзо партньор. "Хвърляй на Гонзо, той ще вкара", беше "тактиката" години наред.Eдин играч, ако е добър, особено нападател/крило, ще играе добре навсякъде където бъде поставен. Китамбала не показа абсолютно нищо, ама нищо в Левски. Да си ходи по най-бързия начин. Поредният мангал, който няма да бъде запомнен с нищо.