Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 17 окт 2025 15:22

helic написа:
tmanolov написа:
helic написа:

П.С. И ми е много интересно, поради что и копейките, и умнокраставите се срамуват да нарекат България от 681 до 1018 Първа българска империя, ми ѝ викат със скромното царство? И за Втората - пак същото? Аре копейките са ясни, те да не засенчат матушката са готови на всичко, ама умнокраставите, при положение че този термин Първа българска империя е широка въведен и застъпен на Запад? Ъ?

нямам идея. За мен цар и царство са чисто етимологично равни на империя и император - от цезар.
Но това далеч не тръгва само от копейки и жълтопаветници, и при соца същата работа, пък даже и преди тях.

не е едно и също, макар да е близо - империята е нещо доста по-голямо. Дълга и широка е, но само България има цар на Балканите в ново време - и Сърбия, и Гърция, и Румъния имат крал - причината е, една, само ние сме били признати официално за такива и това е огромно нещо, неглижирано от комунетата, а и от сегашните им синчета!

Честито на Веласкес - г.з. нямаше избор - ако не го направи, що не го е направи, сега, като го направи и то точно преди тегавите мачове, в които се очаква да сгънем цирка, ще има що го е направил. Дано продължи да има късмет - мачовете в ЕКТ заблудиха много хора. Или пък не - времето ще покаже
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 17 окт 2025 15:33

ananas написа:Разбира се, че хората са живели в монархии/империи, но те са много различни от сегашните прогресивни такива и тогава хората са си били в отделни етнически общности с минимално смесване помежду им, дори тия в градовете. Много от населението дори не е говорело езика на империята си и не му е трябвало.
metodito написа:

много от населението в ония времена в повечето случаи не е било ходило по-далеч от панаира в околията си, познавало е максимум някой и друг от съседното село/а и дотам. Смятало е, че чумата е наказание от бога, императора/царя е божи наместник на земята и т.н.
И ако недай си боже някой от империята реши, че ваше село не му харесва по някаква си причина, е било изселвано на другия край на империята без много много да има право на глас, представено пред избора казано фигуративно "ядеш сега или гориш"

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 17 окт 2025 15:42

tmanolov написа:
helic написа:
tmanolov написа:
helic написа:

П.С. И ми е много интересно, поради что и копейките, и умнокраставите се срамуват да нарекат България от 681 до 1018 Първа българска империя, ми ѝ викат със скромното царство? И за Втората - пак същото? Аре копейките са ясни, те да не засенчат матушката са готови на всичко, ама умнокраставите, при положение че този термин Първа българска империя е широка въведен и застъпен на Запад? Ъ?

нямам идея. За мен цар и царство са чисто етимологично равни на империя и император - от цезар.
Но това далеч не тръгва само от копейки и жълтопаветници, и при соца същата работа, пък даже и преди тях.

не е едно и също, макар да е близо - империята е нещо доста по-голямо. Дълга и широка е, но само България има цар на Балканите в ново време - и Сърбия, и Гърция, и Румъния имат крал - причината е, една, само ние сме били признати официално за такива и това е огромно нещо, неглижирано от комунетата, а и от сегашните им синчета!

Честито на Веласкес - г.з. нямаше избор - ако не го направи, що не го е направи, сега, като го направи и то точно преди тегавите мачове, в които се очаква да сгънем цирка, ще има що го е направил. Дано продължи да има късмет - мачовете в ЕКТ заблудиха много хора. Или пък не - времето ще покаже

разбира се че империята е нещо много по-голямо.
Но и в най-силните си дни и териториални разширения (често траещи не повече от 50-100 години) не можем дори да се доближим до размерите на държавни образувания като Римската, Източната Римска (т.наречената Византия), Руската, Монголската, Китайската и т.н. империи.
До някои други по-съвременни - можем. И да, основното, основния аргумент е, че сме били признати. Щото можем да си викаме сами на себе си империя, ама ако го няма признанието, сме нещо като припоците - мислят си че са Цецека :)

за дон Хулио и късмета само ще ти кажа следното -на запад от Калотина (след шумадийците обаче) сякаш са привърженици на - Fortune favours the brave, докато тука смятаме, че само късмета е достатъчен, поради което - роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет :)

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 17 окт 2025 15:56

ananas написа:Честит нов договор на Веласкачо, сигурно ще вземе добра неустойка, ако бъде махнат, но Сираков е толкова влюбен в него, че ще трябва голямо осиране за тая цел. По цял ден излизат редица похвални статии за него от разните медийки, много от тях очевдно спуснати. А от клуба постоянно изтича информация като от спукана лейка. Чакат ни още много чужденци и черна радост.

Другото няма да коментирам, но частта с изтеклата информация ми стана интересна. В този случай изтичане няма, тъй като информацията е споделена с журналисти, чакащи началото на днешната ни пресконференция (междувременно новината беше публикувана и в социалните мрежи от клуба). Едни се оплакват, че нищо не им казват за срещите с потенциални инвеститори, пък ти твърдиш, че всичко в клуба е публично достояние. Къде ли е истината?

Дай да проверим тезата ти за спуканата лейка. Аз не се сещам, но щом ти го твърдиш би трябало да можеш да споделиш 5-6 скорошни новини, изтекли от клуба. Ако наистина има такива, определено е наличен проблем, който трябва да се адресира.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 окт 2025 15:58

helic написа:
Но и в най-силните си дни и териториални разширения (често траещи не повече от 50-100 години) не можем дори да се доближим до размерите на държавни образувания като Римската, Източната Римска (т.наречената Византия), Руската, Монголската, Китайската и т.н. империи.
До някои други по-съвременни - можем. И да, основното, основния аргумент е, че сме били признати. Щото можем да си викаме сами на себе си империя, ама ако го няма признанието, сме нещо като припоците - мислят си че са Цецека :)

за дон Хулио и късмета само ще ти кажа следното -на запад от Калотина (след шумадийците обаче) сякаш са привърженици на - Fortune favours the brave, докато тука смятаме, че само късмета е достатъчен, поради което - роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет :)

Е, ти искаш да се равняваме до най-големите - ми няма как :mrgreen: Ще го кажа иначе - в момента няма нито една държава в Европа, освен Русия, която да е по-голяма от Първата българска империя в своя пик :)

Иначе и ние имаме същия лаф, но леко модифициран - Пашата обича смелите. Ма оня паша ли е, тоя Пашата ли е - кой да ти каже :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 17 окт 2025 16:03

Нищо против Хулио Иглесиас , но 3 годишен договор ??
Мажо е жестоко ларж с чужди пари :lol:

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 17 окт 2025 16:03

tmanolov написа:
helic написа:

Е, ти искаш да се равняваме до най-големите - ми няма как :mrgreen: Ще го кажа иначе - в момента няма нито една държава в Европа, освен Русия, която да е по-голяма от Първата българска империя в своя пик :)

Иначе и ние имаме същия лаф, но леко модифициран - Пашата обича смелите. Ма оня паша ли е, тоя Пашата ли е - кой да ти каже :mrgreen:

айде ся :) , пак се правиш на котка :)
нерде пашата, нерде късмета :)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 17 окт 2025 16:21

До мача с Морето има още два дена, а тук - кога сме били империя ...Някой да пусне тема.
И още нещо - да знае някой нещо за Стефанов - жив ли е, здрав ли е? Последните му постове бяха като на обречен човек - дано да му е просветнало. Все са ми пред очите думите на автора на Портокал с часовников механизъм - как е започнал да пише книгата си, за да остави някакъв доход на жена си, защото са му давали два-три месеца заради тумор в главата. И как двайсет години след това си беше здрав и читав ...
Стефанов, драсни някой ред, всички сме пътници, ама не пререждай!

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 17 окт 2025 16:40

futbolqga написа:Дай да проверим тезата ти за спуканата лейка. Аз не се сещам, но щом ти го твърдиш би трябало да можеш да споделиш 5-6 скорошни новини, изтекли от клуба. Ако наистина има такива, определено е наличен проблем, който трябва да се адресира.

Споделянето с журналисти пак е изтичане, то така стават повечето. За трансферите често се знаеше много предварително. Нали затова се чакаше Рилдо като месия сума време. Митичният Кловис, Бурас и други преговори за играчи или за нови договори на настоящи такива, включително Веласкес. Какво направил Алекс Колев, кого напсувал, кой закъснял...За състава на Веласкес често се разбираше предварително, че щял да остави Марин резерва, да пусне Цунами, къде ще играе Бала, дали ще играе Алдаир или Камдем, кой ще започне зад нападателя и т.н. Тоя сезон на 80% се оказват верни подобни статии.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 17 окт 2025 16:47

metodito написа:Изображение

Идеите за унищожението на националните държави е сигурно поне от 90-те години на миналия век. ЕС се оказа ефективен инструмент за това. Националното все още може да се види в провинцията в много държави. Но не и в големите градове. Където живее днес по-голямата част от населението.

Всеки антирасист е антибългарин и не само.

Това е глупост.
Българинът традиционно е толерантен. Последният пример ми е от това лято, когато в малък град в близост до Търново се видях с позната женена за тъмнокож във Франция. Бяха си дошли за малко и се събрахме. От 15-ина човека, имаше един расист. И то не съм сигурен дали не отправяше расистки забележки към пича, защото не ревнува. Тоя "расистът" бачка по строежи в Испания и се чуват през ден с най-добрия му приятел в Севиля - нигериец. Научил го да пие ракия, да яде шопска и да харесва чалга. :lol:

От такива сънародници може само да ме е срам.

Преподписали сме с Хулио - това добре ли е, че тук във форума едни искаха да го уволняват, други се чудеха на некадърното ръководство защо все още не сме го удължили?

Върни се в “Левски”