helic написа:tmanolov написа:helic написа:
П.С. И ми е много интересно, поради что и копейките, и умнокраставите се срамуват да нарекат България от 681 до 1018 Първа българска империя, ми ѝ викат със скромното царство? И за Втората - пак същото? Аре копейките са ясни, те да не засенчат матушката са готови на всичко, ама умнокраставите, при положение че този термин Първа българска империя е широка въведен и застъпен на Запад? Ъ?
нямам идея. За мен цар и царство са чисто етимологично равни на империя и император - от цезар.
Но това далеч не тръгва само от копейки и жълтопаветници, и при соца същата работа, пък даже и преди тях.
не е едно и също, макар да е близо - империята е нещо доста по-голямо. Дълга и широка е, но само България има цар на Балканите в ново време - и Сърбия, и Гърция, и Румъния имат крал - причината е, една, само ние сме били признати официално за такива и това е огромно нещо, неглижирано от комунетата, а и от сегашните им синчета!
Честито на Веласкес - г.з. нямаше избор - ако не го направи, що не го е направи, сега, като го направи и то точно преди тегавите мачове, в които се очаква да сгънем цирка, ще има що го е направил. Дано продължи да има късмет - мачовете в ЕКТ заблудиха много хора. Или пък не - времето ще покаже