То дори и да падне това правило, Гонзо излиза и казва: "Ето, задължих ги, те впрегнаха всичко, за да отменят това. Освен 3-4 клуба от А група, другите си правеха оглушки".
Трябва някакви мерки за българския футбол, аз привествам това
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
Най-смешното е, че ако има хора, които са против това правило, те ще са първите, които ще плюят по бфс при загуба на нац. отбор.
- metodito
- Контакти:
Eminem написа:Такова нещо се прави, след като първо се консултираш с адвокати. Все пак, ако боклуците го отменят, да го напишат по друг начин, така че хем да играят българи, хем шибаните либерали-безродници да не могат нищо да направят.
Е, Гонзича все пак. Иначе Тодор Шабански в подкаста си даде добра идея. Дано някой, който познава Гонзо да го е гледал. Става дума за т,.нар. home-grown - доморасли играчи, което го има в Англия и на други места. УЕФА стимулирала това.
Нали ви писах, че във волейбола ни го има от няколко сезона. Сега - не знам.
-
- Контакти:
Eminem написа:Най-смешното е, че ако има хора, които са против това правило, те ще са първите, които ще плюят по бфс при загуба на нац. отбор.
Този пример го дадох преди няколко месеца на една госпожа дето работи в Септември от които дойде предложението:
Отиваш във фабрика в Германия където има 11 работници. Таман си стартирал работа и шефа ти казва "извинявай, има ново правило, трябва 4 от работниците ми да са немци, или ще ти плащам по-малко пари или се махай". Според теб това ще бъде ли легално със законите на ЕС?
Друг е въпроса, че насила хубост не става. Просто се слага още една бариера до шампионската титла. Една такса която поставя бедните в по-лоша позиция от колкото богатите чисто спортнотехнически.
Не съм наясно как някой може да си мисли, че това правило е адекватно.
- LoveAndPeace
- Контакти:
Гонзича го обясни , че има да е с поощрение , но нямат пари в касата.
Затова е тази робинхудска идея , макар и очевидно дискусионна.
Затова е тази робинхудска идея , макар и очевидно дискусионна.
Правилото трябва да стимулира създаването на КАЧЕСТВЕНИ играчи в българските школи. Не съм много сигурен, че да наложиш на отборите да имат по 4+ българи в състава ще постигне този ефект. Например, ние взимаме Ради Кирилов, който е преминал трийсетака. Сигурен съм, че неговото присъствие на терена ще вдигне качеството в националния отбор и в гарнитурите. Същото важи и за Алекс, но предполагам, че Генчо ще си го събере.
Далеч по-смислено ми се струва да искаш 4-5+ играча на терена, били поне 5 години в българска школа. Това ще доведе донякъде и до изчистването на богаташките синчета и синчетата на футбалери (кои успешни, кои не) без качества от ДЮШ. В ДЮШ освен това масово работят физкултурници с разбирания за футбола от миналия век, липсват диетолози и психолози, които да работят с децата. За да се промени това, трябват и някакви пари да се вложат в тая работа, щото с пръдня боя не става.
Далеч по-смислено ми се струва да искаш 4-5+ играча на терена, били поне 5 години в българска школа. Това ще доведе донякъде и до изчистването на богаташките синчета и синчетата на футбалери (кои успешни, кои не) без качества от ДЮШ. В ДЮШ освен това масово работят физкултурници с разбирания за футбола от миналия век, липсват диетолози и психолози, които да работят с децата. За да се промени това, трябват и някакви пари да се вложат в тая работа, щото с пръдня боя не става.
icemanbg33 написа:Eminem написа:Най-смешното е, че ако има хора, които са против това правило, те ще са първите, които ще плюят по бфс при загуба на нац. отбор.
Този пример го дадох преди няколко месеца на една госпожа дето работи в Септември от които дойде предложението:
Отиваш във фабрика в Германия където има 11 работници. Таман си стартирал работа и шефа ти казва "извинявай, има ново правило, трябва 4 от работниците ми да са немци, или ще ти плащам по-малко пари или се махай". Според теб това ще бъде ли легално със законите на ЕС?
Друг е въпроса, че насила хубост не става. Просто се слага още една бариера до шампионската титла. Една такса която поставя бедните в по-лоша позиция от колкото богатите чисто спортнотехнически.
Не съм наясно как някой може да си мисли, че това правило е адекватно.
Е, тоя шеф с 11 гастербайтери ли работи?
Иначе, комунизма не работи - един се ражда с пари, друг без стотинка в джоба. Но нас трудът ни е направил хора, та наготово не става.
Гонзо пак впряга магарето след каруцата. При положение, че БФС по спонсорски договори и всякакви линии получава милиони, ако беше загрижен за българския футбол ( а не за базата си в Бояна) вместо да наказва клубовете със смешни за олигархичните клубове глоби, да беше симулирал клубовете, които налага българи по неговото правило. Например, ако клуб спазва смешното правило (което вероятно ще се провали), да получава по 500 хил. лв (250 хил евро) като стимул за това, че клуб налага българи. Тези пари спокойно могат да се използват за развитие на школите. Съгласен съм глобата да остане, но да бъде процент от бюджета на даден клуб, който отказва, да спазва правилото и тези пари да бъдат добавяни към парите за стимул. Тоест освен глоба да има и стимул.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"
Е то уж нали и тия пари, дето ще ги платят неспазващите правилото са щели да се разпределят между останалите.
Интересно ако всички си ги платят, БФС отива напред с едни 6 мелеона ли? :lol:
Интересно ако всички си ги платят, БФС отива напред с едни 6 мелеона ли? :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага