Der Schmarotzer написа:Лични наблюдения специално за Софийския: в последните 20 години там се назначават само и единствено тези, които са в номенклатурата на Сорос т.н. соросоиди, т.е. били са стипендианти на Фулбрайт, Андрю Мелон, Бритиш кенсъл и прочие организацийки и съответно изповядват техните "ценности". Голяма част от тях само с 8 статии станаха доценти (2008-2010) и са непоклатими до пенсия. Същото е в БАН, великотърновския и пловдивския университети. Разбира се шуробаджанащината също е на голяма почит. Показателно е случващото се в Медицинския факултет на СУ-то. За този, които ще каже, че не е така - по ред уважителни причини имам достъп до голяма част от вътрешната информация в съответните университети. Положението не е трагично, то е отчайващо, а тези хора там определят и формират бъдещия български интелектуален елит. Разбира се има и изключения, но те са много малко в отделните факултети и не могат да влияят на процесите, колкото и да се опитват.
Конкретно ВТУ е било превзето от една клика преди десетина години и ...шуробаджанащина на макс. Така съм чувал. Па за "търновското историческо трио" не ми се говори.