Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 30 май 2025 19:56

Der Schmarotzer написа:Лични наблюдения специално за Софийския: в последните 20 години там се назначават само и единствено тези, които са в номенклатурата на Сорос т.н. соросоиди, т.е. били са стипендианти на Фулбрайт, Андрю Мелон, Бритиш кенсъл и прочие организацийки и съответно изповядват техните "ценности". Голяма част от тях само с 8 статии станаха доценти (2008-2010) и са непоклатими до пенсия. Същото е в БАН, великотърновския и пловдивския университети. Разбира се шуробаджанащината също е на голяма почит. Показателно е случващото се в Медицинския факултет на СУ-то. За този, които ще каже, че не е така - по ред уважителни причини имам достъп до голяма част от вътрешната информация в съответните университети. Положението не е трагично, то е отчайващо, а тези хора там определят и формират бъдещия български интелектуален елит. Разбира се има и изключения, но те са много малко в отделните факултети и не могат да влияят на процесите, колкото и да се опитват.

Конкретно ВТУ е било превзето от една клика преди десетина години и ...шуробаджанащина на макс. Така съм чувал. Па за "търновското историческо трио" не ми се говори.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 31 май 2025 11:25

metodito написа:
Der Schmarotzer написа:Лични наблюдения специално за Софийския: в последните 20 години там се назначават само и единствено тези, които са в номенклатурата на Сорос т.н. соросоиди, т.е. били са стипендианти на Фулбрайт, Андрю Мелон, Бритиш кенсъл и прочие организацийки и съответно изповядват техните "ценности". Голяма част от тях само с 8 статии станаха доценти (2008-2010) и са непоклатими до пенсия. Същото е в БАН, великотърновския и пловдивския университети. Разбира се шуробаджанащината също е на голяма почит. Показателно е случващото се в Медицинския факултет на СУ-то. За този, които ще каже, че не е така - по ред уважителни причини имам достъп до голяма част от вътрешната информация в съответните университети. Положението не е трагично, то е отчайващо, а тези хора там определят и формират бъдещия български интелектуален елит. Разбира се има и изключения, но те са много малко в отделните факултети и не могат да влияят на процесите, колкото и да се опитват.

Конкретно ВТУ е било превзето от една клика преди десетина години и ...шуробаджанащина на макс. Така съм чувал. Па за "търновското историческо трио" не ми се говори.

За ВТУ не знам, в СУ все още има тук таме по някой наистина на световно ниво учен най-вече във ФзФ и Химията (няма как да си добър преподавател ако не си добър учен, обратното не винаги е вярно), но само като се погледне къде са Бг университети и нещата лъсват. Освен СУ, ХТИ и медицинските унита другите ги няма на картата. В БАН е същата трагедия, там има реликти от комунистическо, най-голямият и успешен и-тут от години е в ръцете на разбойници и крадци. След махането на ВАК се нароиха доктори и хабилитирани плод на журита събрани по приятелско-пиянска-партийна линия. Това е в общи с поглед доста от страни, от години не съм в Бг и контактите са ми бегли чрез малкото останали приятели в тези среди.

Та за тренерите, от години спортът е не само бизнес, но и наука. Дълбоко се съмнпявам че във ВИФ преподаването стъпва на научни основи съответно тренировъчният процес. Като се започне от натоварване, възстановяване, мине се през тренировки и се свърши с психо подготовката, неща, които според мен са енигма за онези физкултурници. Затова и тренери като бай Гроздан, Кано и т.н. от старата школа горе долу може и да виреят в Бг с тактика грабвайте телата, но като се нахендрим на малко по грамотен отбор от близките държави и нещата за нас приклюват.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 май 2025 15:51

olimpi написа:Та за тренерите, от години спортът е не само бизнес, но и наука. Дълбоко се съмнпявам че във ВИФ преподаването стъпва на научни основи съответно тренировъчният процес. Като се започне от натоварване, възстановяване, мине се през тренировки и се свърши с психо подготовката, неща, които според мен са енигма за онези физкултурници. Затова и тренери като бай Гроздан, Кано и т.н. от старата школа горе долу може и да виреят в Бг с тактика грабвайте телата, но като се нахендрим на малко по грамотен отбор от близките държави и нещата за нас приклюват.

А за преди 90-та можеш ли да дадеш обяснение? Как Байерн пада у нас от три различни клуба, Аякс пада у нас от два различни клуба. И тъ нъ. Разликите между нас и "тях" не са били по-малки. Етър играе с Интер в Търново като равен с равен. И т.н. Гледам Генчев на последната му пресконференция. Бахмааму, викам си, ние сме имали Анчелоти за тренер. Ма как пък нямаше малко от малко срама тоя пич. Или Костов, майна. Играе с футболисти оценени на 22 милиона лева - пето място. И няма да каже нещо...
Тактики. Не е само до тактики и схеми. Добрият треньор е и психолог, и педагог, мотиватор, но и човек на място. От последните ни не знам, десет треньора-българи, само Мъри се вписва в този профил. Но за съжаление, с годините той е станал дървена глава. И е спрял да мечтае. И той вече не е в графата "млади". А от чуждестранните тренери последните, единствено Йока, може би. Веласкес ми е тъмна Индия, става ли или не.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 31 май 2025 19:13

metodito написа:А за преди 90-та можеш ли да дадеш обяснение? Как Байерн пада у нас от три различни клуба, Аякс пада у нас от два различни клуба. И тъ нъ. Разликите между нас и "тях" не са били по-малки. Етър играе с Интер в Търново като равен с равен. И т.н.
Преди навлизането на големите пари във футбола, на терена излизат 11 българи, срещу 11 немци.
Или, айде, 7-8 германеца+2-ма-3-ма чужденеца.
Отделно, нито Байерн, нито Интер, нито Милан, нито Барса и т.н. са имали финансовите възможности, да привличат най-добрите местни играчи.
А след 90-та... Не само че някои Клубове имат възможностите, да привлекът най-добрите местни футболисти, но успяват да направят това и с чуждестранните такива.
Докато, ние си останахме с идеалите и методите от 80-те и 90-те ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 май 2025 19:28

THE G.A.M.E написа:
metodito написа:А за преди 90-та можеш ли да дадеш обяснение? Как Байерн пада у нас от три различни клуба, Аякс пада у нас от два различни клуба. И тъ нъ. Разликите между нас и "тях" не са били по-малки. Етър играе с Интер в Търново като равен с равен. И т.н.
Преди навлизането на големите пари във футбола, на терена излизат 11 българи, срещу 11 немци.
Или, айде, 7-8 германеца+2-ма-3-ма чужденеца.
Отделно, нито Байерн, нито Интер, нито Милан, нито Барса и т.н. са имали финансовите възможности, да привличат най-добрите местни играчи.
А след 90-та... Не само че някои Клубове имат възможностите, да привлекът най-добрите местни футболисти, но успяват да направят това и с чуждестранните такива.
Докато, ние си останахме с идеалите и методите от 80-те и 90-те ...

"Игра", това са клубове константи. Интер 60-те е великан. Тази вечер излиза пак да завземе върха.
Не, отхвърлихме идеалите и методите от 80-те и 90-те. Сега... друг е въпросът, че някои от методите от тогава не можеш да ги прилагаш в днешно време. Щото са някакви женички. Но то това не е само у нас, де. Ще обявят треньора за садист, ще му скочат организации и организацийки.
Конкретно Етър има европейско присъствие преди 90-та. Основно в Интертото. Къде е Етър сега?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 31 май 2025 19:45

metodito написа:"Игра", това са клубове константи. Интер 60-те е великан. Тази вечер излиза пак да завземе върха.
Не, отхвърлихме идеалите и методите от 80-те и 90-те. Сега... друг е въпросът, че някои от методите от тогава не можеш да ги прилагаш в днешно време. Щото са някакви женички. Но то това не е само у нас, де. Ще обявят треньора за садист, ще му скочат организации и организацийки.
Конкретно Етър има европейско присъствие преди 90-та. Основно в Интертото. Къде е Етър сега?
Сега, че говорим за Клубове-Мастдонти, е ясно.
Друго имам на предвид ...
Виж колко отбора са ставали Шампиони на страните си ( нали, иде реч за големите-футболни Държави ) ... Между 47-ма ( краят на ВСВ ) и... "Правилото Босман".
И след средата на 90-те, до наши дни.
И долу-горе ще получим отговор на въпроса, що преди "правилото" долу-горе нашите Грандове, успяваха да затруднят "Големите".
Само да вметна, че примерно, в Англия и Германия, преди "правилото", виждаме Шампиони като Щутгард, Блякбърн, Кайзераслаутерн ( помня здравите им мачове с Етър, понеже ги спомена ) ... Астон Вила и т.н.
А сега, кога ще се случи подобно нещо ?
Като цяло идеята ми е, че преди "големите пари" да се съсредоточат в няколко Клуба във всяка от страните, то, големите във въпросните, малко трудно се сдобиваха с най-доброто на местно ниво.
За разлика от Левски и ЦСКА... И ето ти го сравнително равностойното и балансирано представяне в онзи период.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 май 2025 20:03

Чужденци има и преди това в тези клубове. Разликата е в паричното неравенство. Относно защо Щутгарт няма шанс да стане шампион. Но защо ножицата между тях и нас се отвори, не е в парите. Вярвай ми, ножицата във финансовите възможности между "тях" и нас, тогава е била по-широка от сега. Или същата. Несравнима. 1/100 или 1/150 - все тая. На хартия или ако сравняваш "Левски" с ПАОК, то финансово нямаше никаква логика да ги отстраним. А не само, че ги отстранихме, но и надиграхме. Както Хамрун, на теория, нямаше никаква логика, че ще ни отстрани. Да, с нередовен гол. Но ни отстрани.Така че остави го това за парите. А и аз ти говоря за едно постоянство в представянето. Като домакини. Основно. Поне тов да се беше запазило.Но не е парите и чужденците. А и в Байерн, в Милан, в Барса, големите имена традиционно не са чужденци. Моторите на отбора. В "Левски" имаше един "мотор"-българин - Миланов, и знаеш какво стана.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 31 май 2025 20:58

Методи, преди близо година твърдеше, че ни е нужно само "едно голямо черно негро" за голаджия и заспиваме. (И в лицето на Сангаре видя този екземпляр...) После си хареса Мислович за новия Тасевски. После скачаш в някакъв краен футболен шовинизъм и някакви носталгични трепети към миналото. И в крайна сметка не знам кое точно искаш. И не знам дали и ти знаеш, може би зависи на какъв кеф си към дадения момент. Сега ще кажеш, че искаш нещо по средата, може би или нещо такова.
Футбола еволюира тактически и физически. Айде, чисто технически футболистите не са се научили да имат по-добро първо докосване или дрибъл благодарение на нови технологии и тренировки, но всичко останало е много по-напред от преди 30-40 години. Вече не става да си добър в едно или две неща (да подаваш, да си бърз, да имаш добър удар и тн.), играчите трябва да са много по-завършени и да играят в двете фази на играта, да са полезни и с постоянство където и по терена да ги завари топката и играта.

Пусни си някое дерби на Левски и ЦСКА от 80-90 и изгледай целия мач и ми кажи какво мислиш от към продукция.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 31 май 2025 21:01

Методи футболът не е само бизнес, а наука. Направиха революция с камерите, датрчици, програми, които следят играчите колко тичат, подават и какво ли не т.е. цялостно поведение и представяне на терена. Това се прави освен с пари, но и с много акъл, а нашите си останаха на ниво фузкултура- гртбвайте телата, нещо което е носило успехи, преди. В по нови времена е абсурд или ако стане е по-скоро на късмет.

Ако говорим за преди е имало гениални играчи с наднормено тегло (Пушкаш), с недъг (Гаринча), и т.н., играчи, които в съвременния футбол едва ли ще хванат ръка. Нещата се промениха коренно някъде в края на 90е.

И това е не само във футбола, а във всички сфери. За съжаление нещата в съвременния свят са свързани с огромни финанси т.е. инвестиции и малки неразумно управлявани държави ще затъват все повече.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 май 2025 21:47

TristaNNN написа:Сега ако си продавахме ТВ правата за ЕКТ отделно и среща за среща, обирахме няколко стотин сигурни хиляди пари от привържениците на Литексъ Бараженъ. :)))

в квалификациите за ЕКТ са отделно и са си наши, доколкото знам, като единствено в ШЛ не е така
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”