Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Левски: Всичко около клуба
Убеден съм, че АКО идеята на Гонзо не бъде извратена, и АКО той не подаде на натиска на мутрите и президентите, до три години българското първенство ще е по-конкурентоспособно и ще има повече от един клуб в ЕКТ групи. Но съм песимист за АКО-тата. И за националния ще е добре. Сега ще е хубаво, ама не знам кой, да разбута авгиевите обори в НСА. Относно треньорските обучения. От това, което съм чувал от приятели, които са преподаватели в Софийския, в Търновския, нещата са много зле в академичните среди. Вероятно и в НСА е така. Навсякъде е така. Последните мохикани на треньорската ни школа, ако имахме такава, бяха Кано Коцев и Никола Спасов. Което беше преди 100 години.
- Странджата
- Контакти:
Re:darkblue67за
Значи годишният отчет не дава отговор какво ни е финансовото състояние, защото той не се опира на отчета за предходната година. Тогава печалбите могат, теоретично, да станат загуби, ако се калкулират колко от годишните задължения са изискуеми догодина. Кому е нужен такъв отчет? И има ли нещо по-манипулативно от него. Гениално за наивници и за опашати лъжци.!
- Странджата
- Контакти:
Re: metodito
Академичните среди са функция на институциите, създадени със закони - т. е. политически. Само един пример- т. н. Еразъм предвижда обмен в рамките на 8 академични часа за най-малко 5 работни дни. Кой колко го спазва е въпрос на контрол, но парите са европейски, има бонуси, ако са похарчени, но не за това става дума, а за факта, че в България за този научен туризъм получаваш горе-долу толкова точки за хабилитацията, колкото за една монография.
Мето, канокоцев ли? Ако не беше трибуквието, което сега е основата на герб, медал нямаше да видят белите пепеРутки, но остана само една торба с л....
- Der Schmarotzer
- Контакти:
metodito написа:Убеден съм, че АКО идеята на Гонзо не бъде извратена, и АКО той не подаде на натиска на мутрите и президентите, до три години българското първенство ще е по-конкурентоспособно и ще има повече от един клуб в ЕКТ групи. Но съм песимист за АКО-тата. И за националния ще е добре. Сега ще е хубаво, ама не знам кой, да разбута авгиевите обори в НСА. Относно треньорските обучения. От това, което съм чувал от приятели, които са преподаватели в Софийския, в Търновския, нещата са много зле в академичните среди. Вероятно и в НСА е така. Навсякъде е така. Последните мохикани на треньорската ни школа, ако имахме такава, бяха Кано Коцев и Никола Спасов. Което беше преди 100 години.
Лични наблюдения специално за Софийския: в последните 20 години там се назначават само и единствено тези, които са в номенклатурата на Сорос т.н. соросоиди, т.е. били са стипендианти на Фулбрайт, Андрю Мелон, Бритиш кенсъл и прочие организацийки и съответно изповядват техните "ценности". Голяма част от тях само с 8 статии станаха доценти (2008-2010) и са непоклатими до пенсия. Същото е в БАН, великотърновския и пловдивския университети. Разбира се шуробаджанащината също е на голяма почит. Показателно е случващото се в Медицинския факултет на СУ-то. За този, които ще каже, че не е така - по ред уважителни причини имам достъп до голяма част от вътрешната информация в съответните университети. Положението не е трагично, то е отчайващо, а тези хора там определят и формират бъдещия български интелектуален елит. Разбира се има и изключения, но те са много малко в отделните факултети и не могат да влияят на процесите, колкото и да се опитват.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
- blue avalanche
- Контакти:
Re: Re:darkblue67за
"Значи годишният отчет не дава отговор какво ни е финансовото състояние, защото той не се опира на отчета за предходната година."
Това просто не е вярно.
https://levski.bg/%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82%d1%87%d0%b5%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%84%d0%ba-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8/
Защо да не е вярно. Това е официален документ и в него е описано всичко от А до Я.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- blue avalanche
- Контакти:
Dust написа:Защо да не е вярно. Това е официален документ и в него е описано всичко от А до Я.
Не е вярно твърдението, което съм цитирал, а не това, което се вижда в ГФО. Добре е да се чете и мисли. Понякога...
- metodito
- Контакти:
Re: metodito
Странджата написа:Академичните среди са функция на институциите, създадени със закони - т. е. политически. Само един пример- т. н. Еразъм предвижда обмен в рамките на 8 академични часа за най-малко 5 работни дни. Кой колко го спазва е въпрос на контрол, но парите са европейски, има бонуси, ако са похарчени, но не за това става дума, а за факта, че в България за този научен туризъм получаваш горе-долу толкова точки за хабилитацията, колкото за една монография.
Какъв Еразъм, Странджа? Отдолу материалът не става. Средното образование се съсипва от края на 90-те. Заедно с демографския срив. Заедно с отказ от изкона ценност за българите като образоваността (не просто образованието) и модерните условия. След толкова реформатори в училището и академията, сегашното положение е логично. И по-зле ще става. А между другото, един от приятелите ми преподаватели във ВТУ е на 50 и го водяг за "млад".
- metodito
- Контакти:
NOMER14 написа:Мето, канокоцев ли? Ако не беше трибуквието, което сега е основата на герб, медал нямаше да видят белите пепеРутки, но остана само една торба с л....
Той си беше просто от старата школа. Един род треньори-чешити, като да речем чичо Митко, които бяха уникални психлози без да са имат магистратура по поведенческа психология, педагози без да са чели Коменски и Русо, четяха играта и знаеш, че наемеш ли ги, ще свършат работа.
А днес имаш Томаш. Можеш ли да го сравниш по нещо Томаш със споменатите от мен. Не казвам Мъри, защото той не е млад. А и винаги съм имал забележки към него като тренер.
П.С. Извинявай, приятелю, но с политиката си много ненаясно. В основата на герб стоят две немски либерални фондации. На нашите "партньори"-поробители.