trex написа:Тоест отбор, който има амбиции за нещо и финанси казва не ме устройва. Ето ви 400 000. Няма грижи от там нататък другите отбори са неравнопоставени освен финансово, защото нямат пари за скъпи играчи и в избора на играчи. Не може да имаш 5 българи, които да са готови да играят и да се молиш да не се контузят или да са наказани 2 в един и същи мач. Не може така да им гарантираш и постоянно да са титуляри. И в един хубав момент се налага да излизаш с момчета от школата, които освен млади и неопитни са физически и тактически неподготвени. Тоест сега е момента да се заяви кой отбор има амбиции и пари да играе в евротурнирите. Да се бориш да не изпаднеш и да имаш 7-8 чужденци титуляри обаче никога не е било оправдано. Така поне опашкарите ще играят с повече българи. От сега знам 2 отбора, които ще си платят, защото това е нищо. То всеки мач ни глобяват за нецензурни думи. Останалите глоби даже няма да ги споменавам. Не е това начина да гарантираш на по-некадърен, че ще играе, защото е от определена държава. За да пускаш 4 човека ти трябва да имаш 10 българи, които да могат да влизат поне като резерви. Тоест ние по никакъв начин ги нямаме. Аз искам да върнат Бачев и Рупанов и да ги пускат поне като резерви, но не без да си заслужават мястото. А Чандъров изобщо не разбирам защо се споменава, той не е футболист, който да е за топ 5 отборите в България. Ако Станислав Иванов иска и има вариант да дойде може да е полезен.
За мен решението е елементарно и не изисква определен брой българи на терена. Имаш регистриран състав за първенството от 25 играча, 8 от тях задължително трябва да са българи. Ако имаш четирима българи, регистрираш само 21 играча. Хората са го измислили, не разбирам защо ние все трябва да изобретяваме нещо.
Иначе начини да се заобиколи правилото не е като да няма, който иска ще си плати, който иска ще си изкара бг паспорти на разните чуждоземци и готово.