metodito написа:rhaegar написа:
То цяла Европа е със сходни проценти, повечето първенства се движат между 40 и 50 процента. Кой да обвиним? Футболът става глобален спорт и всеки гледа да си намери талант, по-лесно е да доведеш готов играч, отколкото да развиваш свой. Няма как да го обърнеш този процес, съжалявам.
Иначе Партизан и Звезда също имат не малко чужденци, включително от доста интересни дестинации. Сигурно израелецът, ганаецът, колумбиецът, кореецът, габонецът, анголецът, бразилецът, сенегалецът и зимбабвиецът в състава на Звезда не са кърмени с белградско мляко и не знаят какво представлява този клуб, но не им пречи да премажат лигата с 20 точки. Разните там балканци не от Сърбия не ги слагам изобщо. Разбери, не е важно от къде са ти играчите, важното е да са добри.
Rheager, знаем и аз и ти сега, че пишеш на въпреки. Футболистите от бивша Югославия не са точно ...не-сърби. Та цъкваш например тук:
https://int.soccerway.com/national/serb ... nd/r82308/И гледаш.
Неюгославяни в отборите на Партизан и Звезда са трима да речем, макс до четирима в титулярите. Не знам точно какво искаш да кажеш. Аз ти казвам, че сме националнихилисти, а съседите си обичат родното. Отделно от това, както футболисти, така и треньори са можели да излизат. Югославската треньорска школа, която за съжаление си отива, беше сила. И за това идва Муслин, идва Парцуцата, Йешич и правят работа. Реал Мадрид май имаха 70-те един сръбски тренер. Голям образ. Забравих му името. Но даже като бяха у нас, държаха на родното. Не знам вярно ли е, че Топчо е откритие на Парцуцата. Не помня. Но ако той наистина го е наложил, еми кво да говорим. Казах ти, въпросът е многостранен. Цивилизационен направо. Ние сме избрали този път и това е. Хората залагат на родното и печелят. Ти като не уважаваш себе си, извинявай, кой искаш да те уважава. По отношение на национално чувство за съжаление, ...кога ще ги стигнем сърбите и хърватите? Трябва да погледнеш понякога нещата по-отгоре. А не беше така.
Разбиранията ти за футбола, а и за живота, са от времето на Вълко Червенков и Цола Драгойчева.
Твоите мнения са празни приказки, Методи.
Но е похвално, че си вярваш и смяташ, че си някакъв ментор във форума.
Ти разбираш нещата, знаеш как да станат, а ние всички други сме невежи.
Странно на база какво го вадиш това огромно самочувствие за себе си?!?
Как не спря да пишеш глупост след глупост и да опитваш да поучаваш хора, които са постигнали дооооста повече от теб в живота.
Левски нямал свой път в момента, Левски трябвало да играе с българи, бла бла бла...
Знаеш ти какво е футболен мениджмънт и какви са съвременните тенденции във футбола.
Капацитет с мислене от преди 1989 год, Аман от ретроградни хора!
Хората вече дори в националните отбори играят масово с чужденци, а ти искаш в клубните отбори да са нашенци.
Футболът е бизнес и пари, Методи!
Времето на БКП мина!
Ще се занимава някой с Марин Петков и Асен Митков, докато от един Робърта, Уелтън, Кордоба и Роналдо може да изкара милиони.