Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
И какво точно трябва да е това държавно решение, свързано с финансирането?
1914.1902 написа:vvessel написа:1914.1902 написа:Новият формат, който е измислен от Гонзо-Великата реформа с аргументацията, че така ще има повече отбори от най-различни градове, може да се окаже тотален провал - едни отбори с условен лиценз, други без, за трети се отлагат решенията и т.н.
За лицензите пък Гонзо каква вина има. Проблема с финансирането на футбола и изобщо на спорта като цяло трябва да се реши на държавно ниво. Иначе пропадането ще продължи и то с много по-големи темпове.
Гонзо-Великата реформа има вина с това, че заради него се прие формат с толкова много отбори в елита, което е абсурдно. Само вижте къде домакинстваха някои отбори по-рано през кампанията. То няма стадиони за всички, а той твърди, че благодарение на новия формат ще има отбори от кои ли не градове и така ще се развие успешно българския футбол.
И преди Гонзо отборите си бяха толкова. Май преди 7-8 години бяха по-малко но това беше за две години, ако не бъркам. Та пак казвам Гонзо няма вина, че остават отбори без лиценз. При него се промени само формата при плейофите.
vvessel написа:1914.1902 написа:vvessel написа:1914.1902 написа:Новият формат, който е измислен от Гонзо-Великата реформа с аргументацията, че така ще има повече отбори от най-различни градове, може да се окаже тотален провал - едни отбори с условен лиценз, други без, за трети се отлагат решенията и т.н.
За лицензите пък Гонзо каква вина има. Проблема с финансирането на футбола и изобщо на спорта като цяло трябва да се реши на държавно ниво. Иначе пропадането ще продължи и то с много по-големи темпове.
Гонзо-Великата реформа има вина с това, че заради него се прие формат с толкова много отбори в елита, което е абсурдно. Само вижте къде домакинстваха някои отбори по-рано през кампанията. То няма стадиони за всички, а той твърди, че благодарение на новия формат ще има отбори от кои ли не градове и така ще се развие успешно българския футбол.
И преди Гонзо отборите си бяха толкова. Май преди 7-8 години бяха по-малко но това беше за две години, ако не бъркам. Та пак казвам Гонзо няма вина, че остават отбори без лиценз. При него се промени само формата при плейофите.
Доста пъти са били по-малко от 16 отбора. Гонзо поради тази причина е наречен Великата Реформа, защото той просто не я прави. Аргументацията, която използва въобще не е качествена и не помага по никакъв начин за развитието на футбола у нас. С гордост обяви, че ще има 16 тима в елита, а в края на сезона започна да говори, че по-голямата част са под въпрос с лицензирането. Страшна работа за една година, цял свят ще му завиди. Аз не видях положителна насока през този сезон с формата, който Гонзо-Великата реформа защити. Ако някой е видял - голямо браво на него тогава.
2013/14 - 14
2014/15 - 12
2015/16 - 10
2016/17 - 14
2017/18 - 14
2018/19 - 14
2019/20 - 14
2020/21 - 14
2021/22 - 14
2022/23 - 16
2023/24 - 16
2024/25 - 16
- metodito
- Контакти:
Извън нефутболните неща, най-големият грях на Наско, като ...ръководител е, че не успя за пет години да създаде отбор. Някой му подшушна нещо в последните две години сякаш и уволнението на Генчев в тази връзка беше стратегически правилно. Щото секой треньор идва и маха петима, води петима. Кой да знае, че Джавад има само мухи в главата. Млад, техничен, с потенциал да донесе не малко пари. Бала е лидер. И ще го покаже следващия сезон.
Ако преди пет години Наско беше започнал да гради отбор и беше проявявал същата твърдост към треньорите, както към Генчев, кой знае дали днес при втория гол "Левски" нямаше да празнува титла. Понеже помним началото на нулите как беше. Нямаше го това всеки сезон пет нови титуляри. Тактически, схеми, не знам какво се променят, но общо взето едно ядро от 6-7 човека е присъствало на терена с години.
Извънфутболните му грехове ги знаем.
Ако преди пет години Наско беше започнал да гради отбор и беше проявявал същата твърдост към треньорите, както към Генчев, кой знае дали днес при втория гол "Левски" нямаше да празнува титла. Понеже помним началото на нулите как беше. Нямаше го това всеки сезон пет нови титуляри. Тактически, схеми, не знам какво се променят, но общо взето едно ядро от 6-7 човека е присъствало на терена с години.
Мето,
Не помниш ли преди 5 години какъв бе светът?
Китайските другари пуснаха вируса, българските другари удариха собственика на отбора. Едни акции се търкаляха по улицата, захвърлени от един изкукуригал червен ски журналист. Улиците бяха празни и завардени. Като поутихна Ковидът, други другари започнаха война....После се появи още един другар от детски новогодишен филм. Да продължавам ли?
Китайските другари пуснаха вируса, българските другари удариха собственика на отбора. Едни акции се търкаляха по улицата, захвърлени от един изкукуригал червен ски журналист. Улиците бяха празни и завардени. Като поутихна Ковидът, други другари започнаха война....После се появи още един другар от детски новогодишен филм. Да продължавам ли?
- metodito
- Контакти:
Хора, не е проблема в броя на отборите. Проблемите са политически, икономически, културни. Ами демографският? Представете си Дупница да не са се разбягали всекой от там, да е нормален град икономически, един пълен "Бончук", легендарният "Бончук"! На който самият Байерн е побеждаван. Онея макета да напълнят стадиона си и да реват. Па те ще са най-силния домакин. Така че тази тема с броя...
- metodito
- Контакти:
NOMER14 написа:Мето,
Ама това само нас ли засегна. Аз не съм забелязал на световната футболна карта да е имало някакви размествания. Не е виновен кромида.
За кромида, проучи въпроса как стои. Наскоро САЩ пуснаха един доклад от не знам, 500 страници. Ако не ти се четат, напиши в Гугъл "Gain of function". С кавичките.
Човек, каква е тази фиксация за "червени" и не знам какви. Какво ви е сбъркано на една част от българите, не знам...
Ако германците бяха българи, щяха да са унищожили "Крупс", "Фолксваген", "Порше" и не знам колко компании и колко неща, щото са помагали на Хитлер. Ако канадците бяха българи, днес нямаше да има Канада. Понеже до 70-те са държавата е подлагала индианците в Канада на химическа кастрация. За САЩ, ако американците бяха българи да не говорим. Липсата на каквото чувство за историчност у днешните българи и способност за критично мислене и "поглед отгоре" е нещо, което просто ме отвращава.
Мето,
Като спомена за Фолсваген, Порше и забрани, да попитам КОЙ забрани на България да продължи производството на Булгаррено? А как като лапета въздишахме по Алпинчетата. Няма да те пращам в гугъла, щото детските спомени по рали Златни пясъци са неизтриваеми. Рали, което мадридският мошеник си го прибра в Боровец, за да могат шопите да го гледат.
Иначе казано - като ти сложат чатала на главата, нищо не можеш да направиш.
Като спомена за Фолсваген, Порше и забрани, да попитам КОЙ забрани на България да продължи производството на Булгаррено? А как като лапета въздишахме по Алпинчетата. Няма да те пращам в гугъла, щото детските спомени по рали Златни пясъци са неизтриваеми. Рали, което мадридският мошеник си го прибра в Боровец, за да могат шопите да го гледат.
Иначе казано - като ти сложат чатала на главата, нищо не можеш да направиш.
metodito написа:Извън нефутболните неща, най-големият грях на Наско, като ...ръководител е, че не успя за пет години да създаде отбор. Някой му подшушна нещо в последните две години сякаш и уволнението на Генчев в тази връзка беше стратегически правилно. Щото секой треньор идва и маха петима, води петима. Кой да знае, че Джавад има само мухи в главата. Млад, техничен, с потенциал да донесе не малко пари. Бала е лидер. И ще го покаже следващия сезон.
Имаше футболисти, които бяха селектирани при Рибаря, но бяха разпродадени заради дълговете. Бързо забравихте за тях (дълговете).
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"
Eminem написа:И какво точно трябва да е това държавно решение, свързано с финансирането?
Приспадане от данъци, ако финансираш спорт. И някакви подобни стимули. Има начини и могат да се взаимстват от други страни. Аз не съм спец по темата, но няма как да накараш някой да си дава парите за спорт, ако все пак няма някаква дори минимална полза от това.