/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Делио Роси да си подаде оставката

Да
15
19%
Веднага
10
13%
Още вчера
21
27%
Да пита ръководството
31
40%

Общо гласове: 77

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: /анкета/ Делио Роси

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 16:25

[offtopic]
Serafim написа:И ти пускаш някакви кьорфишеци периодично и честно казано с нищо не се различаваш от драскачите, дето пускат "fake news".

Ако/когато завършим четвърти, очаквам извинение.
Всичките действия на Спас досега сочат съвсем друго. Да видим и как сме с дълговете. И не е спекулация толкова, колкото мои са размишления. Да ме обвиняваш в това ще е толкова вярно, колкото аз да те обвинявам, че го играеш Матросов за Срас. Как въобще вярваш на един комунист-крадец?[/offtopic]
Последна промяна от metodito на 05 апр 2018 16:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 05 апр 2018 16:28

blue avalanche написа:
защо написа:
blue avalanche написа:Има в Youtube една пресконференция на Трапатони, от времето, когато беше треньор на Байерн и се опитваше да говори на немски. Да падне човек от смях. Това не му попречи да стане шампион с Байерн и да спечели Купата.

Трапатони титлата и купата на Германия ги спечели в различни сезони, не е имало дубъл. А въпросната пресконференция беше по повод на това, че го бяха нарочили за гонене, по същата причина, не му харесваха стила, бил прекалено дефанзивен. Навсякъде им е проблем това на италианците в чужбина, затворената и скована игра дразни местните.

Ставаше въпрос за езиковата бариера.

Е, аз за протокола съм те допълнил. Езиковата бариера в Левски е смешно да се обсъжда, няма такъв език, на който треньорът да се разбира и с 1/4 от играчите си. А какви езици знае Люпко и колко от футболистите му говореха сръбски? За Трапатони, между другото, сигурно е било по-сериозен проблем, тогава още не бяхме чували за Босман и Байерн си беше германски отбор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 16:36

[offtopic]
защо написа: А какви езици знае Люпко и колко от футболистите му говореха сръбски?

Петрович живее е и работи четири години в Щатите като футболист. Как може в един разговор да се намесят Трапатони, Петрович и Роси?... :oops: Учудвам се как не бяха намесени колоси на мисълта като Костов и Стоев.

Поне според CV-то му, говори и испански. Работил е в Испания (Еспаньол) и в Уругвай (Пенярол).
http://ljupkopetrovic.com/images/Ljupko ... l%20CV.pdf[/offtopic]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 05 апр 2018 17:01

metodito написа:[offtopic]
защо написа: А какви езици знае Люпко и колко от футболистите му говореха сръбски?

Петрович живее е и работи четири години в Щатите като футболист. Как може в един разговор да се намесят Трапатони, Петрович и Роси?... :oops: Учудвам се как не бяха намесени колоси на мисълта като Костов и Стоев.

Поне според CV-то му, говори и испански. Работил е в Испания (Еспаньол) и в Уругвай (Пенярол).
http://ljupkopetrovic.com/images/Ljupko ... l%20CV.pdf[/offtopic]

[offtopic]Ми щото имат сходен подход към футбола и чуждите езици, макар и нееднакво успешен. :)[/offtopic]
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 05 апр 2018 17:24

Ами пак ще напомня за Рудолф Витлачил. Това е един чешки еврейн, вицесветовен шампион с ЧехоСловския за 62-а г., като пмощник треньор на Ладислае Кубала. Та той е един от най-успешните треньори на Левски - шампион за 1965-а, за малко не отстраняваме Бенфика с Еузебио и Торес във втория кръг за КЕШ след 2:2 в София и 2:3 в Лисабон, като там не дават дузпа на Гунди, а Патрата в последната минута изпуска да вкара на празна врата от два метра. През 70-а става шампион и носител на КСА с Левски, като го класира и на 1/4 финал за КНК, а класира и нац . ни отбор зс СП в Мексико. Та той не е говорел и една дума на български, но когато си тръгва обиден от България казва - в България от 8 млн. души, 9 млн. разбират от футбол!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 05 апр 2018 21:34

Определено езиците не са проблем във футбола. Има колкото щеш примери, не вярвам Хидинк да е говорил корейски, със сигурност Валерий Непомняшчий, който направи Камерун първия африкански отбор, играл на 1/4 финал на световно първенство, тогава говореше само руски, Раниери имаше много смешен английски, Рехагел едва ли е проговорил на 70 години гръцки, вижда се, че и Роси налага идеите си на отбора, демек, те го разбират по някакъв начин, както и да става преводът. И за Пенев казват, че не е лесно да му разбереш диалекта, ама винаги някакви комуникационни канали се намират, важно е какво върви по тях.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 05 апр 2018 23:03

Serafim написа:И ти пускаш някакви кьорфишеци периодично и честно казано с нищо не се различаваш от драскачите, дето пускат "fake news".

Всичките действия на Спас досега сочат съвсем друго. Да видим и как сме с дълговете. И не е спекулация толкова, колкото мои са размишления. Да ме обвиняваш в това ще е толкова вярно, колкото аз да те обвинявам, че го играеш Матросов за Срас. Как въобще вярваш на един комунист-крадец?[/offtopic]

Що? Спас ли е виновен, че не могат да играят и да бият, та да си осигурят третото място? Или какво? Той саботира тренировките на Роси и предизвиква грешките на играчите?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 23:08

На мен ми допадаше как играем есента. Виждах идеите на Роси. Правих тези сравнения с Аталанта. Преливането на линиите, опитите - успешни - за пакетно придвижване. Това, че не зависим от някакви позиции, като крила, плеймейкър, деветка - просто като отиде на крилото трябва да я отиграе като крило и тъ нъ. Просто, както казах мислех, че ни трябва малко, за да заиграем по начина, който да сме конкурентни не само на първите два клуба, но и на един нормален среден европейски отбор. Изведнъж, след почивката всичко се загуби - линиите се късат, защитници с халфове не осъществяват тази добра комуникация - тук смятам, че има общо неучастието на Гомес. Изведнъж от сравнения с Аталанта, почнах да си правя главата сравнения с Болоня. Донадони и като футболист беше много мислещ, интелигентен играч, сигурен съм, че и като треньор е такъв. Имат хич нелоши футболисти. Но нещо не се получава. И не са на мястото на което заслужават.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 23:08

Serafim написа:

Що? Спас ли е виновен, че не могат да играят и да бият, та да си осигурят третото място? Или какво? Той саботира тренировките на Роси и предизвиква грешките на играчите?

Рибата се вмирисва знаеш откъде.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 05 апр 2018 23:09

Тези три дни 16 отбора излязоха да играят решителни мачове в ЕКТ. Нито един не видях да излезе да клати мача, нищо че са много по-важни от един мач срещу Етър примерно, нищо че в някои двойките не са равностойни въобще. Играе се тотално офанзивно според възможностите, мисълта е само да се гради играта. Нищо общо с италианския миндил.

Върни се в “Левски”