Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот 1palq4o1 » 08 ное 2024 16:52

tiamat написа:
1palq4o1 написа:
Eminem написа:
realno написа:
Eminem написа:Нещастник!

Не знам към кого се обръщаш, но България е нещастна от подобни "патриоти".

Не е към теб.

Иначе, браво на българите, които протестираха срещу антибългарската пиеса.

"Реално", смешно е вие либералите да обезбългарявате населението и после да се чудите защо хората не протестират срещу мафията. Протести ще има, ако има народ! Има народ и гражданско общество, ако има родолюбци!

Чел ли си я?
Или са ти я преразказали?

Ти пък сега, и да я чете ли трябва?

Хубаво е, като даваш мнение за нещо да го познаваш :)
Само да вметна, че във въпросната пиеса става ясно, че за разлика от чужденеца, българите не само се къпят редовно, но имат и богати за времето си библиотеки вкъщи, а също ходят и доста често на опера в Букурещ...ама - чукча писател, не читател
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 08 ное 2024 17:52

1palq4o1 написа:
tiamat написа:
1palq4o1 написа:
Eminem написа:
realno написа:
Eminem написа:Нещастник!

Не знам към кого се обръщаш, но България е нещастна от подобни "патриоти".

Не е към теб.

Иначе, браво на българите, които протестираха срещу антибългарската пиеса.

"Реално", смешно е вие либералите да обезбългарявате населението и после да се чудите защо хората не протестират срещу мафията. Протести ще има, ако има народ! Има народ и гражданско общество, ако има родолюбци!

Чел ли си я?
Или са ти я преразказали?

Ти пък сега, и да я чете ли трябва?

Хубаво е, като даваш мнение за нещо да го познаваш :)
Само да вметна, че във въпросната пиеса става ясно, че за разлика от чужденеца, българите не само се къпят редовно, но имат и богати за времето си библиотеки вкъщи, а също ходят и доста често на опера в Букурещ...ама - чукча писател, не читател

/с беше

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 08 ное 2024 18:00

Първенство: 23 ноември (събота) - Левски - Локомотив Сф 17.30
Първенство: 30 ноември (събота) - Ботев Вр - Левски 15.00
Първенство: 4 декември (сряда) - Левски - Локомотив Пд 17.30
Първенство: 8 декември (неделя) - Крумовград - Левски 14.30
Купа: 14 декември (събота) - Левски - Дунав Рс 16.00

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 08 ное 2024 19:57

Тука като чета мненията няколко страници назад, човек ще остане с впечатлението, че преди 1989г. хората са били много по-интелигентни и човечни. Сякаш тарикатлъка на дребно (буквално за дребни неща), шуробаджанащината и кадруването магически са се появили сред хората след промените. Сега ни облъчвали, а тогава пропаганда и дезинформация не е имало... Сякаш мутрите, чалга културата, БСП, ДПС и ГЕРБ не са продукт на онова поколение, дето сега е ~60+г, дето е расло и е било възпитавано в най-"добрите" години на НРБ?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 ное 2024 20:25

Serafim написа:Тука като чета мненията няколко страници назад, човек ще остане с впечатлението, че преди 1989г. хората са били много по-интелигентни и човечни. Сякаш тарикатлъка на дребно (буквално за дребни неща), шуробаджанащината и кадруването магически са се появили сред хората след промените. Сега ни облъчвали, а тогава пропаганда и дезинформация не е имало... Сякаш мутрите, чалга културата, БСП, ДПС и ГЕРБ не са продукт на онова поколение, дето сега е ~60+г, дето е расло и е било възпитавано в най-"добрите" години на НРБ?

Хората четяха книги, човек. А образователната матрица, която не е от "времето на комунизма", а е от времето на Александър Цанков (доколкото си спомням и не я променят, а я запазват) е съчетание на най-добрите европейски примери, съчетани с български особености. И е програма за интегрално образование. И тя се променя след края на 90-те. Казват, че Маргарет Тачър била впечатлено от него. От наблюденията ми, и сега четат българите, но са българи с определен социален статус.
Определени бяха по-човечни. И определно има такива, които са били такива заради страх от законите. И по-скоро ефективни присъди. Добре, де не го ли помниш? Наречи го пропаганда, ок. Но уважение към възрастните имаше. Ако те гълчи възрастен, не му се озяваш. Уважение към учителя. Аз поне съм го правил от вътрешно убеждение. Но, ако някой го е правил от страх... няма лошо.

1palq4o1: Когато аз пращам някой да ходи някъде си, имам конкретно послание към него. И то не е позитивно. Не се прави.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 ное 2024 20:40

1914.1902 написа:Първенство: 23 ноември (събота) - Левски - Локомотив Сф 17.30
Първенство: 30 ноември (събота) - Ботев Вр - Левски 15.00
Първенство: 4 декември (сряда) - Левски - Локомотив Пд 17.30
Първенство: 8 декември (неделя) - Крумовград - Левски 14.30
Купа: 14 декември (събота) - Левски - Дунав Рс 16.00

От тези мачове знам, че никъде няма да загубим. Страх ме е обаче от 0-0. Във Враца или Крумовград. Официално отнемам благородническата титла на сър Мустафа вече.
Последна промяна от metodito на 09 ное 2024 05:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 ное 2024 04:59

Официално, целта Топ 3 стана по-лесна:
https://topsport.bg/botev-plovdiv/vodes ... ina-e.html
Сега след синьо БФС, имаме и синьо ДАНС. :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 ное 2024 06:26

На западните лакеи, почнах да я чета:
https://www.epedagogia.com.br/materialb ... he-Man.pdf
Хайде и вие да я зачетете. Сноби. Не ми благодарете. Знам, че който пита: "А ти чел ли си я", не я е чел. Между другото Шоу е бил привърженик на евгениката. Знам, че и много от вас, в качеството си на нацисти, сте също такива.
И поначало не схващате ядката на проблема. От януари нататък няма да е така. Много профили в този форум ще изчезнат. No money, no fun. Гответе се за строежите. Препоръка: не се скъпете за ръкавици. Да са с добро гумено покритие на дланите. Ще ми благодарите.
Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 09 ное 2024 08:38

Забелязахте ли как Гонзо - великата реформа и компания решиха да публикуват само това видео в началото на кампанията, за да ни покажат как е трябвало да бъде изгонен футболист на ПФК Левски?

https://www.youtube.com/watch?v=FOBUog2PoR0

Тези обучителни видеа уж щяха да бъдат качвани всеки месец, но това не се получи и на нито една претенция на ПФК Левски от следващите месеци не се показа нито един клип, за да видим дали дадени съдии като Железният Железов са се справили със съдийството си.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 09 ное 2024 09:24

Човекът изобщо не е имал предвид България,просто така се е получило

Родената в Пловдив писателка Анна Каменова е озадачена защо е поставил сюжета на пиесата си у нас, а не например на английска земя, и му пише писмо.

Отговорът на ирландския писател към Каменова е написан на ръка и е от 1925 година. В момента се съхранява в Националния литературен музей в София.

"Любезна госпожо,

"Оръжията и човекът“ бе написан с празни места за имената на лицата и мястото на действието. Когато пиесата бе свършена, аз попитах господин Сидни Уеб, дали може да ми спомни някоя по-нова война, в която воюващите са си служили с картечница; по този начин го ограничих доста във времето. След няколко напразни опита за налучкване, той ми каза, че най-добре ще бъде да се спра на Сръбско-българската война. Така и сторих и открих тъкмо това, което ми трябваше. Тогава се посъветвах със Степняк, руски писател и емигрант, отгде да взема имена и местни подробности. Той ме запозна с адмирал Серебряков, който командуваше българската Дунавска флота през войната. Аз прочетох пиесата си на адмирала, тъй като беше написана. Той ми каза, че съм описал една английска провинциална къща, построена на улицата на някой английски град и населена от англичани. Животът в провинциалните градове в България, ми обясни той, е много по-първобитен.

"Аз бях произвел моите български офицери в чин генерал. Това също ми каза той, е невъзможно, тъй като войната всъщност бе австро-руска война със сръбски и австрийски войници. С тези сведения и грижливото прочитане на книги и исторически данни, каквито можах да намеря, аз приспособих пиесата за България, като вмъкнах тези подробности, които са ви изненадали с привидното ми познаване на страната.

"Никога не съм бил в България, но съм живял по света и познавам човешката природа, която е навсякъде същата. Освен това съм ирландец, роден и отрасъл в една сравнително нецивилизована и неразвита страна, чието население цени много националния героизъм. Тъй като адмирал Серебряков не ми е дал право да спомена името му, моля Ви да не го споменавате публично. Достатъчно е да се спомене официалното му положение; когато го видях последния път, той се занимаваше със земеделие в Девъншир.

Ваш верен Дж. Бърнард Шоу“.
САМО ЛЕВСКИ!

Върни се в “Левски”