Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Serafim
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот Serafim » 05 ное 2024 20:10

metodito написа:"Проблемът" с Митов, който виждат немалко е същия, като с (Кокала и) Киро Брейка. Не че прави или говори нещо грешно. Тъкмо напротив. Но не е ...софистициран достатъчно, няма лустро, за Харвард пък да не говорим. Един такъв средностатистически, обикновен. Като теб и мен. Автокомплекс - ако е по-богат/добре облечен/добре образован/говорещ добре от мен, значи е...

Докато само като видиш Кокорчо с неговите жестове, Ив. Костов Циганина с правилният му изказ, Хампарцумян.... Те ви лъжат и крадат, ама друго си е. А Кирчо е от село, че и го казва. Вярно, говори правилни неща - срещу наркотици, срещу зобенето и диетите, спортуването. Политическите му възгледи не ги споделям. И с този негов изказ и простонаречие. С потниците и анцузите му. Та... горе-долу е и с Митов така. Неугледен един на вид, тръпчинки няма. Не казвам, че Жадното е спасителят в ръжта. Но мнозина слагат преграда като го чуят само заради горното. Това е снобизъм най-малкото.

Глупости... Или можеш, или не можеш. Мал шанс, недооценяване, попадане в лошо време и обстоятества също. Но като можеш нещо го правиш и показваш другаде. Какво показаха и постигнаха след Левски?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 ное 2024 21:53

Serafim написа:
metodito написа:"Проблемът" с Митов, който виждат немалко е същия, като с (Кокала и) Киро Брейка. Не че прави или говори нещо грешно. Тъкмо напротив. Но не е ...софистициран достатъчно, няма лустро, за Харвард пък да не говорим. Един такъв средностатистически, обикновен. Като теб и мен. Автокомплекс - ако е по-богат/добре облечен/добре образован/говорещ добре от мен, значи е...

Докато само като видиш Кокорчо с неговите жестове, Ив. Костов Циганина с правилният му изказ, Хампарцумян.... Те ви лъжат и крадат, ама друго си е. А Кирчо е от село, че и го казва. Вярно, говори правилни неща - срещу наркотици, срещу зобенето и диетите, спортуването. Политическите му възгледи не ги споделям. И с този негов изказ и простонаречие. С потниците и анцузите му. Та... горе-долу е и с Митов така. Неугледен един на вид, тръпчинки няма. Не казвам, че Жадното е спасителят в ръжта. Но мнозина слагат преграда като го чуят само заради горното. Това е снобизъм най-малкото.

Глупости... Или можеш, или не можеш. Мал шанс, недооценяване, попадане в лошо време и обстоятества също. Но като можеш нещо го правиш и показваш другаде. Какво показаха и постигнаха след Левски?

Какво показа Костов след първия си престой, че да бъде назначен начело на "Левски" пак? Пак да припомня: селекция, оценена на 22 милиона лева - реално, не според "Трансфермаркт", и най-скъпото пето място в историята. Нещо, както би казал Любо Пенев: "Значи сега...". За мен единственият треньор в последните 15 години, който като CV отговаряше на амбициите на този клуб беше един: Стоев. Двама да са. И Люпко. Първият се оказа дълбоко комплексиран - с изказването си за Райо. Вторият го изгони публиката на стадиона. Правилно казваш: ГЛУПОСТИ. Но съм прав.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 06 ное 2024 07:23

Не, проблемът на България е, че добре образован и "Харвардец" са обиди

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 06 ное 2024 09:13

drvasko98 написа:Не, проблемът на България е, че добре образован и "Харвардец" са обиди

ъ, тя крушката си има и опашка - българинът винаги е бил чуждопоклонник, но след царските Япита (да не сбърка с юпита, щото първото е young agrarian professional, каквито бяха нашите, a второто е young urban professional, каквито уж трябваше да бъдат), особено след "уникалната" сделка за дълга на онова къдроглаво шиле миуенчу велчев, завлякал ни с милиарди, последвалата "постна пица" и спиране на разплащанията, довело до хиляди фалити на шмион невдянков, пак завлекли ни с милиарди, а за капак кирчу и кака кокорка с тяхното желание чрез инфлиране и заеми да вдигнем доходите, завлекли ни с още повече милиарди, се стигна да отрицателното мнение на аграрите у нас за техните събратя, дето уж завършили на Запад. Та така - иначе българинът си иска децата му да се образоват на Запад, факт, ама не и да го управляват олигофрени.

Нещо подобно е и в Левски - за мен лично понятието "легенда" е обида, особено когато им се дава трибуна или пък ги правят мажоритари. Да обяснявам ли защо? г.з., вълчевци, спасовци, курдовци, кокали, па даже и разни гибони и т.н. Ма и тук крушката си има опашка, нали?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 06 ное 2024 09:53

drvasko98 написа:Не, проблемът на България е, че добре образован и "Харвардец" са обиди

Това е реликт още от късното татово време, когато образования, вежливия, честен и порядъчен човек беше предмен не за подражание, а на насмешка и разни подлизурковци йощ цървуланковци и тарикати пробиваха.

Това се засили след "промените" , отделно Манолов хубаво го е написал, а япитата се оказаха мекеренца йощ гьотверени.

Апропо, имайки близки наблюдения на академичните среди по света, силно се съмнявам, че Кирчото е завършил Харвард хеле пък с ъспеха, който декларира, имайки пред вид нивото му на английски и някои особености на американската университетска образователна система.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 06 ное 2024 10:47

Много хубаво го каза! Тежко наследство си носим. Малко са ни Киро Брейка и Емо Каменов. Още си заслужаваме!
110 години любов!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 ное 2024 10:58

Офтопик: Това не е вярно, което пишете. Поне, съдейки от моята среда. И Велчев гледаха с "Уау", и Киро Тъпото, Севлиевски и кой ли не през годините. За Сакса пък да не говорим. И не защото беше "цар". Все пак аз не комуникирам с 90-годишми.
olimpi, това, което казваш е абсолютно невярно. С тази забележка отново, че съдя от собствения си опит и познанства. Ама абсолютно не е вярно. Не знам откога не си се задържал в България за повечко и не знам къде си израснал, но това просто не отговаря на това, което аз съм виждал. Имам наблюдения за 80-те и 90-те (все пак през 90-те хората не бяха с друг манталитет) за София, Търново, едно крайдунавско село и един град от селски тип в Северна България. Днес IQ-то на българина в сравнение с края на 80-те и началото на 90-те е направо минусово. Почвам да си мисля две неща. Или правите пропаганда и внушения (или сте родени след 85-та и сте паднали жертва на такива) или аз съм живял в някаква друга държава. Което не е вярно. Единствено всъщност е вярно за мнението, което съм изградил за ромите. В Търново съм израсъл в близост до турската махала. Това са основно цигани - турски цигани. Има и турци. Ако пренебрегнем теорията, че това, което наричаме турци у нас са всъщност потурчени българи. Измазани къщи, градинки, почти всеки работеше. Между другото в ма'алата до мен все още в двете им барчета не се сервира алкохол. Получих културен шок, когато почнах да разцъквам из България и се сблъсках отблизо с "другите" ...роми.

Сега един футболен въпрос. Защо на тирето юношите играят в младежката ШЛ, а нашите - не?

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 06 ное 2024 11:32

Ееее, така, така...важното е да се помни :)
Не виждам, обаче да ми отговори нито за компютрите, нито за автомобилите. Признак на слабост е вместо да отговаряш аргументирано, да почваш да бълваш глупости, надявайки се да обидиш опонента си, но...явно това сега е модерно това.

Защо не се хванете с Методи и да отидете в Неофит Рилски - там сега се възражда мечтания от вас строй :)[/quote]

Драги, когато някой ми обижда родината,не заслужава уважение.Спецеално на теб ще ти вляза малко в обеснителен режим,какви тъпотии бяха за Балканкар,не е за вярване.....Право куме в очи,два квартала сте и три блока и тровите цяла България(умно -красивите),когато навремето ходихме на пазар с платнени чанти и торби пълни със стъклени бутилки и бурканчета от кисело мляко, бяхме дивашка социалистическа и колхозна република, изостанала от света, в която нямаше банани, пускаха ги само по Нова година и то с връзки. Тогава само прогресивните демократи си купуваха найлонови торби от виетнамците и битаците, най-желаните и скъпоценни бяха с логото на Марлборо или с лика на Сандра.
Сега сме модерна и демократично развита държава, банани има бол, но един банан да купиш, трябва да го туриш в найлон и да му лепнеш баркод. Да пиеш вода - основното и неотменимо човешко право, но си я купуваш в пластмасови бутилки. Няма вече гратис чешми като в нецивилизованото време. Имаш право да избираш, според Кодекса на труда, как да ти плащат заплатата - в брой или по банков път, ама си задължен да е по банков път от Министерството. Щото нале демокрация и свобода. Въобще демокрацията и свободата ни донесоха много ограничения, дами и господа, бивши другарки и другари. От това да не можем да наречем ромите така, както те се наричат, половите извратеняци също...Сичката им демократунщина е такава. Уж за свобода, за равенство, за щастие и просперитет и докат' се огледаш си един роб с хамут, по-голям и от идиот.

П.С.Това не е моята родина,да ви е честит циганският преврат, наречен "демократични" избори, на който станахме свидетели на 27-ми октомври!Не ми пука кой ще води краварите.Кефят ме смачканите човки на мисирите и надетата.
П.С2.И така неусетно борците срещу държавна сигурност се оказаха деца и внуци на държавна сигурност... Театър с много посредствени актьори... Или цирк с все така посредствени клоуни...
П.С3.Ако искаш мога да избълвам още глупости,като,как изглежда училището в което учих,казармата,селото на баба и т.н
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 06 ное 2024 13:40

Ако си необразован тарикат и крадец си на почит в страната ни. Ако си образован и честен, предните тарикати и крадци те наклеветяват и те поставят в "скута" на някого или му пиеш мазното му турско кафе. А неумните и красиви "моралисти", повтарят опорките им и се правят на умни, а на практика са припознали лъжата за истина.
С неумен материал нищо добро не ни чака.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 ное 2024 13:54

realno написа:

Ако си необразован тарикат и крадец си на почит в страната ни. Ако си образован и честен, предните тарикати и крадци те наклеветяват и те поставят в "скута" на някого или му пиеш мазното му турско кафе. А неумните и красиви "моралисти", повтарят опорките им и се правят на умни, а на практика са припознали лъжата за истина.
С неумен материал нищо добро не ни чака.

True story. Замислял ли си се в парламента, окупиран от години от адвокати, чиито морал знаем какъв е (как с морал ще защитаваш престъпници? Та ти ще останеш без хляб.), защо няма интелектуалци, академични работници, хора на духа? Още помня разплаканото лице на Йоската Сърчаджиев в началото на 90-те, разбрал за какво иде реч въобще.

Върни се в “Левски”