Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот pomiqrat » 18 окт 2024 18:14

Странджата написа:Що бе - Тодор Живков би я прочел - не е толкова дълга :)
П.С. Между другото, някой би ли ми подсказал как мога да видя филма за Гунди? Не може ли някак да се откупи за чужбина за левскари и да си платим за гледането ....

Първо трябва да мине по кината. Излезе ли на електронен носител интернет ще бъде наводнен от копия.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

kostko
Контакти:

Мнениеот kostko » 18 окт 2024 21:38

Гледах врацата и локото и си мисля, че не трябва да търсим дефанзивен полузащитник, взимаме N6 от локото + Антоан Стоянов да се учат от Охене и имаме човекът.
Един за всички, всички за ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 окт 2024 23:08

Почти 3 часа филм!
Как ще се издържи на един стол.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 18 окт 2024 23:56

Можеш да си купиш два билета - ще имаш два стола :)

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 окт 2024 00:32

NOMER14 написа:Почти 3 часа филм!

Изгледах филма - не е дълъг. Ако си заклет антикомунист, ще кажеш, че е най-великият бг филм. Ако не си отрицател на всичко и вдички от онзи строй, ДС линията ще дойде туу мъч. Прекрасна игра на девойката, играеща Лита, както и на заекващия уредник на отбира Зоро. Има наистина впечатляващи моменти, има и доста боза, има и доста пропуснати исторически моменти, както и някои тъпизми. Но като цяло си струва трите часа и момчетата и момичетата със сини фланелки, изпълнили залата
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 19 окт 2024 00:49

tmanolov написа:
NOMER14 написа:Почти 3 часа филм!

Изгледах филма - не е дълъг. Ако си заклет антикомунист, ще кажеш, че е най-великият бг филм. Ако не си отрицател на всичко и вдички от онзи строй, ДС линията ще дойде туу мъч. Прекрасна игра на девойката, играеща Лита, както и на заекващия уредник на отбира Зоро. Има наистина впечатляващи моменти, има и доста боза, има и доста пропуснати исторически моменти, както и някои тъпизми. Но като цяло си струва трите часа и момчетата и момичетата със сини фланелки, изпълнили залата

Филма е топ, да го духа комунизма.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 19 окт 2024 10:53

Не може да ми е в повече антикомунизма най-малкото затова, че тогава бе лепнато най- срамното петно на отбора - пришиха ни Спартак и всичко най - долно в системата... Да не говорим за социалното инженерство и неговия Франкенщайн, който се вихри и днес.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 окт 2024 11:15

Странджата написа:Не може да ми е в повече антикомунизма най-малкото затова, че тогава бе лепнато най- срамното петно на отбора - пришиха ни Спартак и всичко най - долно в системата... Да не говорим за социалното инженерство и неговия Франкенщайн, който се вихри и днес.

За Спартак няма нищо - филмът се мъчи да разглежда човекът Гунди, който е смачкан от системата, като се внушава, че едва ли не тя го убива с неизправна кола. Както казах, има много силни моменти, има и откровени глупости, а има и множество пропуснати чисто спортни моменти, особено за престоя му в Ботев, когато става голмайстор на КНК и стига 1/4 финал, или мачовете с Бенфика. Да не говорим, че няма и дума за това, че е бил волейболист, плюс, че се представя като някакъв гамен в началото и т.н. Айде да не разказвам самия филм - за мен си заслужава почти трите часа и наистина има много силни моменти в него, но определено не е особено автентичен, а по-скоро американски тип, за да се изкара някой лев. И не е филм за Левски, а за човешките терзания на Георги Аспарухов. А някои от най-силните сцени, или поне тези, които трябва да са такива, са безобрано слабо направени.
П.С. Отново да похваля изключителната игра на Лита и Зоро - младежът, който играе Гунди, е добър, но много далеч от харзимата на самия Гунди, какъвто аз съм гледал по черно-белите снимки.
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 19 окт 2024 11:19

Ще се направят едни пари на гърба на Гунди и Левски.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 окт 2024 12:00

Помним, всичко помним...
Помня последния мач на Гунди и детския въпрос към батко защо сме след чурбътъ след като имаме равен брой точки и сме ги били в директния мач.
Помня къде научих новината за смъртта и на село тримата с братовчед ми и брат ми 2 дена не пипнахме топка и седяхме послушни пред телевизора на съседката, но те давах за тримата космонавти. Когато губехме от Чорбата, винаги пресмятах на колко години щеше да е Гунди и нямаше да загубим мача. Помним, помним...
Помня и режисирания мач под ръководството на Яшаров (синът му по-късно в тесен кръг да признае защо).
Помня и "закриването" на отбора от Бкп, цяла нощ на Спортния център зад хотел Мусала във Варна, а на сутринта директно на изпит в Меито.
Помня пред Банята вече в София в деня на преименуването как насила възрастни запалянковци ме изгониха с виковете "Идат!!!", "Момче, бягай и не си погубвай живота!" А един ме хвана за ръка и ме замъкна до Цума. И ги видях - грозна картина милиционерки на коне. А шумът на копитата! Ако ме бяха хванали, а бях само с една малка студентска лична карта (паспортът остана в апартамента на леля), щях да съм вече в ДС и можеше заводче сега да управлявам или ...
Най-вече запомних думите на дошлия от "събранието при учредяването на новия клуб", когато попитали един стар левскар какъв да бъде цветът на екипа на новата Витоша. Последвал тих отговор "Вие му отрязахте главата..., а ме питате за цвета на очите". И след това мощното "Сини, сини са очите на Апостола, син ще е пак цветът на екипа".

Върни се в “Левски”