Странджата написа:Не може да ми е в повече антикомунизма най-малкото затова, че тогава бе лепнато най- срамното петно на отбора - пришиха ни Спартак и всичко най - долно в системата... Да не говорим за социалното инженерство и неговия Франкенщайн, който се вихри и днес.
За Спартак няма нищо - филмът се мъчи да разглежда човекът Гунди, който е смачкан от системата, като се внушава, че едва ли не тя го убива с неизправна кола. Както казах, има много силни моменти, има и откровени глупости, а има и множество пропуснати чисто спортни моменти, особено за престоя му в Ботев, когато става голмайстор на КНК и стига 1/4 финал, или мачовете с Бенфика. Да не говорим, че няма и дума за това, че е бил волейболист, плюс, че се представя като някакъв гамен в началото и т.н. Айде да не разказвам самия филм - за мен си заслужава почти трите часа и наистина има много силни моменти в него, но определено не е особено автентичен, а по-скоро американски тип, за да се изкара някой лев. И не е филм за Левски, а за човешките терзания на Георги Аспарухов. А някои от най-силните сцени, или поне тези, които трябва да са такива, са безобрано слабо направени.
П.С. Отново да похваля изключителната игра на Лита и Зоро - младежът, който играе Гунди, е добър, но много далеч от харзимата на самия Гунди, какъвто аз съм гледал по черно-белите снимки.