Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 21 сеп 2024 07:54

vlong написа:
tmanolov написа:
vlong написа:Десет дни след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост,

Врачанския отбор имат ли собственост в тяхната далавера?

Имат, 50/50 са - те уж с пари, даржавара с апорт на имота. Ние имаме гола цесия и то ще си плащаме. А бяхме безвъзмездно и безсрочно. Г.з. е за катран и перушина!

Ясно,че дават пари за стадиона,ама след това кой му е собственик?Или пак по 50

Учредиха специално дружество, което е собственик на стадиона - Сердика имоти или нешо от сорта и точно там са 50/50. Затова, ако си спомняш, беше играта за оценка на стадиона и Панчарево. Оцениха ги на смешна сума и после допълнително я намалиха. Това беше спортната вноска на държавата - тя влезе с имотите за нейните 50%. Пропоците уж преведоха същата сума в пари на два транша. И вероятно от тази вноска в момента са парите, с които строят. Т.е ще имат поне 50% в бъдещия стадион и земята му и Панчарево. А после с някоя врътка сигурно и 100%. Докато ние се отказваме от нашата безвъзмездна и безсрочна ситуация и вече ще плащаме. Не знам дали не губим и сектор А с подобна врътка, защото той си беше наш. Въобще доста кофти реална загуба в момента за имагинерна бъдеща печалба
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 21 сеп 2024 08:41

Не губя вяра,че не са толкова тъпи,все трябва да са се консултирали с юристи,ей го и Батков е насреща.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 21 сеп 2024 09:18

Коментар под новината за садиона:

"...Всички големи клубове в Европа имат "Бащици"! Нито един голям клуб феновете не са собственици. Единствено което могат полезно да направят феновете на Левски е да ходят по мачовете на Левски, както правят това феновете на големите футболни клубове в Европа и Света и пълнят стадионите, което носи доходи и възможност за купуване на по-класни футболисти..."

Колкко праввино, бих казал аз :)
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 21 сеп 2024 09:53

tmanolov написа:
LoveAndPeace написа:Тирания , милееща за страната си , звучи като перничанин току забил 5 шамара на жена си и й казва - Защо ме караш да те бия сега ??
Като имахме бащица тип Берлускони - Черепчето , много хубаво видяхме след това.
Утре като някой американски фонд си хареса Telematic Interactive , реши да я придобие и си каже - Бе какви са тия безсмислени милиони , които отиват по някъв сокър отбор , и дръпне кранчето.
Ще си водим някакви философски дискусии - Ейййй ама много мил беше Мило , ама свърши.

Ами четете я тази философия де, има си там цели трактати - кво, отрече трудовете на Аристотел ли? Ми той директно си го казва - демокрацията не е добър модел, щото избива в комунизъм (образно казано, не е знаел, че ще има подобен строй), а и обществото е на принципа - представи си колко е тъп средностатистическия човек и сега се пробвай да осъзнаеш простата статистика, че половината са по-тъпи от него. Та така и с феновете на Левски или който и да е клуб - пряката демокрация е леко извратено понятие.

Което ни връща на модела Бащица. Как е в НБА? НФЛ? НХЛ? Висшата лига? А и оная шматка Буров го беше казал в нещо от сорта - демокрация може да има там, където хлябът е дебел, в България е черен и клисав - както искаш ме разбирай :mrgreen:

П.С. какво лошо ни се случи с Черепа? Припомни ми? Не след като го опраска свинята, а по време на Черепа?

Не е въпроса какво виждаме повреме , а какво оставят след себе си.
Триумвирата на Пеевски - Бутнат сектор и 15 М задължения за новия.
Спас - милионни задължения към НАП и надут фонд работна заплата.
Черепчето - 1400 лева в касата.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 21 сеп 2024 10:27

Не става без нов стадион, примера са италианските отбори...през 80-90 бяха първи, а сега всичко се руши, нямат права да строят и затова имат само еди нов стадион- на Ювентус.
Припоците имаха силни хора и се уредиха, ама нали не искаме силни хора начело.... Милото влезна в съвета и нещата започнаха да се случват се, аз лично се подготвям психически да свиквам с името Палмсбет Арена (Георги Аспарухов)
Определено имаме нужда от стадиона.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 21 сеп 2024 10:55

Тирето и държавата ще направят подобна схема като на Черноморец и община Бургас.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 сеп 2024 10:58

scooool написа:Не става без нов стадион, примера са италианските отбори...през 80-90 бяха първи, а сега всичко се руши, нямат права да строят и затова имат само еди нов стадион- на Ювентус.
Припоците имаха силни хора и се уредиха, ама нали не искаме силни хора начело.... Милото влезна в съвета и нещата започнаха да се случват се, аз лично се подготвям психически да свиквам с името Палмсбет Арена (Георги Аспарухов)
Определено имаме нужда от стадиона.

Стадионът не оправя толкова, колкото други неща. В нашият случай е на свинче звънче и приказки за наивници. Юве... Къде са точно Юве в Италия и в Европа, откакто играят на новия си стадион. Сравни ги с успехите им на Деле Алпи. Цървена Звезда да не би да имат нов стадион? Веднага ти казвам две неща, които са по-важни - теренът и инфраструктурата. Едно от първите неща, които поиска Мъри в първия си престой е подмяна на терена. И това според мен даде резултат. Дълги години "Левски" имаше най-добрия терен у нас. А това е много важно. Инфраструктура. Тук има ли какво да говорим? В момента "Георги Аспарухов" е на супер комуникативно място. Има вече и метростанция. Нов стадион може да се строи в презастроена София извън града евентуално. Каква ще е осещаемостта, в сравнение със сега? Имайки предвид някои народопсихологични особеност и отново инфраструктурата. За смяна на името даже не го и коментирам. Тези - Палмсбет - днес ги има, утре ги няма. Това не е сериозна компания. Просто динамиката в бетинг пространството е такова. Политическата обстановка е ...деликатна. А те съществуват благодарение на гроб. ;)
П.С. Ти наистина ли вярваш на едни мафиоти, че ще ти построят нов стадион. Да не говорим за разрушаване на "Георги Аспарухов". Това ще е най-голямото престъпление, което ще позволят феновете на "Левски". Ма те българите си разрушиха държавата, така че... давайте. Как беше казал Бойко. На простия и да му го набиваш акъл...
Последна промяна от metodito на 21 сеп 2024 11:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 сеп 2024 11:03

1palq4o1 написа:Коментар под новината за садиона:

"...Всички големи клубове в Европа имат "Бащици"! Нито един голям клуб феновете не са собственици. Единствено което могат полезно да направят феновете на Левски е да ходят по мачовете на Левски, както правят това феновете на големите футболни клубове в Европа и Света и пълнят стадионите, което носи доходи и възможност за купуване на по-класни футболисти..."

Колкко праввино, бих казал аз :)

Борусия, Барселона, Бока и Ривър мисля, че са на същия принцип.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 21 сеп 2024 11:59

И в т.нар. "бял свят" има бащици. Сити, ПСЖ, Реал, Барса, Юве, Челси, Нюкясъл и др... Дори зад океана големите бейзбоуни клубве разчитат на бащици. Разликата е, че онези клубове генерират огромни приходи и привличат огромни спонсори, чрез които функционират, а тук (на изток от една мисловна линия) сме свикнали да "имаме човек тук и там" и все да се оправяме по втория начин и да разчитаме на някой. И въпреки това е много трудно по нашите ширини да се издържа клуб без бащица. Дори и Левски, който генерира огромен фенски интерес за България трябва постоянно да разчита на това да купува играчи за под 1млн. лева/евро и после да ги продава за 3-4. И то поне по двама на сезон, за да върже двата края.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 сеп 2024 12:21

tmanolov написа:
vlong написа:
tmanolov написа:
vlong написа:Десет дни след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост,

Врачанския отбор имат ли собственост в тяхната далавера?

Имат, 50/50 са - те уж с пари, даржавара с апорт на имота. Ние имаме гола цесия и то ще си плащаме. А бяхме безвъзмездно и безсрочно. Г.з. е за катран и перушина!

Ясно,че дават пари за стадиона,ама след това кой му е собственик?Или пак по 50

Учредиха специално дружество, което е собственик на стадиона - Сердика имоти или нешо от сорта и точно там са 50/50. Затова, ако си спомняш, беше играта за оценка на стадиона и Панчарево. Оцениха ги на смешна сума и после допълнително я намалиха. Това беше спортната вноска на държавата - тя влезе с имотите за нейните 50%. Пропоците уж преведоха същата сума в пари на два транша. И вероятно от тази вноска в момента са парите, с които строят. Т.е ще имат поне 50% в бъдещия стадион и земята му и Панчарево. А после с някоя врътка сигурно и 100%. Докато ние се отказваме от нашата безвъзмездна и безсрочна ситуация и вече ще плащаме. Не знам дали не губим и сектор А с подобна врътка, защото той си беше наш. Въобще доста кофти реална загуба в момента за имагинерна бъдеща печалба

"Новия стадион" на припоците им е даден за 30(35) години при 50/50 публично-частно партньорство. На всеки е ясно ,че реално ще бъде 100% на Папазки . Според мен при припоците се случват доста алогични неща . Като наказани за нарушаване на ФФ и демонстративно ги нарушаваш в много по-тежка форма . Мен ме съмнява ,че ги готвят за ново припознаване или още по-лошо за тях Папазки да вземе парцела ,а отбора да се окаже в аматьорския футбол. ПФК ЦСКА-София никъде не участва в дружеството собственик на стадиона. Партньор на държавата в момента е В.Папазки. Но това не е наш проблем.
При нас определено " безсрочно и безвъзмездно" определено е по-добрия вариант. Сериозно ли мислиш ,че Наско Сираков има някакво отношение към стадиона? Нито има потенциала , нито акъла, нито влияние за тази работа. Това е работа много над максимума на неговите възможности. Просто ние сме на принципа ,щом има за сопотненци и припоци , искаме и на нас .
Ти лично ,ако си инвеститор би ли инвестирал в обект ,който е "безсрочно и безвъзмездно" ?
За мен това бясно бързане за стадион в момента е малко , както се беше изразил на "гол тумбак чифте пищови" , от една страна "желязото се кове ,докато е горещо" . От друга страна за мен стадиона е нещо ,което не се прави за да бъде използвано за 10-15 , а за много повече. И аз лично предпочитам да чакаме , но да направим стадион, който ще се самоиздържа, а не паметник на глупостта подобен на "Колежа" ,който след 10-15 години ще се чудят какво да го правят.

Върни се в “Левски”