tmanolov написа:vlong написа:tmanolov написа:vlong написа:Десет дни след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост,
Врачанския отбор имат ли собственост в тяхната далавера?
Имат, 50/50 са - те уж с пари, даржавара с апорт на имота. Ние имаме гола цесия и то ще си плащаме. А бяхме безвъзмездно и безсрочно. Г.з. е за катран и перушина!
Ясно,че дават пари за стадиона,ама след това кой му е собственик?Или пак по 50
Учредиха специално дружество, което е собственик на стадиона - Сердика имоти или нешо от сорта и точно там са 50/50. Затова, ако си спомняш, беше играта за оценка на стадиона и Панчарево. Оцениха ги на смешна сума и после допълнително я намалиха. Това беше спортната вноска на държавата - тя влезе с имотите за нейните 50%. Пропоците уж преведоха същата сума в пари на два транша. И вероятно от тази вноска в момента са парите, с които строят. Т.е ще имат поне 50% в бъдещия стадион и земята му и Панчарево. А после с някоя врътка сигурно и 100%. Докато ние се отказваме от нашата безвъзмездна и безсрочна ситуация и вече ще плащаме. Не знам дали не губим и сектор А с подобна врътка, защото той си беше наш. Въобще доста кофти реална загуба в момента за имагинерна бъдеща печалба
"Новия стадион" на припоците им е даден за 30(35) години при 50/50 публично-частно партньорство. На всеки е ясно ,че реално ще бъде 100% на Папазки . Според мен при припоците се случват доста алогични неща . Като наказани за нарушаване на ФФ и демонстративно ги нарушаваш в много по-тежка форма . Мен ме съмнява ,че ги готвят за ново припознаване или още по-лошо за тях Папазки да вземе парцела ,а отбора да се окаже в аматьорския футбол. ПФК ЦСКА-София никъде не участва в дружеството собственик на стадиона. Партньор на държавата в момента е В.Папазки. Но това не е наш проблем.
При нас определено " безсрочно и безвъзмездно" определено е по-добрия вариант. Сериозно ли мислиш ,че Наско Сираков има някакво отношение към стадиона? Нито има потенциала , нито акъла, нито влияние за тази работа. Това е работа много над максимума на неговите възможности. Просто ние сме на принципа ,щом има за сопотненци и припоци , искаме и на нас .
Ти лично ,ако си инвеститор би ли инвестирал в обект ,който е "безсрочно и безвъзмездно" ?
За мен това бясно бързане за стадион в момента е малко , както се беше изразил на "гол тумбак чифте пищови" , от една страна "желязото се кове ,докато е горещо" . От друга страна за мен стадиона е нещо ,което не се прави за да бъде използвано за 10-15 , а за много повече. И аз лично предпочитам да чакаме , но да направим стадион, който ще се самоиздържа, а не паметник на глупостта подобен на "Колежа" ,който след 10-15 години ще се чудят какво да го правят.