efbet Лига: Левски (София) - Арда 1924 (Кърджали), Неделя от 18:45 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - Арда 1924 (Кърджали), Неделя от 18:45 ч.

Мнениеот NOMER14 » 30 сеп 2024 15:33

Другите набори на Ники Илиев - Стоил, Сухия, Сашо не можаха да направят кариера. За Калин да не говорим.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 30 сеп 2024 20:03

Аз съм твърдо за да се пращат да играят под наем юноши. Трупа се игрова практика и рутина, но най-вече опит. Защото има много, дето сред връстниците си са като Меси, но като дебютират в мъжкия футбол и защитници, като Краучнов и Живко Атанасов, които никога не са били нещо особено, но са много опитни и стабилни ги изритват и само с позициониране ги правят в гледащи отблизо мача.
Само че почти всички опашкари, като Хебър, Ботев Вр, Локо Сф, Славия и тн. ще предпочетат да налагат техни кадри или да вземат някакви черни перли с надеждата, че ще изкарат някой лев от тях, а не да развиват чужди таланти.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 сеп 2024 20:13

Халфовата ни линия издиша, просто защото "концептуалният ни модел" на изнасяне на топката, или при "постепенна атака", е тотално сбъркан.
ПисАх го и по време на мача... Не може цялостната ни идея да е, да докараме топката до офанзивните халфове - Бала и Джем, или до някой от Снага/Колев, с 3-4 паса.
При това, въпросните, почти не участват в разиграванията, просто защото са... Крайната цел на същите.
В "разиграванията" участват 3-ката централни бранители, и халф-бековете, които са около центъра ...
При наличието на Охене, нещата са леееко по-различни, щото той има приличен контрол над топката и може да я води, без да си я повече 2-3 метра напред и или да му я вземат, или избият.
Но Цунами е далеч от тези качества и съответно прави като колегите си в отбрана - пасове на сигурно, назад или в страни, и там обикновено халф-бековете, ритата напред към нЕкой от офанзивните ...
Сори, пичове, ама от нЕколко кръга ни разбраха и я караме само на ентусиазъм, публика и статични ситуации.
Това действително срещу "задължителните отбори" минава и вероятно - често ще минава, ама срещу себе-подобните и Разград, ще е нужно... Мааааалко повечко креативност.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 30 сеп 2024 20:36

veni__85 написа:....

Лично аз не помня , кога последно бяхме с 25т. след 10 кръг, но продължаваме да мрънкаме, все едно само ние правим слаби мачове в нашата лига.

Напълно споделям това мнение. Отборът е почти изцяло нов, а останалите от миналия сезон и отпреди това сигурно още ходят да си леят куршум като се сетят за най-грамотния тактик на републиката от Толбухин града голяма.
Да видим статистиката на Левски дотук:
10 Мача / 8 победи / 1 равен / 1 загуба
Голова разлика: 23:5
За сравнение головата разлика на ония, де струват 4-5 пъти повече (кръчмарска сметка, разбира се, мързи ме да ровя из сайтовете сега), е: 16:1
Пълна подкрепа за Генчев и отбора! Другото, по мое скромно мнение и предвид горните редове, е неоснователно мърморене на фона на резултатите от последните вече доста години, а и реалностите в държавата и клуба.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 сеп 2024 21:03

Serafim написа:Аз съм твърдо за да се пращат да играят под наем юноши. Трупа се игрова практика и рутина, но най-вече опит. Защото има много, дето сред връстниците си са като Меси, но като дебютират в мъжкия футбол и защитници, като Краучнов и Живко Атанасов, които никога не са били нещо особено, но са много опитни и стабилни ги изритват и само с позициониране ги правят в гледащи отблизо мача.
Само че почти всички опашкари, като Хебър, Ботев Вр, Локо Сф, Славия и тн. ще предпочетат да налагат техни кадри или да вземат някакви черни перли с надеждата, че ще изкарат някой лев от тях, а не да развиват чужди таланти.

Проблема в пращането на юноши под наем е ,че май повече се развалят като идат някъде под наем.
В България няма тази практика всички юношески школи да работят по единна методика . Времената когато футбола беше "дай и бягай" минаха безвъзвратно. Ако примерно Левски работи по една методика и си опитва да отработва се един определен стил( това се прави при юношите, а не в първия отбор) и след това изпратим момче да играе "антифутбол" примерно в Ботев(Вр) ,много вероятно ефекта да е обратен. Отделно много често треньорите не се интересуват от развитие на младите играчи ,а от печелене на точки . Не на последно място , когато един футболист преминава от един отбор в друг , то той трябва да е убеден че това е най-доброто за него в момента, защото разочарованието може да пречупи едно младо момче. На всички млади футболисти бих препоръчал да прочетат " Начален сигнал" на Шумахер и да разберат ,че както каза бившия ни треньор ,когато дойде като играч в Левски преди повече от четвърт век "Мечтите не се подаряват" и в живота нищо не се получава наготово. Примерно бившия ни голям талант Мартин Хайдаров ( беше капитан на формацията 2003 в която играеше заедно с Маринчо и Дани Начев) - обиколи не знам колко отбора и в момента е резерва в Локо(Пд) ( между другото там мисля 5-6 наши юноши).

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 30 сеп 2024 21:20

От тия преостъпваните само Топузаков излезе нещо за други не се сещам.
Той не е и юноша на Левски.
Вагнер и Ричард ходиха в морето.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 30 сеп 2024 21:25

honda написа:
Serafim написа:Аз съм твърдо за да се пращат да играят под наем юноши. Трупа се игрова практика и рутина, но най-вече опит. Защото има много, дето сред връстниците си са като Меси, но като дебютират в мъжкия футбол и защитници, като Краучнов и Живко Атанасов, които никога не са били нещо особено, но са много опитни и стабилни ги изритват и само с позициониране ги правят в гледащи отблизо мача.

Проблема в пращането на юноши под наем е ,че май повече се развалят като идат някъде под наем.
В България няма тази практика всички юношески школи да работят по единна методика . Времената когато футбола беше "дай и бягай" минаха безвъзвратно. Ако примерно Левски работи по една методика и си опитва да отработва се един определен стил( това се прави при юношите, а не в първия отбор) и след това изпратим момче да играе "антифутбол" примерно в Ботев(Вр) ,много вероятно ефекта да е обратен. Отделно много често треньорите не се интересуват от развитие на младите играчи ,а от печелене на точки . Не на последно място , когато един футболист преминава от един отбор в друг , то той трябва да е убеден че това е най-доброто за него в момента, защото разочарованието може да пречупи едно младо момче. На всички млади футболисти бих препоръчал да прочетат " Начален сигнал" на Шумахер и да разберат ,че както каза бившия ни треньор ,когато дойде като играч в Левски преди повече от четвърт век "Мечтите не се подаряват" и в живота нищо не се получава наготово. Примерно бившия ни голям талант Мартин Хайдаров ( беше капитан на формацията 2003 в която играеше заедно с Маринчо и Дани Начев) - обиколи не знам колко отбора и в момента е резерва в Локо(Пд) ( между другото там мисля 5-6 наши юноши).

Трудно е да се прецени, от една страна в Левски тренират с по добри футболисти, от друга липсва играта практика. Втория отбор помага, но нивото във В група е по скоро любителско и военно същевременно. Само да вметна, че в тази Схема която практикуваме играчите трябва да са и в двете фази уникални...примера е на Интер халфовата линия!!! Няма паралел като качество просто схемата на игра е една и съща, давам пример, че това явно е идеята на тази схема на игра. Сега ако имахме Миланов и Кръстев и Краев щяхме да сме чудо отбор.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 сеп 2024 21:36

Едно време имаше 2 смени, като едната се пазеше за контузия.
Сега при цели 5 смени и почти 100 минути игра една-две юношки могат да поритат малко. Това не става, защото мачовете си ги вземаме с гол разлика. Другият вариант юношката да почва само първото полувреме.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 30 сеп 2024 22:30

THE G.A.M.E написа:Халфовата ни линия издиша, просто защото "концептуалният ни модел" на изнасяне на топката, или при "постепенна атака", е тотално сбъркан.
ПисАх го и по време на мача... Не може цялостната ни идея да е, да докараме топката до офанзивните халфове - Бала и Джем, или до някой от Снага/Колев, с 3-4 паса.
При това, въпросните, почти не участват в разиграванията, просто защото са... Крайната цел на същите.
В "разиграванията" участват 3-ката централни бранители, и халф-бековете, които са около центъра ...
При наличието на Охене, нещата са леееко по-различни, щото той има приличен контрол над топката и може да я води, без да си я повече 2-3 метра напред и или да му я вземат, или избият.
Но Цунами е далеч от тези качества и съответно прави като колегите си в отбрана - пасове на сигурно, назад или в страни, и там обикновено халф-бековете, ритата напред към нЕкой от офанзивните ...
Сори, пичове, ама от нЕколко кръга ни разбраха и я караме само на ентусиазъм, публика и статични ситуации.
Това действително срещу "задължителните отбори" минава и вероятно - често ще минава, ама срещу себе-подобните и Разград, ще е нужно... Мааааалко повечко креативност.

Мъри направи отбор, който да играе срешу "себеподобните", Разград, ПАОК, но същият отбор не можа да играе срешу Хамрун, Спартак Варна или Славия. За съжаление без 6-7 млн евро е така. Избираш определен приоритет и налагаш него. Т.н. профилен отбор, който има един до два начина на игра. За останалото се искат играчи с много умения и футболен интелект, а те не са из трета португалска и бразилска дивизия. Апропо Митков е халф и ако е здрав може да играе, сега доколко е креативен не знам, но има играта на вътрешния халф

Muaddib
Контакти:

Мнениеот Muaddib » 01 окт 2024 09:27

Истината е, че този мач си беше доста крив и добре, че го взехме. Играта не беше впечатляваща, но пък доминирахме. Шапки долу за всички посетили, щото времето беше отвратително.

Алекс Колев над всички, браво. Това момче гори във всеки мач. Да продължава все така.
"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи ... " Умберто Еко

Върни се в “Левски”