alexdb написа:honda написа:alexdb написа:Събирам. Колко холандци минаха през Левски? Към една дузина. Някои от тях си бяха и класа, но пък имаше и тотални дупки Слори. Като цяло холандците са научени футболисти и за нашето първенство обикновено са над средното ниво, но това е смешно мерило. Та за тия холандци колко пари изкарахме? Всъщност колко милиона платихме за Спирингс който е също млад и добре сложен холандец с видими качества? Така че си нахлупил някакви розови очила и си бленуваш като Тити Папазов за 50 хил. абонаментни карти.
За да изпадне дотолкова, че да акостира в България срещу 0 лева в средняшки отбор в който да не направи нищо като визитка считай колко струва. Последният милионен трансфер на Левски е Гарата. Взехме му 2,5 млн. (от тях май някакви заминаха към предишните му клубове). Но Гарата направи феноменален сезон и в България и в Европа. И за всичко това 2 млн. евро от които Батков скачаше до небето. А ти искаш за тоя чупливия, дет от 34 кръга 15 е бил счупен някой да ти даде 1 млн., че и половина. Все пак не забравяй, че един от големите ни удари беше Гари Родригес (също холандец) и със зор му взехме 600 хил. евро. А в сравнения с този Гари си беше величина. И го доказа

Малко се успокой.
Сигурен ли си ,че последния ни милионен трансфер е Гарра Дембеле?
Какво ще кажеш за А.Вутов- приблизително 1 млн евро( около 960 хил евро без бонусите )
Малко си се объркал за Г.Родгирес- той беше даден под наем на Елче за 600 хил евро за 6 месеца, после беше откупен , като общата сума беше около 2.2 млн евро. Отделно Левски получи процент от следващите трансфери на Г.Родригес. Между другото имаше много успешен период в Галатасарай.
Г.Обертан - продаден за 2 млн евро- обявени лично от президента на новия му клуб ,предполагам ,че е по-добре запознат с трансфера му от теб.
Д.Мариани - продаден за 1.5 млн долара.
Така че малко по-леко.
Никакви милиони не сме платили за Спирийнгс.
За мен да се говори ,че Галатасарай е уговорил Робърта ми иглежда малко партенка , но информацията идва от "Сабах" , а "Сабах" и Галатасарай имат един и същ собственик. Между другото главен скаут и методист на школата на Галатасарай е ( или беше) небеизвестния Ян Диркс, който преди 15 години беше и при нас( някои гении му намазаха ските). Който заемал и същата позиция в холандската федерация и най-вероятно е много добре запознат с качествата на Робърта.
Тази история за Обертан си беше пълен фейк и от балансите на Левски не се вижда да са влизали такива пари

Отделно информацията беше за около милион. С Мариани историята беше нещо подобно. Но говорим за нещо съвсем друго - може ли за Робърта да се вземат подобни пари или не. И аз категорично съм на мнение, че не могат. Сравнен с изброените от теб той си е абсолютно посредствен. Не разбирам и превъзнасянията за големите му качества. Сезонът беше изключително слаб за клуба, респ. и за него. Нищо забележимо и запомнящо се. А това с Галатасарай си е естествено пълна партенка.
Ще поживеем, ще видим. Обещавам да се извиня ако на този му бъдат взети повече от 500 хил. евро. Макар, че най-вероятно няма да му се вземе нищо щото ще се изниже като свободен агент. Пък после ще го видим и каква кариера ще направи.
Нямам идея доколко историята за Обертан е фейк- тази сума беше обявена от президента на новия му клуб, сигурен съм,че е не по-зле запознат от теб за параметрите на контракта, най-малкото го е подписвал
За Мариани - Левски дължеше доста пари за него и Паулиньо на агенцията им - над 600 хил евро. При всички случаи трансфера му е доста над 1 млн евро.
За мен Обертан и особено Мариани са по-класни от Робърта ,но Обертан беше доста ялов нападател - когато реши ,нямаше защитник в България ,който можеше да го спре , но много рядко неговите действия завършваха с гол на Левски.
Мариани беше много качествен играч - в офанзивен план, писах за неговите качества преди да изиграе и 1 минута за Левски. Участваше при около 50% от головите ни атаки. При него недостатък беше практически нулевата полза от него в дефанзивен план и доста слаба физическа подготовка. Малко прилича на 10-ка от 80-те години на миналия век. Такъв тип футболисти по принцип в момента не се котират високо.
Робърта има своите качества , но много често се изключва от игра ,отделно е доста чуплив( който да го вземе ще му направи със сигурност обстойни прегледи). За мен не бе ползван по-най-добрия начин. На пръв поглед е централен нападател , но умее да "бяга" от защитниците или да ги "разхожда" , има доста добра бързина умее да играе и като крило( всъщност във Фейнорд е играл крило ,а не ЦН). За мен недостатък ,му неумението да играе за спорна топка или да "засича" подавания и да стреля без подготовка. Най-голямото му предимство е умението да влиза в празно простраснтво и има доста добрра бързина с топка за ЦН . Когато стреля обикновено цели ъглите. Ударите му са точни ,но не много силни. За мен е трениран да играе като "втори " нападател , но не точно таран. По принцип такива футболисти доста се търсят, а е сравнително млад -22 години. Между другото на мен ми е странно как никой не видя,че Д.Алар не е ЦН и в Австрия като е играл като такъв се е провалял, но като "втори" нападател е бил много успешен.