Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

DoSomethingDifferent
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот DoSomethingDifferent » 12 ное 2025 14:49

Аз предлагам сутрин да е време за „цици“, а по обед, да се правим на финансисти. Все пак, че сме в спортен форум, не значи да не поддържаме форма и в други дисциплини.
Do Something Different!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 12 ное 2025 15:02

Bet_Expert написа:
1914.1902 написа:
Bet_Expert написа:
1914.1902 написа:Хората, които са толкова убедени в титлата на Левски, ще кажат ли в края на сезона не разбираме нищо от футбол, ако ''сините'' не станат шампиони? :) Това трябва да бъде достойната ви постъпка, поне така смятам аз.

Влади Въргала и още един сериозен фен вече казаха, че титлата е синя.
Но и без те да го казват, не виждаш ли, че нито 1948, нито Лц се напъват за титлата, а не е като да нямат пари и солидни състави, особено в Рз.
Кога Левски е водил с 11 точки в началото на ноември?
Нещата са кристално ясни.
Левски е следващият шампион и ще имаме 15-та поредна титла на едни и същи хора, но с различен клуб.
Можеш да си запишеш тези редове и май месец пак ще си говорим.

Съгласи се да направиш това, което казах, след като всичко е толкова ясно. Няма смисъл от други приказки.

Да припомним, че Лудогорец има мач по-малко. И да не забравяме, че при първата титла изоставаха с 8 точки при пет/шест оставащи кръга, а ти сега връчи титлата на сините още през ноември.

Съгласявам се, а ти като Тома Неверни, ако Левски стане шампион, ти какво ще направиш?
Би ли се извинил?
Защото искаш, ако не станем шампиони да направя нещо, ок, имаш го, ама какъв е твоят залог в случая?
Това е вид бас, аз съм убеден, ти не си убеден в титлата.
Та ти какво ще жертваш, ако Левски триумфира?
Щото в един такъв казус не може аз да поемам риск, а ти да си уин-уин.
Ти какво ще направиш, ако моята прогноза(и на стотици други хора) се окаже вярна?
Знаеш ли, Левски не просто е сигурен шампион, а ще е такъв кръгове преди края.
А ти защо го поставяш на съмнение, не знамммм.

Ще се извиня на всички, които са съгласни с моето предложение, но не и с тези, които твърдят нещо, а бягат по тъча.

Аз не казвам, че е невъзможно Левски да вземе титлата. Просто не виждам кое е толкова нагласено до този момент, за да са толкова категорични някои в наредения триумф към трофея.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 12 ное 2025 15:04

vlong написа:И на мен ми направи впечатление, чеДелянски споменава 10%лихва,всяка година, като нещо сигурно. То така, ако беше, ехее

Toва, за което той говори, е 10% средногодишна възвръщаемост за срок от 100 години.
Става дума за американския индекс S&P 500.
Примерно, през изминалата 2024 година е имал възвръщаемост от 23.3%
Но пък през 2022 е била отрицателна - 19.4%
Идеята на стратегията, която ви подсказва, е, че когато инвестираш постоянно за пероид от 20 години, например, ще хванеш и високи и ниски нива, но в крайна сметка имаш средногодишна възвръщаемост и това трябва да те интересува в края на периода.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 12 ное 2025 15:10

DoSomethingDifferent написа:
miro_rz написа:
W84me написа:
miro_rz написа:Запишете за по още едно висше в Стопанския в Свищов, че нещо издишате.

Коча ли ще идва? Тогава вече ще им се стъжни...

Аз съм с две ръце за конкуренцията. Тука трябва да стане като в Португалия или Нидерландия. 3 коня е Ок!

И аз съм съгласен, дори няма да е лошо да има четирима претенденти за титлата в група от десет отбора и четирима, които да се борят да не изпаднат. Звучи много добре, но едва ли ще стане.

И да, и не.
Ако впрочем са 10 отбора и 5 са от София, 2 от Пловдив и ще спрем футбола в провинцията. Градове като Русе, ВТ, Враца ще страдат. Навярно ще вдигнем нивото, но това в Б ще е трагично както сега!
Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 12 ное 2025 15:12

Bet_Expert написа:Продължавам да твърдя, че дискусията за инвестиции и финансов ръст не трябва да спира, за да може всеки в Без цензура да я види.

От футболни теми в това аматьорско първенство и този скопен национален отбор няма смисъл.
100 пъти е по-добре хората да са финансово грамотни и знаещи, отколкото да пишат за говеда, буфери, припоци, еклери и т.н.
Поздравления за Тристан и другите инициатори по темата!

Малко вдигнахме нивото на темата :geek:
Тъй като всичко изглежда като каша просто виж на Тристанеца коментара, дето е изредил едни много много стойносни книжки. Гледам, че си първия, който проявява сериозен интерес т.е. имаше полза с Тристан да си загубим времето. :lol: Така че като видиш коментара му по назад и след време се похвалиш, че си прочел нещо от тях и си се запалил, ще съм много радостен.
Лично аз ще ти препоръчам да почнеш с ''Как да инвестирам като нищо не инвестирам'' :)
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 12 ное 2025 15:26

miro_rz написа:
miro_rz написа:
W84me написа:
miro_rz написа:Запишете за по още едно висше в Стопанския в Свищов, че нещо издишате.

Аз съм с две ръце за конкуренцията. Тука трябва да стане като в Португалия или Нидерландия. 3 коня е Ок!

И аз съм съгласен, дори няма да е лошо да има четирима претенденти за титлата в група от десет отбора и четирима, които да се борят да не изпаднат. Звучи много добре, но едва ли ще стане.

И да, и не.
Ако впрочем са 10 отбора и 5 са от София, 2 от Пловдив и ще спрем футбола в провинцията. Градове като Русе, ВТ, Враца ще страдат. Навярно ще вдигнем нивото, но това в Б ще е трагично както сега!

А какво пречи във Враца или Русе да се направи това, което стана в Разград, и да си играят в А група? Иначе да си живуркат, както сега, без стадиони, бази и т.н., в Б група, не виждам голям смисъл. Нищо че са, както казваш, „футболни центрове“.

П.П.
Аз не смятам, както неутралният колега, че нови стадиони и бази са без значение спрямо силен отбор. Напротив, мисля точно обратното. А фактът, че не се сещам за силен отбор без хубав стадион и модерна база, го доказва. В този ред на мисли, нека в А група играят само отбори, които имат модерни стадиони и бази, така според мен ще се вдигнат както качеството, така и посещаемостта.
Последна промяна от DoSomethingDifferent на 12 ное 2025 15:30, променено общо 1 път.
Do Something Different!

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 12 ное 2025 15:30

TristaNNN написа:Какви DCF анализи те гонят, когато говорим за аудитория, която не знае дори какво е P/E ratio, примерно? Не помагаш, а пречиш и повече объркваш хората така, правейки се на всезнаещ.

Не бе той за DCF към мен беше това да ме пробва. :lol: Опита се да ''нацели'' нещо, както ''нацелва'' пазарите нашия. :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 12 ное 2025 15:38

delqnski47 написа:
Bet_Expert написа:Продължавам да твърдя, че дискусията за инвестиции и финансов ръст не трябва да спира, за да може всеки в Без цензура да я види.

От футболни теми в това аматьорско първенство и този скопен национален отбор няма смисъл.
100 пъти е по-добре хората да са финансово грамотни и знаещи, отколкото да пишат за говеда, буфери, припоци, еклери и т.н.
Поздравления за Тристан и другите инициатори по темата!

Малко вдигнахме нивото на темата :geek:
Тъй като всичко изглежда като каша просто виж на Тристанеца коментара, дето е изредил едни много много стойносни книжки. Гледам, че си първия, който проявява сериозен интерес т.е. имаше полза с Тристан да си загубим времето. :lol: Така че като видиш коментара му по назад и след време се похвалиш, че си прочел нещо от тях и си се запалил, ще съм много радостен.
Лично аз ще ти препоръчам да почнеш с ''Как да инвестирам като нищо не инвестирам'' :)

Да сте живи и здрави и двамата.
Защото финансово грамотна нация е далеч по-добре от невежеството.
Задължително продължете да пишете по темата.
Струва си!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 12 ное 2025 15:39

miro_rz написа:
miro_rz написа:
W84me написа:

И да, и не.

А какво пречи във Враца или Русе да се направи това, което стана в Разград, и да си играят в А група? Иначе да си живуркат, както сега, без стадиони, бази и т.н., в Б група, не виждам голям смисъл. Нищо че са, както казваш, „футболни центрове“.

Във Враца и Русе няма фармацевтични заводи. Нишата вече е запълнена.

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 12 ное 2025 15:44

tmanolov написа:ще се въздържа от коментар, просто защото благоприличието ме възпира да ти тегля една ПМ - за разлика от Изолда, аз съм си с името тук, не се крия, доста хора ме познават и ми имат номера, и т.н. Бъди здрав и успешен - не си ти, когато си жаден - това е последната ми реплика към теб!

Това към мен или към Тристан го написа?
Защото нямам спомен да сме влизали в спор с теб, камо ли директен?
Вече по темите с инвестициите, по които спорите с Тристан, там не се меся, защото очевидно сте по-запознати от мен.
Но пък ми е любопитно да разбера чуждия опит, успехи, грешки и препоръки.
Това като цяло е изключително полезна тема.

Върни се в “Левски”