Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот miro_rz » 12 ное 2025 11:10

Запишете за по още едно висше в Стопанския в Свищов, че нещо издишате.
Изображение

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 12 ное 2025 11:53

miro_rz написа:Запишете за по още едно висше в Стопанския в Свищов, че нещо издишате.

Коча ли ще идва? Тогава вече ще им се стъжни...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 12 ное 2025 11:56

https://youtu.be/vxhzTi8DNyU?si=krd6Y9a5bYUS25IM
Сините са за вътрешна консумация
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 12 ное 2025 12:49

W84me написа:
miro_rz написа:Запишете за по още едно висше в Стопанския в Свищов, че нещо издишате.

Аз съм с две ръце за конкуренцията. Тука трябва да стане като в Португалия или Нидерландия. 3 коня е Ок!
Изображение

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 12 ное 2025 12:55

miro_rz написа:
W84me написа:

Аз съм с две ръце за конкуренцията. Тука трябва да стане като в Португалия или Нидерландия. 3 коня е Ок!

И аз съм съгласен, дори няма да е лошо да има четирима претенденти за титлата в група от десет отбора и четирима, които да се борят да не изпаднат. Звучи много добре, но едва ли ще стане.
Do Something Different!

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 12 ное 2025 13:13

Некъв безроден припок писал писмо до Насар - в няколкото реда е събрана квинтесенцията на отрицанието, нихилизма и припощината - абсолютна измет! И после някои искали обединение с тези - пфу!

Това е писмото ми до Карлос Насар. Написано с много болка, яд, гняв и сълзи. Това не е писмо от фен към спортист. Това е писмо от един обикновен българин към световен феномен, чието сърце бие за България. Но нали знаете онзи виц за българите в Ада – те нямат нужда от дявол, който да ги дърпа в казана, защото се дърпат сами.

Роден от българска майка, Насар е наполовина българин. По кръв. Всъщност той е по-българин от повечето от нас, защото иска да вдига за България. Не може да бъде купен с пари, злато и нефтени кладенци. Карлос Насар обича България и иска да остане българин, но е твърде вероятно да бъде прокуден. От едни дребни, неуспели и мижави душици.

Карлос, отиди в Бахрейн! Отиди в ОАЕ или Саудитска Арабия! Отиди където те искат и ценят, където ще са готови да те позлатят и да ти вдигнат 5-метрова статуя от чисто злато! Ние не те заслужаваме, златно българско момче!

Ти, Карлос, не просто печелиш световни титли със световни рекорди! Ти си спортно и чисто човешко чудо! Ти си най-великият български щангист в историята! Вече си поне на едно ниво с Наим Сюлейманоглу,но скоро ще бъдеш нещо повече и от него, защото буквално се гавриш със съперниците си. Убеден съм, че умишлено стартираш мудно, за да пробваш докъде можеш да стигнеш, да провериш границите на възможностите си. Чудя се кой всъщност е татко ти – не е някакъв ливанец, според мен е Зевс. Или друг върховен Бог, без значение от религията.

Карлос, теб боговете те обичат, но не и българите. Българинът често се мисли за повече от Бог. Но за съжаление много често самочувствието му е по-голямо от реалната му стойност. Теб българинът не може да те оцени. Затова и не те заслужава. За снимката ти с един български политик българинът започна да те плюе. От мизерния си диван, хартиеният тигър даде оценка на теб – чудото в щангите, феноменът в световния спорт. Срам ме е, че стана свидетел на този позор, на този невиждан срам, Карлос. И ти се извинявам от името на всички други българи, които те ценим и обичаме.

Лично аз съм готов да организирам събиране на пари за финансиране на твоята подготовка, ако абдикиралата федерация по вдигане на тежести все още не е излязла от будната си кома. Защото е обидно да имаме да имаме такъв златен петел и да го заколим. Ще организирам и събиране на средства за твоята подготовка в Бахрейн, ако се наложи – не заради парите, ти там ще ги ринеш до дълбоки старини. А защото го заслужаваш. Защото така трябва и защото така искам.

Напусни България, Карлос! Тръгни си, наше златно момче! Ние не те заслужаваме! Дори аз и други като мен не те заслужаваме, защото си стоим в топлите домове и те браним само от компютрите си. И ние сме същите жалки мишоци! Махни се, Карлос! Ти, велик шампионе, заслужаваш нормална среда. Каквото тук няма, защото в България ние мразим шампионите си – осъзнато или не. Не можем да приемем, че са нещо повече от нас и ги дърпаме обратно в казана.

Тръгни си, Карлос! Спаси се от злобата и чупи световни рекорди за Бахрейн. Там ще се радваш на повече слънце във всяко едно отношение.

Детелин Русев, специално за Gol.bg
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

На линия
Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 12 ное 2025 14:39

tmanolov написа:
1. Инвесторирам от около 30 години - казах ти вече, че започнах покрай дядо ми с акции на Лекс, Хранков, ПЧБ и т.н. - масата фалираха. После имаше участия в масовата, пък дот ком балона, пък компенсаторките покрай БТК (там колко пари направиха лъжците и откраднаха от пенсионерите, ама нейсе), пък ръста на БФБ, пък голямото мяу, пък възстановяване и т.н. С две думи - имам предостатъчно опит от времето, когато ти си ходил прав под масата :mrgreen:

2. Никога не съм отричал който и да е инструмент за инвестиции - не знам защо реши, че съм против. Просто ти казвам, че има различни начини, по които да достигнеш до добра доходност. Ти си адепт и си много далеч от сметките и оценките - идея нямаш как се прави DCF анализ, да речем. Пуснали си ти едни стойности и ти си вярваш в тях. Пак да кажа - не отричам изобщо инвестицията в акции, напротив, аз самият имам много сериозна експозиция към акции

3. Злато винаги съм имал, но не и като инвстиция, а за зор заман. Налично, физическо - казах ти, купувал съм на 500 долара, когато почти никой не го искаше. Имал съм и нумизматика, и от много, имал съм и имам и доста унции, но не препоръчвам на никого да си набива основната част от парите в злато

4. Имотите са интересен актив, на който не съм особен фен, но е факт, че масата у нас рипа основно на тях - за мен пазарът вече показва признаци на тотални извращения в тази насока, но всеки си е преценил къде и как да се набута. Дадох ти примера със себе си - имот, който купих за 85 000 евро изцяло с кредит (100 000 с обзавеждането, но то беше от мен) през 2010 с месечна вноска от около 650 евро (средномесечно за периода от 15 години - започнах на около 800, приключих на 600 евро), беше продаден за 400 000 евро през настоящата година. Вноската е точно наемната му цена, ако бях живял под наем за периода в същия. Иначе казано, дошли са ми от вятъра едни 400 000 евро - това как е, добре ли е? Отново подчертавам, че не съм оосбен фен на имотите - просто опция, Да не говорим за далаверата преди 3-4 години, когато с 20-30 000 евро си капарираш апартамент за 120-150 000 евро и след година, като вземе акт 16, продаваш същия за 200 000 евро и вземаш разликата до 120-150 000 евро, като си "играл" само с 20-30 000 евро - чиста и бърза печалба с елементарен ливъридж

5. Винаги съм бил коректен и сум давал съвети, включително на хора във форума, но винаги с ясното условие - аз ви давам насоките, но решението си е ваше. няма панацея и няма вечен ъп - всичко е тайминг. Точно в момента не бих купил нито ЕТФ върху индекс, нито злато, нито биткойн, нито имот, но отделни интересни неща се намират сред акциите (най-вече), а изпадат и други опции. Обаче решението си е на всеки самостоятелно - казах ти, че съм спорил каква идиотия е биткойн, когато беше по 3-5 долара, а сега е 100 000. даже имам една почерпка от 0.3 биткойна (които тогава бяха 100 лева) от един случаен познат от форумите (дори не го знам как се казва) - сега са 60 000 лева, но тогава ми стигнаха за една бърза кръчна.

Отново ти казвам - не бъди адпет. Това, че бгстанецът е тъпо парче и не разбира от акции, не значи, че те са нещо мега уау и само ще растат. таймингът е всичко за всяка инвестиция. желая ти успех!

Почудих се в какъв тон да ти отговоря, но понеже много неприятно сереш върху първоначалната ми идея (да помогнем на хората, да ги насочим към информация и към най-най-най простичките възможности за инвестиране след като се ограмотят с няколко книжки), стремейки се да задоволиш нуждата си да блеснеш, докато извърташ нещата за постигане на целта си, пренасочвайки и усложнявайки информацията, няма да съм вече толкова любезен, съжалявам.

1) Ако ще да инвестираш от 1030 години, това не те прави непременно знаещ и успешен. Та ти дори не схвана, че Делянски говори за S&P 500 и най-най-най простата стратегия за усредняване на доларовите разходи (DCA - dollar cost average). Tа нали идеята на тази най-най проста стратегия е да се избегне опитът за уцелване на пазара и движенията му нагоре и надолу(тайминга, ъп, даун, патриоте!), така щото при тая дългогодишна сратегия все ще уцелиш моменти нагоре, както и такива надолу, но като теглиш чертата след 20 години, примерно, си "по средата". Затова и така се казва стратегията. Всичко това го пише в книжките за магарета, които препъръчах. Ти не схвана най-най простата стратегия в инвестирането, тръгнал да се фука тука с опит.
Рей Далио - един от най-великите люде и инвеститори на нашето време казва безплатно на света, че няма как обикновения човек да направи успешния "тайминг" :mrgreen: на пазара, просто отзат има армия от такива като Далио с всичките му стотин експерти и милиарди, милиарди редове код, ИИ и каквото се сетиш, обаче Ганьо Манолев се изтъпанчва тука и казва, че това е най-важното. :mrgreen:
Уорън Бъфет - категорично най-успешният инвеститор, или поне в топ 3, на всички времена казва безплатно на света, че ще завещае, каквото ще завещава на родата, ама им препоръчва да го набухат в S&P 500, без значение от пазара, ама друг форумен спец с 3000% печалба :mrgreen: (любимите ми - никога не казват нищо за загубите си :lol:) също смята, че е добре да се пробва да уцели пазара.

2) Тогава почвай да даваш съдържание за четене на хората във форума, така както го направих аз, ама на ниво най-най-най начинаещи, в противен случай не допринасяш с нищо, освен с това да си начешеш егото. КАзах ти - приеми, че си най-най-най мастития инвеститор измежду нас и спи спокойно, остави ни нас, "бунаците" да пробваме да направим нещо добро за форумния народ и да видим как може да му отворим очите за най-най простите неща. Какви DCF анализи те гонят, когато говорим за аудитория, която не знае дори какво е P/E ratio, примерно? Не помагаш, а пречиш и повече объркваш хората така, правейки се на всезнаещ.

3) Не ме(ни) ебе какво имаш, кога си го купувал и на колко си го продал. Аз дадох линк на хората с безплатно съдържание от компетнтен автор, за да се ограмотят по темата злато, ако имат желание, а ти какво направи - пак сра отгоре! Ма бил арогантен, ма познавал го бил, ма н'ам какво? И това с какво допринесе за ограмотяване на съфорумниците?

4) Не ме(ни) ебе. Препоръчвай материали на хората за четене, та да станата и те мастити имотни съдържатели като теб.
Тука имам какво да кажа и по тая тема, понеже и такива активи(да, в моя случай са
изключително активи!) притежавам, но няма смисъл, след като не мога да спомогна за ограмотяване на хората.

5) И аз не съм се засилил да казвам никому какво и дали да купува. Просто им посочих КАК да се ограмотят изначално и сами да вземат такива решения. Сами, след като научат елементарни неща, защото със сигурност повечето не знаят елементарни неща за инвестициите и спестяванията по принцип! Посочвам им АБВ-то!
Ганьо Манолев обаче веднага тръгва чааааак в КЛМ-то и в темата за акциите, понеже изпадали добри на пазара. Това е така, факт, имам и акции в портфейла си, но, отново - как помага това на напълно начинаещи хора, на които сме решили да подадем ръка, преди Ганьо Манолев да пристъпи и да ни заслепи с инвестиционното си величие?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 12 ное 2025 14:42

1914.1902 написа:
Bet_Expert написа:
1914.1902 написа:Хората, които са толкова убедени в титлата на Левски, ще кажат ли в края на сезона не разбираме нищо от футбол, ако ''сините'' не станат шампиони? :) Това трябва да бъде достойната ви постъпка, поне така смятам аз.

Влади Въргала и още един сериозен фен вече казаха, че титлата е синя.
Но и без те да го казват, не виждаш ли, че нито 1948, нито Лц се напъват за титлата, а не е като да нямат пари и солидни състави, особено в Рз.
Кога Левски е водил с 11 точки в началото на ноември?
Нещата са кристално ясни.
Левски е следващият шампион и ще имаме 15-та поредна титла на едни и същи хора, но с различен клуб.
Можеш да си запишеш тези редове и май месец пак ще си говорим.

Съгласи се да направиш това, което казах, след като всичко е толкова ясно. Няма смисъл от други приказки.

Да припомним, че Лудогорец има мач по-малко. И да не забравяме, че при първата титла изоставаха с 8 точки при пет/шест оставащи кръга, а ти сега връчи титлата на сините още през ноември.

Съгласявам се, а ти като Тома Неверни, ако Левски стане шампион, ти какво ще направиш?
Би ли се извинил?
Защото искаш, ако не станем шампиони да направя нещо, ок, имаш го, ама какъв е твоят залог в случая?
Това е вид бас, аз съм убеден, ти не си убеден в титлата.
Та ти какво ще жертваш, ако Левски триумфира?
Щото в един такъв казус не може аз да поемам риск, а ти да си уин-уин.
Ти какво ще направиш, ако моята прогноза(и на стотици други хора) се окаже вярна?
Знаеш ли, Левски не просто е сигурен шампион, а ще е такъв кръгове преди края.
А ти защо го поставяш на съмнение, не знамммм.

Върни се в “Левски”