vlong написа:....
Голямата ми издънка е, че в началото на годината бях Се засилил да купувам злато през Дск ама тея големи тарикати, едни корави разлики в курса, и докато се
ослушвам, както казах Тръмп дойде и всичко полудя нагоре и трябва да си много решителен в такъв случай, а аз не бях пък си имам и други проблеми и така изгубих 50% евентуална печалба от началото на годината.
....
На това също е важно да се обърне внимание (респективно да се чете по темата), за да не стават бели!
Нямам представа как точно си сметнал 50% евентуална пропусната печалба от началото на годината. Сигурен ли си, че:
- Добре си изчислил спреда, когато си мислил да го купиш и впоследствие да продаваш?
- Си предвидил, едни 10% данък, който ще дължиш по ЗДДФЛ? Печалбата ти от Forex сделки(електронното злато от ДСК е такова) се облага с 10%, докато в масовия случай печалбата от физическо инвестиционно злато (монети и кюлчета) не се облага с нищо.
- Си предвидил таксите за купуваш/продаваш. Едва ли банката ще пропусне възможността да те дерне с някоя допълнителна такса.
- Не си взел такова решение, само защото всички останали наоколо в овчи хор блеят как златото върви нагоре?
-------------------------------
Питам от любопитство, понеже имам и подобни работи, но моите сметки друго показват.