Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Dust
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот Dust » 11 ное 2025 16:18

BRF написа:Инвестиционното злато си е страхотна идея,но аз я разбирам само като две неща:
Запазване на стойността на парите
Изграждане на навици за спестявания
Аз го правя за това и съм доволен,но мисля че не се печели от това!

Идеята не е толкова да се спечели, колкото да си запазиш стойността на спестяванията. То ест човек си има хубава работа, успява да си спестява и ако днес с 1000лв може да си купиш 100 литра гориво, да може след пет години отново да си купиш 100 литра гориво, а не само 50 със същата сума.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 16:22

TristaNNN написа:
tmanolov написа:
TristaNNN написа:Крум не обявява маржове, това исках да кажа. Той обявява цена купува/продава и толкова. Това, което може да не си разбрал е, че цената му е динамична и се обновява постоянно. Има си човекът някаква програма и си опреснява цените в реално време, според спот цената, която е също толкова динамична на борсата. Демек, ако сега видиш една монета за 7000 лв., след един час, докато идеш до офиса му, цената вече може да е 7040 лв. Това не значи, че човекът те мами, а просто за един час цената е дръпнала нагоре/надолу.

Друго имах предвид - че обявява цена на монети с малък тираж, да кажем с 200-300 лева над стандартните за подобен грамаж, а когато отидеш на място, почва да върти и да суче, че не може да я купи на тази цена, а на стандартната. да не съм го пробвал лично, да не знам :oops: Отново подчертавам, че той е една от основните причини за сериозната диверсификация на пазара на злато у нас, където Тавекс бяха обявили почти монополно положение. Както вече споменах, Крум го знам още като първопрохождаше в този бизнес, да не говорим, че точно за бизнеса със злато познвам може би половината от оснвните дилъри в момента поедна или друга причина

Toва е друго, и ако правилно разбирам - вече отиваме на ниво нумизматика и тук властват накои други търговски практики.
Но това не помага особено на изначалната ми идея - да пробваме да обясним на хората защо финансовата грамотност е важна, и да им покажем какво да направят, за да се научат сами да ловят риба.
Прохождащите "златари" няма да тръгнат да се занимават с монети с малък тираж или тежки нумизматики, защо им е нужна тази информация? На тях какво им е трябва: материали за четене, гледане с ограмотяване, написани на достъпен език от човек, който знае какво говори/прави. ;)

не е друго -пак са инвстиционни монети, но в малък тираж (специални серии) :mrgreen: като цяло си прав, не споря, само споедялм и някои частни случаи. Иначе нумизматиката у нас изби в някакви уродливи форми, особено преди 2-3 години на макса и там не е за нормални инвеститори - още си спомням със смях как медни монети ги продадох с 10 пъти печалба. А едни познати изкупиха почти изцяло тиража на една от медните (преди да сложат настоящите ограничения) и сега я продават на 20-30 пъти над покупната в малки дози, но постоянно пускани на пазара, за да се създава истерия и търсене :mrgreen: Частни случаи, разбира се.

отново да подчертая, че ехубаво да се чете и въпросните четива са добри, като за начинаещи трейдъри
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 ное 2025 16:23

tmanolov написа:
BRF написа:
tmanolov написа:
BRF написа:Вече се застраховаш ,като ти каже някой припок и да си готов с отговора!

Развил съм ти как стоят нещата юридически, вече кой, как и какво чувства - не знам. Те и в Курило имат няколко Наполеона, Сталина, Цезара и т.н. :mrgreen: Отново ти казвам, че ако Левски фалира, подчертавам фалира, и тук ми доведат Лудогорец, Реал, Челси или Родопа, то аз няма да припозная в никакъв случай. Лично мнение - отлично знам, че у нас всеки сам си преценЯ, затова и правовата ни държава е на ниво драсканици по фейбук, но не и като правоприлагане

Даже и не допускам да има такова обединение ,честно казано!Би било доста странно!

Що? Ако делиорманци наистина загъват цирка, за чий ще им е да оставят 14 титли и такъв ковфициент в забито място като Разград? дали загъват цирка - нямам идея, но силно ме съмнява, ако има подобно нещо, че домуз ага ще си остави така, на произвола на съдбата, основният актив - това да не е скъсаняк като Батков, който пропиля страхотен коеф в ЕКТ! А дори и батков тогава надупи Лупи и го прецака с участието в ШЛ, което наистина беше на косъм да случи и тогава проект на делиорманци нямаше да има или макс щеше да е маргинален тип Литекс

Значи аз правя разлика между това Домуса да закрие цирка и да пренесе футболистите при вас , и да се обединят двата клуба!
Батков нищо не е прекарал,просто се възползва от наглостта на Лупи да изкара заплатите на футболистите на светло!НАП свърши тази работа по поръка на който си прецениш но няма как да е мустакатия!На него вече му го нахулиха с казанската афера!

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 11 ное 2025 16:25

В енциклопедия Британика срещу думата спестовност пише само - Юлия Берберян :lol:

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 ное 2025 16:25

Dust написа:
BRF написа:Инвестиционното злато си е страхотна идея,но аз я разбирам само като две неща:

Идеята не е толкова да се спечели, колкото да си запазиш стойността на спестяванията. То ест човек си има хубава работа, успява да си спестява и ако днес с 1000лв може да си купиш 100 литра гориво, да може след пет години отново да си купиш 100 литра гориво, а не само 50 със същата сума.

Точно това съм написал,аз точно затова си вземам по 1гр на месец.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 11 ное 2025 16:33

Нова паника в редиците на припоците, след психоатаката, че г-н Домусчиев ще взима Левски :)
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 11 ное 2025 16:33

LoveAndPeace написа:
Halo написа:Мелето беше инициирано от ловешките тактици. Това им беше цялостната концепция за т.н. двубой. През цялото време груби нарушения, непрекъснати скандали около тъча, симулации и т.н. Влагат 50 милиона в заплати и трансфери и накрая се налага Вуцов да им подарява гол, за да се получат нещата. Явно и от ръководството на Левски имат намеса тука.

А що се отнася до съществуването на Лудогорец като гранд в България, това не е възможно за още дълго време. Такива са реалностите. Не знам какво ще правят братята, но няма как лудите да са на върха още 20-30 години. Няма кой да им плаща масрафа.

Мелето си е изцяло на плещите на Костадинов.

След като беше блъснат от друг припок, Костадинов беше атакуван и от Ла Пеня. На повторенията много добре се вижда, но Мечката поначало си е скандалджия. Първи за сблъсък гърди в гърди скача Ла Пеня, а Костадинов го блъска и втори път, доста по-силно. Свои и чужди, както се изразява мислещия с една мозъчна клетка, не видяха и удара с юмрук на Мартино.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 ное 2025 16:34

Dust написа:

Това е всъщност философията тук - да си запазиш стойността на спестяванията. Не да ставаш ''милионер за 1 седмица'' както някои се бъркат тук. И сега ще ти направя една груба сметка тук. Ако вкарваш по 300 лева всеки месец в продължение на 20 години, ще си вкарал точно 72 000 лева. При 10% средна годишна доходност, което е може би най консервативния процент на капиталовите пазари тия 72 000 лева ще са станали.....229 709.07 лева. Над 3 пъти увеличение. Сметнатно точно със сложна лихва. И тва буквално нищо не правиш. Просто си вкарваш вноската, нищо повече.
Ако инвестираш не 20 ами 30 години същата сума ще си вкарал 108 000 лева и те след 30 години ще са станали 683 797.60 лева. Около 6 пъти увеличение заради сложната лихва във времето. От 3 на 6 пъти скачаме. Това е. Проста математика подбрана със статистически данни във времето как работят капиталовите пазари откакто са създадени.
А па ако си младеж на 20 години и е са почнеш да инвестираш по 300 лева след 40 години ще си вкарал 144 000 лева, които ще са станали.... 1 913 034 07 лева :lol: Звучи налудничаво, но е факт.
Мисля че тия цифри златото не може да ти ги изкара.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 11 ное 2025 16:36

Halo написа:
LoveAndPeace написа:
Halo написа:Мелето беше инициирано от ловешките тактици. Това им беше цялостната концепция за т.н. двубой. През цялото време груби нарушения, непрекъснати скандали около тъча, симулации и т.н. Влагат 50 милиона в заплати и трансфери и накрая се налага Вуцов да им подарява гол, за да се получат нещата. Явно и от ръководството на Левски имат намеса тука.

А що се отнася до съществуването на Лудогорец като гранд в България, това не е възможно за още дълго време. Такива са реалностите. Не знам какво ще правят братята, но няма как лудите да са на върха още 20-30 години. Няма кой да им плаща масрафа.

Мелето си е изцяло на плещите на Костадинов.

След като беше блъснат от друг припок, Костадинов беше атакуван и от Ла Пеня. На повторенията много добре се вижда, но Мечката поначало си е скандалджия. Първи за сблъсък гърди в гърди скача Ла Пеня, а Костадинов го блъска и втори път, доста по-силно. Свои и чужди, както се изразява мислещия с една мозъчна клетка, не видяха и удара с юмрук на Мартино.

Мечката си е скандалджия , а доста честно и играе мръсно , но умно и на ръба на ръба.
В случая дори да е бил предизвикан , това което направи обслужи само и единствено противника.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 16:37

vlong написа:....
Голямата ми издънка е, че в началото на годината бях Се засилил да купувам злато през Дск ама тея големи тарикати, едни корави разлики в курса, и докато се
ослушвам, както казах Тръмп дойде и всичко полудя нагоре и трябва да си много решителен в такъв случай, а аз не бях пък си имам и други проблеми и така изгубих 50% евентуална печалба от началото на годината.
....

На това също е важно да се обърне внимание (респективно да се чете по темата), за да не стават бели!
Нямам представа как точно си сметнал 50% евентуална пропусната печалба от началото на годината. Сигурен ли си, че:
- Добре си изчислил спреда, когато си мислил да го купиш и впоследствие да продаваш?
- Си предвидил, едни 10% данък, който ще дължиш по ЗДДФЛ? Печалбата ти от Forex сделки(електронното злато от ДСК е такова) се облага с 10%, докато в масовия случай печалбата от физическо инвестиционно злато (монети и кюлчета) не се облага с нищо.
- Си предвидил таксите за купуваш/продаваш. Едва ли банката ще пропусне възможността да те дерне с някоя допълнителна такса.
- Не си взел такова решение, само защото всички останали наоколо в овчи хор блеят как златото върви нагоре?
-------------------------------
Питам от любопитство, понеже имам и подобни работи, но моите сметки друго показват.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”