Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот boabbb » 11 ное 2025 14:41

Ще ме извините, ама пасивен доход ми звучи доста като пасивен секс :D За да можеш да известираш достатъчно, за да може това, което да изкараш да не са пари за семки, ти вече трябва да имаш доста над средния за страната доход. В България има акции, носещи здрави дивиденти, ама трябва някой да е умрел, за да ги вземеш ти ... Масовият българин по инвестиция разбира да набие малко състояние за апартамент в Малинова долина, до който ти трябва 4х4 автомобил, за да стигнеш и да чака да закачи някой да му плаща по някой лев наем всеки месец ... Това е, понеже слушат овчари като Юли Тонкин и прочее ... Без да бачкаш пари има, но от тези работи се влиза в панделата.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 14:45

DoSomethingDifferent написа:Интересно кой всъщност раздава тези тройни премии, след като левскарите постоянно тръбят, че нямат пари. Дали дебелото Д или единият брат с фамилия Д?

И двамата, в съотношение 2-1. Все пак дебелото Д има повече.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 14:49

boabbb написа:Ще ме извините, ама пасивен доход ми звучи доста като пасивен секс :D За да можеш да известираш достатъчно, за да може това, което да изкараш да не са пари за семки, ти вече трябва да имаш доста над средния за страната доход. В България има акции, носещи здрави дивиденти, ама трябва някой да е умрел, за да ги вземеш ти ... Масовият българин по инвестиция разбира да набие малко състояние за апартамент в Малинова долина, до който ти трябва 4х4 автомобил, за да стигнеш и да чака да закачи някой да му плаща по някой лев наем всеки месец ... Това е, понеже слушат овчари като Юли Тонкин и прочее ... Без да бачкаш пари има, но от тези работи се влиза в панделата.

тук си абсолютно прав - и за онзи примат Тонкин, и за капенето по някой лев от наем. Но и нашата борса си има много минуси, та хората е нормално да имат едно наум. Иначе пасивен доход се прави вече е по-големичък капитал, за да имаш някакъв реален резултат де, иначе на теория и с 1000 лева можеш да имаш пасивен доход
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 11 ное 2025 14:56

Имам познат, който направи (единствения, за когото се сещам) сериозен пазивен доход с подобна сума 1000-2000 лв. , даже аз му давах пари, че тогава нямаше - беше купил някакви койни-мойни, държа ги 2-3 години и извади едни 40-50 бона, доколкото знам ... Ама ги дебна сума време, през това време маса народ са взели дедовия с подобни схеми :D
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 11 ное 2025 14:57

DoSomethingDifferent написа:Интересно кой всъщност раздава тези тройни премии, след като левскарите постоянно тръбят, че нямат пари. Дали дебелото Д или единият брат с фамилия Д?

Малко е нелепо да даваш бонуси да ти скочат на собствения отбор. И не знам защо не слагате в уравнението и най-големия левскар в “Д”-то!?
Изображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 14:59

tmanolov написа:.... Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има

Добре, де, аз казвам, че човекът разбира какво прави и говори, затова давам на хората статии с безплатното му съдържание, за да се ограмотят по темата инвестиционно злато и да инвестират там, ако им допада.
Ти се включваш и заявяваш, че бил арогантен и говориш за някакъв марж, който не се спазва. Първо, хората бизнес ли правят с него, та да ги боли фара дали е арогантен, или делят обща постеля? Кое ги интересува - да върши работа и да е коректен търговец, или да ги гали по главиците? Второ, понеже не се занимавам с това от вчера, нямам спомен да е обявявал маржове, а само цена купува/продава. Който иска да се занимава да гледа спот цени, цени грам, нумизматики и маржове, да си ги смята, но въпросният не обявява такива.
Както и да е - с какво този ти коментар допринесе за дискусията? С какво помогна на някой, който никога не е чувал за инвестиционно злато и иска да отдели от времето си да се образова, но просто не знае откъде да започне? Затова ли се буташ за дискусия - да блеснеш, че си най-най-най? Добре, приеми, че си най-мастития и знаещ инвеститор в България и точка, спи спокойно!
Остави другите "балами" в страната да се оправят, както могат. :mrgreen:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 11 ное 2025 15:00

Няма ли все пак, този който пусна слуха за Домусите, да каже от къде взе информацията?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
kolokolo
Контакти:

Мнениеот kolokolo » 11 ное 2025 15:15

Едно от възможните обяснения че Домуса е пуснал нещата на самотек е че е посъветван да се мести в Подхуене . Тумора от Рязград всяка година , като дойде време да си вземе титлата , прави 10-15 поредни победи и решава нещата . Колкото му трябват според конкуренцията ги взема . Сега се бави , макар да не е късно още . Ако не включи организацията тази година значи нещо се е променило в сферите на влияние .
realno написа:
ЦСКА се шегуват на една наша нормална загуба...

Евроидиот Подуене - Хамрун Спартанс(Малта) 2:6
Нормално .

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 15:22

vlong написа:От 2017 съм с инвестиционни застраховки, не съм забогатял, май.
Няколко години програмите които бях избрал нищо не носеха, смених ги, там ми взеха едни неустойки, преди две години брокер ката прави сметка, идваше средно 8% лихва, скоро нищо не съм проверяваш, щото дойде тръп и всичко се олайняри.
.....

Имам и аз една такава тъпотия малко насила, защото нямаше как да прекрача волята на кръстницата на дъщеря ми ... Както и да е, ще ви обясня защо се получава така при този тип финансови инструменти.
Парите в инвестиционните застраховки (работят на същият принцип като пенсионния задължителен Втори стълб - взаимен фонд) се използват за купуване на активи от страна на брокера/банката/който там стои зад продукта. "Програмата", която избирате е всъщност набор от финансови инструменти - да речем 30% акции/30% облигации/20% суровини/20% валута някаква. Активно управляван набор, при който активите се движат и ребалансират от човешки същества. "Програмите" са всъщност набори от финансови инструменти разделени по риск - 1)Нискорискови (с прогнозирана най-ниска възвръщаемост). 2) Среднорискови и 3) Високорискови.
Понеже всички гореизброени инстументи имат своята волатилност (промяна в цените, разлика в купува/продава), то брокерът се възползва от това и купува/продава от "програмата" с цел да реализира печалба, или да намали потенциална загуба, като тук размества често тежестта и експозицията ви върху активите.
Проблем 1) покупката/продажбата носи след себе си разходи, които някой трябва да покрие. :mrgreen:
Проблем 2) за всяка вноска брокерът си удържа такса (на пръв поглед минимална, но с течение на времето по метода на сложната лихва не е малка). И нея някой трябва да я плати. :mrgreen:
Проблем 3) Тия инвестиционни глупости са с хоризонт около 15-20 години и условията са измислени така, че да не се откажеш да прекратиш междувременно, щото неустойката е много дебела.
Не може да се каже дали ще сме на плюс или минус в края на периода, понеже брокерите и мениджърите в някакъв момент може и да уцелят перфектния баланс на активите, но дотогава всичките тия такси и разходи за покупко-продажба изяждат голяма част от потенциалната ни възвръщаемост.
Дават ти някакви прогнозни доходи, докато подписваш договора, ама недей много да разчиташ на тия цифри.
Докато това, де ви подшушваме с Делянски, е точно обратното на взаимните фондове що касае прогнозируема възвръщаемост, пасивно управление, почти никакви такси и брокери/мениджъри по веригата и най-важното - ако искаш да си вземеш парите, си ги вземаш във всеки един момент без неустойки.
ПП Много стойностно четиво точно по тази тема е "Решение за милиони" на Р.Ролих.
Последна промяна от TristaNNN на 11 ное 2025 15:27, променено общо 1 път.
[offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 15:25

TristaNNN написа:
tmanolov написа:.... Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има

Добре, де, аз казвам, че човекът разбира какво прави и говори, затова давам на хората статии с безплатното му съдържание, за да се ограмотят по темата инвестиционно злато и да инвестират там, ако им допада.
Ти се включваш и заявяваш, че бил арогантен и говориш за някакъв марж, който не се спазва. Първо, хората бизнес ли правят с него, та да ги боли фара дали е арогантен, или делят обща постеля? Кое ги интересува - да върши работа и да е коректен търговец, или да ги гали по главиците? Второ, понеже не се занимавам с това от вчера, нямам спомен да е обявявал маржове, а само цена купува/продава. Който иска да се занимава да гледа спот цени, цени грам, нумизматики и маржове, да си ги смята, но въпросният не обявява такива.
Както и да е - с какво този ти коментар допринесе за дискусията? С какво помогна на някой, който никога не е чувал за инвестиционно злато и иска да отдели от времето си да се образова, но просто не знае откъде да започне? Затова ли се буташ за дискусия - да блеснеш, че си най-най-най? Добре, приеми, че си най-мастития и знаещ инвеститор в България и точка, спи спокойно!
Остави другите "балами" в страната да се оправят, както могат. :mrgreen:

ми ок, няма да споря - аз съм от хората, които винаги казват и добро, и лошо - конкретния господин Крум го знам от достатъчно време, за да ти кажа, че има доста трески за дялане и просто уцели момента. Маржът е точно това - разлика между купува и продава, разликата със спот цената е друга бира - като цяло, въпросният е може би най-добрият в тази област, и въпреки това си има трески за дялане - казвам го в смисъл "представи си какво е при другите". Толкова. И да, считам, че това помага на дискусията - един ще вземе нещо от теб, друг от мен, трети от делянката и т.н. Това е дискусия според мен, другото е монолог :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”