Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 11 фев 2024 20:06

[offtopic]
Serafim написа:Методи, ако не се лъжа, ти по соца баш не си живят, което е още по-странно човек да изпитва носталгия по нещо, което не е преживял. Ако греша ще ме извиняваш. Аз също не съм живял по онова време.

Набор '78 съм.[/offtopic]

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 фев 2024 20:21

.
Последна промяна от Странджата на 12 фев 2024 00:05, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 фев 2024 20:29

NOMER14 написа:Мето,
Кое е вярно го казва Нои и интернет. Според тях за второто тримесечие на 85-а година средномесечният осигурителен доход в страната е 205 лв. На младите специалисти 89-а (току-що завършили Вуз заплатата бе твърда 170лв без право на увеличение 1 година). След 10 ноември др. Дърева организира движение и заплатите на т.нар. млади цпециалисти се вдигнаха със стара дата с 30 или 60 лев, не помня. Тогава 48 лв са адидаските, Ромиката и Тренинг бяха по 42. Такива не съм купувал.
Апропо - не са 1/4, щото чистата заплата след данъците е към 160 лв. Демек гонят 1/3 заплата.

Аз имах Ромика, мисля, че струваше 32 лева, но не съм много сигурен. Бяха бели и много здрави. Обелих им боята от ритане на асфалта в 26-то, но не мръднаха. Също така от време на време внасяха сини и бели китайски кецове. Тея бяха също железни и много удобни. Свалях ги от краката си едва когато се изтъркаше подметката отдолу и камъчетата почваха да ме боцкат. Сините бяха по-красиви и по-здрави от белите. За съжаление не си спомням цената им.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 фев 2024 20:35

"Обувната фабрика е основана с помощта на италиански обувен концерн през 1985 г. При започване на производството основният персонал на фабриката е обучен в Италия.
През 1988 г. е сключен договор със световния гигант „Адидас" за изработване на спортни обувки. През този период 90% от продукцията е предназначена за пазарите на Западна Европа. Това обаче ще остане само спомен, защото съвсем скоро фабриката ще затвори врати заради фалит."
Трудова книжка: 1979 - 1983 - асистент в СУ/фил.Благоевград/ и ЮЗУ - заплата - 200/220 лева

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 11 фев 2024 20:53

Я още един ритал в селското даскало в Княжево....какви мачове ставаха там и на съседния затривен терен н С. Миленков.

Имах сини Ромика, бяха някъде към 30 кинта, много здрави, така и не се скъсаха, но след години им се разпадна подметката.

Аз ритах с гуменетки, в СЛавия после имах и бутонки.

Заплатите бяха силно мизерни, а бачкерите масово взимаха повече от начинаещ "вишист".
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 11 фев 2024 22:04

[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Имаше истински китайски меки гуменки, но на асфалтовата площадка на училището или на сгурията подметката към пръстите се изтъркваше. В края на 70-те имаше спортни артикули от Китай. Това съвпадна след обявяване края на Културната революция и реабилитирането на Дън Сяопин. Доктрината му бе за една партия при две системи - социалистическа и капиталистическа. Май много добре я развиват и сега. Неслучайно след Дворцовия преврат на 10 ноември учени ментори от Бекапето се опитаха да ни нататрузят китайския път. Но.... България е в Европа и няма как да стане, дори албанчетата им изневериха на китайците. Слаба ракия излязоха нашите комунисти - не можаха да докарат танковете 89-а и 97-а и български Тянанмън нямаше. 89-а Петър Младенов щеше да вика танковете, а 97-а Румен Гечев. Да, да - същият сегашен угоен депутатин. Стенограмите са живи.[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 фев 2024 22:26

]
NOMER14 написа:[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Имаше истински китайски меки гуменки, но на асфалтовата площадка на училището или на сгурията подметката към пръстите се изтъркваше. В края на 70-те имаше спортни артикули от Китай. Това съвпадна след обявяване края на Културната революция и реабилитирането на Дън Сяопин. Доктрината му бе за една партия при две системи - социалистическа и капиталистическа. Май много добре я развиват и сега. Неслучайно след Дворцовия преврат на 10 ноември учени ментори от Бекапето се опитаха да ни нататрузят китайския път. Но.... България е в Европа и няма как да стане, дори албанчетата им изневериха на китайците. Слаба ракия излязоха нашите комунисти - не можаха да докарат танковете 89-а и 97-а и български Тянанмън нямаше. 89-а Петър Младенов щеше да вика танковете, а 97-а Румен Гечев. Да, да - същият сегашен угоен депутатин. Стенограмите са живи.[/offtopic]

[offtopic]Защо употребяваш тази дума (комунизъм) в почти всеки свой пост не разбирам. Според мен си се поддал на внушение, много грешно внушение. За съжаление и много други хора у нас. И това е доста вредно, защото понеже от 33 години България загива, а преди като държава, ние сме силни, в младите остава впечатление, че "комунизъм" е нещо хубаво. Понеже вие сте научени така. Не. Не е "комунизъм". Празни фрази за индоктриниране на интелигентната част от населението (част, от която със сигурност си). Като "свободен пазар", "демокрация", "гласност"... "тероризъм", "корупция". Толкова силна България, като държава ...не знам. Може би единствено между двете световни войни. За съжаление тогавашните политици евават майката на всичко. Знам, че няма да ме разбереш. Но престани да мислиш в идеологизми.[/offtopic]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 фев 2024 23:45

[offtopic]Тези платненки издържаха при мен точно три дни, на четвъртия, баща ми, след като се увери, че наистина са скъсани, даваше пари да се купуват други. При мен се късаха или на боца, или се отлепваше плата от гумата. Спрях да ги купувам едва след като се появиха ромиката и китайските кецове. А на тревата се играеше със стадионки - 39 лева от спортния магазин на Витошка. Китайчетата се плъзгаха на тревата като кънки.[/offtopic]
NOMER14 написа:[offtopic]Детството мина с гуменки/платненки около 3 лв. (зависи от номера) - много здрави, но след изпиране и неизрязване на нокти дънченият плат се късаше. И в казармата ни се полагаше 1 чифт от тях.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 12 фев 2024 00:07

[offtopic]Мето,
Обозначаваме оня период от 45 години, защото управляваше еднолично Българската Комунистическа партия. Няма как да използвам от погледа на времето РСО (Развито социалистическо общество), щото и в дебелите книги не пишеха кога е или ще почне. Иначе пазим дебел учебник, в който пише, че Комунизмът в СССР ще дойде 80-те години. Е, дойде една олимпиада, Полша, Афганистан и Перестройката.[/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 12 фев 2024 00:09

Der Schmarotzer написа:[offtopic]Тези платненки издържаха при мен точно три дни, на четвъртия, баща ми, след като се увери, че наистина са скъсани, даваше пари да се купуват други. При мен се късаха или на боца, или се отлепваше плата от гумата. Спрях да ги купувам едва след като се появиха ромиката и китайските кецове. А на тревата се играеше със стадионки - 39 лева от спортния магазин на Витошка. Китайчетата се плъзгаха на тревата като кънки.[/offtopic]

Вярно, че се отлепваха отначало, но после май плата го застъпваха повече и издържаха повечко.

Върни се в “Левски”