Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот rhaegar » 08 фев 2024 11:40

LoveAndPeace написа:Забавни са сравненията в договорните отношения между доставчик на екипировка с Ливърпул/Юнайтед и Левски :lol:
Немците най-вероятно нямат ни най-малка идея , че обличат отбора на България.
Пирамидата най-вероятно е следната Адидас --> Спортдепо --> Левски --> клиенти

Ми те сигурно и Умбро не знаят че обличат Райо Валекано, ама като се правят такива сравнения се сърдите.

Аз говоря за принцип и как се случват нещата. Ние в нашата дива селяния може и да сме някакъв частен случай, ма то го пише, иска се само четене с разбиране.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 08 фев 2024 11:47

tmanolov написа:
honda написа:Надявам се ,че ползваш английски:

https://sportsjournal.io/premier-league ... e_vignette

https://www.goal.com/en/news/how-much-m ... yr0rxqqan5

ако не ползваш мога да ти ги преведа. Доста ясно са написани какви проценти получават клубовете от продажба на фланелки. Виждаш че два независими един от друг източника ,нямащи нищо общо нито с мен, нито с българския футбол потвърждават това, което аз твърдя.
Нещо да кажеш? :lol:
Разбери ,че не пиша неща в които не съм сигурен.

Хонда, не че нещо, но тук тотално се оплете - що не приемеш, че е възможно и ти да грешиш? Ми в статията ясно си пише, че Адидас са дали 750 милиона паунда по договора с Юнайтед, като очакват продажби за 1,5 милиарда. Т,е, дали са им 50% от приходите на фланелките и изобщо артикулите на Адидас, брандирани с логото на Юнайтед, а отделно от това им дават и 10-15% от всяка фланелка, ерго чистата печалба на Юнайтед от една фланелка е над 60%! И е над 60%, защото без тяхното лого това е просто една скапана, поредната фланелка в червен цвят на Адидас и толкова.

Сега, ние нямаме договор с Адидас, или поне аз не знам за такъв, в който те да ни дават някаква кеш парасъ ин адванс, щото са сметнали, че ще продадем артикули с техния бранд и нашето лого за над 3 милиона лева, ерго, най-логичното нещо е, да сме си запазили огромен (над 50%) процент от продажбата на всяка фланелка, защото тя така или иначе струва макс 30 лева без нашето лого при големи поръчки.

Всъщност, като се замисля и като знам "управленските" възможности на "мажоритаря", нищо чудно и да си прав за тези 22% - примерно печалбата е 50%, ама 10% за Палмите, 10% за Насо под масата, 8% за останалите и квото остане - за клуба. приемам, че си прав (и пак казвам, като се замисля, най-вероятно си прав) и спирам. Лек ден от мен

Кое от следното не е ясно :

Even the biggest clubs in the world receive a relatively small percentage of the revenue generated from shirt sales - usually around 7.5 to - if they're lucky - 15 per cent.

There are some exceptions, of course. Liverpool's new five-year £150 million ($200m) deal (£30m a year) with Nike reportedly sees them take a 20% commission from sales.

или In Liverpool's case, imagine that one million shirts are sold in the 2020-21 season at a cost of £80 each. Twenty per cent of £80 is £16, therefore Liverpool would pocket £16 million from those sales.

That would be £16 million on top of the £30 million Nike paid them that year as part of their partnership, with Nike getting £64 million from sales (though production and distribution costs would eat into that).

For instance, clubs typically only get about 7.5% of the commission on the sale of products like replica jerseys and training wear merchandise. For example According to the rules of their contract with Nike, Liverpool gets a 20% fee for each jersey or item of apparel sold, which is something extraordinary and a luxury many top clubs do not have
On the other hand, because of the size of Manchester United’s contract with Adidas (£750m on a 10-year contract), it’s possible that the club won’t get any further commission on jersey sales until it reaches a specific volume threshold. Adidas football shirts sales has reached upwards of £192 million since Ronaldo signed for Manchester United.

Consider the scenario when a team sells 100,000 replicas of a player’s jersey throughout a given season. The new Liverpool home jersey costs £75 a piece, thus selling the shirt at that price would generate a total revenue of £7.5 million, of which a club would typically receive a 7.5% fee.Therefore, the commission earned by the club on the sale of this player’s shirt would be little over £562,000.
That’s a good amount of money, but not enough to cover transfer fees of big star players like Mo Sarah, Messi or Ronaldo. This myth of shirt sales covering player transfers has been around since as far as we can remember.

Even at the higher rate of 20% commission that Liverpool has with Nike, selling jerseys wouldn’t be enough to pay for moves. If 100,000 jerseys were sold at £75 apiece, a total of £7.5 million would be generated. Liverpool would collect £1.5 million at the 20% rate.

In order to pay for Mo Salah’s wages, Liverpool would have to sell about 50,000+ replica shirts per week.
The nature of the agreements between teams and sports brands (kit suppliers) seems to be misunderstood by many fans and analysts.

A football clubs’ brand is generally used as a licensing deal when a brand like Nike or Adidas sponsors a football club. The kit suppliers pay a yearly fixed amount as a sponsorship fee, plus a 7.5% commission on all sales. The kit suppliers produces the home & away kits, training kits and other apparel for the football clubs and provides distribution operations on a global scale.
In many big partnerships, the club won’t start receiving royalties/commission until after a significant number of sales have been made, like 1 or 2 million shirts, for example.

Кое от болднатото не ти е ясно? Мисля ,че е пределно ясно .
Виждаш ,че за никакви 50% комисионни и дума не може да става.
Оставям настрана,че ние сме безкрайно далеч като популярност в глобален план за да коментираме Манчестър Юнайтед.
Но нещо или не си разбрал статията или си я чел ,както дявола е чел Евангелието. Манчестърци не получават процент от продажбите, а са на фиксирана сума -75 млн паунда на година. като за последната година имат продажби за 192 млн паунда( приблизително 39%) , при 7% увеличение на приходите от продажби ( това е доста нисък процент) ,то след 10 години приходите ще бъдат около 380 млн ( или въпросните 75 млн ще са малко под 20%) .
Нека да оставим настрана световни гиганти като Манчестър Юн, Ливърпул , Байерн(М)( техните отношения с "Адидас" са съвсем друга тема) . Мога да ти извадя безброй статии по темата - навсякъде се посочват въпросните проценти между 7 и 15% , стандартно 7.5% и то за клубове с несравними с нашите позиции. Явно това е реалността , всичко друго са плод на нечии презумции,но са доста далеч от реалността.
Преди време бях гледал ФО на Ювентус ( един отбор ,който винаги е в топ 10 на най-популярните клубове в света и съответно и като продажби на фен артикули) числата ,който бяха посочени там по никакъв начин не се връзваха с процентите,за които ти твърдиш .Не е проблем да бъде намерена подобна информация и за всеки един водещ клуб, както не е проблем да бъдат намерени и финансовите резултати на компании като "Адидас" ( те са публични) и "Найк" и те по никакъв,ама по никакъв начин не се потвърждават твоята теза.
Между другото не видях никаква "сериозна" информация ,която да потвърждава твоята теза.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 08 фев 2024 12:34

Michael_Buble написа:
honda написа: По-голямата част от клубовете в ППЛ и почти всички ФК от долните групи , директно или коствено са общински и се издържат пряко или котвено от съответната Община. Няма лошо , проблема е че болшинството от тези Община се издържат със средства от републиканския бюджет. Не знам доколко ти е известно ,че масово кметове/ОС ( особено такива от ГЕРБ и ДПС) теглят кредити от държавата и използват тези средства за популистки цели. Като на всеки е ясно ,че тези средства никога няма да бъдат върнати.
Примерно според теб нормално ли е Арда да плаща заплати доста по-високи от тези ,които можем да си позволим, няма лошо само дето Арда реално е общински клуб.
Община Пазарджик плащаше по 8 млн лв на година за футболния и волейболния клуб.
Според теб нормално ли е Община Пловдив да тегли кредит от Държавата за да построи стадиони на Ботев и Локото . Ясно на всеки ,че тези кредити никога няма да бъдат върнати .
Нормално ли е според теб да бъдат давани десетки милиони левове от републиканския бюджет за строеж на стадион на частен ФК?
Нормално ли е да бъдат опростени задължения към държавата на Ботев(Пд) за над 30 млн лева ?
Нормално ли е губещо държавно предприятие да плаща в продължение на повече от 10 години по 6 млн лв за Берое само и само да бъдат в най-високо ниво на футбола в България.
Мога да ти посоча още десетки примери. Необходимо ли е да напомням ,че през 2013 почти всички клубове в А РФГ излезнаха с декларация, че не са съгласни Газпром да стане спонсор на Левски .
Според теб това дали е лоялна конкуренция?

Въпросите, които си поставил са изключително коректни и ти благодаря, че ги засягаш. Това наистина е въпиюща неправедливост и то на фона на това, че орда футболни общественици са се наредили като окултни диваци около клада и нямат търпение да ни драснат клечката за дълговете ни, а никой не задава твоите супер адекватни въпроси, които избождат очи.
Но, разбираш ли, че това е отделен казус. Не става "Вие правите така, ние ще ви го набием с правата". Такава конфронтация до нищо няма да доведе. Накрая взаимно ще се удавим един друг в една безумна теория на хаоса, вместо да седнем и да видим на кой какви са му проблемите и от един държавен фонд за дотации в размер на 100 млн. на година да се разпределят справедливо. База тук, стадион там, козирки, зали, терени, рехабилитационни центрове, внос на специалисти отвън, палтени квалификации в чужбина на наши перспективни специалисти за ДЮШ. Но всичко да се решава прозрачно. Специална комисия с 50% хора от БФС(ама новите, дай Боже на Градев) и 50% правителствени експерти. И да могат взаимно да се контролират. И всички заседания с онлайн излъчване, за да няма разписване % на салфетки. Сериозни договори при раздаването на парите с неустойки. Изобщо не е толкова сложно, колкото ни го изкарват. Градев съм сигурен, че ще го направи, защото го познавам добре. Бербатов, по-скоро НЕ!
Та ние само за Украйна под различна форма сме минали 100млн. Толкова ли сме богати, питам?! Плачем на чужди гробове, а няма кой сълза да пусне за нашият окаян край. Ами милиардите за стари самолети на чертеж, които пак заминаха натам, откъдето няма връщане, а самотети познай дали ще видим. МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ!!! Съжалявам, че пиша тези редове. Пиша ги със скръб, защото жена ми е украинка, а детето ми е със сини украински очички като мъниста. Жал ми е за всеки страдащ, но най ми е жал за България, защото детето ми ще учи и живее тук.

Благодаря за интелигентния отговор.
За съжаление проблемите в ДЮШ са огромни и повсеместни в българския футбол. За мен лошата новина,че там вината на БФС е пренебрежимо малка. В огромната си част са общините и клубовете. Реално не се дават средства за база за ДЮШ , а се дават за заплати на играчи от първия отбор. В 80% от ФК в България практически не се провежда тренировъчен процес в ДЮШ ,а и там където се провежда е практически на ниво самодейност. Реален тренировъчен процес се провежда в не повече от 5% .
Отделно клубовете показват абсолютна незаинтересованост от работа с подрастващите. Тук БФС едва ли има в какво да бъде обвинен. В БФС разполагат с методиките на тренировки на подрастващите използвани от всички водещи федерации - холандската, испанската, немската, италианската, английската, португалската, хърватската ( вече в повечето федерации всички клубове работят по програма спусната от съответната федерация) - с програми за тренировки, упражнения и т.н. На всеки клуб ,който е пожелал тези материали му са били предоставени абсолютно безплатно. Само дето почти нито един клуб не ги е поискал( преди време Левски имаше желание да наложи испанската методика,но нищо не се получи). От БФС редовно организират семинари и обучения за треньори на ДЮШ- абсолютно безплатно. Имало е случаи идват лектори от италианската и хърватската федерация - едните ще провеждат семинар за подготовката и тренировките на вратарите в ДЮШ , другия семинар щял да бъде за физическата подготовка на подрастващите. На единия присъствали 4-ма треньори, на другия двама. Според мен точно в тези два аспекта ние много отстъпваме от водещите школи.
За мен няма особено значение ,кой ще бъде шеф на БФС ,който и да е той , той няма лостове за въздействие на клубовете.. Според теб може ли ,който и да е шеф на БФС да се противопостави на Домусчиеви, ГГ, Папазки, тимаджии и т.н.
Докато в българския футбол са Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев нищо добро не и очкава. Публична тайна е,че през миналия шампионат единия уреди над 20 мача, а другия "само" 10.
Между другото корупцията в ДЮЩ е тотална - като се почни от плащане на някакви смехотворни суми на треньор/шеф на школа, мине се през вечери в ресторант и накрая стигнем до плащане в натура от майки.. би било смешно,ако не беше толкова тъжно и жалко. Единствения клуб в ,който корупцията е сведена до абсолютен минимум е Лудогорец, за съжаление и ние сме в кюпа. И това няма нищо общо с БФС, тук си е проблем на клубовете.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 фев 2024 14:04

Доста тук не помнят първите ни адидас екипи от 1976 година. То, друго чуждо нямаше. Ония по едно време взеха Пума.
Няма как Адидас да не помнят и знаят кой е Левски. Много варианти на Адидас се извъртяха в екипите ни.

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 08 фев 2024 16:56

И другият въпрос на феновете е има ли дългове Левски към спонсора на клуба?

- Те са задали публично този въпрос и на Общото събрание получиха отговор. Такъв договор за управление никога не е имало, никога не се е казвал договор за управление. Той е консултантски договор. Подписахме анекс към този договор със спонсора и въпросът е приключен.

Как да го тълкувам този отговор?
Не дължими пари на кокосите и вече няма да ни таксуват с 10% ?
Ебаси и брутално слабата джурналистика , зададе въпроса джурналето от спиртал и не продължи да пита при този уклончив отговор !
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 08 фев 2024 18:37

Което ми напомня по колко време траеха пресконференциите на Стоилов и Ивков, и как на двамата им пресъхваха устите да отговарят на всякакви умни и неумни въпроси.
Значи тогава уж имаше журналисти, когато трябваше да се задават всякакви интригантски и неудобни въпросчета, а сега леко-леко и бошлаф.
Простичкият извод е, че въпросните са журналисти за едни и гъзоблизци на други. Демек, и в двата случая са гнусни пишколапци!
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 08 фев 2024 20:25

Много се надявах да излъчим и подкрепим представител за президент на следващия конгрес на зелено-оранжевия футболен бардак.
Щото сега работата е - ееее, ама ние официално изразихме нашата позиция за управлението публично, виждахме се с Барбуков и толкова, искаме да чуем програмите и толкова.
На клуб-институция с национално значение като Левски приляга ясна и твърда позиция, а не бягане от отговорност и нищословене.
Изобщо не държа да е определен кандидат и ми е пределно ясно, че винаги ще има полемики сред левскарите по тази тема, но името Левски просто изисква ясна позиция, а не да чакаме да видим накъде ще задуха вятърът.
Уви, явно съм прекалено голям романтик понякога. :/
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 08 фев 2024 20:27

Пълен провал ще е и това гласуване, затова нашите ги е страх да кажат зад кой ще застанат.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 08 фев 2024 22:12

Нещо за думите на Костов за Уелтон! Звучи малко като разбирам, защо иска да си ходи. Тоя пич има голяма динамика, но е много ялов иначе щеше да е в някой гранд в Бразилия. И без него ще продължим, къде по-големи имена сме имали.... Да идва Бастунов да бродира :lol:

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 09 фев 2024 10:28

TristaNNN написа:Което ми напомня по колко време траеха пресконференциите на Стоилов и Ивков, и как на двамата им пресъхваха устите да отговарят на всякакви умни и неумни въпроси.
Значи тогава уж имаше журналисти, когато трябваше да се задават всякакви интригантски и неудобни въпросчета, а сега леко-леко и бошлаф.
Простичкият извод е, че въпросните са журналисти за едни и гъзоблизци на други. Демек, и в двата случая са гнусни пишколапци!

Помниш ли прословутата прескоференция на Мъри, дето 1 час и нещо не даде смислен отговор на цялата синя общественост?

Я пак си а пусни и виж въпросите... :)

Върни се в “Левски”