Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 07 фев 2024 10:29

TristaNNN написа:Ще си позволя да споделя своето лично, скромно мнение, с риск да отнеса някоя и друга подигравка.
Според мен нещата не стоят съвсем просто и по този начин - За/Против Мъри. Стоилов не беше просто треньор-мениджър, а олицетворение на вярата на левскарите. Знам, че може да прозвуча кощунствено, но бих направил сравнение с религиите - има течение, има свети писания, има свети завети, канони, обреди и т.н. , с които всеки религиозен човек се отъждествява, или към които се стреми, но на върха винаги има един образ - Иисус Христос, Аллах, Анубис, Ра или дялана фигура на макак на пъпа на джунглата. Демек, тези образи са на върха, те са просто лицето на Вярата, която не може без тях. Винаги трябва да има някой най-горе, който да има лице, тяло, образ.
Разбира се, че основата на успеха в наши дни е общата работа и цел, но как се постигат те без вяра в това, което правиш?
Изобщо нямаше да водим подобни дискусии ако просто си карахме постарому - сезон за сезон, знаехме си какво можем, примирихме се да сме подгласници, за жалост ... Обаче стана ясно, че всъщност сме били слепци и на глупци сме вярвали, понеже както се видя, с правилна работа може да се намерят много, много сърдечни последователи на синята вяра, когато се поизтупа от пепелта и когато има образ, който да въплъщава тази Вяра в лика и плътта си.
Синята религия има нужда от своя бог, лидер, духовен водач, гуру, сенсей или както искаме да го наречем! Без него Вярата гасне, душите стават по-празни, погледите безвзорни, а сърцата ... не вярват!
Щото се видя, че може, и тук изобщо не говоря за тенекета, победи и загуби, точки, а за неща много, ужасно много по-възвисени отвъд спортните статистики! Вярата! Само тя може да обедини, но Тя има нужда от своя познаваем образ, а такъв сега нЕма! А вяра без олицетворение не може да вирее!

Да го има и на тази страница - човек без вяра, е прекършен клон. Такива сме и левскарите, и всички българи - прекършени и без вяра. Но жаравата тлее, колкото и някои задници да се мъчат да я загасят, и пак ще избухне в буен огън!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 07 фев 2024 10:44

Едно и също си повтарят като папагали вече четири години.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 фев 2024 10:58

tmanolov написа:
honda написа:Ясно, че футболни фланелки не са по 5, но едва ли ще струват повече от 20 лева на клуба, който ги взима директно от производителя.
Сериозно , вече написах ,че отнема около 1 минута да се провери какви са цените на производителя:

https://www.adidas.co.uk/men-football-jerseys

Стига де, наистина отнема 5 минути:
Те ти ги в съседна Турция,. от официалния сайт на адидас, че нали държиш на такъв, за 46 лева, като ти правят безплатна доставка и още 15% отстъпка, ако се регистрираш - https://www.adidas.com.tr/en/team-icon- ... R2632.html. Т.е. дори и най-големият балък може да ги вземе същите тениски за под 20 евро. И това от официалния им сайт, и ако вземеш само 1 бройка. А ние сме продали 20 000 - колко пък да е ни е печалбата и на колко са ни ги доставили. Хубаво е не само да слушаш врелите-некипели на Сираков (много се радвам, че има човек като теб, който върши в пъти повече работа за осведомеността на левскари като мен, от разни хрантутници в клуба), но е добре и да се проверява в нета - наистина не е много трудно :)

Прочетох и интервюто на Насо - самозабравил се, изкукуригал имбецил с деменция, его до небесата, претенциЙ и скъсан джоб - нищо хубаво не му желая!

Сигурен ли си ,че става дума за един и същ продукт?
Ако си сигурен действай .
Ако разгледаш внимателно сайта на адидас ще видиш ,че продукти( фланелки) ,които видимо са едни и същи доста драстично се различават като цена . Тук не коментирам ,че фланелката не е брандирана. И на мен не ми е ясно как по легален начин можеш да внесеш 10 000 фланелки от Турция ? Тук не коментирам, че вчера платих за шипмент на пратка от Турция(Анталия) под 1 кг почти 80 лв.
Предполагам нямащ претенции ,че си по-добре запознат с качеството и ценообразуването на продуктите на адидас , от техните експерти.
Щом според теб нашето ръководство са олигофрени , то какво да кажем за ръководството на Реал, Манчестър Юн, Байерн, Арсенал и още много други?. Как цял свят не се е изхитрил да си напазарува за под 20 евро ,а плащат над 100 евро?
Всички ли са идиоти?
Позволи ми да знам по въпроса повече от това,което пиша във форума. ..
Приеми го ,че си доста далеч от истината.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 фев 2024 11:48

vvessel написа:
honda написа:Сериозно , вече написах ,че отнема около 1 минута да се провери какви са цените на производителя:

https://www.adidas.co.uk/men-football-jerseys

Сериозно :))))
Абе човек, ти май ни имаш тук за аборигени?!
Това е официален сайт на Адидас за продажба на разни техни стоки.
Сериозно ли мислиш, че клубът ще влезе в такъв сайт за да поръча няколко десетки хиляди артикула, а няма да сключи договор с Адидас за производството на такива (както и дефакто са направили) за да ги получи на доставни цени.
Когато напишеш някоя глупост поне имай достойнството да си признаеш, вместо да продължаваш да се опитваш да убеждаваш с разни нелепи твърдения.

Ако си обърнал внимание това ,което съм ти посочил е официалния сайт на Адидас , в раздела му точно за актуални футболни фланелки . Можеш да провериш и какви са цените на същите продукти в официалните фен магазини на съответните клубове.
Ясно че клуба се е договорил за да получи на доставни цени , но според теб колко слагат другите клубове ,че цените им са толкова високи.
Тук не коментирам,че примерно 10 000 фланелки въобще не са кой знае каква голяма поръчка за производител като Адидас, затова и не получаваме "дизайнерска " фланелка, а такава от каталог.
Разбирам желанието ти да изкараш всичко и всички свързани с клуба абсолютни некадърници ,но не усещащ ли че малко се оливаш.
Честно участвал ли някога в калкулирането на цена?
Примерно грубо казано ,ако продаваме дреха и имаме 80% продажба на дрехите с надценка от 35% и 20% продажба на доставни цена , ще имаме средна печалба от продажната цена приблизително 22% .
Ако при продажба на дрехи имаш 80% продажба с надценка от 35% и 20 % на доставни цени и то при при продажба на десетки хиляди бройки на дребно, значи си направил супер удар или си гений в маркетинга. Това са нереално високи резултати.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 фев 2024 11:52

honda написа:Как цял свят не се е изхитрил да си напазарува за под 20 евро ,а плащат над 100 евро?
.

Ти наистина ли не правиш разлика между доставна и продажна цена ???
Не знаеш че магазини и сайтове правят надценки не в проценти, а в пъти?
Едно е да се правиш на луд, но да изкарваш другите такива е обидно.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 фев 2024 11:55

Интервюто на Сираков - общо взето "теория на общия лафмоабет" ,не че някой е очаквал нещо различно. И какво точно правеха Сираков и Боримиров с жените си 10-на дни в Турция? явно нямат друга по-важна работа.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 фев 2024 12:04

honda написа:Примерно грубо казано ,ако продаваме дреха и имаме 80% продажба на дрехите с надценка от 35% и 20% продажба на доставни цена , ще имаме средна печалба от продажната цена приблизително 22% .
.

Ще ти дам още един пример от първо лице и приключвам да спорят с телевизора.
Преди години като бях в щатите един познат си беше купил маратонки Адидас за 60$. Друг мой познат ги хареса, но ги издебна на разпродажба и си ги взе за 18$. Абсолютно същия Адидас.
На разпродажба в щатите стоките обикновено се продават на доставни цени. Далеч съм от мисълта че ще ги продават на загуба. Така че надценката която ти предполагаш е просто смехотворна. В действителност не е в проценти, а в пъти.
И последно, понеже се правиш на много запознат и много вътрешен човек, айде покажи договора на Левски с Адидас и да видим за колко аджеба клубът пазарува фланелки. И дали една фланелка, която сега гледах на сайта за 120 лева, клубът я взима за 60 лева. Което си е100% надценка.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 07 фев 2024 12:13

И аз за последно:
- цените са такива, каквито съм ти ги посочил (мога да извадя и още сайтове) - разлика в качеството би могло да има само и единствено във фланелките, с които играят самите футболисти, всички останали са за масовата публика, без значение откъде се продават
- без да съм запознат с договорите на Юнайтед, Ливърпул, Барса и т.н., съм абсолютно убеден, че съответният официален сайт на Найк, Адидас, Пума и т.н. им дава процент от всяка продадена фланелка на клуба. Ок, ако клуба прави 50% печалба от собствения сайт, то тази от сайта на производителя сигурно е по-малко - 25-30%, но я има
- слагането на щампата с Л е на пренебрежимо ниска цена. Това е щампа, не е бродерия и струва до 1 лев макс, че и по-малко. Щампата на Палмите би следвало те да си я плащат, ако ли не - сме ебати идиотите. Слагането на дребното етикетче "официален продукт на Левски" пък е съвсем дребни стинки.

Знам, че знаеш много и уважавам това, че споделиш, но позволи ни и ние да знаем нещо :lol: А че Насо е неможач и може да купи фланелка за 30 лева на двойна цена - в това съм повече от убеден, особено ако е бил стимулиран с "връщанка" на половината разлика под масата
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 07 фев 2024 12:43

Наско И Мъри са големи фигури, но колкото и да харесвам втория, той си би шута преди супер важен мач и колкото да беше насълзил очички! За мен не е мъжко. Наско остана… може би не заради правилни причини, но той поне понася напрежението добре.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 07 фев 2024 12:52

scooool написа:... . Наско остана… може би не заради правилни причини, но той поне понася напрежението добре.

То след такива лични и семейни финансови стимули оставаше и да понася напрежението зле... :)))
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”