Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот honda » 20 яну 2024 20:59

bilyaletdinov написа:
vlong написа:
bilyaletdinov написа:Няма я вече експертизата в този клуб. Тези толкова си могат - Фадига, Дарлан, Охене.

С толкова пари,толкова могат.

Уелтън, Цунами и играещия в Б група Кордоба колко струват? Милиони? Някои хора забравяте, че в тоя отбор преди Мъри играеха Файсал Рарас, Ребин Сулака, Начо Монсалвеш и титанът стълб Тома Даске...пак казвам - те, толкова си могат.
Колкото до Кольо тренера...успя да ме заблуди, че е вдигнал някакво ниво, а реално е същия смачкан кон. Да не забравяме, че този титан изгони Шюрд Арш, който вкара над 40 гола в Китай след като напусна Левски, за да доведе куция кон Зезиньо, който дори не успя да мине медицинските прегледи. Толкова за еспертизата на Костов и тези.

Наистина ли Шюрд Арш е вкарал 40 гола в Китай - сериозно? Само да ти напомня ,че головете вкарани на тренировка не се броят.
това ,което си написал не е много коректно - Уелтон, Цунами и Кордоба бяха привлечени като свободни агенти, но те си играеха редовно и дойдоха при съвсем различни условия от тези ,при които дойдоха играчите от другата група. И дойдоха в Левски , не заради името Левски ,а заради по-високата заплата ,която им предлагаше Левски . Тази заплата се плащаше от генералния спонсор. С изключение на Кордоба , останалите никой не ги е гледал.
Между другото да ти известно ,че Н.Костов е откривателя на Хенрих Мхитарян? И как ще обясниш ,че този слаб треньор е работил доста години в украинското първенство. Колко български треньори са работили в украинското или по-силни първенства?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:03

terata написа:БГЛ е във вихъра си. За тях мажоритаря просто няма грешно решение. :) Миналата година като можеше да продадат Краев за 700К в евро викаха, че е добре че остава. Щял да си вдигне цената, като играе в ЕКТ, като се борим за титлата. :) Ся вместо вдигане на цената ще си тръгне без пари, няма да се ползва 6 месеца, в които ще взима заплата. Взима му се заместник, на който също паралелно ще му върви заплатата. И БГЛ пак вижда в това правилен ход на мажоритаря. :) Е, Левски реално губи пари от всичко това, ма кво ли му пука на БГЛ.

Никой не казва ,че е правилен ход с Краев. Ако бяхме продали Краев , много вероятно беше да не се класираме за ЕКТ- около 3 млн евро приходи.
А заплатите на Блажевич, Олдан( или как му беше името на онзи холандец, дето игра едно полувреме) , Д.Костадинов, Здр.Димитров - кой ги плаща?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:15

rane написа:Ама те Краев и Петри са си в Левски още няколко месеца така или иначе.
Въпросът към професионалното и високо образовано ръководство е, защо не са на подготовка с отбора, а тези толкова умни хора им плащат заплата като попове?

Не е ли по-добре да са с отбора и да ги ползват, когато "треньора" прецени, че са му нужни? Така или иначе заплатата си им тече.
"Наказвайки ги" по този начин, с отлъчването де, ти ги пращаш на платен курорт :shock:

Не беше ли по-добре да се разтрогне с тях по взаимно съгласие, като по този начин на клуба да се спестят разходите за заплати?
Самите играчи едва ли биха били против, ако не искат повече да са в Левски!

Ей, че умници и богаташи в това ръководство...
Поддръжниците и застъпниците на Наш Мажоритар и най-милото ни Мило също...

За назидание на останалите. нека всеки знае, че ако ще върти номера 6 месеца няма да пипне топка и после да върви накъдето си иска.
Не е ли малко странно ,че Цунами и Уелтон преподписаха, а Краев дето дойде при нас от Б група и Петрис ,който преди да дойде нас вече беше спрял с професионалния футбол и си вадеше хляба като общак в строителството имат претенции за най-високите заплати в отбора. Ако ги нямаше Левски и Мъри Стоилов ,тези двамата най-вероятно щяха вече да са приключили с футбола.
Имаш ли представа какви глупости си написал?
По тази логика всеки един футболист може да поиска разтрогване "по взаимно съгласие" и да иде в друг клуб ,като получи една сериозна сума на ръка.
Заплатите и на двамата не са високи.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:23

metodito написа:
THE G.A.M.E написа:
metodito написа:Аз продължавам да питам вече... не знам, откак го има форума. Айде от по-малко. Българофобията в селекцията на "Левски". Колко са привлечените българи в последните 10 години спрямо привлечените чужденци ?
Не се сещам към момента кой наш треньор беше казал, на подобен въпрос преди години, нещо от сорта на ...
- Ако цената на български играч е 100 хил. когато го поиска Левски, то тя вече е десет пъти повече ...

Мммм.. ти какво очакваш да ти кажат? Манипулацийка.
Аз не вярвам, че някой бг отбор ще поиска €400 000, както един бразилски клуб е поискал за Рони. Отделно от това, за един чужденец, особено французин или холандец, "Левски" обикновено е компромис. За един българин, "Левски" е първо трамплин, което го стимулира да е макс добър. Отделно, "Левски" е институция. А представи си да бяхме привлекли сина на Илия Груев преди време. Имало е такова възможност преди две години. Вече няма как. Абсурд. Ами да сме взели Филип Кръстев преди Сити. Милион евро да е поискал дебел Венци, не струва ли толкова? Няма бе, Игра. Разбери, че те ще дадат 800 000 лева за недоказал се, рисков трансфер, като този на Рони, отколкото същите пари за доказал се българин. Това са българофоби.

Закупуването на български футболисти е доста скъпо . Примерно за Л.Котев и Ив.Тилев ни искаха по 500 000 евро , за В.Попов и Ил.Илиев(мл) - по 1 000 000 евро. За М.Минчев - 2 000 000 евро ( продаоха го за 800 000) Какво те кара да мислиш ,че имаме тези пари?
За справка Роналдо беше закупен за 180 000 евро.
Не знам каква фиксация имаш с Ф.Кръстев , но сериозно ли си мислиш, че можем да наддаваме с Манчестър Сити?

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 20 яну 2024 21:26

Уелтън кога е преподписал?
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:39

metodito написа:
honda написа:
metodito написа:
honda написа:Oкого точно са пратени Палмите? - на мен не ми е известно ,някой да ги е пращал. Все пак те дойдоха в момент в ,който реално никой не знаеше ,кой е на власт в България и се очакваше ГЕРБ да изчезне от политическата сцена завинаги.

Това как Борисов е щял да изчезне от политическата сцена може да го мисли само политически наивник. ББ е лисица, чието "образование" е получил на улицата. При първия повей, че има опасност, първо, ще изчезне с 200, а след това - ще го разбере преди всички. За "пращането", Чери обясни схемата. Много е неприятно как е хванат точно клуба, чието име е олицетворение на свободата, но няма нищо случайно може би.
Не си прав за Мъри, човек.

В момента когато Палмите станаха генералния спонсори , управляваше служебно правителство ,а на ББ основните му цели в онзи момент бяха да избегне включването му в "Магнитски" и да не се окаже в съдебната зала.
Съгласен съм с теб за ББ. Но в онзи момент беше в немилост пред Посолството ( откъдето реално се управлява България) и общо взето беше в позиция "мат в следващия ход" . Точно в онзи момент ,той нямаше контрол върху лостовете за въздействие.

Трябва да му изгледаш (не ми се търси сега) едно видео, в което той започва с това да благодарим на фондация "Фридрих Еберт", че...". ДПС е създадена пък с помощта на другата фондация , някакъв си Нойман. Партенката как ДС създало дъпесе обаче върви. Особено пред тея младите и жълто-паветите. Всичко е много сложно и не ми се обяснява. Просто приеми, че Бойко е проект на европейските ни партньори, като управител на България и той заради това е толкова спокоен. Просто е непоклатим. Както казах, в момента, в който бате усети жега (по якия филм с Робърт де Ниро), Бате ще изчезне с 200. Просто такъв не може го минеш.
Това за "Магнитски" е дъвка за "Капитал". Шиши няма нищо на свое име. И?

Не отговори на въпроса в качеството си на какъв ББ е изпратил Палмите в Левски?
Няма нужда да развиваш някакви грешно разбрани софизми. Безспорен факт е ,че двата най-близки на ББ са включени в "Магнитски" - ДБ и Вл.Горанов. Е няма как да удариш Министъра на Финансите и да не засегнеш Министър Председателя. Няма как да удариш подчинения , а да не засегнеш началника. Посланието беше повече от ясно "ако не слушаш - следващия си ти"
България не се управлява от европейските ни партньори ,а от Посолството.
Най-вероятно ,ако не беше започнала войната в Украйна , ББ и ГЕРБ вече нямаше да бъдат на сцената,но това е съвсем друга тема и не и мястото тук.
В онзи момент -2021 ББ беше в тотална немилост и изолация и от "вътрешните" и от "външните" си приятели и покровители.
Ефекта от "Магнитски" е доста спорен - блокират се всички сметки на на въпросното лице , както и всички фирми свързани с него.
Примерно О.Дерипаска е от първата вълна включени в "Магнитски" , но това не му пречи да бъде собственик на нашия бивш спонсор "Щрабаг" .
ДПС си е проект на ДС, и е един от най-успешните проекти на ДС. Това че партията е създадена с помощя на немски иамерикански фондации е факт.Но Движението съществува много преди 1989г ,само че беше нелегално и практически всичките му лидери са свързани с ДС. Което не е никаква изненада. Практически 100% от българските турци с висше образование са били вербувани от ДС ,докато са били в университета.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:39

mikata написа:Уелтън кога е преподписал?

Удължи си договора.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 20 яну 2024 21:41

honda написа:
mikata написа:Уелтън кога е преподписал?

Удължи си договора.

Официално няма нищо.
То и на Краев договора в трансфера го даваха до 25г.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 яну 2024 21:48

mikata написа:
honda написа:
tmanolov написа:
honda написа:Oкого точно са пратени Палмите? - на мен не ми е известно ,някой да ги е пращал. Все пак те дойдоха в момент в ,който реално никой не знаеше ,кой е на власт в България и се очакваше ГЕРБ да изчезне от политическата сцена завинаги. Известно ли ти е ,че огромната част от бизнеса на М.Борисов е извън България и наистина е зависим . Но е зависим много повече от мъжа на сестра си отколкото от някои български политици. В държава като България няма как да бъде без зависимости от политици, но при него е в много по-малка степен от останалите от неговия бранш.
Мъри е един много добър треньор и толкова. В момента е треньор на друг отбор. Успех в новия му отбор. Но той не стои на дневен ред за Левски. Той сам си избра да напусне Левски. Причините са много - на първо място финансови . Така ли не разбрахте ,че Мъри е голям професионалист и той работи за този ,който му предложи повече. Справка - какво направи в Ботев(Пд) - часове след като Цветан Василев "хвана гората" и Мъри си би камшика, ама имал договор -няма такива има :Сбогом Гергино"
Аз не мога да разбера какво е това противопоставяне на треньор на друг отбор с шефа на Левски.
На мен много ми тежи това противопоставяне в Левски . Според мен 80% от привържениците на Левски са за Левски и са разочаровани и от Мъри и от Сирака( аз съм в тази група) , а тези които са за Мъри - не ми пречат да си подкрепят Гьозтепе.

Не били пращани Палмите - сигурно са дошли на ползу роду, щото Лъчката бил голям левскар, нали :) Стига, разсмиваш ме. На Милото ни Мило бизнесът му е основно в България, поне това повече от отлично се вижда от отчета на Телематик Интерактив България, която е основната му фирма. Да не говорим, че и екипът на Си Ти Интерактив, където е уредена едната щерка, която пък наема момичетата на мама за частни партита, също е ситуирана в България - айде и ние да имаме малко информация, може ли :) Съвсем добронамерено го казвам, знаеш, че уважавам мнението ти. И викаш, не могат да бъдат натиснати, точно както не бяха натиснати Белфрай и Щрабаг - мда, а един мармот...

Не ме разбирай погрешно - не ми дреме за Мъри, никой не е по-голям от клуба, проблемът е, че той беше единственият професионалист и ако имаш само един такъв, ще му целуваш краката, че и някои други работи, ако се налага, а няма да го принудиш да си тръгне. В момента е Левски професионалисти няма - има един мега калитко, на когото късметът с голове в 90-тата минута приключи, и една торба абсолютни посредственяци, да не кажа явни неможачи. Добавяш към това очеизвадно нежелаещите да дават повече от минимално необходимото да се държи клуба в будна кома, плюс изкукуригала деменция, дето се прави на мажоритар, и получаваш това, което е в момента - разграден двор, в който ще се доопоска наследството и после ще се пускат кепенците. Или в най-добрия случай ще се назначи нов сламен човек за собственик, за да довърши славизацията - и не, това няма да спра да го повтарям!

Основния бизнес на М.Борисов е извън България- да кажем ,че съпруга на сестра ( заедно със съдружници) му притежава над 20 казина в цял свят ( основно в САЩ и Южна Америка) , а наш Мило е "младши съдружник".
В света на хазарта в България , Мило Борисов е фактор още от 90-те година на миналия век. Но неговия бизнес беше да доставя оборудване за казина( т.н. "машинки") . И нито Черепа, нито СИК , нито ВИС го пипаха - той им доставяше оборудване за техните обекти. Не ме разбирай неправилно - М. Борисов е много далеч от представител на "чистия национално отговорен капитал" . Няма как да си в хазарта и да не си оцапан до ушите и да не си плащаш "такса спокойствие" . Но е много по-малко оцапан примерно от В.Папазки. Не изключвам възможност М.Борисов да е "изпрал" извън България част от нерегламентираните доходи на взирания от теб субект.
В момента когато Палмите станаха генерален спонсор на Левски , споменатия от теб мафиоз се беше скрил в миша дупка и трепереше дали в следващата новинарска емисия няма да съобщят ,че е включен в "Магнитски" .
Въпросния субект искаше да направи с Левски същото ,което направи с ЦСКА. Ако толкова много те интересува ,мога и да ти кажа кой отбор щеше да бъде "ракетата-носител" , но сондажите показаха ,че привържениците на Левски няма да приемат подобен вариант... и тогава се появи Черепа.
Ако М.Борисов е изпратен от ББ, то как ще обясниш явния конфликт между М.Борисов и СЗ( за тях е ясно ,че са пряко подчинени на ББ) ? Да се сещаш за някакви проблеми между СЗ и Иво Тонев( който си беше от камарилата на ББ)?
За Мъри - в момента е треньор на Гьозтепе и няма нищо общо с Левски.
Много пъти съм казвал ,че за мен Мъри е най-добрия треньор в България. Но не и селекционер. Примерно известно ли ти е,че с Лусио Вагнер , в Левски дойде ,още един бразилец- Мъри го отхвърли. Този бразилец по-късно записа над 300 мача за Базел. Да ти е известно ,че когато беше треньор на Ботев(Пд) , на проби в Ботев(Пд) беше ... Рияд Марез и срещу 500 000 евро ,можеха да привлекат ,но докато Мъри се чудеше , алжиреца си би камшика.

Марез им е казал да го потърсят след 10г.
https://www.24chasa.bg/sport/article/5198960

Марез беше за няколко дни на проби Ботев(Пд), ако не искал да идва в България, въобще нямаше да дойде.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 20 яну 2024 21:50

honda написа:
terata написа:БГЛ е във вихъра си. За тях мажоритаря просто няма грешно решение. :) Миналата година като можеше да продадат Краев за 700К в евро викаха, че е добре че остава. Щял да си вдигне цената, като играе в ЕКТ, като се борим за титлата. :) Ся вместо вдигане на цената ще си тръгне без пари, няма да се ползва 6 месеца, в които ще взима заплата. Взима му се заместник, на който също паралелно ще му върви заплатата. И БГЛ пак вижда в това правилен ход на мажоритаря. :) Е, Левски реално губи пари от всичко това, ма кво ли му пука на БГЛ.

Никой не казва ,че е правилен ход с Краев. Ако бяхме продали Краев , много вероятно беше да не се класираме за ЕКТ- около 3 млн евро приходи.
А заплатите на Блажевич, Олдан( или как му беше името на онзи холандец, дето игра едно полувреме) , Д.Костадинов, Здр.Димитров - кой ги плаща?
А сега вече Краев не ни трябва, защото?
Ще се класираме за ЕКТ и без него?
Не ни трябват тези млн. от турнирите?
Твоят познат/приятел от 50 години ли бяха, пак е казал, че не е фатално и важно за Левски да 7грае в ЕКТ?
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Върни се в “Левски”