metodito написа:honda написа:metodito написа:honda написа:Oкого точно са пратени Палмите? - на мен не ми е известно ,някой да ги е пращал. Все пак те дойдоха в момент в ,който реално никой не знаеше ,кой е на власт в България и се очакваше ГЕРБ да изчезне от политическата сцена завинаги.
Това как Борисов е щял да изчезне от политическата сцена може да го мисли само политически наивник. ББ е лисица, чието "образование" е получил на улицата. При първия повей, че има опасност, първо, ще изчезне с 200, а след това - ще го разбере преди всички. За "пращането", Чери обясни схемата. Много е неприятно как е хванат точно клуба, чието име е олицетворение на свободата, но няма нищо случайно може би.
Не си прав за Мъри, човек.
В момента когато Палмите станаха генералния спонсори , управляваше служебно правителство ,а на ББ основните му цели в онзи момент бяха да избегне включването му в "Магнитски" и да не се окаже в съдебната зала.
Съгласен съм с теб за ББ. Но в онзи момент беше в немилост пред Посолството ( откъдето реално се управлява България) и общо взето беше в позиция "мат в следващия ход" . Точно в онзи момент ,той нямаше контрол върху лостовете за въздействие.
Трябва да му изгледаш (не ми се търси сега) едно видео, в което той започва с това да благодарим на фондация "Фридрих Еберт", че...". ДПС е създадена пък с помощта на другата фондация , някакъв си Нойман. Партенката как ДС създало дъпесе обаче върви. Особено пред тея младите и жълто-паветите. Всичко е много сложно и не ми се обяснява. Просто приеми, че Бойко е проект на европейските ни партньори, като управител на България и той заради това е толкова спокоен. Просто е непоклатим. Както казах, в момента, в който бате усети жега (по якия филм с Робърт де Ниро), Бате ще изчезне с 200. Просто такъв не може го минеш.
Това за "Магнитски" е дъвка за "Капитал". Шиши няма нищо на свое име. И?
Не отговори на въпроса в качеството си на какъв ББ е изпратил Палмите в Левски?
Няма нужда да развиваш някакви грешно разбрани софизми. Безспорен факт е ,че двата най-близки на ББ са включени в "Магнитски" - ДБ и Вл.Горанов. Е няма как да удариш Министъра на Финансите и да не засегнеш Министър Председателя. Няма как да удариш подчинения , а да не засегнеш началника. Посланието беше повече от ясно "ако не слушаш - следващия си ти"
България не се управлява от европейските ни партньори ,а от Посолството.
Най-вероятно ,ако не беше започнала войната в Украйна , ББ и ГЕРБ вече нямаше да бъдат на сцената,но това е съвсем друга тема и не и мястото тук.
В онзи момент -2021 ББ беше в тотална немилост и изолация и от "вътрешните" и от "външните" си приятели и покровители.
Ефекта от "Магнитски" е доста спорен - блокират се всички сметки на на въпросното лице , както и всички фирми свързани с него.
Примерно О.Дерипаска е от първата вълна включени в "Магнитски" , но това не му пречи да бъде собственик на нашия бивш спонсор "Щрабаг" .
ДПС си е проект на ДС, и е един от най-успешните проекти на ДС. Това че партията е създадена с помощя на немски иамерикански фондации е факт.Но Движението съществува много преди 1989г ,само че беше нелегално и практически всичките му лидери са свързани с ДС. Което не е никаква изненада. Практически 100% от българските турци с висше образование са били вербувани от ДС ,докато са били в университета.