Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот Kotooshu » 16 яну 2024 18:11

А за това колко са евтини свободните агенти. Според последния ни отчет, за 2022 г. разходите ни за комисионни са 773 хил. лв.

Е не, това сега не е политкоректно!
Митове и легенди как Стоилов от п****я правил боя ... а близо милион за комисионни :o
Тук се твърди как селекцията била точно 0 лева :lol:
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 16 яну 2024 18:37

Ехаааа

Колко печели Левски от Роналдо? Как от 1 милион стигна до 2 милиона в Ростов

От трансфера към Ростов след приспадане на всички комисионни по договора клуба ще вземе чисто почти 2 милиона лева. Роналдо за година и половина донесе на Левски над 4 милиона лева за престоя си от малко над 500 дни.

Всичко това нямаше да се случи ако през юни 2022 година компанията РС Консулт с краен собственик Мило Борисов не бе финансирала входящия трансфер на Роналдо в Левски със 180 хиляди евро.

https://www.kotasport.com/kolko-pecheli ... -v-rostov/
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 16 яну 2024 18:54

Лошият Мило Борисов :cry: :cry:

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 16 яну 2024 19:32

1914.1902 написа:Лошият Мило Борисов :cry: :cry:

Най-милото ти Мило защо така не казва къде отидоха 2 млн. от трансфер за 4 млн.?

Комисионните обичайно са между 5% и 10% от стойността на трансфера, а в този случай те са ги взели само от чистата ни печалба - тоест 100 до 200 хил. лв. Заемът към Палмите е 360 хил. лв. Остават едни към милион и половина - освен бившият му отбор да е имал клауза за 40% от следващ трансфер :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 яну 2024 19:34

honda написа:
metodito написа:
Serafim написа:Аз пък съм на мнение, че бе нужна алтернатива на фланга още отдавна. Още, когато Мъри бе треньор дори. Отбора ни е силно зависим от Уелтън. По едно време в отбора бяха и Миланов, и Кръстев, които можеха да измислят нещо различно. (Попов така и не убеди с нищо, за това не го включвам). За всеки противник тактиката им в защита започва от това да бъде изолиран Уелтън.

От години "Левски" разчита на тактиката с две крилца и колче между тях, Което се вписва във философията на клуба ("Сините в атака"), но е и доста предвидимо. Един Илиан Илиев изповядва друга философия например. Аз не помня "Левски" от кога не е играл класическо 4-4-2. Големите проблеми на отбора на Костов са за мен в средата на терена. Не може да играеш офанзивен футбол без качествена средна линия. Краев в много мачове беше е "и сам войнът е воин". И вместо да подсилиш халфовата линия, вземаш нападател и зачеркваш единственият дефанзивен халф, дето ставаше. Ей, Богу, не го разбирам.

Какво значи зачеркваш единствения дефанзивен халф ? - Адр. Краев е пълнолетен и има право сам да избира бъдещето си, за съжаление по всичко личи ,че бъдещето на Адр. Краев не е свързано с Левски . Ясно е че на много места може да получи по-висока заплата от тази ,която получава при нас.
Класическата схема 4-4-2 предполага използване на поне един висок ЦН - ние такъв нямаме, и играчи които имат добри дълги пасове- ние такива нямаме. Отделно противодействието срещу такава схема е сравнително лесна- връща се халфовата линия близко до собственото си наказателно поле . Справка тирето - имат 3 ма ЦН ,каквито ние не можем да си позволим никой от тях . В кой мач точно точно ти харсаха като игра ? И колко положения създават ?

Както Краев, така и Петри се влагаха в игрите и мисля, че щяха да го правят до края.
Относно тире София дали ми харесват ли питаш. Аз съм им гледал май само мачовете с нас. Според мен те си избират глуповати треньори, а играчите им не са нищо особено. Макар че някое от техните "големи лоши негра" в атака биха се вписали много по-добре във философията на Костов, отколкото Рики. Костов харесва директния футбол, като този изповядван от Яската. Рики е елегантен футболист, който се движи много и "чакали" за гол. Но не е от типа Гонзо или Дембеле, които ще раздават лакти, ще използват физиката да се сборят със защитата за някоя топка. А тире, от това, което съм гледал, гледат да клатят. Което при положение, че имаш едни големи лоши негра, а насреща едни белчовци, физически по-несъвършенни от цветнокожите, е глупаво.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 яну 2024 19:37

Благодарим ви, г-н Стоилов, че имате нюх за играчи с потенциал, които след като бъдат продадени, дори и след като всички кърлежи по веригата се нацоцат, ще капне все пак някой лев и в Левски, да се надяваме. Ама то ГФО-то ще покаже.
Благодарим и на щедрия ни спонсор-лихвар-собственик, който си приписва успех за чужди заслуги чрез "свободни и независими" дрИскачи.
Това е нашият Левски - прозрачен, честен, народен и управляван така, щото интересите на клуба винаги да са на първо място! 8-)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 16 яну 2024 19:50

metodito написа:Както Краев, така и Петри се влагаха в игрите и мисля, че щяха да го правят до края.
Относно тире София дали ми харесват ли питаш. Аз съм им гледал май само мачовете с нас. Според мен те си избират глуповати треньори, а играчите им не са нищо особено. Макар че някое от техните "големи лоши негра" в атака биха се вписали много по-добре във философията на Костов, отколкото Рики. Костов харесва директния футбол, като този изповядван от Яската. Рики е елегантен футболист, който се движи много и "чакали" за гол. Но не е от типа Гонзо или Дембеле, които ще раздават лакти, ще използват физиката да се сборят със защитата за някоя топка. А тире, от това, което съм гледал, гледат да клатят. Което при положение, че имаш едни големи лоши негра, а насреща едни белчовци, физически по-несъвършенни от цветнокожите, е глупаво.

Ако е вярно това, че са увъртъли и ту ще подписват, ту не до последно, смятам решението на клуба да ги изолира за правилно. Пак казвам - ако е вярно.
Колкото до централния нападател и футбола, който Костов харесва, не мисля, че сравнението ти за ЦН пасват. Костов харесва футбол с много движение на топката и не бих го определил, като директен. В някои мачове дори излизаше без типичен ЦН, ту Роналдо, ту Джемили бяха на върха, фиктивно. И в случаите, когато Фадига е на терена, често заставаше на десния фланг, а Роналдо влизаше като ЦН до Рикардиньо. И преди Костов е играл с фалшива девятка. А пък и Рикардиньо, и Бари достатъчно много се борят за всяка топка със защитата, ако ще е само до това.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 16 яну 2024 20:01

Току що гледха последното видео от канала на Левски "Голове и спасявания на зимния лагер в Турция" и видях нещо шокиращо. На 0:49 Чандъров бие удар към Пламен и точно в момента на удара Андреев вече се е ангажирал на коя страна да прехвърли тежестта на тялото си и съответно не може да реагира и да смени посоката, защото бе тръгнал на другата. Все едно си избира ъгъл при дузпа, вярно, че удара е отблизо, но е несериозно. Дори реакцията на Митрев, сама по себе си, е показателна.
Ще излезе, че все още най-добрият ни вратар е Михайлов...

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 яну 2024 20:03

honda написа:
TristaNNN написа:
.... Преговори за подновяване на контрактите се водят 3-4 трансферни прозореца преди изтичане на съществуващите договори. Когато останат 2 трансферни прозореца шансовете да се стигне до подновяване на контракта са минимални. Просто клуба няма никакви аргументи при преговорите.....

Съжалявам, че се включвам в чужди дискусии, но горният пример е върха на пресоляването на манджата, и не мога да го подмина, дори с безкрайното ми уважение към автора!
4 трансферни прозореца са близо 1.5-2 календарни години, зависи от кой момент ще започнем да ги броим.
Не ми е известно нормален клуб да подновява изтичащ след 2 години договор на играч, освен ако не говорим за:
1) Брутална и безпардонна комисионерска схема (с цел умишлен фалит или лична облага, трупайки задължения на гърба на клуба) с ресто под масата, понеже, надявам се всички сме наясно, че нов договор обикновено значи увеличено възнаграждение (бонуси) за играча и пара за мениджъра.
или
2) Меси или Роналдо (португалския), чийто спортен или финансов (обикновено са свързани) принос за клуба дотолкова е нарастнал в пъти (в десетки милиони) по време на действащия договор, че е нужна незабавна "реципрочност", която да е под формата на нов контракт със значително завишени благини за състезателя.
Няма минимални и максимални шансове, съответно минимални и максимални трансферни прозорци, при подновяването на контракт, ако един играч е решил да не подновява договор след края му. Мога да изброя поне 10 причини за това на прима виста, но мисля, че имаме достатъчно разум и не е нужно.
Хубаво е човек да е начетен, но е шокиращо, когато тази начетеност се изкривява в опит да се докаже нещо, вместо да се използва в честна, левскарска дискусия.

Аз също изпитвам безкрайно уважение към теб,но позволи ми да не се съглася с написаното от теб.
Във всеки "нормален" ПФК ,договорите за подновяване на договорите започват ,когато до иззтичането им остават 2 години. Обикновено преговорите продължават няколко месеца. Прави се с цел при негативен завършек на преговорите, съответния футболист да бъде продаден в следващия трансферен прозорец( приблизително година и половина до изтичане на договора). Ако се стигне до ситуацията даден футболист 1 година преди изтичане на договора си ,да не е с актуализиран договор, то клуба вече е в много слаба позиция.
Ще опитам да бъда по-ясен .Да кажем имаме футболист ,който получава 12 хил евро на месец и струва примерно 1,5 млн евро. Ако се стигне до ситуацията 1 година преди изтичане на договора да няма актуализация. То клуба няма избор освен да го продава при каквато и да е оферта. Според теб да кажем имаме ситуация подобна на тази със Сонко( приблизително се вписва в описаните условия). Агента му се свързва с даден клуб(Лудогорец),който проявява интерес да привлече въпросния футболист(Сонко) . И им казва играча(Сонко) струва 1,5 млн евро , но може да дойде при вас за половината от тази цена - предлагате на Левски 500 хил евро и 250 хил на мен и играча на ръка и футболиста е ваш . В такава ситуация клуба(Левски) няма какво да направи ,освен да приеме оферта . В противен случай ще получи точно нищо.
За това 3 трансферни прозореца преди изтичане на контракта трябва да има яснота дали даден играч ще си удължи договора или ще бъде продаван. В този случай клуба има своите лостове за въздействие - едно евентуално изваждане от първия състав за година и половина ,което неминуемо "сваля" цената на съответния футболист . В този случай съответния футболист неговия агент стават много по-сговорчиви.
Една година преди изтичане на договора вече е много късно за преговори , а 6 месеца - практически безсмислено. Футболиста и агента му най-вероятно вече са се уговорили за много по-добри условия с друг клуб( ще получат на ръка 30-50% от евентуалната
трансферна цена ).
...

Дискусията ми е приятна и смятам да я продължа. По информация на клуба Сонко подписва с нас от януари 2022, парафира за 2.5 години. Ако следваме горните "уравнения", излиза, че е трябвало Сонко вече да има преподписан договор едва около година(дори по-скоро, но да не издребняваме) след престоя си при нас. Не ми е известно да има такава практика в нормалните отбори - професионален играч да преподписва година, или дори по-рано, след сключването на първоначалния си договор с клуба, освен ако не говорим за двете крайни изключения, които споменах.
Освен това, преподписване на 99% значи повече пари за играча (да напомним - национал на страна-участник в КАФ) и мениджъра. Дали към онзи момент можеше да си позволим подобна лишена от илономически смисъл щедрост и нямаше ли директорът с право да бъде набучен на кол, ако беше направил подобна... неумност да преподпише с един от най-скъпоплатените играчи едва година, или по-малко, след идването му при нас? Разбирам, че Ивков не е любимец, но не виждам никакви разумни аргументи да му бъде приписван грях за Сонко.
Но, разбира се, хубаво е всеки да има своя позиция и да я отстоява аргументирано.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 яну 2024 20:15

Kotooshu написа:....
Тук се твърди как селекцията била точно 0 лева :lol:

Всеки с IQ, достатъчно, за да си изреже сам ноктите на ръцете, без да му се налага да тича в център за спешна медицинска помощ след това, е наясно, че няма такова понятие "0 лева селекция".
Е, освен някогашните чорбари, които повтаряха тази демагогия на подлеца от село Плоски, докато онзи папкаше обилно от "нулата лева" . :mrgreen:
[offtopic]

Върни се в “Левски”