Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот TristaNNN » 15 яну 2024 22:59

dimoto1 написа:Инерция, спойка, отборен дух.............................

Инерция ....от антирекорда ли?

Да, точно от него. Инерцията вече спря, така че очакваме и се надяваме на нови рекорди, положителни такива.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 яну 2024 00:31

Гледам сте подхванали и Сонко, та се сетих, че малко преди да облече синия тренировъчен анцуг, го гледах с отбора на Гамбия на КАФ. Ама не носеше потници и вода покрай резервната скамейка, а играеше в някакъв мач на терена. Междувременно беше ударил парафа с Левски. Ама вярно ли ще се опитате да го омажете и него, само и само да поибрикчийствате на Първия? :shock:
Много бих се радвал името на Костов да е същия такъв притегателен магнит като това на Мъри, та в Турция да видим някое титулярче от отбор-участник на КАФ, защо не и роден национал, или участник на ЕП дори? Ама много бих се радвал, истина ви казвам!
Само дето дотук "магнитът" привлече Фадига, Дарланчо и сега Косто. Но има време да се върнем към старите предистоилови порядки да домъкваме в последния момент безработни и пенсионери 10 дни преди първия официален мач. Следим с интерес и коментираме прогреса.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 16 яну 2024 01:06

TristaNNN написа:Гледам сте подхванали и Сонко, та се сетих, че малко преди да облече синия тренировъчен анцуг, го гледах с отбора на Гамбия на КАФ. Ама не носеше потници и вода покрай резервната скамейка, а играеше в някакъв мач на терена. Междувременно беше ударил парафа с Левски. Ама вярно ли ще се опитате да го омажете и него, само и само да поибрикчийствате на Първия? :shock:
Много бих се радвал името на Костов да е същия такъв притегателен магнит като това на Мъри, та в Турция да видим някое титулярче от отбор-участник на КАФ, защо не и роден национал, или участник на ЕП дори? Ама много бих се радвал, истина ви казвам!
Само дето дотук "магнитът" привлече Фадига, Дарланчо и сега Косто. Но има време да се върнем към старите предистоилови порядки да домъкваме в последния момент безработни и пенсионери 10 дни преди първия официален мач. Следим с интерес и коментираме прогреса.

Според мен, развитие на юноши и млади играчи е минута на Мъри! Само Валери от юношите хвана ръка...Хичо И Балтанов си бяха като Марин и Галчев...запълваха дупки. Лично мнение естествено, Кръстев не беше играл доста време, като Миланов и просто нямаха избор и поеха подадена ръка, ако беше на припоците, резултатът щеше да.е същия...щяха да целуват емблемата и да се обясняват в любов.

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 16 яну 2024 07:47

Спокойно, има време дори и хардкор феновете на Госпожата да се усетят за процеса на славизация. Но и тогава ще са доволни - все пак кво и е на Славия - е, налагат български момчета, печелят и купа веднъж на 50 години, а и стадионът си е техен
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 яну 2024 08:40

LoveAndPeace написа:
honda написа:
LoveAndPeace написа:Според мен Сонко нямаше да направи това което направи , ако на един мач не бе заменен от 15 годишно дете. Но това е само според мен.
Според мен Филип нямаше да запали с 200 , ако треньора беше стария.
И НЕ! Треньора не е напуснал , напуснаха го.
Мажоритаря може би си е мислил , че всички са фурнаджийски лопати като него и че когато са казали , че ще направят нещо , то ще размислят и ще си плюят на името.
Дълговете към Столична община ? Субекта , който получавал голяма заплата как ги докара на Левски ??

Известно ли ти е,че Сонко си тръгна от предишния си клуб по същата схема , по която щеше да си тръгне и от нас , просто имахме късмет ,че Лудогорец имаха нужда от ЦЗ в онзи момент , иначе щяхме да получим точно нищо за него. Не ми е известно в предишния си отбор да е бил бил заменян от 15 годишни деца , но това не му попречи да се разбере с нас , да получи едни пари на ръка и да напусне като свободен агент предишния си клуб.
Сериозно ли си написал това за Филип Кръстев ?- Дали можехме да платим 4 млн долара на Манчестър Сити и да му плащаме заплата от 50 хил евро на месец.
Съжалявам, че пак ще го напиша ,но като пишете нещо поне четете ли какво сте написали.
Би ли посочил с какво точно споменатия субект заслужи заплата си?
Най-вероятно познавам и Н.Сираков и Ст.Стоилов много по-добре и от по-дълго време от теб. И повярвай ми и двамата имат много трески за дялане.
Никой не е "напуснал" Мъри - сам си тръгна. Няма друг клуб в,който той е имал, има или ще има толкова власт ,каквато имаше в Левски.
Известно ли ти е, че е бил в преговори с друг клуб около 6 месеца преди да напусне Левски.
Познавам Н.Сираков от повече от 50 години. Повярвай ми по-скоро Земята ще се завърти в обратна посока, отколкото Н.Сираков да откаже 2 млн евро за Кордоба.

Сега разбирам този ученически плам с който защитаваш изгубена кауза.
Насето е силно компрометиран. Да беше заядливец и егоцентрик като споменатия субект , да му го простим. Да беше селски инат , като бившия треньор да му го простим.
Но той се продаде. Продаде и предаде нас , тези които успяхме криво ляво да го закрепим тоя пуст Левски ,че да има чии акции да вземе и след известно опияняване да каже - Бях пазител , вече съм Мажоритар! Набийте си го.

Вече ти написах ,че познавам достатъчно добре Н.Сираков . Да кажем ,че ако има възможност да бръкне в буркана с меда и "да си оближе пръстите" ,няма да я пропусне. Неслучайно вече преди доста години беше остриган гола глава( напълно заслужено) по времето на Чорни( аз лично не се сещам за по-нездравословно занимание от това да бърка в буркана с меда и то точно по времето на Чорни). Според теб какво би го спряло да го направи в момента? Все пак в момента ,а и преди 1 година нашия "буркан с мед " е празен и колкото и да бърка ,няма как да си "оближе пръстите" .
Точно преди 1 година се очакваше финалния подпис на Шолак , за придобиване на Левски, а Наско трябваше да остане в клуба на една заплата. в такава ситуация ,не е ли много по-вероятно Н.Сираков да продаде всеки играч за който има РЕАЛНА оферта и да "си оближе пръстите"? Н.Сираков няма никакъв проблем по един напълно законен начин да си уреди един приличен процент от всеки входящ трансфер и да си сложи едни много сериозни суми в джоба.
Повярвай ми по-вероятно е Мата Хари да е умряла девствена , отколкото Н.Сираков да пропусне възможността да сложи едни пари в джоба си ,за да пази интереса на Левски.
Все още очаквам някакъв коментар относно Ф.Кръсстев? -между другото точно преди 1 година ,когато треньор все още беше Мъри , вече се знаеше, че Филип няма продължи кариерата си при нас . Просто не Мъри ,а и Гуардиола да ни беше треньор , ние не можем да си позволим да му платим цената.
Лично на мен не ми стана ясно с какво и как точно един субект е пазил интереса на Левски.
Просто в един период от около година ,нито Н.Сираков , нито И.Ивков , направиха нещо сериозно за подобряване на финансовото състояние на Левски. В това число не слагам Мъри - той си свърши своята работа много добре.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 яну 2024 09:17

TristaNNN написа:
.... Преговори за подновяване на контрактите се водят 3-4 трансферни прозореца преди изтичане на съществуващите договори. Когато останат 2 трансферни прозореца шансовете да се стигне до подновяване на контракта са минимални. Просто клуба няма никакви аргументи при преговорите.....

Съжалявам, че се включвам в чужди дискусии, но горният пример е върха на пресоляването на манджата, и не мога да го подмина, дори с безкрайното ми уважение към автора!
4 трансферни прозореца са близо 1.5-2 календарни години, зависи от кой момент ще започнем да ги броим.
Не ми е известно нормален клуб да подновява изтичащ след 2 години договор на играч, освен ако не говорим за:
1) Брутална и безпардонна комисионерска схема (с цел умишлен фалит или лична облага, трупайки задължения на гърба на клуба) с ресто под масата, понеже, надявам се всички сме наясно, че нов договор обикновено значи увеличено възнаграждение (бонуси) за играча и пара за мениджъра.
или
2) Меси или Роналдо (португалския), чийто спортен или финансов (обикновено са свързани) принос за клуба дотолкова е нарастнал в пъти (в десетки милиони) по време на действащия договор, че е нужна незабавна "реципрочност", която да е под формата на нов контракт със значително завишени благини за състезателя.
Няма минимални и максимални шансове, съответно минимални и максимални трансферни прозорци, при подновяването на контракт, ако един играч е решил да не подновява договор след края му. Мога да изброя поне 10 причини за това на прима виста, но мисля, че имаме достатъчно разум и не е нужно.
Хубаво е човек да е начетен, но е шокиращо, когато тази начетеност се изкривява в опит да се докаже нещо, вместо да се използва в честна, левскарска дискусия.

Аз също изпитвам безкрайно уважение към теб,но позволи ми да не се съглася с написаното от теб.
Във всеки "нормален" ПФК ,договорите за подновяване на договорите започват ,когато до иззтичането им остават 2 години. Обикновено преговорите продължават няколко месеца. Прави се с цел при негативен завършек на преговорите, съответния футболист да бъде продаден в следващия трансферен прозорец( приблизително година и половина до изтичане на договора). Ако се стигне до ситуацията даден футболист 1 година преди изтичане на договора си ,да не е с актуализиран договор, то клуба вече е в много слаба позиция.
Ще опитам да бъда по-ясен .Да кажем имаме футболист ,който получава 12 хил евро на месец и струва примерно 1,5 млн евро. Ако се стигне до ситуацията 1 година преди изтичане на договора да няма актуализация. То клуба няма избор освен да го продава при каквато и да е оферта. Според теб да кажем имаме ситуация подобна на тази със Сонко( приблизително се вписва в описаните условия). Агента му се свързва с даден клуб(Лудогорец),който проявява интерес да привлече въпросния футболист(Сонко) . И им казва играча(Сонко) струва 1,5 млн евро , но може да дойде при вас за половината от тази цена - предлагате на Левски 500 хил евро и 250 хил на мен и играча на ръка и футболиста е ваш . В такава ситуация клуба(Левски) няма какво да направи ,освен да приеме оферта . В противен случай ще получи точно нищо.
За това 3 трансферни прозореца преди изтичане на контракта трябва да има яснота дали даден играч ще си удължи договора или ще бъде продаван. В този случай клуба има своите лостове за въздействие - едно евентуално изваждане от първия състав за година и половина ,което неминуемо "сваля" цената на съответния футболист . В този случай съответния футболист неговия агент стават много по-сговорчиви.
Една година преди изтичане на договора вече е много късно за преговори , а 6 месеца - практически безсмислено. Футболиста и агента му най-вероятно вече са се уговорили за много по-добри условия с друг клуб( ще получат на ръка 30-50% от евентуалната
трансферна цена ).
Никой не оспорва футболните качества на Сонко - те са безспорни . Просто той си има интерес и си го преследва. Неговия интерес е да получи колкото се може повече пари ( напълно разбираемо - и при мен това е основна цел в професионалните ми отношения) . За един футболист е много по-изгодно от финансова гледна точка да преминава от един клуб в друг като свободен агент( тогава той получава трансферната сума, а не клуба). Примерно Аниете - един много добър футболист , само дето през цялата си кариера не е играл два последователни сезона в един и същ клуб.

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 16 яну 2024 09:48

Хонда, приемам версията ти за достоверна (все пак ползвам бръснача на Окам, а ти идеално се вписваш в него), обаче тогава излиза, че не е имало никаква реална оферта за Кордоба миналата година? Ни една? А бяха цитирани поне 3 :!: За останалото не споря - изглежда достатъчно логично, както вече казах
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 16 яну 2024 11:31

На вниманието на мажоритарния собственик - Жозе Моуриньо вече е свободен! 8-)
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 16 яну 2024 11:38

koisa не спира да блести от 8 април насам с гениални мнения.

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 16 яну 2024 11:49

TristaNNN написа:
Kotooshu написа:Не разбирам как единия ден можеш да му кажеш на Краев кОрва, а на другия ден... ъъъъ треньора е виновен :?
После смело ще пишеш за БГЛ , ей богуууу :evil:

Явно визираш моето мнение в този блед порив за... .атака, хващайки се точно за Краев :mrgreen:
Ако е така, едното не изключва другото. Не ми е известно Краев да е правил кОрвенски номера при Мъри (не значи, че е невъзможно, разбира се), при когото освен, че значително подобри някои свои компоненти в индивидуалната и отборната игра, ми стигна и до националния.
При Костов нещата нещо вървят надолу за Краев, не знам що така. Някои ще кажат, че се е възгордял и излиза с пички, други биха се запитали дали пък е видял батака след злия алчен рибар и му е все тая вече, без да вижда смисъл от лоялност към ПФК/ организация, която е але-мале. Не ме разбирай погрешно, за мен думите на Краев и явно действията му са некоректни, но просто се питам що чак сега стана така. Знам, че БГЛ е по-възвисен от мен духом и умом, та му е по-лесничко просто да набеди някого за злодей, без да поанализира някои други обстоятелства около злодеянието, но всеки със светогледа си.

Де го чукаш, де се пука :)
Стига с Мъри , къде го вкара пак в схемата и няма нищо общо със злободневната тема около Краев.
Та да драснем и аз няколко реда по темата за Мъри, защо не подписа докато той беше в клуба дългосрочен договор? А и ония Усмивката 2 , също?
Та явно хептем не следиш какво се случва с футболистите на Левски с тези свободни съчинения ....
Краев си смени меринджея по никое време, провери кога си смени меринджея и кога почна да му пада формата много бързо.
Прочети какво е казал за нов договор с Левски още докато риташе са националчетата, а последното му култово интервю преди две седмици също го прочети.
Та аз го разчитам по следния начин и за мен е така, искам в чужбина но и в Левски ако ми дадете кинтите ....
Анди при Костов направи изключително силни мачове, бих казал най-добрите му изобщо , а спада във формата му и блуждаещия поглед ... пак чети за меринджея .
Кефим се как се опитвате да храчите Костов за глупости но това си е ваша работа...
А тоталните ти противоречия оправдани с БГЛ и щипка сол(Мъри) не са никаква атака, жалко е.

Хайде че си стана ферман, та за последно- предпочитам да вярвам на треньора, отколкото на всякакви свободни съчинения и конспирации у нетО...
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Върни се в “Левски”