Бе,гледах ги Адванс Пропърти,даваха към 5% дивидент.
30%???
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
САМО ЛЕВСКИ!
vlong написа:Бе,гледах ги Адванс Пропърти,даваха към 5% дивидент.
30%???
Точно там не ти трябва да влизаш - тях пък кой ти ги каза - всеки, който е купил и държал земя, без техните глупости, щеше да е спечелил повече? Балон почти на макс и татален въздух под налягане, но да не влизам в офтопик в нашата тема
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
metodito написа:alexdb написа:metodito написа:[offtopic]Странджата написа:Някои младежи хал хабер си нямат, че тогава в първенствата, особено олимпийските, не участваха професионални спортисти. Така че може да се твърди, че сме имали добре развит спорт по някои дисциплини с "аматьори" с държавни заплати ...
Изобщо соц картината а ла Господинов - и ние живяхме социализма, отдавна в младите е победила истината за онези времена, които - повярвайте ми, ако бяха вашите, нямаше да искате да си ги спомняте!
"Истината", Странджа, е материя често субективна, когато говорим за историята. Истина чия? На този, който от малко родопско село е отишло в града, завършило е гимназията с пълно шест, влязло е в университет и излязло със златен медал. Кариера започнал, успехи, признание, семейството си отгледал и изучил децата си, така че да се гордее с тях. Та какво ще си спомнят днес "младите", когато пораснат. Може ли както през 70-те да речем едно дете от някакво родопско село или малко градче да влезе в университет и да го издържат техните днес? Освен ако тате не е агробизнесменче - мутра, а майката - "бизнесдама", разбирай лека жена, потърсила мекото на хляба. Извинявай, но от такъв генен пул - за чии ще е това в университет. Може ли днес млада двойка да си позволи апартамент и да създаде семейство, както преди? Кажи, де? Но мнозина днес, "отличници" от ПИЗА, че и по-възрастни, разсъждават с гъза си. "Истината" идва в края на дните ти. Дотогава виждаш основно върха на носа си.[/offtopic]
Методи, пълно е с такива. Тате продаде нива и айде лайф в университета. А за младите двойки и апартаментите погледни цените в София, които вече бият сума западни столици и сам ще си отговориш, че може.
[offtopic]Как, ако живееш на село, ще продаваш нивата си? Нали ще останеш без ядене? Продават земя гражданята.[/offtopic]
Селото отдавна не е това, дето беше.
- metodito
- Контакти:
olimpi написа:
Най тревожното е, че има тенденция за носталгия по онези диви, мракобесни и безпросветни времена, в които разни чукундури решаваха съдбините на държавата и хората. Грам носталгия. Нашите спортисти си бяха професионални, иначе бях кой стругар, кой хлебар и т.н.
Мето, това че в Бг нещата се изкривиха и заради децата и внуците на чукундурите си е наше бреме, в нормалните страни има стипендии за този, който може и иска да учи, дори в частни (ах този лош капитализъм) университети.
[offtopic]Олимпи, тея некадърници, е'аха мамата на всичко. Конкретно за образованието. Широката достъпност преди вдига много летвата на приема. Това се запази до голяма степен и през 90-те. Широко достъпно в икономически план. В интелектуален план не е така. Говоря за университет. Освен за такива като Иван Костов. Предполагам знаеш какво и как завършва. Да, има такива случаи, но тези, които продължават са тези, които трябва. Давам ти пример с моя близък. Може да съм ти го давал. Златен медал, не знам какво, отличник в университета, иска академична кариера. Но проблем. Края на 60-те, началото на 70-те, религиозно семейство. Проблем. Професор вижда потенциала му, застъпва се за него. От малко село в Северна България. Пенсионирва се човекът като професор, международно признат.
Какви мракобесни и безпросветни, човек? Живял ли си в България по това време? Как може такива неща да пишеш? Най-простия пример, който съм давал. Емигранитите. Тези, които "избягаха" 90-те и края на 00-те се установиха на "бяла" работа. Следствие на знанията, уменията, които бяха придобили от тогавашната образователната система. Днешната емиграция в масовия случай знаеш ли какво бачка? Следствие от настоящата "просветна" система. Има три неща, които не може да отречеш:
- по онова време българинът започва да ака не на двора, а у тях си. Това е образно и буквално казано.
- за едни 15-ина години, България става ядрена и космическа нация.
- изгражда се модерно стопанство ("мелиорация" е нещо непознато дотогава), инфраструктура, която НЕ Е МОДЕРНИЗИРАНА от тогава.
Аз в по-мракобесни и по-непросветни от сегашните времена не съм живял. Видял съм три Българии. Поради ососбености на личния ми живот помня доста добре 80-те, помня хората. Втората България е тази от 90-те. Това беше едно младо общество, което беше готово да полети - с изключителен заряд и потенциал. Дойдоха нулите. Мръсотиите, направени от мракобесниците, като циганинът Костов ("циганин" употребявам не етнически, предпочитам да използвам "роми" за хората с тъмен цвят) - откраднати, разпродадени активи за 200 милиарда долара!, дадаоха резултат в нулите. Българите бяха изгонени. Край.[/offtopic]
Последна промяна от metodito на 06 яну 2024 23:30, променено общо 1 път.
- metodito
- Контакти:
alexdb написа:metodito написа:alexdb написа:metodito написа:[offtopic]Странджата написа:Някои младежи хал хабер си нямат, че тогава в първенствата, особено олимпийските, не участваха професионални спортисти. Така че може да се твърди, че сме имали добре развит спорт по някои дисциплини с "аматьори" с държавни заплати ...
Изобщо соц картината а ла Господинов - и ние живяхме социализма, отдавна в младите е победила истината за онези времена, които - повярвайте ми, ако бяха вашите, нямаше да искате да си ги спомняте!
"Истината", Странджа, е материя често субективна, когато говорим за историята. Истина чия? На този, който от малко родопско село е отишло в града, завършило е гимназията с пълно шест, влязло е в университет и излязло със златен медал. Кариера започнал, успехи, признание, семейството си отгледал и изучил децата си, така че да се гордее с тях. Та какво ще си спомнят днес "младите", когато пораснат. Може ли както през 70-те да речем едно дете от някакво родопско село или малко градче да влезе в университет и да го издържат техните днес? Освен ако тате не е агробизнесменче - мутра, а майката - "бизнесдама", разбирай лека жена, потърсила мекото на хляба. Извинявай, но от такъв генен пул - за чии ще е това в университет. Може ли днес млада двойка да си позволи апартамент и да създаде семейство, както преди? Кажи, де? Но мнозина днес, "отличници" от ПИЗА, че и по-възрастни, разсъждават с гъза си. "Истината" идва в края на дните ти. Дотогава виждаш основно върха на носа си.[/offtopic]
Методи, пълно е с такива. Тате продаде нива и айде лайф в университета. А за младите двойки и апартаментите погледни цените в София, които вече бият сума западни столици и сам ще си отговориш, че може.
[offtopic]Как, ако живееш на село, ще продаваш нивата си? Нали ще останеш без ядене? Продават земя гражданята.[/offtopic]
Селото отдавна не е това, дето беше.
Абе, не е баш така. Най-малкото си държат земята да прибират рентичка. Моите наблюдения (централна северна България) е, че хората на село им се иска да си седят на село и да си кютат с животинките в градинката. Но просто няма как. Държавата не им позволява.
- metodito
- Контакти:
Дано парите от трансферите отиват там, където трябва. Единствено за Краев ми е малко криво, но каквото такова. За другите... пожелавам им да им е успешна кариерата след "Левски". И Кордоба и Петри, и Ронсън се влагаха в мачовете и не се криеха.
Стягайте нервите, сериали иди ми, дойде ми започва! Дано кешираме някой! Очаквам още в понеделник..трансфера на Роналдо да пропада!!!! Реал са къси за централени защитници, може да харесат Кордоба, под наем естествено!!!!
мента, глог, валериан и домашняк...ще станат нещата.
Кайзерслаутерн е идеална опция за Краев.
NOMER14 написа:Кайзерслаутерн е идеална опция за Краев.
Грешка. Те са пред изпадане от 2-ра Бундеслига.