Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот futbolqga » 04 яну 2024 10:28

tmanolov написа:Не съм хунвейбин, а реалист - в Левски пари няма и изборът е между школа, вадеща неможачи, които играят на кръв не за нас, а срещу нас, и съществуването на отбора. Грижата за младото поколение е на държавата, Левски е частен клуб, колкото и това да се харесва или не, а всеки частен клуб работи за печалба, а не про боно. Виж, ако държавата реши да поеме таксите на младежите по някаква схема, което би била добра практика, то да, 100% съм за

Ще ме извините, че се намесвам в разговора, но далеч не съм съгласен с твърдението, че към този момент школата не си избива разхода. Вярно, като погледнем назад нямаме много сериозни трансфери последните десетина години (наум ми идват само Вутов, Краев и Станислав Иванов), но това е основно плод на управленски грешки.

По отчет разходите за школата са около 300 хил. лв. на година, без тяхната порция от треньорски заплати и битови сметки. Да речем, че е 500 хил. лв. годишно. В момента в отбора играят трима наши юноши, които струват поне по 1 млн. лв. (Марин, Асен и Пламен). Виктор Любенов, Дейвид Михалев, Кристиян Йовов и Преслав Бачев са на прага на първия отбор и чакат своя шанс. Ето ти сега и Гаоте, който привлича интерес от люпилнята на таланти в Европа в последните години - РБ Залцбург.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 яну 2024 11:23

futbolqga написа:
tmanolov написа:Не съм хунвейбин, а реалист - в Левски пари няма и изборът е между школа, вадеща неможачи, които играят на кръв не за нас, а срещу нас, и съществуването на отбора. Грижата за младото поколение е на държавата, Левски е частен клуб, колкото и това да се харесва или не, а всеки частен клуб работи за печалба, а не про боно. Виж, ако държавата реши да поеме таксите на младежите по някаква схема, което би била добра практика, то да, 100% съм за

Ще ме извините, че се намесвам в разговора, но далеч не съм съгласен с твърдението, че към този момент школата не си избива разхода. Вярно, като погледнем назад нямаме много сериозни трансфери последните десетина години (наум ми идват само Вутов, Краев и Станислав Иванов), но това е основно плод на управленски грешки.

По отчет разходите за школата са около 300 хил. лв. на година, без тяхната порция от треньорски заплати и битови сметки. Да речем, че е 500 хил. лв. годишно. В момента в отбора играят трима наши юноши, които струват поне по 1 млн. лв. (Марин, Асен и Пламен). Виктор Любенов, Дейвид Михалев, Кристиян Йовов и Преслав Бачев са на прага на първия отбор и чакат своя шанс. Ето ти сега и Гаоте, който привлича интерес от люпилнята на таланти в Европа в последните години - РБ Залцбург.

А няма проблем - последното нещо, което бих искал, е да закриваме школата, ако от нея имаше смисъл, а очеизвадно смисъл няма. И не, не са 500 000 лева годипно разходите, а към 1 милион, затова и ги смятам по 100 000 на месец, като тук слагам и Б отбора ни във В, който реално е от нашите юношки и ги бият на тъпан всякакви цървули.

Преди време си бяха играл да смятам колко пари са донесли футболисти от школата и чужденците - ми категорично чужденците размазваха в това отношение, а школата беше на брутален минус. И не ме разбирайте погрешно - повече от прекрасно би било да видим Левски от началото на 90-те (макар че и тогава ни избягаха топ юношите Донков и Йотов, както и после през 2000+ с кой ли не - да не отплесвам), но реално нашата школа в момента е тип Кремиковци преди 15 години - уж много важно, уж давало 2% от БВП, пък като го затвориха и нищо фатално не се случи, даже въздухът в София се подобри :geek:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 04 яну 2024 11:36

tmanolov написа:
metodito написа:
tmanolov написа:
metodito написа:Манолов, не си сериозен: Да сме махали школата. Верно? Стига бе, човек. Този клуб е създаден от идеалисти с чисти цели и мисли, които едва ли са включвали "да мачкаме на терена" и за разни тенекета. Ако зависеше от мен бих направил обратното - първият отбор да бъде функция на школата.
Едно от най-ценните неща, които "Левски" прави е, че десетки деца не посягат към балони, шмъркотици и алкохол защото имат идеал и цели - "Левски". Баси, като слушам племенника си да говори за "бате не знам кой", как го учи и възпитава даже. "Бате ... каза това", "бате ... ми показа как да правя" еди-какво си. Детето толкова се радва. Да сме махнели школата, "млека"?

Сериозен съм - това е нереформирана кочина без дъно с 0 принос за клуба. Левски не е благотворително дружество! Или да се реформира, или да се закрива - пазарна икономика, комунизмът отдавна умря

Наричаш "комунизъм" грижата за младото поколение??? И ти ли стана хунвейбин бе, майна? Странно. Останал съм с впечатление, че си по-голям от мен и съответно не си индоктриниран от 30-годишната пропаганда. Младите ги разбирам, че са индоктринирани и нямат критично мислене (за справка - ПИЗА), ма моите набори (края на 70-те) и подобни - не. Мисли, Смислов!

Не съм хунвейбин, а реалист - в Левски пари няма и изборът е между школа, вадеща неможачи, които играят на кръв не за нас, а срещу нас, и съществуването на отбора. Грижата за младото поколение е на държавата, Левски е частен клуб, колкото и това да се харесва или не, а всеки частен клуб работи за печалба, а не про боно. Виж, ако държавата реши да поеме таксите на младежите по някаква схема, което би била добра практика, то да, 100% съм за

Не само , че е задължително условие за получаване на лиценз да имаш школа , а от миналата година трябва да имаш и женски отбор.
Остави тая гущерова логика - Изгуби крайник за да се спасиш :lol:

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 04 яну 2024 11:53

Манолов, ти съвсем си изплискал лИгена - да закриваме школата, славизация, децата били грижа на държавата...нямам думи!!!
Нали щеше да обикаляш гнила Европа - защо не си тръгнал, та да си починем малко от бизнес ( уупс, още една дума от гнилия капиталистически речник) плановете ти?
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 яну 2024 12:18

1palq4o1 написа:Манолов, ти съвсем си изплискал лИгена - да закриваме школата, славизация, децата били грижа на държавата...нямам думи!!!
Нали щеше да обикаляш гнила Европа - защо не си тръгнал, та да си починем малко от бизнес ( уупс, още една дума от гнилия капиталистически речник) плановете ти?

Тръгвам в края на месеца - не бери грижа - една Мадейра, после съм до Гренобъл и сега си търся дружка за Исландия, че жената не ще :lol: Значи, теб те разбирам -детето ти рита в Левски и си лично зависим. Ок, не споря

Лов енд пийс - не го знаех, не съм ровил - ми добре, да ги сведат до минимум и твай, както правеха преди със задължителния играч под 18 години ли беше? играе 5 минути и се "контузва"
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 04 яну 2024 12:37

Манолов , напротив трябва повече да се влага в школата. Все пак говорим за школа в топ 20 на Европа по продуктивност. По-добри условия , повече млади играчи пращани по клубни школи из тая европа.
Школата може не само да не е в тежест , но може и да допринася за бюджета на Левски.
Трябват обаче - ред , правила , дисциплина , контрол и най-вече край на връзкарщината.

П.С. В Исландия като те настаняват питай първо колко близо е най-близкия вулкан :lol: :lol: че да не те гледаме пак по телевизията , но в друго амплоа.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 яну 2024 12:53

LoveAndPeace написа:Манолов , напротив трябва повече да се влага в школата. Все пак говорим за школа в топ 20 на Европа по продуктивност. По-добри условия , повече млади играчи пращани по клубни школи из тая европа.
Школата може не само да не е в тежест , но може и да допринася за бюджета на Левски.
Трябват обаче - ред , правила , дисциплина , контрол и най-вече край на връзкарщината.

П.С. В Исландия като те настаняват питай първо колко близо е най-близкия вулкан :lol: :lol: че да не те гледаме пак по телевизията , но в друго амплоа.

Аааа, това беше топ, хареса ми ;)

Школата ни е продуктивна, но на шлака, просто защото другите са още по-зле, затова и дадох примера с Кремиковци. И не искам да е така, и дано греша, но към момента виждам не просто нулев, а отрицателен принос поне в близките 5 години. Пак казвам - дано греша!
Непринуден написа:

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 04 яну 2024 13:41

tmanolov написа:
1palq4o1 написа:Манолов, ти съвсем си изплискал лИгена - да закриваме школата, славизация, децата били грижа на държавата...нямам думи!!!

Тръгвам в края на месеца - не бери грижа - една Мадейра, после съм до Гренобъл и сега си търся дружка за Исландия, че жената не ще :lol: Значи, теб те разбирам -детето ти рита в Левски и си лично зависим. Ок, не споря

Лов енд пийс - не го знаех, не съм ровил - ми добре, да ги сведат до минимум и твай, както правеха преди със задължителния играч под 18 години ли беше? играе 5 минути и се "контузва"

Супер, защо не тръгнеш месец по-рано, моля!
Лично зависим, ако ми плащат! В случая аз си плащам всичко 9 месечни такси, екипи, турнири в страната и чужбина...
Само едно въпросче - щом тъжиш толкоз за "...ТОШОво време..." защо си тръгнал из Гейропа, а не отидеш я в Крим, я в Москва или Петербург? Да избистриш съвсем плана си за развитие на клуба, че да затворим школата, да изгоним треньора и играчите от мъжкия отбор е ясно, ама после?
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 04 яну 2024 13:43

LoveAndPeace написа:....
Не само , че е задължително условие за получаване на лиценз да имаш школа , а от миналата година трябва да имаш и женски отбор.
..

Не само, че трябва да имаш школа, ами тая школа трябва да има/прави това, това, това и това. Ако се зачетете във всички лицензионни изисквания, свързани с ДЮШ на един ПФК, веднага ще се запитате колко отбора отговарят стриктно на тях. :lol:
Колкото до женския футбол, зачетох се в последната Наредба за лицензиране (на сайта на зелено-оранжевия футболен съюз) и условието "трябва да имаш женски отбор" не е съвсем така, много е размито. Ако правилно тълкувам точката (не успявам да копирам от сваления ПДФ през телефона, не знам защо...), излиза, че ако ти е кеф може да си имаш девически отбор. Ако не ти се занимава, може просто да популяризираш, професионализираш, рекламираш и т. н. посредством...инициативи. :lol:
Сега, умните от Разград се светнаха, че еврогейска УЕФА напъва яко в посока женски футбол, щот' нали, цецките трябва да са равни, та в скоро време като развържат още кесията покрай разни програми, който има някакво нормално женско отборче, ама не само на хартия, ще прилапа евро парици.
А междувременно ние, понеже сме много умни, ще продължаваме да броим глобите от наркосите в ЕКТ.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”