Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

На линия
tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 10 ное 2023 13:16

I_Tuk_Froid_Pobedi написа:
tmanolov написа:Оф, гусин "собственикът" пак се е изтропал - как не го е срам!?!?!

Ужасяваща наглост е да сереш така по човека, който ти е направил отбора, спасил те е от фалит, класирал те е в ЕКТ, създал ти е футболисти от нищото, които сега ще продаваш на кило и реално ти е донесъл тези приходи, с които се гордееш. Ужасен наглец!

Уау, не знаех, че Петър Ганев ги е направил тия всичките неща

Що се правиш на улав, много добре знаеш за кого говоря - Ганев е просто подкрепа за инези двамата, които дърпаха отбора напред
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
I_Tuk_Froid_Pobedi
Контакти:

Мнениеот I_Tuk_Froid_Pobedi » 10 ное 2023 13:25

tmanolov написа:Оф, гусин "собственикът" пак се е изтропал - как не го е срам!?!?!

Ужасяваща наглост е да сереш така по човека, който ти е направил отбора, спасил те е от фалит, класирал те е в ЕКТ, създал ти е футболисти от нищото, които сега ще продаваш на кило и реално ти е донесъл тези приходи, с които се гордееш. Ужасен наглец!

Нищо, нека пак да дадем фактите:
- очевидно се видя, че парите за намалението на главницата към НАП/НОИ се дължи на продажбата на Цонко за без пари (едва 1 млн лева), прословутото увеличение на капитала и запора от НАП на онези 30% (от които реално влизат 10% директно за главницата)
- къде са парите от УЕФА - 2 милиона лева, които вече са влезли в клуба - самата УЕФА плаща всичко до 15.09.2023 на участниците в предварителните кръгове (това за колегата Котоошу, когото много уважавам, но в случая не е прав и парите вече са налични) - https://editorial.uefa.com/resources/02 ... _35_en.pdf
- къде са парите от билетите от ЕКТ - 35 000 билета по 25 лева средно за Апоел и Шкупи и 35 000 билета по 35 лева средно за Айнтрахт - общо над 2 милиона лева
- къде са парите от абонаменти карти - 3600 броя по 300 лева средно - над 1 милион лева
- къде са парите от 17 000 фланелки по 109 лева - общо към 2 милиона от мърч (има и други неща, не са само фланелките)
- къде са парите от тв права, колкото и да са те, че това е "конфиденциално" като трансфера на Цонко

Та ако Палмите си плащат за рекламата им при нас с това, че покриват заплатите (както винаги са твърдяли), всички тези пари - над 7 милиона лева (ок, нека са 5 чисти) следва да са отишли за главницата към НАП и тя да е 0. НУЛА. ЗЕРО. Къде и кого лъжем и къде са парите???? Бих могаъл да звънна на приятел в банката на Маджо и питам какви са наличностите по нашата запорирана сметка, но лошото е, че после ще го проследят кой е ровил там и ще има проблеми.

Аз твърдя, че тези 7 милиона са налични по сметката ни в ИАБ и питам защо с тях не се плаща изцяло главницата към НАП. Защо?

П.С. 1Палячо1, за мен през последните 30 години сме имали един наистина класен вратар - Урсула, когато не играеше тото. И няколко добри - Миятович, Пацо 1 и 2 (не Кашкавалчо, който е 3) и на моменти (не много и сравнително редки) Иванков. Лично мнение, разбира се

Аз може и да не съм прав, ама за първи път виждам счетоводство само с приходите. Айде и един опит от мен, да видим кое точно не е ясно. Приходите са по твоите сметки, Манолов, макар че и там имам леки резерви по някои пера, които са леко завишени. Ако нещо съм пропуснал или объркал, кажете. И преди да се пита къде са парите от спонсора, приемаме, че те отиват за заплати на футболисти и треньори и покриване на режийни разходи.
Прикачени файлове
levski.png
(56.68 KиБ) Свален 59 пъти

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 ное 2023 13:25

Сираков си е за сопа, ама и Петър Ганев какво направи докато беше в управата?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 ное 2023 13:50

- очевидно се видя, че парите за намалението на главницата към НАП/НОИ се дължи на продажбата на Цонко за без пари (едва 1 млн лева), прословутото увеличение на капитала и запора от НАП на онези 30% (от които реално влизат 10% директно за главницата)
- къде са парите от УЕФА - 2 милиона лева, които вече са влезли в клуба - самата УЕФА плаща всичко до 15.09.2023 на участниците в предварителните кръгове (това за колегата Котоошу, когото много уважавам, но в случая не е прав и парите вече са налични) - https://editorial.uefa.com/resources/02 ... _35_en.pdf
- къде са парите от билетите от ЕКТ - 35 000 билета по 25 лева средно за Апоел и Шкупи и 35 000 билета по 35 лева средно за Айнтрахт - общо над 2 милиона лева
- къде са парите от абонаменти карти - 3600 броя по 300 лева средно - над 1 милион лева
- къде са парите от 17 000 фланелки по 109 лева - общо към 2 милиона от мърч (има и други неща, не са само фланелките)
- къде са парите от тв права, колкото и да са те, че това е "конфиденциално" като трансфера на Цонко

Та ако Палмите си плащат за рекламата им при нас с това, че покриват заплатите (както винаги са твърдяли), всички тези пари - над 7 милиона лева (ок, нека са 5 чисти) следва да са отишли за главницата към НАП и тя да е 0. НУЛА. ЗЕРО. Къде и кого лъжем и къде са парите???? Бих могаъл да звънна на приятел в банката на Маджо и питам какви са наличностите по нашата запорирана сметка, но лошото е, че после ще го проследят кой е ровил там и ще има проблеми.

Аз твърдя, че тези 7 милиона са налични по сметката ни в ИАБ и питам защо с тях не се плаща изцяло главницата към НАП. Защо?

П.С. 1Палячо1, за мен през последните 30 години сме имали един наистина класен вратар - Урсула, когато не играеше тото. И няколко добри - Миятович, Пацо 1 и 2 (не Кашкавалчо, който е 3) и на моменти (не много и сравнително редки) Иванков. Лично мнение, разбира се

Аз може и да не съм прав, ама за първи път виждам счетоводство само с приходите. Айде и един опит от мен, да видим кое точно не е ясно. Приходите са по твоите сметки, Манолов, макар че и там имам леки резерви по някои пера, които са леко завишени. Ако нещо съм пропуснал или объркал, кажете. И преди да се пита къде са парите от спонсора, приемаме, че те отиват за заплати на футболисти и треньори и покриване на режийни разходи.

Ми без да те обиждам, но не можеш да смяташ ;)
- приходите от билети са 2 милиона, а не 1 милион
- забравил си парите ит дарения и увеличение на капитала - още 1 милион
- грешка в събирането на 5 числа - дадени 6 милиона, вместо 7 - още 1 милион
- в 2,5 милиона платени текущо на нап/НОИ в последните 6-7 месеца влизат и всякакви други суми (прословутите 30% от всеки разход) - палми, тв права от бг първенство, билети от бг мачове, още мърч и тн

Така по-добре ли е и достигаш ли до моите цифри;)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 ное 2023 13:51

W84me написа:Сираков си е за сопа, ама и Петър Ганев какво направи докато беше в управата?

Бля, кво прави - трудно се рита срещу истинския собственик - питай Мъри по въпроса :(
Непринуден написа:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 ное 2023 13:59

Много смело слагате 2м от фланелки. Съмнявам се че повече от 10%-15% от стойността на фланелката отиват за клуба. Практиката е тези пари да отиват за производителя, който си плаща за удоволствието да облича отбора.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 10 ное 2023 14:00

W84me написа:Сираков си е за сопа, ама и Петър Ганев какво направи докато беше в управата?

Би ли потвърдил, че си наясно каква роля заемаше Ганев в Левски и какви са правомощията на въпросната роля?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 ное 2023 14:05

rhaegar написа:Много смело слагате 2м от фланелки. Съмнявам се че повече от 10%-15% от стойността на фланелката отиват за клуба. Практиката е тези пари да отиват за производителя, който си плаща за удоволствието да облича отбора.

Слагам 2 милиона, защото се обявиха 17 000 фланелки. В клуба влизат поне половината, ако количеството е вярно. Погледни отчетите и там ще видиш, че разходите ни за мърч са около 20-30% от продажната им цена

П.С. Някой се смя, че има ДДС при продажба на футболисти - дали се смее още ;)
Непринуден написа:

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 ное 2023 14:06

TristaNNN написа:

Би ли потвърдил, че си наясно каква роля заемаше Ганев в Левски и какви са правомощията на въпросната роля?

Правомощията са надзорни, ерго има достъп до всеки документ, ерго знае с цифри какво точно става. И нито веднъж не каза и една цифра - само бла-бла. Айде да не го правим светец, какъвто очевидно не е
Непринуден написа:

Потребителски аватар
I_Tuk_Froid_Pobedi
Контакти:

Мнениеот I_Tuk_Froid_Pobedi » 10 ное 2023 14:18

tmanolov написа:

Ми без да те обиждам, но не можеш да смяташ ;)
- приходите от билети са 2 милиона, а не 1 милион
- забравил си парите ит дарения и увеличение на капитала - още 1 милион
- грешка в събирането на 5 числа - дадени 6 милиона, вместо 7 - още 1 милион
- в 2,5 милиона платени текущо на нап/НОИ в последните 6-7 месеца влизат и всякакви други суми (прословутите 30% от всеки разход) - палми, тв права от бг първенство, билети от бг мачове, още мърч и тн

Така по-добре ли е и достигаш ли до моите цифри;)

Ти и да искаш не можеш да ме обидиш. Като за бързи сметки в обедната почивка толкоз. Сега сериозно:
- за приходите от билети го забелязах и аз, както и даренията и увеличението на капитала, които забравих да включа
- колко са тези други суми, които влизат в текущо платените на НАП, при положение, че съм ти изброил основните приходи и разходи? Палми: 4 милки на година, за 7-те месеца горе са 2.3 млн. лв. Колко да са тия права от БГ първенство? 6.5 млн. лв. разпределени на 16 отбора, като отлично знаем, че не взимаме пропорционално на интереса към мачовете ни. Макс 500 000 лв. Колко още мърч, след като вече сме го писали веднъж?? Билетите от бг мачове бъди така добър да не ги слагаш, за да не сложим в разходната колона само глобите от БФС, дето са сигурно 70 000 - 80 000 лв. от началото на сезона.
С две думи, няма как да стигна до твоите цифри в изцяло приходното ти счетоводство. Има разлика между приходи и разходи, приходите са с 2-3 милиона повече от разходите, но със сигурност не са "7 милиона по банковата сметка", които си седят ей така за кефа на Сираков, нали :) Пък и предполагам, клубът не може да вкарва всичко в НАП, все пак трябва и да поостане нещо за текущи разходи, не ли? Отделно не се знае прословутият спонсор дето даваше пари напред минали години дали не е дръпнал ръчната точно сега, като са се видЕли у пара от други пера. Ама ай, да не ти давам още поводи за хранилка на кокосите...

Върни се в “Левски”