Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Re: Бивши играчи и треньори

Мнениеот tevez » 09 юли 2012 10:48

Мъри: Пелето е най-силният трансфер на Левски

Бившият треньор на "сините" смята, че клубът много ще спечели от Ангелов и Рамос

Един от най-успешните треньори на Левски Станимир Стоилов сподели мнението си относно селекцията в "синия" лагер. Според Мъри най-силният трансфер на "Герена" това лято е привличането на Станислав Ангелов. Други двама футболисти, които бившият национален селекционер харесва са Кристовао Рамос и Марсиньо.

"За Рамос казах, че е класен футболист и играч, който може да вдигне много класата на отбора. Изключително организиран и дисциплиниран е, създава много голови ситуации. За да разкрие максимума от потенциала си, трябва и отборът да играе добре, а не както в последните 6 месеца. Станислав Ангелов е най-силният трансфер за Левски това лято. Като вземеш такъв футболист като него, все едно си взел трима човека. От такива играчи като тях двамата не трябва да се отказва нито един отбор. На Рамос му бе малко трудно в началото, защото играта на Левски бе изключително слаба. И все пак португалецът се представи добре, вкара и гола срещу ЦСКА, който реши дербито, а това е много важно", споделя Станимир Стоилов.

"За Марсиньо мога да кажа, че когато бях в Кипър, той играеше на много високо ниво в АПОЕЛ Никозия. Изключително сериозен, техничен и разнообразен футболист. Беше един от водещите играчи на своя отбор. Очаквам, че бразилецът ще бъде много полезен на Левски", допълва още Мъри.

Стоилов коментира и въпроса с капитанската лента в Левски, като мнението му се припокрива с това на Илиан Илиев: "Нормално е Ангелов да бъде избран за капитан на отбора. Несериозно е Пламен Илиев да носи лентата. Той по никакъв начин все още не е доказал качествата си в Левски и все още няма готовността и самочувствието да бъде капитан на такъв голям тим. Така че връчването на лентата на Станислав Ангелов бе най-нормалното нещо".

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 12 юли 2012 10:25

tevez написа:Дарко Тасевски: Никога няма да забравя победите над ЦСКА

В Левски няма футболист, на който Георги Иванов да не е помогнал, твърди халфът...

След 5 години на „Герена“ Дарко Тасевски премина в шампиона на израел Ирони Кирят Шмона. Халфът влезе в Топ 3 на чужденците с най-много мачове и голове за сините в А група (със 108 двубоя, повече от него има само Лусио Вагнер; вкарал е и 21 попадения – Гара Дембеле е с 26, а Седрик Бардон с 24).
От началото на седмицата той вече тренира с новия си клуб. Намерихме го между две тренировки. „В момента съм в хотел, но от клуба ми осигуриха къща и сега чакам да мия обзаведат. Изненадан съм много от клуба. Градчето е малко, но много хубаво и подредено“. Така започна разговора ни с Дарко.

Дарко, как те приеха в Ирони?
- Изненадан съм от приятното посрещане. Иначе вече проведохме сериозен разговор с треньора. Каза ми, че има големи очаквания от мен и иска да си повиша още повече нивото. Вече ми направиха нещо като официално представяне. Не бе като това в Левски, да ми връчат фланелка и шал, но…

Кой беше в основата на трансфера ти, който беше малко изненадващ?

- Треньорът Гили Ландо. Гледал ме е няколко пъти наживо.

Наистина ли ти бе време да напуснеш Левски?
- Да. Но искам да кажа, че не прекъсвам връзката си с отбора. В свободното си време винаги се интересувам какво се случва в Левски. Постоянно чета в интернет за отбора. Чувам се и с момчетата. Наистина исках да си тръгна, но не мога да забравя какво беше толкова време с лека ръка. Аз съм си левскар. Този клуб винаги ще ми е на сърце…

За кой мач в евротурнирте те е най-много яд?
- Можем много да съжаляваме за двубоите с БАТЕ Борисов и Дебрецен. Имахме уникален шанс за влизане в Шампионската лига, който едва ли скоро ще се открие пред български отбор. Липсваше ни малко късмет, взехме и грешни решения. Но нека не говорим за тези мачове, да ги забравя. А да помня пълния стадион, подкрепата на феновете от първата до последната минута.

При кой треньор се чувстваше най-добре в Левски?
- Благодарен съм на Станимир Стоилов, че ме взе в Левски, че видя нещо в мен и ми даде шанс. Но най-добре като че ли се чувствах при Емил Велев. Той успя да ми намери точното място на терена. Паснах на схемата, станахме шампиони. Най-добре играхме при първия полусезон на Ясен Петров. С Гонзо пак имахме хубави моменти. Преди всичко с него съм приятел, играхме заедно. Помагал ми е в много неща.

Кога ти беше най-трудно в Левски? Футболистите винаги казвате, че напрежението в клуба е ставало непосилно, кога бе най-голямо то?
- В последните две години когато не успявахме да станем шампиони. Имаше атаки от медиите. Опитваш се да не мислиш за нещата, но те тежат. В началото не взимаш писянията навътре, но след като се привържеш към клуба и феновете, когато разбереш какво е Левски, започваш да се напрягаш. Това е една от причините да взема решение за трансфер. Исках да започна да играя малко по-спокойно, а не да те е страх, че ще объркаш всеки пас.

През 2009 година ситуацията бе същата – отборът и треньорът Емил Велев бяха много критикувани, но стигнахте до титлата? Как тогава успявахте да преборите напрежението, а в последните години не?
- През 2009 година Велев успяваше да ни сплоти, да съсредоточи критиките върху себе си. Атмосферата в тима бе невероятна. Знаеш, че паднахме с 0:3 на „Герена“ от Локомотив София и вече изпускахме титлата. Велев влезе най-спокойно в съблекалнята, видя ни омърлушените погледи и ни каза – И сега какво? Ще умираме ли? Какво толкова е станало – бием ЦСКА и Литекс и сме шампиони“. Така се е случи. Винаги правеше така, че напрежението да е върху него, а ние да играем спокойно. Другото важно нещо е, че тогава имахме много здрав отбор, а съставът бе пълен с лидери. В тима имаше характери като Георги Иванов, Живко Миланов, Веселин Минев, Юсеф Рабех. Всички бяхме много сплотени и затова нещата се получиха.

А защо и другите момчета, които напуснаха Левски това лято казват, че колективът в тима не е бил на ниво? Какво стана?
- Е, не може той да остане същият когато идват много нови хора. Имаше куп чужденци, млади момчета. От стария отбор бяхме останали само аз, Йовов и Гаджев. Нещата се обърнаха на 180 градуса.

Питал ли си се защо феновете на Левски не те обикнаха докрай? Обвинаваха те, че си бил мързелив.
- Не може всеки да те обича. Който ме познава добре, знае, че съм давал всичко, на което съм способен. Искал съм най-доброто за отбора. А колко се е получавало друг ще каже. А освен това и играта ми е малко по-различна, но както и да е.
.....

Това интервю ме изпълни с противоречиви чувства.Първо ме върна назад във времето когато за последно станахме шампиони при Емил Велев.За мен този човек остана крайно недооценен от Тодор Батков и неговите съветници по това време,както и от нас феновете на Левски.Най - голямата грешка на президента ни беше,че не му се даде равен шанс и дори не можа да изиграе квалификациите за ШЛ докрай,а с такива непретенциозни отбори като Славия и Локомотив Пловдив игра 2 финала за Купата на България.Беше и последния мохикан от Дрийм Тийм-а,което също може би му изигра лоша шега.Тогава май имаше личен конфликт с Гонзо,а след като той стана изпълнителен директор нямаше място и за двамата под слънцето.Може би някой ден ще се върне на Герена... :roll:

Относно Дарко,както критиките,така и похвалите ще бъдат напълно заслужени.Според мен така и не можа да разкрие напълно това на което е способен,ама и вината си е негова.Имаше мачове и то МНОГО важни мачове,в които се криеше на терена.От него се очакваше биткаджийски дух и воля за победа,а чисто футболните качества той си ги имаше.Може би,донякъде не случи и на треньор,тъй като Мъри го уволниха скоро след като Дарко дойде в Левски.Имаше 2 шанса да играе в ШЛ,не можа,игра 2 пъти в ЛЕ ,стана и шампион.Остави добра следа в отбора на сърцето ми,но в сравнение с играч на неговия пост,като например 1 Сашо Александров - Кривия,Дарко може само да му носи куфарите.

Успех в Израел и дано се погрижи за бъдещето си ;)
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 14 юли 2012 14:12

Лъчо Балтанов: В Левски не се даваше шанс на младите.

Нищо ново под слънцето, явно общежитието построено с парите от ШЛ нещо им пречи ;) . Или района е замърсен от Кремиковци и излизат нефелни.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 18 юли 2012 20:08

Гара Дембеле е на проби в английския Блекбърн Роувърс, съобщава немският вестник „Бадише Цайтунг“.

Нападателят на Фрайбург от няколко дни тренира с отбора от Чемпиъншип и ако впечатли треньорското ръководство, най-вероятно ще бъде привлечен под наем с опция за закупуване.

Бившият футболист на Левски премина във Фрайбург през миналото лято, но така и не успя да се наложи в клуба от Бундеслигата. Изглежда и през новия сезон в отбора не смятат да разчитат на малиеца и предпочитат да го дадат под наем.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 18 юли 2012 20:14

Емо Велев е мъжкар и левскар, и някой ден заслужено ще се върне вкъщи :!:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 юли 2012 20:40

Sardukar написа:Емо Велев е мъжкар и левскар, и някой ден заслужено ще се върне вкъщи :!:

Интересно защо тези "качества" не ги показва в Локо Пд?И в Славия преди това?
Може би ги "пази" за Левски?

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 18 юли 2012 20:48

Братя Цоневи подписаха с Погон.

На печелившите честито!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 юли 2012 20:58

onegavon написа:Братя Цоневи подписаха с Погон.

На печелившите честито!

Голям праз...ник! :mrgreen:

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 18 юли 2012 21:00

blue avalanche написа:
Sardukar написа:Емо Велев е мъжкар и левскар, и някой ден заслужено ще се върне вкъщи :!:

игра два финала за купата на България :roll: ние знаем какво направихме :(
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 юли 2012 21:57

Sardukar написа:
blue avalanche написа:

игра два финала за купата на България :roll: ние знаем какво направихме :(

И легна с 0-3 на ЦСКА в Пловдив.А тези със Славия не ги броя,че ще ми свършат пръстите на ръцете и краката...
Говоря за "мъжкарството" и "левскарството" не Велев.Не за "треньорството".

Върни се в “Левски”